|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za nasvet
23.1.2007 8:16:33   
soncek34
lepo pozdravljeni,

od kar sem zvedela da sem noseca prebiram vase strani in so res super, ker edino tukaj zvem veliko o stvareh ki me trenutno zanimajo user posted image
Zadno menstruacijo sem imela 17.12, stara sem 34 let, kmalu 35 let in to je moja prva nosecnost.
Zelo sem bila pa razocarana, ko sem se prijavila na prvi pregled in sem dobila datum sele 19.2, a se vam to zdi normalno?
Ze tako sem zelo razocarana nad G, do sedaj sem imela dr Krizajevo in da vam ne povem kake scene sem imela s to zensko. Zdaj sem sla v ZD Bezigrad k dr. Zelnikovi, upam da je kaj boljsa, ker mi jo je priporocila ena prijateljica. Vendar me sestra nic ni uprasal kako se pocutim ali da bi mi kaj svetovala. Tako da sme sele na tem forumu prebrala da rabim folno kislino in glede prehranjevanja.
Moji problemi se zacenjo glede pocutja, slabost (skozi cel dan, ne non stop, ne bruham), kar v glavi se mi zvrti, utrujene noge, kr naenkrat me zacne zelo zebsti in parkrat sem merila vrocino in imam 37,4-5. Krci v trebuhu. Malo rjavkast izcedek sem imela samo tisti dan ko bi morala dobiti menstruacijo, pa par dni nazaj ampak samo pikica, cist svetlo rjava. Drugace sem pa ful utrujena, nic ne morem. Ni pa vedno tako, en dan je ok, drugi pa grozno.Moram povedati da se dnevno vozim 140 km v sluzbo in se sprasujem koliko casa bom tako lahko. S tem da imam v sluzbi veliko dela, tekanja, tudi izven delovnega casa moram delati (cca. 10 ur na dan-ne vsak dan) s tem, da ne morem niti na sprehod, ker pridem tako pozno in sem cel dan v sluzbi, potem pa padem v posteljo mrtva. Ne predstavljam si kako to vpliva na razvoj otroka.  Ne vem ali jaz pretiravam ali kaj? Razmisljala sem iti k splosni zdravnici in ji to razloziti, samo tudi moja zdravnica je kakor veter piha in enkrat je prijazna drugic zoprna, tko da me je kr strah iti k njej.
Enkrat sem celo nekje slisala, da ce se tako dalec vozis ti avtomaticno pripada bolniska v nosecnosti.Iskala sem kako zakonodajo o tem pa nic.
Ne vem niti kdaj naj v sluzbi povem(sefici), ker me v tem obdobju naprej zelo rabijo in ne vem al naj vsaj nakazem da ne vem kako bo v bodoce z mano in naj najdejo zamenjavo?
Prosim vas lepo za kaksen nasvet.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvet
23.1.2007 8:34:03   
Anonimen
Bom jaz začela nekje. :)

Povišana temperatura naj te ne moti. Normalno je, da se ti v nosečnosti dvigne telesna temperatura za 1 stopinjo Celzija.

Drugače pa uživaj nosečnost, misli pozitivno in vse bo v redu.

(odgovor članu soncek34)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.1.2007 8:42:04   
BarbaraE
Najprej čestitke za dve user posted image ! user posted image

Ja, nosečnost zna različno vplivati na ženske. Če se ti slabo počutiš, ne bi bilo slabo, če bi šla do osebne zdravnice in ji to omenila. Naj preveri, kako je s tvojo krvjo itd. Kar se pa datuma pregleda tiče - večina G naroča pri 8 tednih nosečnosti - takrat se mora že vse videti. Če si imela rjav izcedek, bi to morala G omeniti. Jaz sem tako imela v prvi nosečnosti. Še pred datumom pregleda sem namreč dobila rjav izcedek in sem takoj klicala svojo G, ki mi je rekla, naj se pridem pokazat. Na srečo je bilo vse OK.

Če te pa vseeno skrbi, kaj se dogaja pa nočeš "težiti" ta novi G, se naroči pri kakšni drugi za samoplačniški UZ, vendar pa mislim, da bi morala poklicati svojo G in ji omeniti krče in izcedek.

Sporoči, kako boš opravila na prvem pregledu.

(odgovor članu soncek34)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2007 8:48:54   
LuLu
Ojla, lepo, nova nosečka... čestitam!
Kot prvo bi ti napisala, da se nehaš sekirati. To najbolj vpliva na bebico. Na prve preglede naročajo različno hitro, sigurno pa takrat, ko sploh lahko kaj vidijo. Moja izkušnja je, da je za ginekologe vsaka nosečnost normalen pojav in ne komplicirajo. Če se pa pojavijo težave, pa imaš rizično nosečnost, potem spremenijo odnos do nosečnice. Utrujenost, slabost, menjava razpoloženja,... malo si preberi o nosečnosti, so normalni pojavi. Pozorna bodi le na krvavitve on kakšne hude bolečine.
Folna kislina ni nujna v nosečnosti, lahko jo jemlješ, ne škodi.
Glede prehranjevanja: jej normalno - to je zdravo. Jej za enega. Jaz osebno jem tako, kot prej, edino zdaj pazim na slane jedi, ker se mi voda zadržuje (9. mesec). Spij tekočine za dva. Kar ti pač paše. Saj sem napisala, nosečnost je nekaj vsakdanjega, normalnega, ni bolezen, in dokler nimaš RESNIH problemov, uživaj in se sprosti.
Imela pa boš različna počutja, enkrat boš polna energije, enkrat kot cota, enkrat samo jokanje, potem smeh,... hormoni delajo svoje.
Ti pa resno priporočam, da ne beri tem, ki so povezani s spontanimi splavi, problemi v nosečnosti,... ker to res samo škodi. In nikoli, res, nikoli se ne primerjaj z drugimi nosečkami, ker ni niti ena nosečnost enaka in niti ena nosečka enaka.
Upam, da sem kaj koristnega napisala. Moje izkušnje user posted image  
Pa lepo nosečnost naprej in mirno spanje...

(odgovor članu soncek34)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.1.2007 9:00:38   
Tekica
user posted image Lep pozdrav,

no, tudi jaz sem se vozila precej daleč v službo in tudi pri nas ni delavnika samo 8 ur, pač pa ves dan. Ker sem bila ravno v najbolj vročih mesecih strašansko zaspana (tudi v avtu me je zmanjkalo po nekaj trenutkov), sem omenila ginekologinji, kakšne težave imam, pa je rekla, naj čim več spim, vzamem dopust, potem se bova pa pogovarjali o bolniški. Ko se je vročina zmanjšala, sem tudi postajala manj zaspana - mi pa še sedaj - v 8. mesecu - paše malo zaspati popoldne, telo rabi svoje.
V začetku se tudi jaz nisem preveč sprehajala - ko sem bila ravno doma, sem enostavno zaspala.
Prvi pregled sem imela podobno kakor ti, saj je to čas, ko se otroka že lahko opazi in ima že toliko razvit srček, da se ga vidi, kar boš videla tudi iz drugih tem.
Sicer pa ostani aktivna, dokler lahko, se potem lahko (ni pa nujno) pridružijo kakšne druge težave in potem je težje. Je pa vsak dan nekaj novega - vsaj meni.

Srečnouser posted image

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.1.2007 9:09:15   
ksenjak
Meni zaradi daljše vožnje in terenskega dela niso hoteli podaljšati bolniške. Mi je na komisiji na zavodu rekla, da se to ne smatra kot patološka nosečnost in mi bolniška ne pripada. Ko sem jo vprašala kaj lahko storim, je rekla, da me lahko eventuelno delodajalec da na drugo delovno mesto. Pa sem preživela in po končanem 4. mesecu je bilo vse lažje.

Zdaj v drugi pa niti razmišljam ne o kakšni bolniški, ker me je minilo, da bi šla spet na isto komisijo.

Ti pa moram reči, da imajo očitno nekatere več sreče, saj jih je v nosečnosti ogromno doma pa gre včasih tudi samo za slabosti.

Lp

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2007 9:16:22   
MarijaPo
Ohoj,

tudi meni se je vrtelo - sem celo skupaj padla v stacuni in me je en ata pobiral in je bilo kar ok.

Da si tok utrujena je logicno in da te vse boli, tisci, ti je slabo,.. je tud normalno. Ni pa normalno, da ti sestra, ki te naroci za prvi nosecniski pregled nic ne pove. Jaz bi na tvojem mestu pocakala do prvega pregleda in ce se mi G ne bi zdela zelo v redu, bi jo zamenjala.

V sluzbi - a si redno zaposlena - za nedolocen cas? Ce si, le omeni, kolikor vem, nosecih zensk ne smejo odpuscat, tako da je vseeno, ce jim poves.
Vozit se bos pa pac morala, dokler bo slo. :)

Srecno!

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2007 9:37:22   
Anonimen
Najprej tvoje in zdravje tvoje user posted image , potem pa služba.
Jaz bi na tvojem mestu vseeno šla do G ali pa kar do osebne zdravnice. Vrtoglavice lahko ogrozijo ne samo tvoje, tudi življenja ljudi na cesti.
Tukaj pa se ni za hecat!

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2007 9:38:25   
soncek34
hvala za toliko odgovorov in nasvetov user posted image  ste mi veliko pomagale.
sem ze klicala svojo G (govorila s sestro) in mi je rekla naj grem v petek k eni ki je dezurna  user posted image ali na urgenco. Ni mi jasno zakaj pa k tej moji G ne morem user posted image
Po mojem bom sla v petek na pregled, ce bo pa kaj hujsega vmes pa na urgenco.

Jst si mislim sej jaz bom ze potrpela ni panike ampak kaj pa user posted image , pa ce bo zaradi tega stresa in vsega tega kaj narobe?
Mah, bom skusala pozitivno razmisljat user posted image , ker drugega mi nic ne preostane. Na easy!!!

Prijetno in mirno nosecnost.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2007 9:44:56   
soncek34
v sluzbi sem za nedolocen cas, hvala bogu.
res sem malo presenecena nad vsem tem, ker sem resnicno mislila da imajo nosecnice privilegij v nasi druzbi, ker je tako nizka rodnost. Ampak ocitno, da ni tako.
ja, kaj pa te privat G, so kaj bolj usluzni?
Ce ne drugo bom pa placevala privat G, ceprav nimam tolk denarja ampak tukaj to ni pomembno.

.

(odgovor članu soncek34)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2007 9:53:10   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: soncek34

res sem malo presenecena nad vsem tem, ker sem resnicno mislila da imajo nosecnice privilegij v nasi druzbi, ker je tako nizka rodnost. Ampak ocitno, da ni tako.

Žal, ni tako... po moje ne želijo večje rodnosti, ker še za toliko slovencev niso sposobni poskrbeti oni "ta veliki". Mene je najbolj šokiralo, ko sem začela z nakupi za user posted image  Kdo si pa še lahko danes privošči brezskrbno nosečnost ob takšnih cenah in stroških??? Trenutno imam vse za bebico, ampak to je samo za dva-tri mesece, potem pa šoping spet... res boli glava, ker denarja itak nikoli ne hodi viška.
Ampak, ne se preveč sekirati, nasploh ti zdaj, ko si na začetku. Zdaj se najbolj izogibaj stresnih situacij. Ne bom te še jaz obremenjevala user posted image
Lep dan naprej.

(odgovor članu soncek34)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2007 13:20:57   
pupi
Najprej čestitam sonček!
Potem, pa poskusi uživat svojo nosečnost, se pravi čim manj stresa, kar si že miljonkrat slišala. Razvajajo pa te naj , če že ne v službi, doma te naj razvaja predvsemuser posted image   oz. zahtevaj razvajanje user posted image .
UŽIVAJ!!!!!!! čao

(odgovor članu soncek34)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2007 13:42:25   
tinaaja
Cestitke za nosecnost, ampak bom se jaz dodala to, kar so ze pred mano:
skuliraj se
razni znaki, ki se ti pojavljajo so normalni
pocutje normalno za zgodnjo nosecnst
nosecnost ni bolezen (doker ni dejanskega vzroka, da se jo tako obravnava in verjami, da si tega ne zelis)...

Skratka, malo se sprosti, preberi o nosecnosti, informiraj se in ne isci problemov.

Tvoje vprasanje: Jst si mislim sej jaz bom ze potrpela ni panike ampak kaj pa user posted image , pa ce bo zaradi tega stresa in vsega tega kaj narobe?

Otrocek si vzame, kar potrebuje. Moji prvi trije meseci nosecnosti so bili toook stresni, da je bilo joj. Nova, odgovorna pozicija v sluzbi, 12-16 ur dela na dan, zivci, slabosti, zaspanost, urtujenost... Dejstvo je, da ce se je dobro zasejalo, se bo obdrzalo. Nic si ne pomagas, da isces opcije, kje, kako, zakaj se slabo pocutis. Vzami te znake v zakup, imas jih zato, ker is noseca, minejo in potem je boljse. Seveda bodi pozorna na krvavitve in hujse bolecine, ampak vedi, da se tvoji hormoni spreminjajo in da zato pride do drugacnega pocutja.

(odgovor članu soncek34)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?