Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 22.1.2007 11:16:50
|
|
|
|
Maleal
|
V MB porodnišnici se povija 3 mesece in potem je kontrolni UZ kolkov,drugod pa kolk mi je znano ne povijajo široko,če je uz vredu.Ja kaj so ti pa v bolnici rekli,nisi vprašala?
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 22.1.2007 11:20:05
|
|
|
|
LIDJOČKA
|
Če so kolki OK potem lahko povijalko nadomestiš z bodijem. Meni je sicer patronažna svetovala da jih uporabljam do prvega obiska pri pediatru kar sem sicer upoštevala predvsem zaradi tega da so tiste mako majčke stale tako kot je treba , drugače pa jih ne bi. Lp
|
|
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 22.1.2007 11:25:41
|
|
|
|
lora16
|
ja sej meni so rekli v porodnišnici, da lahko povijalne nadomestim z bodijem sam nisem bila sigurna kaj je res najboljše za otročka. lp vsem
|
|
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 22.1.2007 11:37:29
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem jih uporabljala približno en mesec
|
|
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 22.1.2007 11:39:18
|
|
|
|
Maxica
|
Pri prvem otroku (pred dvema letoma) smo jih uporabljali tri mesece, do UZ kontrole, pri drugem pa samo en mesec - je pediatrinja v prvi posvetovalnici ugotovila, da so kolki ok.
|
|
[Brisano sporočilo] 22.1.2007 11:47:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 22.1.2007 13:19:18
|
|
|
|
petraz
|
V MB priporočajo prve tri mesece, v Ce pa le če je potrebno.
|
|
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 22.1.2007 13:28:50
|
|
|
|
šuša
|
pri hčerki so naredili uk v porodnišnici in je imela oba 1a.Takoj so jo prenehali povijati na široko,vendar ko sva prišli domov nama je patronažna svetovala naj jo povijava do tretjega meseca
|
|
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 22.1.2007 16:09:44
|
|
|
|
domci
|
Mi smo našega povijali široko do 3 meseca potem smo pa imeli UZ. Mi je blo pa tud fino,ker sem ga saj lahko orengi zagrabla. Brez povijalke ni blo nič za prijet
|
|
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 22.1.2007 16:13:48
|
|
|
|
Baucka
|
Kolki bili takoj 1A. Rekli so mi, da ni potrebno široko povijat. Pa sem vseeno, do prve vročine, cca 1,5 meseca. Široko povita je bila dosti bolj stabilna, sem imela kaj za prijet.
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 23.1.2007 17:25:11
|
|
|
|
ms3
|
dokler ne naredi UZ kolkov pediater, približno 6 tednov. jaz ne vem, če je res varno za otrokove noge kot pravite nekatere da od rojstva niste povijale. jaz bolj zaupam besedam osebneka pediatra,ker se mi zdi da so v porodnišnici bolj rutinski, se manj posvetijo otroku.
|
|
|
|
RE: povijalne plenice koliko časa? 25.1.2007 15:48:29
|
|
|
|
Sončka1
|
Mi še povijamo široko, saj smo dobili takša navodila ob odpustu iz porodnišnice. V ponedeljek imamo kontrolo in upam, da bodo sedaj kolki ok in se teh plenic rešimo, saj je otrok kot v oklepu. Pa tudi po besedah nevrofizioterapevtke je tako, da če ni nujno, da je otrok široko povit, potem nikar široko povijati, saj je za otrokov gibalni razvoj boljše, če je bolj "svoboden", kot pa da je obdan z goro plenic. Že samo, če pomislite, kako ti reveži ležijo prekucnjeni na glavo, ko imajo tako podložene ritke. Potem pa, če še je prisoten refluks, je problem ...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?