|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehlajen
22.1.2007 7:23:34   
Sandra*
Naš petmesečnik je prehlajen. Nalezu se je od mene. Kašlja in ima kar zabasan nos, ampak dojiva se kar. Zjutraj po obroku je bruhal, pomoje od smrkeljčka ki se mu je nabral ponoči, ne vem, potem je še enkrat jedel. Drugače je dobre volje vročine nima.

Me kar mal skrbi. Ali naj ga peljem k zdravniku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehlajen
22.1.2007 7:34:53   
srki
Če nima vročine, bi malo počakala, razen če res močno kašlja.

Čisti mu nosek s fiziološko in upam, da se čimprej pozdravi.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2007 10:03:47   
ribica.

Ti mu samo dajaj fiziološko v nos. Pa po možnosti kupi tisto z razpršilom, mu boš lažje dajala. Ko ga daš spat, pa mu malo dvigni vzglavje posteljice, da bo lažje dihal in da ne bodo vsi ti smrklji zalivali. Če ima pa zelo zamašeno, pa kupi kapljice Operil, da bo vsaj ponoči lahko spal.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2007 12:00:16   
neisha
Joj pri nas je isto, samo da je naš user posted image star šele 17 dni. Zamašen nosek, kašlja bolj malo, vročine nima, apetit normalen. A mislite, da bi ga morala peljati k pediatru?

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2007 12:09:22   
natalia
zdravo

ne vem, če sploh lahko dajo kakšno zdravilo za takšne majhne. če pa bi se poslabšalo, npr. kakšna vročina, gnojni izpljuvki, pospešeno dihanje bi pa šla pediatru. Ko je moja prehlajena ji dam kakšno kamilično inhalacijo ( na tla pod posteljo lonec vročega čaja, ki se kadi), bimbi balzam za lažje dihanje ji dam na zgornji del dude pod noskom, redno čistim z fiziološko...

čimprej se pozdravite!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2007 13:41:44   
Anonimen
ja pri nas je isto...kašlja, smrka, včasih po hranjenju pobruha....mažeg za z fitomalom, pa kamilice......

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2007 16:05:04   
domci
IZVIRNO SPOROČILO: neisha

Joj pri nas je isto, samo da je naš user posted image star šele 17 dni. Zamašen nosek, kašlja bolj malo, vročine nima, apetit normalen. A mislite, da bi ga morala peljati k pediatru?

Glede na to da ima šele 17 dni bi jaz na tvojem mestu poklicala pediatra pa mu povedala.
Naš je bil star 11 dni in je začel full kašlat,nosek je bil čist ,vročine ni bilo, jedel je normalno, bil živahen.....
in ko sva se šla pokazat sva pristala v pediatrični je imel pljučnico.

Tvoj ima samo zamašen nosek in najbrž ne bo tako no vsaj upam da ne bi pa za vsak slučaj poklicala boš vidla kaj bodo rekli, pa še najboljš ti bodo svetovali kako user posted image pomagat.

Upam da se hitro pozdravite user posted image

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2007 16:52:08   
Baucka
Ema je bila tudi prehlajena pri 5 mesih, pa jo je zelo motilo, ko je ima zamašan nos, saj je zelo težko jedla. Nam fiziološka ni pomagala kaj dosti, samo trenutno. V Avstriji dobiš mazilo Baby luuf (je za dojenčke do 1 leta), katega na prsi  in po hrbtu namažeš in pokriješ s toplo pleničko in fajn dihalne poti odpre in fajn diši. Ema je tudi bruhala, pa sem opazla, da ravno po tej fiziloški v razpršilu, po kapljicah pa ne.

Glede obiska pediatra pa je takole. Lahko se česa hujšega zraven nalezete, ker je ravno tak čas. Mi smo pri prvem prehladu šli (ni bila ravno sezona prehladovuser posted image ), da sem bila pomirjena, da ni kaj hujšega, pri drugem prehladu pa več ne. Odločitev je tvoja. Jaz mislim, da pri petih mesecih več ni tako majhen otrok, da bi lahko bilo tako nevarno, kot pri novorojenčkih.

Neisha:
Na tvojem mestu pa bi se šla malo pokazat, saj je otrok zelo majhen. Tu ni za tvegat.

Gremo veselo.

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2007 17:09:56   
ms3
mi smo dali že kar nekaj prehladov čes pa je user posted image  stara 8 mesecev. bistveno je, da user posted image  čistiš nosek.

od pediatrinje sem pri 1. mesecu dobila takšna navodila:
1. dvogni vzglavje.
2. s fiziološko čim veškrat na dan (samo ne veš kot 6x), pa kar oreng not našopaj v nos (jaz kar z brizgo, 1ml v vsako nosnico) potem pa otroka daš malo na trebuh, da mu smrkel ven steče.
3. pred spanjem sčisti nos z vato namočeno s fiziološko.
4. najbolj pomaga inhaliranje (savna) -  zaprle sva se v kopalnico, odprla sem vročo vodo, da je nastala para in sva bile notri kakoh 20 min. še boljši učinek je če v banjo kapneš par kapljic eteričnega olja (srepuca dihala). to sva prakticikale pred spanjem, da je lažje zasopala in pol je blo ok.

drugače pa se mi zdi, da ni zdravila. prehlat enostavno mora user posted image  prebolet, tako kot mi. pri nas so zgornji napotko pomagali.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2007 18:20:55   
neisha
Hvala punce. Dons sem klicala pediatra in mi je rekel natanko to kar je napisala ms3. Upam, da se kmalu pozdravimo, je res težko poslušat kako težko diha.

(odgovor članu ms3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.1.2007 9:28:23   
2mama
ms3, hvala za nasvete!

povej samo, katero eterično olje v banjo? meni sta na tak način zakuhala dvojčka in bomo nocoj izvedli tole savna kopanje.

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.1.2007 11:13:37   
neisha
Po nasvetu farmacevtke, sem jaz dala smrekovo olje. 

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?