|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na kaj biti pozoren pri nakupu vozička?
14.1.2007 10:36:11   
Kaštrun
Zdravo punce!

Ker je toliko napisanega na to temo, bom jaz povedala še svojo zgodbo. Dva meseca nazaj sva bila z možem na obisku pri kolegih, ki imata 15 mes staro punčko. Punčka je šele zdaj začela hoditi samostojno, ker ima slabe trebušne mišice in so imeli kar nekaj težav pri npr. hoji in sedenju. Zaradi te težave punčko tudi vodijo na fizioterapijo.

Ko smo se pogovarjali o vozičkih sta rekla, da je so pri vozičku pomembne te 4 stvari:
- da ima trdo hrbtišče
- da se voziček čisto poleže in čisto posedi (180 C in 90 C)
- da nima voziček 5 točkovnega pasa in
- da ima voziček spredaj varovalo oz. tisto ko se držijo z rokcami

Zakaj?
1.) Dejstvo je, da so skoraj vsi vozički danes narejeni že iz trdih hrbtišč, vendar nekateri - tisti bolj športni - pa tega še vedno nimajo, zato bodite pozorne na to, da bo spal na dokaj trdem hrbtišču zaradi hrbteničke.

2.) Ste kdaj gledale kako otroci sedijo v nekaterih vozičkih ki so samo "moderni"? Jaz sem in vam priznam, da bi včasih prijela otroka in ga popravila, da prvič ne bi sedel tako zveriženo, drugič pa ne tako naprej, da ima rit že čisto pri kolenih! Glejte, da se voziček kar največ položi zaradi spanja in čisto posedi zaradi sedenja. Pri spanju mu sicer lahko podložiš pod ritko pleničko ampak pri sedenju ga moraš naučiti, da sedi čisto pokonci, ker bo s tem krepil tudi trebušne mišice, da ne bodo ohlapne (ko lovi ravnotežje ob sedenju ko se pelje).

3.) Predstavljajte si, da vas takrat, ko vas najbolj zanima okolica in ko vas najbolj zanima kaj je na levo in na desno nekdo pripne na sedež, tako da lahko gledate samo naprej. S tem, da otroški trebušček "ne miga z mišicami" in jih s tem ne krepi. Če že imate 5 točkovni pas pa varovalo spredaj, ga vsaj ne pripnite čez ramenca.

4.) Naj še kdo zatrjuje, da držala spredaj ne potrebuje, je to čista bedarija. Seveda ga ne potrebuje. Starš ne, otrok pa itak ne ve kako bi bilo če bi ga imel, povedati pa itak ne zna. On se s tem iz ležečega položaja lahko dvigne v sedeč, razvija trebušne mišice in mišice hrbtenice, lahko lovi ravnotežje ko se vozi in lahko se navsezadnje igra s tem varovalom v kolikor mu navežete kakšne igrače gor.

Opozorilo:
To sem napisala v vednost in premislek pred nakupom vozička vsem tistim, ki boste voziček še kupile. Ne da bi kritizirala kakršen koli voziček, ker vse vemo, da IDEALNEGA VOZIČKA, takega, ki bi se zložil v velikost kuhinjske krpe, ki bi imel poleg tega in onega še radio za glasbene želje in bil še nam po barvi všeč NI! Navsezadnje pa voziček itak kupimo večinoma zase :o)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na kaj biti pozoren pri nakupu vozička?
14.1.2007 11:31:32   
lukec
Voziček, ki smo ga imeli mi, izpolnjuje vse naštete pogoje in res smo bili z njim zelo zadovoljni (pa ni bil ravno najvišji cenovni razred). Meni pa je bilo všeč tudi fleksibilno držalo, ker je bil otrok lahko obrnjen proti meni in sem se z njim lahko "pogovarjala", če pa ga je zanimala okolica sem ga obrnila v smer vožnje. To se obnese tudi kadar močneje piha.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.1.2007 11:40:40   
Sandra*
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Meni pa je bilo všeč tudi fleksibilno držalo, ker je bil otrok lahko obrnjen proti meni in sem se z njim lahko "pogovarjala", če pa ga je zanimala okolica sem ga obrnila v smer vožnje. To se obnese tudi kadar močneje piha.

Men je kar malo žal da nism prej bolj pogledala, da bi kupila tak voziček.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Na kaj biti pozoren pri nakupu vozička?
14.1.2007 13:39:28   
karatina
Čeprav ga še tako hotro ne bom potrebovala, sem si že ogledala nekaj vozičkov (skupaj s kolegicami, ki so že imele to čast) in moram rečt, da ne bom imela težke izbire, saj že točno vem, katerega bi izbrala.
Gre za model vozička RS ONE podjetja HARTAN.

V njihovi ponudbi vozičkov bi lahko skoraj vsaka našla voziček, ki bi odgovarjal njenim predstavam, od varnosti, funkcionalnosti, izgledu... Mislim, da imaja okoli 12 različnih modelov in vsakega v 50 barvah.

Kaj pa ve mislite?

http://www.comfortbaby.com/katalog.pdf

http://www.comfortbaby.com/index-1.html

L.p.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.1.2007 14:01:49   
ana b
Tudi naš je ustrezal vsem pogojem in se je zelo obnesel.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.1.2007 14:49:16   
kapica
To je vsekakor dobrodosla informacija user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.1.2007 16:19:53   
frutka_
Strinjam se z vsem razen s tvojo tretjo trditvijo o zapiranju paskov. Saj pa teh pasov ne zategneš tako močno, da ga prilepiš na hrbtni del.  Varovalo je namenjeno varovanju, ker se marsikateri otrok  osvobodi paskov, ki grejo samo spodaj preko pasu. Tako da je tretja trditev za lase privlečena. Mordas njuna deklica, glede na njeno trenutno situacijo, ni najbolj spretna in živahna ampak če bi mojega pustila  brez paskov preko ramen bi mi ziher padel preko. Samo v razmislek in v vednost!

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.1.2007 17:09:40   
viv_
Se strinjam s frutko!

Vse ostalo OK, ampak pasovi pa... Meni bi se na glavo čez prekucnila - bi naredila toč čez držalo spredaj user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2007 8:47:46   
melaverde
ciaoo punce,

jaz bi vam svetovala še nekaj. kupujte vozičke ki so lahki, hitro zložljivi in ki ga ne boste pol ure spravljale v avto ker je prevelik. po moje se moramo zavedat da bomo večinoma časa same, pogosto bomo imele tudi otroka v eni roki, voziček v drugi. vsaj moje mnenje je da bi v takem primeru zelo težko shajale s težkim vozičkom na 4 gromozanska kolesa ?!

samo za v razmislek...

lepo se imejte !! 

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2007 18:47:20   
Lara28
Se ABSOLUTNO strinjam s frutko in viv!!!
Iz (žal) lastnih izkušenj moram povedat, da so ramenski paski še kako pomembni. Naš Anej bo star šele 7 mesecev in pred kakima 2 tednoma je telebnil iz vozička na tla - ker je bil privezan samo s spodnjimi pasovi. Prijel se je za držalo in se potegnil ven iz spodnjih, potem pa seveda ko se je nagnil čez voziček bum na tla! In to v pičlih par sekundah, ko sem videla kaj se dogaja je bil že na tleh. Pa sem stala ZRAVEN njega, pogovarjala sem se s kolegico. Hvalabogu je bil zimsko oblečen in je kapica in mehka bundica ublažila udarec. Nič mu ni bilo - hvalabogu, še buške nobene. Ampak meni je pa srce ustavilo, ko sem ga videla. Tak da ne se šalit punce, zvežite jih z vsemi pasi. Pa res jih ni treba čisto zategnit - toliko, da se ne morejo izvit.
Čeprav naš Anejček bo po mojem še to pogruntal - je kot mala fedra sploh ne more bit na miru.  

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2007 21:19:09   
lea23
mene pa zanima kako je s temi ročaji. a je uredu če ima vsaka roka svoj ročaj ( peg perego pliko, quinny zapp ) ali je boljše če je 1 ročaj ( yuinny buzz, speedy )? odločam se namreč med dvema vozičkoma, quinny buzz in pp pliko

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trombofilija lahko v nosečnosti povzroča z...
Ženska s trombofilijo se lahko sooča tudi z zmanjšano možnostjo zanositve, in če ostane noseča, s pogostimi spontanimi s...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.