|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
11.1.2007 14:59:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrte-govorilne ure
11.1.2007 15:09:56   
nejcko
Jaz hodim po potrebi. Za sina sem bila sicer kar dostikrat na gov. urah (tudi izrednihuser posted image ), ker je bilo kar nekaj težav z njim v vrtcu, za hčerko pa sem letos bila prvič, čeprav hodi v vrtec že drugo leto. Enostavno je tako neproblematična, da so mi nekako njene gov. ure ušle. Velikokrat pa se zgodi, da enostavno ne morem iti, ker nimam varstva.
Načeloma pa se držim pravila, da grem vsaj 1x na leto, ker pri nas večina staršev hodi na gov. ure, in se mi zdi, da moramo imeti vsi vsaj enkrat na leto to priložnost. Itak, da če je kaj kritičnega, nam že vzgojiteljice sproti povejo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2007 15:10:36   
bskrle
Ne vem, jaz grem tudi 1x na leto na govorilne, ampak je kar naval. Drugače vozi otroke v vrtec mož, tako da res nimam pojma, kaj tam delajo.

Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2007 15:32:11   
Erdbeere
jaz do sedaj nisem bila še nikoli. Imamo pa vsak dan skoraj stik z vzgojiteljicama in če imam kaj za vprašat vprašam med vrati in obratno...če imajo kaj za povedat, povejo kar spotoma. Imamo pa tudi parkat med letom popoldan delavnice, teh se pa udeležim vedno. Mi je zelo lepo se tudi na drugačen način srečat z vzgojiteljicama. 

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtec-govorilne ure
11.1.2007 15:58:53   
Katrin
Do sedaj smo imeli le ene govorilne ure in en roditeljski sestanek in obakrat sem bila. Tudi sama rada slišim, kaj mi imajo vzgojiteljice za povedati, kako se najina user posted image  obnaša v skupini otrok, kako napreduje...

lp, katrin

< Sporočilo je popravil katrin -- 11.1.2007 15:59:23 >

Be the Peace and Harmony you desire...

Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
11.1.2007 17:12:57   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.1.2007 17:55:59   
Sibil_
Meni pa od Septembra ne rata prit do teh govorilnih, ker smo vedno bolni.
Zdaj pa še jaz malega ne vozim in ne hodim iskat v vrtec, moški so pa pač bolj tako tako za te stvari, tako da niti ne vem kdaj so govorilne ure.user posted image

Mah, po porodu bom bolj v tem, se mi pa zdi res prav, da se na govorilne gre.Če ne drugega za kakšen nasvet, pa mnenje o otroku.Drugi ljudje otroka namreč drugače vidijo kot starši (verjetno dosti bolj realno, ker kot starš gledaš pač iz ljubečega zornega kota).

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

Neposredna povezava do sporočila: 7
11.1.2007 17:58:14   
nejcko
Glej, Nalin, če je v skupini 24 otrok, gov. ure pa so vsak mesec za 3-4 starše, potem v cca 8 mesecih pridejo ravno vsi na vrsto, v jaslih pa cca 2x. Vsaj pri nas imamo tako organizirano.
Poleg tega, skoraj vsak dan kakšno besedo rečeš z vzgojiteljico ali pomočnico in tako velikokrat v grobem zveš, kako se otrok obnaša.  Jaz res ne vidim potrebe, da bi vsak mesec tja hodila. Sicer vsak po svoje, ampak meni to ravno ni merilo, ali je en starš dober in skrben. Ko sem bila zadnjič na govorilnih urah, je bila ena mama pred mano notri skoraj eno uro (naročeni pa smo na 20 min) in ko sem vstopila, mi je vzgojiteljica rekla, zakaj nisem že prej potrkala, da bi tisto mamo malo spodbudila k odhodu, ker je dejansko spraševala, kolikokrat njen otrok kihne na danuser posted image . In verjemi, da ni nujno, da so taki "skrbni" starši ravno po volji vzgojiteljem.

Pa še to - moji starši so v celi OŠ bili zame mogoče 2x na govorilnih urah, v SŠ pa nikoli, ne vem sicer, ali je to dobro ali slabo, vem pa, da so super starši!

Neposredna povezava do sporočila: 8
11.1.2007 18:03:05   
darjatimci
Mi smo to sezono imeli en roditeljski sestanek,kar jaz nikoli ne izpustim,če ne morem gre pa ati.Tudi govorilne ure so bile samo enkrat,pa sem bila tudi samo jaz.Drugače,pa se pri nas prakticira tudi sproti, ko pripelješ ali odpelješ otroka,čeprav je to bolj na brzino.Težko bi rekla,da se starši ne brigajo,mislim,da bi jih morale vzgojiteljice malo bolj motivirati,da pridejo,kar bi bilo dobro že zaradi navajanja na šolo,kjer so govorilne ure že praksa.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.1.2007 18:29:16   
srki
Do sedaj sem bila samo enkrat, ker mami vozi Aljaža v vrtec. Kadar imam dopust, pa jih povprašam, kako in kaj. Saj jih tudi mami sproti vpraša in povedo, kako in kaj. Mi enostavno ne znese zaradi službe, saj ko pridem domov, je vrtec že debele pol ure zaprt.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.1.2007 20:14:59   
Anonimen
Ales je bil ene parkrat (ravno vceraj), pa ne gre na vsake, ker ni potrebe. Gre pa vsake toliko, tokrat z namenom, da zve, ali je tudi v vrtcu mali nujno pri vsemu prvi, da je vse njegovo itd itd itd. Pa so ga samo hvalili user posted image  

Kar se pa govorilnih v OS in SS tice .. pri meni niso bili skoraj nikoli, razen kadar mi je kdo od profesorjev kaj tezil ali pa je bilo kaj drugega narobe (nikoli zaradi slabe ocene ali pa mojega obnasanja), ker pac ni bilo potrebe. Mami je zmeri rekla, da ona ne rabi vsak mesec poslusat, da sem pridna, ce to ze ve. Pa je cisto skrben stars.

LP

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
11.1.2007 20:37:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.1.2007 21:12:53   
Anonimen
Jaz grem ful rada na govirilne, ker se mi zdi, da ogromno izveš o otroku, v bistvu izveš, kakšnega si naredil doma. Izveš, če si ga kje posračkal, če je kaj za popravit, če se da. Z ene plati vzgojiteljice res bolje poznajo mojega otroka kot jaz sama in o tem bi rada izvedela še in še in še. Pa tudi pri nas ni znimanja za gorilne tiste dvakrat na leto, ko so, smo kakšne trije starši vpisani in tudi meni se to ne zdi razumljivo. Mene res ful zanima, kaj se dogaja v vrtcu, kako sploh izgled avse skupaj in kam v vsem tem paše moj otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 13
11.1.2007 21:21:02   
bumerang
Jaz sem si tudi predstavljala govorilne ure vsak mesec, potem pa mi je vzgojiteljica dala vedeti, in to dobesedno, da to ni normalno. Ko sem potem bila trikrat - enkrat sem jih zahtevala, ker jih gospa v tistem mesecu ni nameravala imeti - mi ni znala povedati nič konkretnega.
In to me zelo moti.
Jaz sem si govorilne ure predstavljala zelo drugače, s kakšnimi zapisi o otroku, kako npr. napreduje pri posameznih področjih, katere so njegove posebnosti, kako se obnaša v skupini ipd., ne pa neko flancanje v tri dni. Sem jo dobesedno zasliševala. Si sploh ne predstavljam, kaj o svojem otroku izvejo starši, ki nimajo pedagoškega znanja.
Kar se mene tiče, problem govorilnih ur ni problem staršev, ampak premalo zainteresiranih ali pa premalo motiviranih, morda tudi strokovno razgledanih, vzgojiteljic.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
11.1.2007 21:50:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.1.2007 22:18:14   
muza

Mislim, da nisi nič čudna, če redno obiskuješ govorilne ure. Potemtakem sem čudna tudi jaz. Ravno danes sem bila na govorilnih urah in to tretjič od septembra, ko je naš otrok začel obiskovati vrtec. Dvakrat pa je bil tudi skupinski roditeljski sestanek, katera sem se tudi udeležila. Pa ni problematičen otrok, če lahko uporabim ta izraz.

Sem naši vzgojiteljici danes že takoj na začetku povedala, da sem se jaz zopet prijavila na razgovor in prišla, ker se mi zdi, da se otrok pri (+/-) dveh letih  tako hitro  razvija, raste in spreminja, da se iz meseca v msesc to zelo pozna. V tem obdobju gradimo vsi skupaj otroku temelj za kvalitetno nadalnje življenje in ta temelj mora biti trden in zanesljiv. Pri tem je potrebno usklajeno delovanje vzgoje v vrtcu in doma. Uskladimo pa se lahko le s pogovorom in sprotno komunikacijo, da vsi enotno usmerjamo otroka in ne vsak po svoje. S tem naredimo več škode kot koristi, če doma vztrajamo pri nečem, kar v vrtcu ne drži in obratno. Poleg tega pa me na splošno zanima kako se otrok spreminja in kako ga vidi nekdo z drugimi očmi kot jaz in kako napreduje iz meseca v mesec. Tako pri igri, druženju, samostojnosti, miselnih igrah, ustvarjanju, disciplini, govornih sposobnostih, upoštevanju navodil.....in drugih stvareh, ki pač pašejo zraven za to starostno obdobje. Jaz vzgojiteljice drugače ne vidim, ker hodim po otroka popoldan in nje ni več tam, zjutraj pa ga vozi ati in z njo on spregovri kakšno besedo, daljši pogovori pa niti niso priporočljivi, niti izvedljivi.

Vzgojiteljica se je z veseljem z mano pogovarjala več kot pol ure, ker ni bilo nobenega navala. Oz. je celo izrazila nezadovoljstvo nad tem, da ljudje sploh ne prihajajo na razgovore in jih je precej, ki na govorilnih urah v tem šolskem letu še sploh niso bili. Če jih še v februarju ne bo, pa jih namerava pisno povabiti na razgovor. Če se sami ne bomo brigali za naše otroke, ja kdo se pa bo?! Ljudje vse preveč pričakujejo od vrtcev in od njih zahtevajo tudi tisto, kar je pravzaprav starševska dolžnost. Jaz nekako ne razumem tolikšne nezainteresiranosti pri zanimanju za otroka in tolikšno prevaljevanje kompletne vzgoje na vrtce.

Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
11.1.2007 23:46:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu muza)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
12.1.2007 12:07:01   
Anonimen
Jaz grem vedno na govorilne in od tam odidem srečna, ker vidim, da gre Ana v pravo smer. In če bi bilo po mojem, bi tudi visela noter po celo uro user posted image  Če me pa res VSE zanima. Še dobro, da je vzgojiteljica moževa teta, tako ji lahko neomejeno težim na vseh praznovanjih in srečanjih user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 18
12.1.2007 12:17:45   
Mina1
Mi imamo sedaj drugič govorilne in sem se samo jaz javila, da pridem

Jaz se udeležim, kolikor lahko seveda, ponavadi pa so govorilne vedno v času, ko sem jaz še v službi, torej ne gre. Ker imam seveda dva pobalina fina, enostavno ne morem kar naprej prositi, če grem lahko pol ure prej iz službe, enkrat zaradi govorilnih in drugič zaradi roditeljskega sestanka, naslednjič neka delavnica in tako naprej. Seveda se vzgojteljica tudi prilagodi, če se predhodno nekako dogovoriš in uskladiš.

Včasih, ob prihodu oz. odhodu na hitro vprašam, če je kaj takšnega posebnega, pa vedno reče, da je vse ok, da je priden, da sodeluje, da...samo doma ni tegauser posted image .

Tako da: tudi jaz bi se prijavila prav na vseke govorilne ure, če se bi časovni izšlo, pa se načeloma ne.

I don't care what they say, I just wanna live my life

Neposredna povezava do sporočila: 19
13.1.2007 18:58:03   
jakaracman
Jaz grem na vsake, imam čas in se mi zdi pomembno.Pa  v bistvu vsak dan vidim vzgojiteljici.Ne vem meni se zdi to pomembno in še vzgojiteljici sta mi zelo všeč, tako da rade počvekamo.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.1.2007 8:41:30   
dana
Jaz hodim vsak drug mesec. Je tako fino poslušati kaj dela v vrtcu. Edino tako izveš kaj se dogaja z otrokom, saj konec koncev preživi v vrtcu večino dneva.

Ko sem bila prvič sem bila zadnja na vrsti, ampak me je toliko stvari zanimalo, da sem bila skoraj uro noter - predvidenih je pa 2o min za vsak pogovoruser posted image .

lp

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.1.2007 15:48:01   
moder
Jaz sem bila ta mesec prvič na govorilnih. Pikico peljem vsak dan okrog pol osmih in govorim z njeno vzgojiteljco, prav tako jo pridem iskat prej, da tudi povprašam, kako je bilo. Če je kaj takega obe sproti povesta. Govorilne ure pa so se obrnile v čisto napačno stran, ker smo govorile samo o tem, kako bo, ko bomo imeli še enega otroka. To bo sicer kmalu (marca). Pa ne o tem, kako se bo Nika obnašala v vrtcu, ampak kako bomo doma to zmogli. A je to za na govorilne ure? Sem bila kar malo žalostna. Vem, da bo težko, tako zame kot zanjo, pa tudi za celo družino, ampak bomo že zmogli. V vrtcu pa jo bodo menda tudi ukrotili. Nasvet je bil, da se dajmo zdaj doma manj crkljat. Pa se tamala popoldne precej časa sama igra, če ne se pa samo stiska. V naročju sploh ne mara biti, nosimo pa je tudi ne.

Žal sem malo temo falila. Pa saj se nanaša na govorilne, a neuser posted image ?

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.1.2007 9:15:24   
Pajaca
Jaz grem na govorilne kadar so. Res pri nas niso vsak mesec, ampak rečmo 3x na leto, a grem. Pa na roditeljski sestanek tudi, pa na okraševanje vrtca, pa karkoli že se dogaja. Se mi zdi to potrebno. Vsak dan zveš le ja otrok je jedel, spal, kakal in bil priden, tam pa kako se otrok razvija kako mu gre, kako se ukljaplja v družbo.....

So pa govorilne ure v popoldanskem času ko je vrtec že zaprt.

Enkrat mi ni uspelo priti na govorilne, sva bila z tamalčkom v bolnici, pa sem klicala vzgojiteljico tik pred začetkom govorilnih (na poti k zdravniku) pa sem ji rekla če jo lahko naslednji dan pokličem in sva imeli govorilne kar prek telefona. Ona mi je pač povedala kako in kaj. Ta sistem mi je celo bolj všeč ker ima ravno tiste dni govorilne ko nikakor ne morem priti do vrtca.

Tko da nisi čudna, če bi bile govorilne vsak mesec bi sigurno šla, ker me zanima kako in kaj je z otrokom.

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.1.2007 9:23:53   
Baby
Jaz tud hodim na govorilne kar redno. Letos jih imamo vsak drugi mesec!
Meni se to zdi čist normalno. Saj tam zvem kaj se dogaja v vrtcu!

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.1.2007 10:47:32   
nejcko
Še eno stvar bi rada omenila pod to temo. Velika razlika je v razvoju otroka v jaslih (torej prvi dve leti) kot kasneje, torej se mi zdi nekako logično, da gre starš malo večkrat na govorilne ure v jaslih. Ko je otrok starejši, že marsikaj sam pove in z mojega stališča ni več take potrebe po gov. urah.
Razlika je tudi, če imaš enega ali dva otroka v vrtcu. Takrat ti enostavno ne znese imeti več vsega pod kontrolouser posted image . Tako sem jaz imela letos oba roditeljska sestanka na isti dan, na srečo z razmakom ene ure, tako da sem šla lahko na oba, enega sem malo prej zapustila, drugega malo zamudila. Tudi dedek Mraz je bil za oba otroka na isti dan, pa lani zaključne delavnice na isti dan in isto uro, potem pa letaš malo sem in malo tja, skratka ne gre vse tako, kot bi si človek želel, sploh če je večinoma en starš za vse. In takih primerov ni malo.

(odgovor članu Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?