mika
|
Sem napisala že tak dolg odgovor ... upam, da me tokrat ne vrže ven. jaz tudi kmalu bo eno leto od kar ni več našega Ronija(nemški ovčar). star je bil 9 let, navihan 100 na uro in nihče mu ne bi pripisal toliko let. naenkrat je postal suh. mož ga je peljal k veterinarju in ta je rekel, da ima verjetno raka, ker se mu je povesil želodec. dali so ga na infuzijo in naredili UZ, ki je potrdil veterinarjev sum. predlagal nam je evtanazijo, ker ni nič jedel, naslednj dan je tudi lulal pod sebe in ni mogel vstati. mislila sem, da mi bo počilo srce . moj ronček bonbonček bo odšel. peljala sva ga z možem, čeprav mi je težil, da ga on ne bo peljal ubit. rekla sem mu, da gre le z mano in da ga jaz peljem na evtanazijo. potem je še mama rekla, da ga bosta onadva z očetom peljala, pa sem rekla da NE. oče niti ni bil sposoben, še dolgo časa ni hotel videti njegovih slik. roni je bil moj pes in ker sva veliko lepih trenutkov preživela skupaj, ga bom pospremila JAZ. ko smo se odpravljali od doma je pojedel škatlo pasjih piškotov, kot da je vedel da so zanj zadnji . mož je šel z mano zato, ker se je Roni fuuul bal veterinarjev in sem se bala, da bi bil podivjan. pa ni bil. v avtu je bil čisto miren, tudi ko smo prispeli do veterinarja ni niti zacvilil. Lupčkala sem ga in božala, medtem ko se je veterinar pripravljal.. dal mu je injekcijo, ni se branil in v nekaj sekundah je zaspal . ni bilo več mojega srčka, ki me je vedno srečen pričakal doma. ostala mi je le ovratnica in povodec . oba z možem sva jokala, jaz sem hlipala, sploh nisem mogla verjeti, da ga ni. plačala sva vnaprej in sva odletela iz klinike. na rokah sem imela njegov vonj, njega pa več ni bilo . vsakič ko sem stopila iz hiše ali ko sem prišla domov sem pričakovala, da bo od nekoder pritekel in sem hitro zapirala vrata, da mi ne bi kliznil ven...pa ga ni bilo . Upam, da mu je lepo, kjerkoli že je. NJuškalo, vem da ti je hudo, ampak psička ti je sama pokazala kako trpi, glede nato da je agresivna do sebe. Pomagaj ji.
< Sporočilo je popravil mika -- 11.1.2007 17:23:10 >
|