|
spanje, jokanje, dojenje, crkljanje 11.1.2007 13:08:13
|
|
|
|
živa
|
Hoj! Ta teden sem začela hoditi v službo, malega pazita izmenično obe babici pri nas doma. Je že praktično vse in zelo rad, dojila sva se ponoči; zjutraj in zvečer sva se bolj crkljala kot jedla. Do prejšnjega vikenda je mali spal od ok. 20h do 5h, se v desetih minutah podojil in spal do 7h-8h. Čez vikend pa se je začel dojiti tudi po uro ali dve, vmes izpustil joško, se čez minutko premislil, se crkljal, zadremal, se zbudil, sesal, izpustil, protestiral kot jesihar in tako dalje in tako naprej. Do včeraj sem ga ponoči še dojila in ga potem, po enournem ali še daljšem crkljanju, bolj ali manj uspela v kake četrt ure uspavati. Ker pa sem bila po treh takih nočeh kot zombi, v službi pa veliko odgovornega dela, ob katerem moram biti zbrana, sem danes ponoči - zbudil se je ob 5:30 - k malemu poslala moža. Crkljal, miril, trepljal, božal in uspaval ga je na vse mogoče načine, pa je še vedno obupno jokal, pa tudi jaz nisem bila nič kaj bolj uspešna od moža. Podojiti ga nisem želela, ker sem iz izkušenj tega tedna sklepala, da bi ga to še bolj zdražilo (sicer zaspi, ampak se pogosto zbuja in protestira, ko mu joška pade iz ust). Zibala sem ga, mu pela, ga trepljala v posteljici, poskušala vsiliti flašo, kuhana jabolka (to je bilo najprej pri roki), ga pustila, da je plezal po meni ... Skratka, ob 6:30 sem obupala, ga še vedno tulečega odnesla v dnevno, kjer se je ob luči pomiril, ga nato dojila do 7:20 in odšla v službo žalostna in slabe volje, ker je bil otrok nesrečen, pa še z možem sva se spričkala o vzgoji. Da skrajšam zgodbo: NUJNO RABIM NASVET IN TOLAŽBO! (in ja, že vpijem od obupa!) Kaj naj naredim ob takih nočeh? Lp, živa
|
|
|