|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mami ali tašča
8.1.2007 10:17:54   
rumena
imam problem in sicer kam dati otroka v varstvo, k moji mami ali k tašči. Tašča je oddaljena 4 km, mami pa 12 km. Možu sem, da bi jo jaz dala mami, saj tam večkrat popoldne spi, ko smo na obisku in ne bi bilo težav. Mož pa se ne strinja z mano in bi jo en teden dal k tašči en teden pa k mami. Mislim, da bi bila tako samo zmedena, pri tašči tudi še nikoli spala ni. Ker nikakor nisva prišla z možem skupaj, sva nazadnje rekla da bo šla v privat varstvo. Zanimajo me vaša mnenja in kaj bi vi naredili v mojem primeru?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mami ali tašča
8.1.2007 10:22:51   
Anonimen
Se mi zdi, da veliko bolj zaupaš svoji mami, zato bi jaz otroka dala svoji mami. Če pa sta obe v redu, potem pa ni nič narobe, če bi bila punčka en teden pri eni, en teden pa pri drugi. Pir moji znanki so imeli tako zrihtano, pa je bilo za vse super. Tamala se je čisto normalno privadila, stari mami sta pa bili vendarle razbremenjeni vsak drug teden.

(odgovor članu rumena)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.1.2007 10:23:21   
Marogica
Mislim, da se vidva z možem odločata na podlagi nekih subjektivnih lastnostih in čustvene pripadnosti. Če bi jaz stala pred takšno odločitvijo, bi name vplivalo več razlgov.
-oddaljenost oz. bližina
- katera babi zna bolje z otroci. In to hladnokrvno in preračunljivo. Je hitro nervozna, zna zaposliti otroka, je zdravstveno OK, je zanesljiva, je dosledna....pa še kateri....

Pri meni ne bi palilo moja mami, tvoja mami, kje je kdo že spal, temveč kje je najbolje za otroka.

Jaz bi otroka tako ali tako dala v vrtec, tu sploh ni diskusije.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.1.2007 10:27:27   
Naja31
Meni se zdi "en teden pri eni, en teden pri drugi" rešitev vašega problema. Pozma jih kar nekaj ki tako prakiticirajo in je ok. Vsi so zadovoljni.
Logično je da ti lastni mami bolj zaupaš. On pa njegovi, ne?
Privat varstvo samo zato ker se vidva ne moreta zmeniti, se mi zdi neumnost.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.1.2007 10:44:50   
Špacka

Moja soseda sta prakticirala ta sistem, en teden je bil sin pri eni mami, naslednji teden pri drugi, ker oboji stari starši so doma, oboji so si zelo želeli, da bi bil pri njih, ni bilo pomembno, da eni stanujejo čisto blizu, eni kar nekaj km stran....vse je super delovalo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.1.2007 10:51:49   
max23
Če boš samo zaradi tega, ker se ne moreta odločiti, katera babi bo čuvala otroka, dala v privat. Si malce smešna.
Res je, da je za otroka po mojem mnenju najboljši vrtec, ne bi jaz v tvojem primeru nič kompicirala. Če se tudi obe babici strinjata, bi bila to rešitev, da je en teden tu, drugi pa tam. Otroci so bolj prilagodljivi kot si mislimo.
Veliko sreče, pri izbiri.

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.1.2007 11:00:05   
Pajaca
Jaz sem sicer pristaš vrtca. Samo v tvojem primeru se mi en teden tu en drugje ne zdi slaba rešitev. Konec koncev sta tudi babici le 20km narazen kar ni problem. Pri moji prijateljici je to super klapalo. Babici sta še vedno imeli dosti časa za svoje opravke in sta si včasih zamenjali otroka tako sredi dneva če sta imeli pač kaj nujnega.... pa ja sta skor sosedi da je bilo še lažje.

(odgovor članu max23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.1.2007 11:30:05   
Laubica
Tudi jaz mislim da je vrtec na 1. mestu ,saj tam ima otrok družbo in samostojnosti se nauči,če bo pa dosti bolan bosta pa tako mogli babici priskočit na pomoč.In tukaj se strinjam z Marogico ,glej katera je bolj sposobna in zdrava in manj nervozna -ne pa ker je tvoja ali njegova mama.Pri nas tudi moja mama je v skrajni sili njegova pa večkrat ker se z sinom dosti več ukvarja in ima sin več od nje kod od moje mame ,katera gre pečt pecivo in take finte pa se ne ukvarja z njim ,njemu je pa tam pol dolgi čas,tako da edino če tašča ni doma ,ga čuva moja mamauser posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.1.2007 11:39:54   
Olivija
pri naši ta veliki smo prakticiral tako: 3 dni je bila pri njegovi mami in 2 dni pri moji, ki živi v isti hiši in je takrat še delala doma.
In je bilo prav fajn.

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.1.2007 12:05:54   
rumena
Sama dobro vem, da je za otroka najbolje v vrtcu, saj sama delam tam. Je pa tako, da vrtca nismo dobili, saj je vse prezasedeno. Nekako res bolj zaupam svoji mami, tašča se mi zdi ful preveč vsiljiva.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.1.2007 12:23:17   
srki
Jaz bi pa enostavno otroka dala v vrtec, pa bi bil volk sit in koza cela. Ne vem, no, poskušala bi z varianto, en teden pri eni, drug teden pri drugi babici. Kako bi bilo to otroku všeč, ne vem. Razumljivo pa je, da ti navijaš za svojo mamo, on pa za svojo.

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.1.2007 14:32:32   
rumena
Hvala za vaša mnenja. Sva se z možem zmenila, da bi res poskusila 3 dni pri eni in 2 dni pri drugi babici.
Max23 ne me narobe razumeti glede privat varstva. Mož je rekel, da bi bilo bolje, če bi bila malo pri eni in malo pri drugi babici, da se ne bi navadila samo na eno okolje, ker je že zdaj bolj sramežljive narave in je ves čas samo ob meni. Na podlagi tega sem potem rekla, da potem pa najbolje, da gre v privat varstvo, kjer bo imela okoli sebe svoje vrstnike.
Sva pa že oddala prošnje za vrtec za september, vendar ne vem koliko sreče bova imela zaradi velikega povpraševanja po njem.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2007 14:45:45   
VERONICA
Joj blago tebi kakšen luksuzen problem imaš!

Jaz bi sigurno koristila pomoč obeh babic, saj jo boš tudi rabila. Obe so lahko na počitnicah, bolane ali pa imajo kakšne opravke. Naj se kar menjajo, na kakšen način pa pusti naj se same zmenijo!

Se mi pa zdi kar praktično če ima vsaka saj eden dan v tednu prost...

Da bi za otroke med enim in drugim letom bilo najprimernejše varstvo vrtec se pa nikakor ne strinjam. Mogoče za nekatere otroke, sigurno pa ne za vse.

Moja starejša je šele z 2,5 začela iskati družbo vrstnikov, do takrat pa je najraje posedavala po naročjih. In sem imela veliko srečo da je do takrat lahko bila pri babici.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.1.2007 18:52:37   
Anonimen
En teden k eni in en teden k drugi babici.

To je ravo prav, da se obe varstva veselita in da jima ne bo v breme.

Kar se otroka tiče, se bo prilagodil velikooooo hitreje kot ti. Mi2 najino Mičico seliva skoraj kot mačka mlade. Razen tega, da je hiper prilagodljiva, stranskih učinkov zaenkrat ni.

(odgovor članu rumena)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
8.1.2007 18:56:55   
eya
Jaz se tudi strinjam, da naj bo kar pri obeh, če sta obe enako zanesljivi in si obe želita čuvat dete. Bodi srečna, da imaš sploh možnost izbirat, pri nas sta še obe babici v službi.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.1.2007 18:53:24   
frutka_
Meni pa se zdi oblika varstva "enkrat tukaj, drugič tam" neumna. Zakaj?! Najprej zato, ker se že vprašaš narobe. H komu bi ga dala v varstvo?     Otroka daš v vartstvo tja, kjer meniš da je zanj najbolje poskrbljeno! In to ni odvisno od babice (ene ali druge) temveč od marsičesa drugega. Oprosti, ampak napak se mi zdi razmišljat da bi bil kdo prizadet zaradi tega kje bo otrok več ali manj.
Še enkrat poudarjam, otrok naj bo v varstvu tam kjer se bo najbolje počutil in kjer bo najbolje zanj poskrbljeno, kjer so možnosti za optimalen in neoviran razvoj zagotovljene in kamor boš tudi ti otroka vozila z dobrim občutkom. Če te rešitve ne vidiš potem se mi druga oblika varstva niti ne zdi slaba.
Najbolje pa se boš počutila če jo daš k svoji mami.

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?