|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ženski (ne) prijazna podjetja ?
5.1.2007 13:14:40   
Meggi
  Ker nas je večina na istem, združujemo službo in otroke. Se vas je podana tema verjetno že kako dotaknila. Kakšno imate mnenje? Kakšne izkušnje?
Ko tako gldam sebe in še druge mamice,sn pršla do enih povzetkov.

Če imaš službo, bi lahko bil non stop tam. Petek in svetek, ne glede na družino,..

Če je pa nimaš je pa nimaš.

Prepričajte me če je veliko drugače! Katera so prijazna podjetja tudi za ženske in predvsem mamice.

Meni kariera res ne pomeni toliko, da bi mi otroke pop. večina čuvali drugi, da bi jih dala le spat, oz da nam ostanejo samo vikendi. Rajš imam manj pa Živim z otroci, ker ta čas mine in ga ne moreš zavrteti nazaj. Pika.

Na dan z besedo. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ženski (ne) prijazna podjetja ?
5.1.2007 13:23:17   
Anonimen
Ma ne bom dosti komentirala to današnje stanje ker je katastrofa. Najhuje pa je to, da smo si to sami skuhali s svojimi zahtevami in 'napredkom' , in smo čisto vsi del tega pa čeprav nočemo priznati. Kdo pa pomisli, da ima tista delavka v soboto popoldan ko gremo po nakupih družino? Gledamo samo, da nakupimo in gremo domov... in da smo komot... sam ta komot nekaj stane... in na koncu le ni tolko komot...

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2007 13:24:00   
mehurčica
Ja, res je. Ogromno žensk je zaposlenih, kot prodajalk recimo. Ali pa frizerke, maserke,... Skoraj sama takšna dela, kjer nikjer ni delo samo dopoldan. Jaz sem maserka, vendar imajo večinoma delovni čas zvečer. Ponavadi tista, ki ima salon, dela dopoldan, ostale zaposlene pa se menjavajo v popoldanskih urah....super ne?user posted image Sem pa delala zdaj 7 mesecev na zvezi Sonček in mi je delovni čas zelo ustrezal--> 7-15 ali 8-16. Če sem delala do 16h, sem zrihtala varstvo, ker hodimo po njega okoli 15h. Mi ga je hudo puščat dalje v vrtcu.

Upam, da mi bo še kdaj uspelo delati tukaj, ker mi je takšno delo res všeč.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2007 15:38:47   
janapan
Itak, da smo si sami zakuhali,  ampak ok služba je služba. mene osebno motijo predvsem razlike, ki nastanejo predvsam med moškim in ženskim  kadrom. Ker ima mož doma ženo, ki poskrbi za otroke lahko dalj ostane v službi, npr do 18 h potem pa pride domov in je vse skuhano in oprano in on se lahko samo še igra z otroci...karikirano...me pa moramo leteti domov takoj ob treh ker vrtec zapre ob 3:30, oprati, skuhati z otrokom narediti nalogo in je 18 ura. Hec je ker je v službi moški del kadra obravnavan kot deloven, marljiv, hitreje napreduje.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2007 10:41:11   
lutka
Ko smo že ravno pri razmerah v službi. Tudi moja poslovodkinja je spisala enih par sprememb in moram priznati, da mi je vredu dvignila pristisk.

Po novem, mamice ki imamo otroke mlajše od treh let in smo podpisale, da ob nedeljah ne bomo delale (zakon nam to omogoča) ne bomo nobene sobote proste, dokler naši otroci ne dopolnijo treh let user posted image . Torej me nismo upravičene, do kakšnega  izleta ali obiska prijateljev ob sobotah. V nedeljo smo pa vezani na čas, ker imam šoloobvezno hči in se mora pripravit zvečer za šolo.

Je pa fora v tem, da ob nedeljah dela samo ena in bojo ostale imele proste vikende, tista ki pa dela v nedeljo, je pa prosta v torek.

V glavnem , imeli bomo en vredu sestanek , da razčistimo, kaj in kako oz. ali si res v dveh mesecih ne zaslužim vsaj en prosti vikend. user posted image

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2007 14:35:19   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ma ne bom dosti komentirala to današnje stanje ker je katastrofa. Najhuje pa je to, da smo si to sami skuhali s svojimi zahtevami in 'napredkom' , in smo čisto vsi del tega pa čeprav nočemo priznati. Kdo pa pomisli, da ima tista delavka v soboto popoldan ko gremo po nakupih družino? Gledamo samo, da nakupimo in gremo domov... in da smo komot... sam ta komot nekaj stane... in na koncu le ni tolko komot...

se strinjam.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2007 14:53:37   
Strawberrie Cherrie
Punce, meni pa enostavno od kar imam otroka kariera ne pomeni dosti - > prej sem v treh letih naredila skoraj 4letnike faksa (redno) in to takoj po gimnaziji, septembra in oktobra sem naredila še 2izpita in oddala še zadnjo seminarsko nalogo, poleg faksa sem SKOZ delala preko študentskega servisa in to vsaki dan, mesečno zaslužila krepko preko 200tisoč, po faksu sem imela namen narediti podiplomca -> zdaj pa mi je pomembno edinole to, da še diplomo skup spacam s čimboljšo oceno, pa da teh par izpitov naredim tako, da si povprečja ne bom popravila -> potem pa če bo le možnost, bi najraje bila po porodniški še kakšno leto doma, da se lahko tamalemu 100%posvetim.
Če bi se slovenkam splačalo bit doma kot gospodinja in imeti 3otročke sem tako za. Čez 2leti naredim še enega, pa potem še čez leti in sem skoz doma in skrbim za familijo.
Ker danes se ne da ok skombinirat kariere in družine, ni pa je stvari, ki je ne bi žrtvovala za svojega otroka.
Tako da - jaz te ne morem potolažit -> ker nimam dobrega mnenja o tem , kar se dogajauser posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2007 17:06:08   
soncek&luna
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi Meni kariera res ne pomeni toliko, da bi mi otroke pop. večina čuvali drugi, da bi jih dala le spat, oz da nam ostanejo samo vikendi. Rajš imam manj pa Živim z otroci, ker ta čas mine in ga ne moreš zavrteti nazaj. Pika.

Draga Meggi,
ce bi zivela sama z otrockom in skrbela sama zanj, bi tocno to pocela... zal... z manj ne bi mogla prezivet tudi pod pogojem razno ne
meni na zalost ostajajo samo vikendi z malckom... cez teden ga dajem samo spat

Mami, pika moja!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.1.2007 0:40:50   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sama ne bi mogla bolje napisati. Se strinjam 100%, pa še kakšen procent čez.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.1.2007 8:21:06   
iva01
IZVIRNO SPOROČILO: janapan

. mene osebno motijo predvsem razlike, ki nastanejo predvsam med moškim in ženskim  kadrom. Ker ima mož doma ženo, ki poskrbi za otroke lahko dalj ostane v službi, npr do 18 h potem pa pride domov in je vse skuhano in oprano in on se lahko samo še igra z otroci...karikirano...me pa moramo leteti domov takoj ob treh ker vrtec zapre ob 3:30, oprati, skuhati z otrokom narediti nalogo in je 18 ura. Hec je ker je v službi moški del kadra obravnavan kot deloven, marljiv, hitreje napreduje.

S tem se ne strinjam, sej se v bistvu partnerja sama odločita in dogovorita kako bosta delala, jaz sem zdej trenutno doma, ampak ko sem delala sva se sproti dogovorla kako pa kaj, in če sem ostala dlje, kar se je ponavadi dogajalo približno 2x na teden je on odšel prej domov, po nika v vrtec in pripravu kaj za pojest.
Moj partner ve da mi je kariera zelo pomembna, in od mene niti ne zahteva da naj bi bila vsak dan takoj po šihtu doma in si puščala nedokončano delo za drug dan, prav tako jaz razumem da mora tudi on kdaj ostat na šihtu, it popoldan nazaj na šiht. Mislim da je tu pretežno stvar dogovora med partnerjema.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.1.2007 23:27:13   
Anonimen
Taksi je popolnoma neprijazen ne samo do žensk, ampak do vseh!!! user posted image user posted image user posted image

Moraš imeti res dober razlog, da vztrajaš... jaz ga sicer nimam, ampak... user posted image ... sem še kar tukaj...

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.1.2007 7:48:03   
srki
Se popolnoma strinjam z anonimno.

Le kdo od nas, ki gremo v nedeljo ali za praznik v štacuno, v gostilno na kosilo in ne vem kam še vse, da mora za naše "nepotrebne" potrebe nekdo za to delat, mogoče še mamica z majhnim otrokom?

Sicer pa opažam, da je v večini revstavracij zaposlenih več moških, kot žensk. Se mi zdi, da se jih hočejo kar losat, češ, saj boš šla na porodniško, pol pa rajši moškega vzamejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.1.2007 10:10:27   
Meggi
Iva, user posted image  za Razumevajočega partnerja! Jih je malo, bi rekla!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2007 22:45:25   
Anonimen
Katera so prijazna podjetja tudi za ženske in predvsem mamice.

Kaj pa tebi pomeni "ženski prijazno"?

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?