|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oprema za novega družinskega člana
7.9.2004 14:22:03   
Cvetka_B
Drage mamice in očetje!

Imava še nekaj časa, vendar sprašujeva, če je kdo našel kje seznam s tistim, kar potrebuješ za dojenčka. Bo najin prvi:duda:in kupiti morava stvari od A do Ž. Predstavljam si zibko/košek, voziček, previjalno mizo....Ampak koliko oblačilc potrebujemo? Kaj od kozmetike? Koliko plenic na zalogo, da ne bomo vsak dan tekali za njimi? Prijeten dan vsem!:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
7.9.2004 14:40:30   
malika
Malo nižje na linku oblekice, je ena :zmeden: (pozabila katera) ponujala seznam. POkukaj tja in jo prosi, da ti pošlje.

Lp

(odgovor članu Cvetka_B)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2004 15:03:18   
vesnaRR
Nekaj si lahko tudi tukaj prebereš http://www.ringaraja.net/dojencek/Clanek.asp?clanekID=94

Lp, Vesna

(odgovor članu Cvetka_B)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.9.2004 18:08:10   
asso
Evo seznam:

OPREMA ZA NOVOROJENČKA!!!

LEŽIŠČE:
- postelja, košek ali zibelka z varnostno ograjo
- trdna podlaga "pena, žimnica, vzmetnica"
- gumirano platno za zaščito postelje (jaz nimam)
- kovter + deka
- 2 rjuhe
- prevleka za kovter
- jaz imam pojstlco in zraven še tiste spužve, ki se jih da okoli

OBLAČILA:
- 60-80 tetra planic "80*80" "če boste uporabljali plenice za enkratno uporabo, potem zadostuje 30 plenic"
- 7-10 povijalnih plenic
- 6-10 dolgih hlačk s stopalci "pajackov,ki se zapenjajo na ramenih" - jaz tega nimam in niti ne bom nabavila, ampak imam 5 hlačk takšnih kot žabice
- 10 bombažnih majčk, dolg rokav "mako, tetra"
- 1-2 topla kompleta "nap.: pliš" ; pozimi tudi copatki (2X) rokavičke in kapica
- 1-2 tanki bombažni kapici "mako, tetra"
- 1 topla vreča ali pajac "bunda" za hladne dni
- 1-3 pare nogavičk ali copatkov
- jaz imam še tri pižamice bombažne 56 in 3x 62 št.

Nekatere pravijo, da ne kupuj manjše od 62, druge, da ja. Prve mesce je baje samo v pižamici tako, da sem jaz kupila samo 3 56 in en kompletek za iz porodnišnice, ostalo večina 62. Št. baje, da preraste v 1 mesecu.

ZA NEGO OTROKA: - mandljevo ali olivno olje
- otroško trdo ali tekoče milo
- hladilno mazilo
- zaščitna krema za obraz (ribje mazilo, Malček mazilo)
- škarice z zaobljenim konicami za striženje nohtkov
- gost glavnik in mehka ščetka za nego lasišča
- bombažna vata + kobacaj krpice
- 70% alkohol
- fiziološka raztopina za nos
- gazice ali krpice za umivanje
- manjša plastična posoda za umivanje
- plastičen vrč za vodo
- plastična kopalna kad - banjica - jaz sem naročila celo previjalno z banjico
- 1-2 kopalni brisači - večji
- 2 rokavici za umivanje
- vodni termometer

PRIPOROČAMO: - previjalna miza, avtosedež, voziček (jaz sem kupila kombiniran trikolesnik z avtosedežem in trdo košaro)

OSTALO: - termometer za merjenje telesne temperature
- lonček za prekuhavanje vode ali kuhanje čaja
- 2 steklenički, 2 dudi, cedilo, žlička
- čaj za dojenje (janež, kumina, kamilice)
- sobni termometer

Seznam je prepisan in ni še preizkušen. Prilagodi ga po potrebi

Lp asso

(odgovor članu Cvetka_B)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.9.2004 21:12:38   
Cvetka_B
Hvala. Saj ga bom jaz tudi malo spremenila...po moji meri. In ko bo preskušen, bo lažje:)

(odgovor članu Cvetka_B)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2004 16:23:19   
vlasta-1
Ker zavarovalnica prizna tudi en obisk patronažne sestre na domu pred porodom ti svetujem da pokličes v zdravstveni dom in dobiš tel. številko patronažne nato pa se z njo zmeniš za obisk. Kar so sestre zelo prijazne bo gotovo z veseljem prišla k tebi na dom in ti vse razložila od tega kaj potrebuješ za otroka do tega kako se pripraviti na porod skratka vse kar te bo zanimalo. Lp Vlasta

(odgovor članu Cvetka_B)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.