|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prisotnost medicincev pri porodu
12.12.2006 21:50:54   
solzica
Zanima me, če kdo ve, ali si lahko prpti temu, da pri porodu prisostvujejo začetniki, ki se še učijo. Rodit grem drugič in vem, da je zame in za mojega moža to poseben in oseben trenutek, kateremu naj bi prisostvovala babica, zdravnik in nihče drug.
Čeprav vem, da se nekje morajo učit, pač nočem, ta trenutek deliti z učenci. Mogoče se bo komu zdelo smešno, meni enostavno ni do tega in bi me vrglo iz tira.

< Sporočilo je popravil teni* -- 13.12.2006 15:18:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prisotnost medicincev pri porodu
12.12.2006 22:11:53   
NinaŠ
Sama nisem imela izkušnje s prisotnosjo "učencev" pri porodu, sem pa že od nekaj punc slišala, da so jih vprašali, če lahko "učenec" prisostvuje porodu in pač upoštevali njihove želje/zahteve.

(odgovor članu solzica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2006 22:16:03   
Anonimen
Ja. Itak te vprašajo, če so lahko zraven.

(odgovor članu solzica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2006 22:50:09   
katipi
Verjamem, da ko razmišljaš o tem, sigurno ni prijetno. V porodni sobi, ko se mučiš, pa ti je čisto vseeno, kdo te gleda. Pri mojem drugem porodu sta me za roke poleg partnerja držali še dve bolničarki (ne sestri), ki sta pomivali po tleh, jaz pa sem ju tako močno stiskala za roke, saj sem jima v tistem trenutku bila zelo hvaležna, da sta bili tam in mi bili v oporo. Tudi pri viziti, ko sem morala zdravniku pokazati kako se celi rana, ker so me šivali, in sem še krvavela, sem brez zadrege pokazala, čeprav so bili z njim tudi praktikanti. Pa kaj... user posted image  Če pa izrecno ne želiš nikogar zraven, pa mislim, da te ne bodo jezili v takem trenutku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
13.12.2006 0:09:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2006 0:47:07   
polona2
Mene niso nič  vprašali,  se je pa izza vrat kar naenkrat prikazala študentka ali nekaj podobnega, ravno ko sem finiširala na porodni postelji. Drugače sem grozno zakompleksan človek, ampak takrat mi je bilo pa vseeno, četudi bi Bowie stal zraven in gledal. Čeprav se mi ne zdi o.k. da te nihče nič ne vpraša za dovoljenje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2006 6:26:06   
tinaaja
Glede prisotnosti studentov te MORAJO vprasati, ce dovolis njihovo prisotnost. Potem se vsaka sama odloca, kakor pac cuti.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2006 6:59:42   
srki
No, punce so ti že odgovorile, da te morajo vprašat. Meni osebno pa se ne bi zdelo to nič tragičenega, čeprav je porod nekaj osebnega, samo nekje se pa tudi študentje morajo naučit-saj veste, ne velja samo papir, važne so izkušnje-moje mnenjeuser posted image .

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2006 8:04:54   
jade1
Saj te vprašajo, če so lahko zraven. Meni osebno je bilo čisto vseeno, tudi, če bi bila cela medicinska fakulteta v moji sobi, jaz sem samo čakala kdaj bo konec.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2006 8:54:20   
muha1
Tudi jaz sem imela tako izkušnjo. Ko se je porod začel se je naenkrat iz nekega vogala vsipalo srednješolcev. Vendar v tistem trenutku sploh ne študiraš drugo kot to, kdaj bo konec. Ni mi bilo prav, da me niso vprašali za dovoljenje, kar jim zamerim. Vendar me ni motilo, saj sem tudi sama v zdravstvenem poklicu in vem, da se nekje pač moraš učiti.
Ja, obvezno te morajo vprašati, če dovoliš ali ne!!

(odgovor članu solzica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.12.2006 10:15:39   
darjatimci
Jaz bi samo pritrdila temu kar je napisala srki.Tudi meni je bilo nekajkrat ravno na ginekologiji zaradi tega neprijetno,potem pa sem enkrat od dveh študentk,ki sta me pred posegom in pregledom ginekologa spraševali in pregledovali,dobila zahvalo.Sem bila kar presenečena in njun govor me je precej ganil,od takrat na to gledam kot nekaj povsem normalnega,res pa je,da imaš pravico zavrniti tako prisotnost in te morajo tudi vprašati za soglasje.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.12.2006 12:45:07   
solzica
NAJLEPŠA HVALA ZA VSE ODGOVORE. VEM,DA SE MORAJO NEKJE UČIT IN BI MI BILO KO TAKO RAZMIŠLJAM ZDAJLE MOGOČE NEPRIJETNO,TAKRAT KO ROJEVAŠ PA VEM, DA KOMAJ ČAKAŠ DA VSE MINE IN ME MOGOČE NE BI MOTILO. KAJ PA VEM.

HVALA ŠE ENKRAT IN LEP DAN VSEM.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.12.2006 12:54:22   
Kalina
Pri porodu nisem imela studentov, so bili pa studentje na EINT in so se ucili dajati malim drobizkom (nedonosencki) sondice v zelodcek. Ma prvo nisem vedla, da to one delajo, enkrat pa pridem dol k moji tamali, pa vidim kako se 3 studentke ucijo na enem fantku, ki je lezal poleg moje in  je imel komaj 1,5kg, in to so delale ena za drugo, prvo ena proba, cez minuto druga itd. Ma sm znorela. Ker je moja tudi imela obcasno sondico, sem sla k glavni zdravnici in rekla, da ne pustim, da se na mojem otroku ucijo studentje, mi je zelo zal, ampak na prvem mestu je moj otrok! Ma ko sem slisala kako je un uboscek jokal me je skor pobralo, kje ne bos znorel.Pa vem da se morjo ucit, ampak na MOJEM OTROKU NE!  

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu solzica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.12.2006 13:06:46   
moder
Jaz sem preživela veliko časa v porodni sobi. Mojemu možu so svetovali, da naj gre kar domov in da ga bomo že poklicali, če bo potrebno, zato sem bila precej časa sama. Takrat ko se ni "nič" dogajalo, so bile študentke prav dobrodošle. Smo se malo pogovarjale. Tudi ko so se začeli prvi boleči popadki, je bilo fino ker me je ena ves čas masirala. Potem sta me masirala oba z možem naenkrat. Ko je bilo najhuje sem itak gledala samo moža in poslušala, kaj mi govorita babica in on. Ko se je hčerka rodila, sem med tistim časom, ko so njo oblačili, opazila, da je soba res čisto polna in da so še drugi noter kot so bili na začetku. Ampak mi je bilo takrat čisto vseeno.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.12.2006 13:33:58   
TONČI.
Mene so, ko sem prišla v porodno vprašali, če je lahko študentka ob meni. Dovolila sem in ni mi žal. Tam je bila kot da je ni, ko sem jo pa rabila ( lulanje, pitje,...) mi je pa zelo prav prišla. Hočem rečt, da se ni nič vsiljevala med naju. BVožala me je pa vedno. Pa še boljši občutek sem imela, da je bil vedno kdo ob meni. Kadr ni bilo babice, sem se vseeno počutila varno. Ma sej kako bi pa naredili izpite, če nebi nihče dovolil prisotnosti. Namreč prisotni morajo biti pri 30 porodih.

(odgovor članu solzica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.12.2006 18:46:59   
TinaUros
Ojla.
Sem čitala mal vaša mnejna...
....sama nimam še te izkušnje. Sem pa po poklicu zdravstveni tehnik in delam v bolnišnici.
Zanima me, katere učence ste mislile. Srednješolce- ti namreč sm gledajo, učijo se bl mal, ker res malokateri v svoji poklicni smeri pristane v porodnem bloku, tko da so tam ponavad sm zato kr morjo bit.  Kar se pa tiče zdravnikov sekundarijev ali specializantov...no tle je pa mal drgačna zgodba. Pri porodu more še vedno bit porodničar in babica...pa zakaj pa nebi bil še "učenec", kateri se res trudi, je pozoren in prijazen....saj se uči, pa konc koncev mora naredit tud vtis na svojega mentorja-porodničarja:)

No, pa to je sm moje mnenje.

Lp
Tina

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.12.2006 20:36:11   
TONČI.
Tina, pri meni je bila študentka. In sem kot sem že zg. napisala bila z njo zadovoljna. Ko je bil pa porod na vrsti, je pa okol mene bilo kar na enkrat kup žensk. Maen se še sanjalo ni, ko so pridrvele, rekle pritisnite in je že bil jok. Sploh ne vem kdo jih je poklical.Študentkauser posted image . Ne vem, sem bila omamljena od maskeuser posted image user posted image

Aja, proti koncu so me tudi vprašali, če študentka lahko pogleda ob prisotnosti babice koliko sem že odprta. Pa sem ji pustila, zakaj pa ne. Nekje se more naučit.

< Sporočilo je popravil TONČI. -- 13.12.2006 20:42:38 >

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.12.2006 8:56:08   
BarbaraE
Hm, jaz vem, da če bi me vprašali, ali dovolim, da so zraven še študenti, bi rekla, da ne. Ker to te vpr. preden se vse skupaj začne in ob tem času sem bila še prisebna. user posted image  Če pa bi med samim porodom prišel kakšen študent ali študentka, pa mislim, da bi mi bilo čisto vseeno. Ob tistem času nisem bila več ravno prisebna. user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.12.2006 9:20:07   
Anonimen
Pri meni so nekaj časa stale različne učenke - babice, pa res ne vem, ali so me vprašali ali ne. Itak sem bila sama v porodni, rodila sem pa potem s CR, tako da za tam nimam pojma, kdo je bil zraven. Narkoza pač.
Takrat, ko sem se zvijala od bolečin v porodni, mi je bilo pa zoprno, da nekdo pač stoji poleg mene in bulji vame. Pa tudi če se je hotela kaj pogovarjati, se je tako, kot bi kramljali na kavici, jaz pa takega pogovora takrat res nisem bila sposobna. Se spomnim, da mi je šla resnično že na živce.

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
14.12.2006 15:13:13   
petraz
Preden bo kdo prisoten pri porodu (študentje in dijaki), te vprašajo. Tako so tudi naju... vendar pa to mene ni motilo in me tudi sedaj ne bo, v koliko me bodo prosili za prisotnost...user posted image  

(odgovor članu solzica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.12.2006 19:36:46   
mml
Glede na to, da boš rodila nekje konec januarja (če sem prav videla na tvojem trakcu), sigurno ne bo zraven študentov medicine, ker so takrat na faksu počitnice. Pa tudi sicer imajo medicinci vaje iz ginekologije v poletnem semestru...se pravi od februarja do maja. Druga zadeva so pa sekundariji in specializanti, ti so pa že zdravniki in so v porodnem bloku vsak dan, tudi ponoči. Za te te pa nihče no bo kaj dosti spraševal ali dovoliš, da so zraven ali ne...Sicer pa kot so ti že ostale povedale, večinoma so ti ljudje čisto prijazni in koristni in se prav nič ne vsiljujejo med tebe in tvojega moža, ker imajo kaj drugega za početi...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu solzica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.12.2006 19:44:13   
triša
Me ne bi motilo če bi bila eden ali dva, več pa ne bi dovolila, absolutno ne.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.12.2006 7:39:20   
andie
Js nasplošno nisem zatežena al pa sramežljiva, pa tut js sm končala fax, tak d zastopim, da nekje se morjo učit. Ampak pri meni nikol on nikdar in če mi bo kdo vletu med porodom not, mu vržem u glavo, kar bom najprej našla. Pa da ne bi kdo kej poskušal se učit na mojmu detetu!!
Ne morn pomagat, ampak tak mislim in nobenmu nism dolžna tega dovolit, ker gre za porod, ki je  za mene intimn dogodek ne pa učne urice. Hvala bogu je pa dost drugih manj težavnih..user posted image user posted image , ki nimajo nč proti temu in se lahk pri njih učijo,

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.12.2006 8:40:16   
Špacka

Pri mojem porodu je bila ena, za dovoljenje me niso vprašali,user posted image  sicer pa ni bila od začetka, čez nekaj časa so kar začeli kapljati v porodno sobo, samo sem bila že v tisti fazi, ko mi je bilo že vseeno, samo da bi bilo čim prej konecuser posted image

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.2.2007 13:27:36   
coco
Moja izkusnja pa je taksna, da sem med porodom imela vec od mlade praktikantke, ki je bila vecinoma prisotna in vsaj prijazna, kot pa od babice, ki je bila bolj odsotna, ko pa je prisla, je bila osorna in nesramna.  No, nazadnje pa sem rodila s carskim rezom, ker se je sincek popolnoma zagozdil s svojo veliko bucko.
lp,
coco

(odgovor članu solzica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Vrtec
tojeto1

Ali ste v zadnjih 5 letih dobile željeni javni vrtec v jaslih?

da (velja za Ljubljano) (16%)

ne (velja za Ljubljano) (4%)

da (velja za ostale občine) (35%)

ne (velja za ostale občine) (11%)

ga nisem iskal-a (34%)

Število vseh glasov: 330

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!