Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako veš v katerem tednu nosečnosti si? 11.12.2006 16:49:48
|
|
|
|
lunca2
|
Vzameš prvi dan zadnje in od takrat do danes si izračunaš v katerem tednu si.
|
|
|
|
RE: kako veš v katerem tednu nosečnosti si? 11.12.2006 17:38:13
|
|
|
|
eya
|
Danes si noseča točno 7 tednov, torej si v 8. tednu.
|
|
RE: kako veš v katerem tednu nosečnosti si? 11.12.2006 20:59:29
|
|
|
|
tadruga
|
odvisno je od dolžine ciklusa, ne le od prvega dne zadnje zadnje menstruacije. na primer moji ciklusi so dolgi 45 dni (8-9 dni menstruacije). v prvi nosečnosti je moja ginekoliginja izračunala pdp glede na zadnji dan prve menstruacije, otrok se ji je pa vedno zdel nekam majhen. rodila sem dva dni po roku in pediatri so se strinjali, da se je fantek rodil ob koncu 39. in ne v začetku 41. tedna. torej kakšnih 10 dni razlike med izračunano in dejansko starostjo otroka. če imaš ovulacijo bolj zgodaj ali pozneje, kot je to običajno, se bo tvoja nosečnost za toliko dni tudi "premaknila" naprej ali nazaj. en pdp ti ginekolig izračune glede na datum, upošteva pa tudi, kar pove ultrazvočni pregled, torej kako velik in razvit je že plod. pri meni smo zdaj v drugi nosečnosti dnevom od prvega dne zadnje menstruacije odšteli deset dni na podlagi izkušenj iz prve nosečnosti in ultrazvočne slike ploda.
|
|
|
|
RE: kako veš v katerem tednu nosečnosti si? 11.12.2006 21:06:00
|
|
|
|
tadruga
|
aja...meni se zdi, da se dan ovulacije lahko natančno izračuna samo glede na dan naslednje ovulacije. tako se tudi šteje, da nosečnost traja od prvega dne zadnje menstruacjie, čeprav ženska seveda zanosi kasneje. verjetno zato, ker so izračuni pdp potem lažji, ker potemtakem ne moremo izračunati dneva ovulacije, ker naslednje menstruacije ni bilo. če pogledaš v materinsko knjižico v tabelo o ultraznočnih pregledih, boš videla eno vrstico, v kateri piše "tedni amenoreje" - to je tedno od prvega dne zadnje menstruacije - in "določena gestacijska starost" - to je, koliko časa že otroček raste v tebi. vsaj zdi se mi, naj me kdo popravi.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?