|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naj se ponižam?
1.12.2006 9:13:07   
Anonimen
Spet bo govora o naših preljubih taščah.
Pred dobrima dvema mesecoma sva se grdo sporekli, in gospa me je hudo užalila- še zdaj se cela tresem, če se spomnim dogodka. Saj me je prcala par let malo po malo, zadnjič pa mi je počil film, ji povem tasvoje, pol me je pa ful užalila...ne bi več o tem.
Od takrat se nisva videli, mož je imel razumevanje za to, da z njo ne želim kontakotov. Sam je šel k njej s ta večjim otrokom, mali pa je še premajčken, da bi brez mamice okrog jhodil. Tri tedne nazaj je tast prišel domov, drugače je službeno odsoten. Niti enkrat ni prišel svojega vnučka pogledat. Sem dobila informacijo, da ne bo prišel, dokler ne bom jaz prišla k njim na obisk. Drugače je zelo v redu človek....
Mož je že eneparkrat pritiskal name, zakaj nočem k njim. Zdaj kar nikomur ni jasno zakaj sem jaz jezna, jaz pa nočem več uničevat svojega psihičnega stanja zaradi ene user posted image .
Zdaj sem v njihovih očeh v vsej tej zgodbi jaz grešni kozel, pri njih se vse hude besede pozabijo, kot da ni bilo nič, jaz pa ne bom nikoli pozabila...
Ali naj vztrajam pri svojem principu, ali naj se ponižam.
Če bom spet vzpostavila kontakt z njo, vem da bo spet pri vsakem snidenju imela kakšen komentar in da me bo **** v glavo, tko kot do sedaj....
Upam, da sem kolikor toliko jasno napisala tale post, ker sem sama kar dost zmedena, kar se zadnjih dogodkov tiče....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naj se ponižam?
1.12.2006 9:23:44   
caillou
Jaz bi odšla tja in se poskušala pogovoriti z njo. Na pladnju bi ji diplomatsko servirala vse, saj tako nimate kaj izgubiti, ker ste že vnaprej prepričani, da se bo zgodba ponovila.

Poskušajte biti prijazna in vljudna, vendar povejte kar ji gre. Saj se da na lep način. Kar bo sledilo, bo odvisno od nje. Vi ste naredili svoje.

Srečno in pazite, da se vam pri serviranju pladnja, niti za trenutek ne spremeni jakost in ton glasu.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.12.2006 9:32:37   
daysi
Jaz nebi hodila k njim. Če hočejo videti vnuka vedo kje stanujeta in naj kar sami pridejo na obisk.
Vidim, da ti zelo veliko pomeni odnos z tastom. Priporočam ti, da se pozanimaš, kje se on zadržuje v času, ko ob njem ni tašče in ga poišči, oz. po "naključju "srečaj . Pokazi mu otročička, in ni gauser posted image , da ga to nebo omehčalo.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2006 9:40:39   
Anonimen
Ojla anonimna. Razumem te. jaz nimam tega problema s taščo, ampak mamo. vsakič ko prideva navzkriž se dobesedno spravi name. Me ponižuje,...kar me ful prizadene. Jaz ne morem kontra počet takih stvari, ker vseeno imam neko spoštovanje do mame. Čeprav mi je toliko stvari že storila.

Ja imam pa tak problem, da tamauček jo ima ful rad. Do njega je korektna in ker tut ostala familija do vnuka in pravnuka vredu, pač moram vsake kvatre vgriznit tisto grenko jabolko in se smejčkat.

Ni prijetno, ampak kaj ne naredi človek za božji mir pri hiši. A ni res?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.12.2006 9:41:22   
Olivija
zakaj bi se morala poniževat, greš pač na obisk in, če ti bo kaj rekla, ji poveš svoje nazaj. Tako približno to pri nas poteka user posted image , je pa tako, da baje jaz tako grdo gledam, da mi itak ne upa noben nič rečt user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.12.2006 10:45:27   
total
Ne bi šla nikol več k njim,naj ona pride prva če ji je kaj do tega.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.12.2006 11:01:14   
srki
Jaz se vedno držim enega načela: Oprostim lahko, pozabim ne. To pomeni, da se z nekom še vedno lahko pogovarjam, vendar pa ne tako, kot prej (če je bil prej odnos OK).

Sem človek, ki ne more kuhat zamer in se nekoga izogibat celo življenje.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.12.2006 11:14:52   
Mina1

Uporabi drugačno strategijo in pojdi k njim na obisk, pokaži da si boljši človek kot oni oz. ona.
Verjetno je takšna kakrša pač je in je žal ne boš spremenila.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.12.2006 11:27:00   
Anonimen
Jaz bi šla.
Bi pa držala neko distanco. Z taščo bi spregovorila samo nujne "uradne" stvari, kot so dobr dan ipd.
Če te bo pa kaj špikala pa probej preslišat. Če pa ne gre pa vstani in se opraviči(reci da se ne počutiš dobrodošlo v hiši kjer te nonstop ponižujejo) in odidite. Pa to možu prej povej da ne bo presenečen.
Pa tastu reci da je vedno dobrodošel pri vas in da upaš da se bo kmalu kaj oglasiluser posted image .
No tako bi vsaj jaz naredila(oz.delam)user posted image .

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.12.2006 11:31:04   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ponižuješ se z vztrajanjem pri svojem principu. In kot vidiš sama - če kaznuješ koga, potem kaznuješ kvečjemu samo sebe. Vsak dan bolj te bo žrlo na koncu boš pa itak morala popustiti (če nočeš izpasti totalna kretenka). Evo, zato je pomembno sprotno razčiščevanje težav in sprotno pozabljanje. Te nekaj moti ? Povej, potem pa gremo dalje. Takšna užaljenost pa spada v kakšno zgodnjo puberteto. Pa še nekaj: moč je v odpuščanju in ne v užaljenosti in vztrajanju pri svojem za vsako ceno.

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.12.2006 12:04:52   
Anonimen

Mislim, da bi se povisala, ce bi sla.. ne pa ponizana.. Ponizana si zdaj.. ker si dovolila, da te je ponizala..

Oni bi lahko rekla, karkoli.. pa se tebi ne bi bilo potrebno pocutiti uzaljeno.. to je tvoja izbira..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.12.2006 12:25:31   
ronja

Pojdi, pa se ne sekiraj zanjo. Take ljudi moraš dat v poseben predal v svoji glavi, od koder ti ne morejo škode delat. Lahko pa maš še naprej kontakte z njimi, če pač to veliko pomeni tvojim ljubim - zaradi njih. Samo ne pustiš si več blizu - pika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.12.2006 13:04:37   
Kuba
1.'' Tri tedne nazaj je tast prišel domov, drugače je službeno odsoten. Niti enkrat ni prišel svojega vnučka pogledat. Sem dobila informacijo, da ne bo prišel, dokler ne bom jaz prišla k njim na obisk. Drugače je zelo v redu človek....''

1a.: seveda ne bo prišel, ker se mu zdi, da si se užalila brezveze. Boh vedi kaj mu je ona rekla. Če ne bo slišal še tvojo verzijo bo itak verjel njej.

2. ''Mož je že eneparkrat pritiskal name, zakaj nočem k njim. Zdaj kar nikomur ni jasno zakaj sem jaz jezna...''

2a.: nikomur ni jasno? si sploh komu povedala kaj sta si rekli? Niti nam na forumu tega nisi specificirala zato ne moremo vedet o čem se gre. Ljudje smo različno dovzetni za žaljivke, enim gre skozi eno uho notri skozi drugo ven, drugi premlevajo o tem še 1 leto in si uničujejo zdravje.

3.''Zdaj sem v njihovih očeh v vsej tej zgodbi jaz grešni kozel, pri njih se vse hude besede pozabijo, kot da ni bilo nič, jaz pa ne bom nikoli pozabila...''

3a.: odvisno kakšne hude besede so to bile. (?)

4. ''Ali naj vztrajam pri svojem principu, ali naj se ponižam.''

4a.: zakaj bi bil obisk pri tastu ponižanje?

5. ''Če bom spet vzpostavila kontakt z njo, vem da bo spet pri vsakem snidenju imela kakšen komentar in da me bo **** v glavo, tko kot do sedaj....''

5a. imej kak komentar tudi ti in tudi ti se nauči ****ti jo v glavo. Ti povem, da je to najboljša rešitev. Pri meni se je splačalo, ker tisto kar da tudi dobi in ko ji postane jasno da tako ne more več naprej se ustavi (vsaj moja se je).

Sklep: ne uničuj si zdravja brezveze, saj ne živiš z njo (hvala bogu) in tisti obisk ki ga boš naredila njim 1x na 100 let boš pač potrpela ali pa se ji uprla (beri točko 5a). SREČNO!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.12.2006 13:15:46   
Lusa
Jaz imam dokaj podoben primer.9let me je dobesedno podje...Vedno sem se ponižala in jih šla obiskat ,dokler sem videla ,da iz te moke ne bo kruha in sem dobesedno se poslovila in že dve leti nisem bila pri njih.Mi je ta čas bilo tako bolje in nisem nikoli premišljevala o njej.Vsaj mir sem imela.Je začela ona prva k nam hodit.Na silo se nekaj pogovarjam ,a to ni to.Toliko vsega grdega mi je povedala ,da  ne morem tega nikoooooliiii pozabit.In tudi pogovori niso nikoli uspeli ,je žal takšna in takšna bo ostala.Kdor ima takšno taščo ,tisti ve kako je in me razume.

Na tvojem mestu ne bi prestopila praga.Verjemi bolje ti bo.Jaz imam srečo ,da mož to tolerira in gre sam z hčerkico k njej.Imam vsaj malo miru ,in sem par ur sama doma.Meni ugaja. 

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.12.2006 13:31:23   
Sita
Kar pravita David in Tjazy - ostro, brez ovinkov, a še kako resnično!

Vsi smo ljudje in vsi delamo napake. Zamere ne prinašajo nič dobrega. Bog ve, kaj je njo zadelo, da te je užalila. Veš, užalimo se zmeraj sami. Ljudje lahko rečejo karkoli, pa te ne morejo prizadeti, če dobro veš, da so oni to rekli zato, ker imajo oni problem in ne ti. Ona je odgovorna za tisto, kar ti je rekla in ne ti. Torej je njen problem, če žali. In ti si odgovorna za tisto, kar si ti njej rekla. Zmeraj smo sami odgovorni za svoja dejanja in svoje besede, nikakor pa ne za dejanja in besede drugih. Samo tega se zavedaj. In ko se boš tega zavedala, te nihče nikoli ne bo mogel prizadeti ali užaliti.

Jaz imam eno lepo izkušnjo, ki se mi je zgodila pred nedavnim, zato vem, kaj govorim. Zelo sem hvaležna za to izkušnjo. In oseba, ki me je hotela prizadeti, se mi samo smili, ker je sama izgubila nadzor nad samo seboj. Jaz pa nisem zamerila. Ima vso pravico misliti kot misli in mi želeti slabo. Jaz pa sem svobodna, ker o njej ne mislim nič slabega in se zavedam, da je ta oseba reagirala tako samo zato, ker se je čutila ogroženo - samo to je njen problem.

Isto je, če dražiš psa, ki so ga dražili kot mladiča. Tak pes ti bo kar hitro pokazal svoje zobe. Če pa dražiš psa, ki je bil zmeraj ljubljen, se bo pa s tabo igral ali pa mu ne bo mar, nikakor pa te ne bo skušal ugrizniti.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.12.2006 13:36:14   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: Lusa

Jaz imam dokaj podoben primer.9let me je dobesedno podje...Vedno sem se ponižala in jih šla obiskat ,dokler sem videla ,da iz te moke ne bo kruha in sem dobesedno se poslovila in že dve leti nisem bila pri njih.Mi je ta čas bilo tako bolje in nisem nikoli premišljevala o njej.Vsaj mir sem imela.Je začela ona prva k nam hodit.Na silo se nekaj pogovarjam ,a to ni to.Toliko vsega grdega mi je povedala ,da  ne morem tega nikoooooliiii pozabit.In tudi pogovori niso nikoli uspeli ,je žal takšna in takšna bo ostala.Kdor ima takšno taščo ,tisti ve kako je in me razume.

Na tvojem mestu ne bi prestopila praga.Verjemi bolje ti bo.Jaz imam srečo ,da mož to tolerira in gre sam z hčerkico k njej.Imam vsaj malo miru ,in sem par ur sama doma.Meni ugaja. 

Pa si se kdaj postavila zase in svoji tašči postavila meje?

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.12.2006 14:00:03   
bipsy
Ti kar vztrajaj pri svojih načelih in odločitvi.Bodo že oni prišli vnučka pogledat, ko jim bo do tega, če pa ne je pa to pol njihov problem, sicer pa če imajo vnučke radi, potem bojo sigurno prišli!!!!!
Le pogumno in ne se pustit, če popustiš bodo vedno po tebi hodili, daj jim mislit!!!

Srečno!!!!

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.12.2006 14:00:40   
Anonimen
user posted image  Sita mene pa zanima,ali je prav,da ne hodiš k ljudem,kjer se ne počutiš dobro in kjer čutiš,da nisi zaželjen?
Vedno preberem vse kar napišeš,ker napišeš zelo poučno in zanimivo,zato bi rada izvedela,kaj storiti v primeru, ko do ljudi,ki so te prizadeli(ne zaradi malenkosti) čutiš odpor, in ko se v njihovi bližini ne počutiš dobro? Zakaj bi človek šel preko svojih čustev in s tem samega sebe še bolj prizadel?

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
1.12.2006 14:09:11   
Anonimen
Če si res tako zelo prizadeta, potem ne pojdi. Pa izgleda, da te ljudje ne pozabijo ravno vsega, kot se ne bi zgodilo, sicer bi tast prišel na obisk pogledat vnuka.
Jaz ne bi šla. Saj bodo prišle priložnosti, ko se ne bo dalo drugače, kot da boste spet skupaj. Kakšni rojstni dnevi, na primer. Takrat se bo vse skupaj že nekako pometlo pod preprogo, do takrat pa jaz ne bi šla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
1.12.2006 14:56:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: david

moč je v odpuščanju in ne v užaljenosti in vztrajanju pri svojem za vsako ceno.

d.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
1.12.2006 15:06:09   
Strawberrie Cherrie
Jaz bi šla; kot so povedali že prej, me to ne bi ponižalo, ampak bi me povišalo -> vsekakor ji ne bi oprostila, ampak zavoljo dobrih družinskih odnosov; ne bi pa dovolila, da bi me žalila še naprej, če bi znova poizkušala, bi se pogovorila z njo, verjetno kar v pričo ostalih družinskih članov

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.12.2006 15:28:36   
tulip
Odvisno od tega, za kaj je šlo.... Jaz ne verjamem v to, da je treba za mir v hiši prav vse požret. Vsak ima svojo mejo tolerance in če je preveč je preveč. K ljudem, pri katerih bi se slabo počutila in bi mi s svojo negativnostjo samo jemali energijo, ne hodim. Se imam dovolj rada.

Naj vajino nerazumevanje ne vpliva na ohranjanje njenega odnosa z vnukom in sinom , mene pa na tvojem mestu ne bi videla. Tastu  bi povedala, da je vedno dobrodošel in njemu in možu razložila, za kaj gre, da bosta lahko razumela. Če so stvari res takšne kot praviš in sta onadva razumna človeka, bosta spoštovala tvojo odločitev.user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.12.2006 16:41:45   
Sita

user posted image  Sita mene pa zanima,ali je prav,da ne hodiš k ljudem,kjer se ne počutiš dobro in kjer čutiš,da nisi zaželjen?
Vedno preberem vse kar napišeš,ker napišeš zelo poučno in zanimivo,zato bi rada izvedela,kaj storiti v primeru, ko do ljudi,ki so te prizadeli(ne zaradi malenkosti) čutiš odpor, in ko se v njihovi bližini ne počutiš dobro? Zakaj bi človek šel preko svojih čustev in s tem samega sebe še bolj prizadel?

Kjer čutiš, da nisi zažljen in se v družbi takšnih ljudi ne počutiš dobro, je najbolj prav, da narediš tako, kot ti veleva srce. Vedno je najbolj prav, po moje, da človek naredi tako, kot čuti.
Jaz osebno ne hodim tja, kjer sem nezaželjena. Vendar ne zato, da bi bila še bolj prizadeta, ker - kot sem napisala - si ne dovolim, da bi me kdo prizadel (vsak lahko misli, kar želi), pač pa zato, ker tam nimam kaj početi in se kaj pogovarjati. Sem iskrena oseba in se ne znam in nočem pretvarjati.

Tudi sama ne hodim k moževi opravljivi sestri in njenemu možu, ki je nekoč odkrito rekel, da me ne prenese, ker sem baje strašno lena in mi je v življenju z rožicami postlano. Zavist, zavist .... user posted image  Vendar, ko nas je sestra povabila na svojega abrahama, smo vseeno šli in se tam pogovarjali z drugimi ljudmi, čestitat njegovi sestri pa nam tudi ni bilo težko. Zakaj? Ker ne gojim nobene zamere do njih, saj je zavist njihov problem in ne moj. Še raje sem jima pokazala, kako se z možem ljubiva in sva povezana. user posted image  
Kar tako pa jih nikoli ne obiščem. Samo, če nas povabijo in do zdaj so nas le enkrat - pa še to ni bilo zastonj.

Drugače pa je, če oseba, s katero je prišlo do nesoglasja, želi zgladiti spor. V tem primeru je bilo vprašanje trmastega vztrajanja pri svojem zaradi užaljenosti. Oziroma, da misli oseba, ki je to vprašanje postavila, da se bo ponižala, če gre k njim na obisk.
Ne, ne bo se ponižala, tako bo kvečjemu pokazala, da je niso uspeli prizadeti, da ji v resnici nič ne morejo. Samo mora biti močna, ne sme se potem razburit, če ji bo tam kdo kaj očital. Če se človek takoj razburi ali je užaljen, s tem podpiše svojo kapitulacijo in preda tistemu, ki ga hoče žaliti oziroma vladati nad njim zmago. Enako je, če tja ne prideš zaradi užaljenosti.
Če bo tašča zopet kaj kritizirala anonimno, naj se ta ne meni zanjo in ima hkrati možnost, da se brez razburjenja, mirno in prijazno postavi zase. In najbrž bo to treba stokrat, ne enkrat, ker ima tašča najbrž nerazčiščene stvari sama s seboj in se to niti najmanj ne tiče osebe, ki jo kritizira. Saj to se da hitro ugotoviti. Naj ji anonimna preprosto pove, da ji to ni všeč, da jo kritizira in da ji tega res ni treba poslušati ... niti ne vem- ker situacije ne poznam, vem pa, da se je nujno treba mirno in prijazno postaviti zase.
In če bo kaj rekla proti anonimni, naj ta pove, da smo si ljudje pač različni, eni živijo tako, drugi drugače, saj drugače bi bil svet peveč dolgočasen. Ni se treba braniti z vsemi štirimi - zakaj le? Zakaj bi pa morali živeti tako kot drugi hočejo? Zakaj bi pa morali bi takšni, kot drugi želijo???

In še eno vprašanje, na katerega si lahko vsak zase odgovori: kaj te prizadane in zakaj? Če dobro premisliš, sama živiš najbolje kot veš in znaš, vsi delamo napake in napake (če jih ne ponavljamo) so samo velik napredek za nas. Če živiš tako, kot veš, da je prav, iskreno, te ne more nihče prizadeti. Ni besede, ki bi lahko prizadela. Ker sama veš, da so lažne in se te zato ne tičejo. Če pa te zadene nekaj, kar je resnica in so te drugi spegledali, pa lahko svobodno rečeš: "Ja, to je moja napaka. Se bom potrudila, da je ne bom več storila. Pa saj jih delamo vsi. A ti ne?" 
Ni ti pa treba polagat nobenih računov nikomur. Oh, ko bi vsak pometal samo pred svojim pragom, koliko dela bi imel že samo sam s seboj!
Samo žal ni tako. Vendar nič zato, škoda živcev. Raje se naučimo samoobvladovanja in se nasmehniti takšnim otročarijamuser posted image , ki ne bi smele vplivati na našo duševno stabilnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.12.2006 16:51:20   
Strawberrie Cherrie
Sita - tole je blo pa tako lepo in MODRO napisano, da mislim, da se bo vsak zamislil nad seboj, ko bo prebral tvoj post...in tele tvoje besede so mi šle prav do srca, kajti bilo je tako PODUČNO in to bi si mogli vsak dan prebrat, pa bi bil naš svet lepši in mi v njem boljši!

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.12.2006 19:19:07   
Anonimen
sem jaz jezna, jaz pa nočem več uničevat svojega psihičnega stanja zaradi ene user posted image .

Z jezo si svoje zdravje že uničuješ...

Saj ni potrebno, da tašči padeš od ljubezni v naročje, lahko pa imaš z njo vsaj korekten odnos. Predvsem v tvoje dobro, ne v njeno. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?