|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   navajanje na kahlico v knjigah, programih...
25.11.2006 14:26:58   
bini
Ja, nič... jest mam dost, da naša 2,5 letnica še vedno nosi plenice in sem mal zapadla v odkrivanje raznih ponudb preko interneta... - potty training je ena najbolj obdelanih tem najbrž...
ponujajo vsega od knjig, programov in garantirajo, da je večina otrok po njihovem nasvetu v nekaj dneh suhih...
seveda me zelo mika, da bi katero od teh stvari kar kupila... pa me zanima ali je katera poskusila katero od teh knjig v angleščini??? a mislite, da te stvari res delujejo??? ker, če pogledam znake, ki kažejo da je otrok pripravljen na kahlico - naša vse te znake kaže že nekaj mesecev, iz plenic pa še vedno noče user posted image .. pa sej ni panike, sam tistega njenega zvijanja in skakanja na previjalni imam pa res že dost user posted image

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: navajanje na kahlico v knjigah, programih...
25.11.2006 15:00:06   
total
Mi smo tut še v plenički...user posted image . Noče in noče še na kahlo,ni pripravljen,na WC pa rad sedi...user posted image

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.11.2006 15:17:48   
tinatona
Hej!

Mi smo malo mlajši (19 mesecev). Ampak sem bila danes z bivšim v Svetu knjige in imajo tudi eno knjigico o privajanju na kahlico v slovenščini. Sem hotela zdaj na njihovi spletni strani jo poiskat, pa ne najdem. Točnega naslova ne vem... Lahko grem pa v ponedeljek pogledat pa ti javim. Stane pa okol 3000.

LP Tina

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.11.2006 15:29:30   
Gina
Vzameš plenico dol in je ne daš več gor. Jasno, to terja močne živce prvi teden, ko gre velikokrat mimo in čez. Pač preoblečeš in mir. Vsi trije moji otroci so bili tako suhi in čisti podnevi in ponoči v roku 14 dni oz. ta mali v treh tednih - pri starosti točno 2 leti. Pa so bili vsi trije čisto različni. En je hodil na kahlico, pa samo povedal ni, druga ni hotela na kahlo niti če sem se razpočila, in to iz trme in tega, ker se ji pač ni dalo. mali ni znal na kahlo, sploh ni vedel, kako naj spusti lulanje ven, oz. še manj, kako naj zadrži. Pa ni problema, ko ni plenice. Takrat otrok ugotovi, da bo kar moral sodelovat. In sodeluje. Ni pa se treba jezit kaj posebej, če mu uide. Z dobro voljo in potrpljenjem ste čisti in suhi v najkasneje treh tednih - tudi ponoči! V knjige pa jaz ne verjamem. Pripravljen ni otrok vendarle nikoli. No, fizično že, psihično pa ne. Nima niti najmanjše motivacije, da bi začel v kahlo, zakaj le? Njemu je pač preceeeej bolj udobno, če se v plenico. NIti najmanjšega razloga nima, da se ne bi. No, ko je že velik, pa ga je sram. Drugega jaz ne vidim. V bistvu vsi mi rabimo zunanjo motivacijo. In otrok, če je le fizično zrel, bo suh, ko bo starš to od njega pričakoval, oz. ko se bo starš tako odločil.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.11.2006 15:43:30   
nejcko
Jaz tudi mislim, da so te teorije iz knjig bolj tako, je pa res, da so eni otroci prej pripravljeni, drugi pa ne - vsaj jaz imam tako izkušnjo.
Sin je imel plrnico čez dan do 2,5 let, pa čeprav so ga v vrtcu, pa tudi doma, navajali na kahlo. Enostavno ni zdržal oz. ni imel občutka. Res pa je, da je pil po flaški, je bil popolni odvisnež od nje, in je bil po njej sposoben spiti tudi po 2 l tekočine na dan, tako da je resnično non stop lulal.
Ponoči pa imel zelo dolgo plenico, saj se je takrat, ko je nehal s plenico podnevi in smo ga hoteli še čez noč navajati brez, ravno rodila hčerka in  tako je imel ponoči plenico  skoraj do 4. letauser posted image .

Hčerka je pa pri cca 11 mesecih imela skoraj vedno suho plenico čez dan, in so mi v vrtcu predlagali, naj bo brez. In je bila! in moram priznati, da ji je zelo zelo redko ušlo. Ima pa še vedno plenico ponoči, stara pa je 2 leti in 5 mes. Smo probali brez, pa nekako ni šlo. Drugače pa čez dan tudi spi brez plenice že kakšne 4 mesece.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.11.2006 15:48:17   
Maxica
Gina, jaz se še odločam narediti to varianto. Pri nas vprašaš Maxa, a bi šel na kahlico lulat in ti odločno odgovori, da ne. Sedaj smo sicer začeli s proceduro, da vsako jutro, ko vstane, gre nekak na kahlico in se vedno tudi orng polula, saj je ponoči suh. Torej je čisto pripravljen za brez plenic. Samo še malo čakam, da gre še kakšen mesec mimo, baje ni dobro, da je v družini ravno kakšna večja sprememba (ala dojenček) v tem času, da ne misli, da je kaj s tem povezano. Potem bom pa res to naredila - plenico dol, pa bo. Pa mirne živce, ko bo pol stanovanja polulanega.user posted image  Mi je pa všeč ta tvoja varianta, Gina, res, saj sva že enkrat govorili o tem.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.11.2006 17:47:11   
rainbow
No, jaz sem z mojo mamo imela bitke glede tega, pri starejši, ki tudi apriori ni hotela na kahlo ali wc, vendar je nisem hotela silit. Iz lastnih slabih izkušenj. Potem pa je mesec dni ped tretjim rojstnim dnevom začela lulat na wc, to je bilo začetek avgusta, in zdaj že en mesec, ko gre lulat, vse opravi čisto sama, ko kaka, pa ji jaz obrišem ritko, umijeva ritko, seveda roke tudi. Torej vse skupaj v treh mesecih. Seveda tudi v vrtcu vsi že hodijo na wc.

tak da jaz nisem za neke prisilne zadeve. za Ginino metodo pa je treba imeti res veliko potrpljenja, ker dugače lahko otroku več škoduješ kot koristiš.

pa uspešno, kakorkoli in kdarkoli se boste tega lotili

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.11.2006 9:52:21   
paris
Pri nas je bilo podobno kot pravi Gina. Ko je bil sin star 2 leti sem se odločila, da je čas za navajanje na kahlico. Za kakat je že prej povedal, oziroma smo ga pogruntali, za lulat pa ne. Skratka snela sem mu plenico in konec.Trajalo je 14 dni, preoblačili smo ga velikokrat, kar je bila rahla težava, ker je zimski ( februar), ampak se nisem dala. Tašča, ki ga je pazila, ko sem bila v službi, je malo godrnjala, češ, pa skozi je polulan, ampak sem kar preslišala in nam je uspelo.  Ponoči je imel plenice še kakšna dva meseca in ko sem videla, da je tudi ponoči kdaj suh, sem počakala, da je bil paket s plenicami na koncu, ko je bla samo še ena plenička notri sem rekla, poglej ni več pleničk, ta je zadnja, in je bilo tudi ponoči konec.
Skratka, otročka se da v sorazmerno kratkem času navaditi na kahljico, samo nič ga ne kregat, če uide, pa dosleden moraš biti, če se da enkrat plenica stran je ne smeš dati drugič več gor, ker recimo nekam greste, ali se ti ne ljubi otroka preoblačit non stop, ker potem ga pa čisto zmedeš.

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.11.2006 12:06:16   
Maxica
Enkrat je pa Baldi dal ta link http://www.mojmalcek.si/revija-06-05/kahlica.php
je tudi zanimivo, bi bilo treba probat, ne vem, če je on potem to probal. Baaaaldiiiiiii?????

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.11.2006 14:44:01   
bini
ja, gina ... verjamem da funkcionira, samo se mi zdi mal kruto tud od gospe v varstvu zahtevat da jo skoz preoblači... ali pa bi morda tam še bolj sodelovala, glede na to, da njo itak ful bolj upošteva kot mene??
ja, bova mogla z možekom nekaj sklenit, ker se mi zdi, da zna bit naša med tistimi, ki pač 'noče' it na kahlo user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.11.2006 14:56:53   
dory
jst sem mu plenico pri dveh letih vzela dol in je blo...parkrat se je polulal in 1x celo pokakal, ob tem pa mu je blo tooook bad,da tega ni ponovil vec do danes...ce ze, potem je po sredi kak prehlad, to pa je redko...

poleg tega se mi zdi,da je najprimernejsi cas za odvajanje poleti, k zej k bo zima ( ce bo ) ce se ti polula ni ravno fajn:)...sicer pa ozenil se se noben ni s plenico :)..ko bo cas bo ze...eni prej eni kasneje...

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?