|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ima kdo astmatika doma?
5.11.2006 23:37:32   
Moyca_
naš mali je imel že full dosti bronhitisov, vedno kašlja in tega kašlja se znebimo samo z inhalatorčki. Ima Berodual in Flixotide.
Danes sva spet bila pri dežurnemu ker je noro kašljal in spet niso nič kaj ugotovili, enako kot pred 14 dnevi.
Tako da ga je treba full pazit, da se preveč ne znori, ker začne potem spet kašlat. Ima pa suh, dražeč kašelj.
Enkrat mi je že omenila zdravnica da ima verjetno astmo ob naporu in da bi ga bilo treba na kakšne preiskave poslati.
Pa me zanima kako to zgleda in kaj če takrat ne bo kašlal, bodo kaj lahko ugotovili sploh???

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ima kdo astmatika doma?
6.11.2006 7:42:38   
Anonimen
imam tri otroke.Prvi sin je bil asmatik od enega leta do pubertete. Najmlajši je star 8 mesecev pa je že dobil ventolin. Na testiranju ugotovijo na kaj je alergičen. Moj sin je bil na hišni prah in perje. Če imate možnost pojdite z otrokom večkrat na morje. Prvo počakajte kaj bo pokazalo testiranje. Mogoče pa ne bo hudega. Nekateri otroci so bolj občutljivi na mraz in se hitro prehladijo. Zdravniki pa kar hitro dajo pumpico.

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2006 7:58:35   
lelaval
Se strinjam z jilic1, da zdravniki prehitro dajejo pumpice.

Sama imam 2 otroka astmatika, pa tudi za najmlajšo sta mi že 2 zdravnici rekli, da sumita na astmo. Nekje 2-3x letno hodim s starejšima na spirometrijo  in podobne stvari (merijo, koliko so pljuča so zmogljiva,...) Noben bav bav, ker se vse dela preko računalnika, ki je še čisto otroško opremljen, otrok pa le piha v ustnik, ki je povezan z računalnikom. Potem pa dodajo še en plin, ki pokaže spremembe le pri ljudeh, ki imajo resnično astmo, pri drugih pa ne. Ni pa nič nevaren za zdravje.  Hčerka ima še alergijo na živalsko dlako.
Sin je prvič zbolel za bronhitisom pri 2 letih in se je do šole ponavljalo (več doma, kot v vrtcu). Hčerka pa je za astmo zbolela v 1. razredu (prej ni imela niti bronhitisov), pa ima sedaj več težav, kot sin. Mi je zdravnica rekla, da tisti otroci, ki kot predšolski zbolijo, se navadno do šole ali pa najkasneje do pubertete pozdravijo, tisti, pa, ki šolarji zbolijo, pa jim ostane za celo življenje. Smo se enostavno navadili, da kamor gremo, vzamemo s sabo berodual, pa tudi otroka ga sama vzameta, če vesta, da bodo prisotni večji napori in bosta imela težave z dihanjem (športni dnevi, plavalni tečaj, treningi,...) Brez skrbi, popolnoma normalno lahko živijo z astmo - moj sin celo nogomet trenira.

Upam, da nisem preveč dolgovezila. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2006 12:26:43   
Anonimen
Jaz sem bila v otroštvu asmatik.Sedaj imam še občasne napade kašlja in sploh ne pridem do zraka.NI tako hudo,kot se sliši.Astma je bolezen našega časa.Da se jo odkriti z različnimi testi-spirometrija,SpO2,pick-flue meter,pa vrjetno še kaj.Astmo se da odkriti tudi v času mirovanja.Največkrat je pogojena z alergijo na pršice-te so v plišastih igračah,zavesah,tepihih,prašnih površinah...te zadeve je najbolje odstraniti.Veliko zrači stanovanje.Otrok naj bo dosti na svežem zraku.Opazuj ga pri različnih aktivnostih in ugotovi,kdaj se stanje poslabša.

Pa upam,da bosta čimprej dobra in zdrava!

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2006 13:10:02   
G in T
Moj sinček je tudi astmatik, skoraj že od rojstva. Sprva je imel nenehne bronhitise, nakar so ugotovili, da ima astmo. Napad je dobil le ob infektu, in pazili smo ga kot punčico v učesu. Dobil je tudi pumpico Ventolina, ter Flexotide. Ventolin po potrebi, približno 1x na dan 2 vpiha, Flexotide pa redno vsak dan 1 vpih. Res pa je, da po dolgem jemanju Flexotida dobi zelo suho kožo po telesčku, ter na nogicah suho in razpokano kožo. To je tisti slabši del kortikosteroidov (skoraj vsak ima nekaj)

Je pa tudi alergičen pa pasjo in mačjo dlakouser posted image ( pa tako rad ima živali)

Je pa stvar obvladljiva, le spoznati moraš bolezen, ter se naučiti z njo živeti.
Lp in srečno
Tanja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2006 14:35:58   
Moyca_
torej bodo pri tem testiranju ugotovili tudi na kaj je aleergičen in če ima astmo? Je to enako testiranje?user posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu G in T)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2006 15:03:13   
mojcapr
Na kaj je alergičen ugotavljajo z alergo testi. Mojemu sinčeku so ugotovili: pršico, plesni, psa  in mačko in to vse samo s kožnimi testi. Za astmo pa so rekli, da najverjetneje je, ker mu je ventolin tako hitro pomagal. spirometrije še nisva imela (star je 5 let), ker ni mogel napihat.
Sedaj imava flexotide 2x na dan 1 vpih in ventolin po potrebi. Kupila pa sem tudi interventove prevleke za pršice in je res boljše. Ima pa res ful suho kožo, ki mu jo vsak dan mažem z olivnim oljem in je res boljše.
Upam da si kaj pametnega izvedela. Najboljše da te testirajo na alergije in potm boš videla kako naprej.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?