Azzurra
|
Tudi jaz sem včeraj videla to mleko v Mullerju in se isto vprašala, kako to, da je tako nizka cena. Potem sem se malo razgledovala po internetu in ugotovila, da je v reviji VIP (9/2005) raziskava in primerjava začetnih adaptiranih mlek in ker ko nisem na porodniški sem knjižničarka in imam potemtakem dobre zveze, sem si takoj zrihtala revijo in ugotovila, da je mleko Bebivita povsem ustrezno oz. enako dobro (dobilo je enake ocene) kot mleka Aptamil, Humana, Milumil, Beba, Comformil (kar se tiče sestave in energetske vrednosti ter ostalih meril, po katerih se ocenjujejo adaptirana mleka), očitajo pa mu: - nenatančno navajanje doziranja in shranjevanja - nenatančna dozirna žlička (obstaja možnost predoziranja) - dejstvo, da na škatli ni dovolj nazorno napisano, da je materino mleko najboljša hrana za dojenčka Zdaj, po logiki bi lahko rekla to, da je shranjevanje vedno enako (v temnem in hladnem prostoru), dozirne žličke so itak uganka, po moje obstaja možnost predoziranja ali pomanjkljivega doziranja pri vseh žličkah, da je materino mleko najbojljša hrana za dojenčka itak piše pa res vsepovsod in so nam to vcepili itak vsepovsod od materinske šole naprej, če ne se nebi počutila kot kriminalec, ker otroka hranim z umetnim mlekom in nebi gledala v tla v lekarni ko kupujem prah in zardevam pred očitajočimi pogledi.... Ne vem, vprašala bom pediatrinjo, na otrokovi hrani ne bom šparala, toda po drugi strani se pa človek vpraša, če je ista kvaliteta potem zakaj za vraga take razlike v ceni?!
< Sporočilo je popravil Azzurra -- 26.10.2006 18:20:57 >
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|