|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odprta fontanela
21.10.2006 19:46:40   
miskolinka
Hello! Stvar je taka: pri svoji 16.mesecni hcerki sem opazila da se ji velika fontanela (mecava, glavca pac) ne zarasca. Na to sem opozorila vceraj, ko sva bili v razvojni in mi je zdravnica rekla da je glavica res prevec odprta in naj se greva pokazati k svojemu pediatru. Narocena je v torek mene pa tako skrbi. Ali ima katera kake podobne izkusnje ali pa ve kaj vec o temu, skratka karkoli. Drugace je pupa zdrava, ravno je shodila govori se svoj jezik, razume pa ze kar veliko. Ze v naprej hvala za vase odgovore.

Aja se to, povedali so mi le da naj bi bila glavica zaprta do 18-ga meseca.

< Sporočilo je popravil miskolinka -- 21.10.2006 19:47:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odprta fontanela
21.10.2006 20:23:31   
sato
Jaz sem našo pediatrinjo vprašala o tem, ko smo bili na 9-mesečnem sistematskem (se mi je zdelo, da bi zdaj mogla biti fontanela že malo bolj zaprta), pa mi je povedala, da je čas do drugega leta starosti. Je pa različno od otroka do otroka- enim prej, drugim kasneje- zgornja meja pa je dve leti.

< Sporočilo je popravil sato -- 21.10.2006 20:24:16 >

(odgovor članu miskolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2006 20:41:25   
eva1
Luka je star 19 mesecev, pa še vedno nima zaprte fontanele! Je rekla pediatrinja da ni panike da se bo že zaprla! je pa res ko se je rodil, je imel ful veliko mislim da 4x4(al neki tašnega so mi namerili)! No sedaj ima za še odprto za noht na mezincu! Bo že!

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.10.2006 21:47:14   
Marogica
MOj ta starejši sin(5,5, let) je imel tudi zelo dolgo "odprto" fontanelo, nekje do drugega leta. Tudi nam je pediatrinja povedala, da je do drugega leta še normalno.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2006 22:14:23   
Čupka
 Samo vprašala bi, ali je punči dobivala AD3 kapljice, ali ne?

Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2006 10:07:54   
miskolinka
Seveda sva redno pili AD 3. Ko sem klicala da bi jo narocila, sem vprasala ali naj ji jih spet zacnem dajati, pa mi je pediatrinja rekla, da te kapljice s tem nimajo veze?! Saj vem da je se cas, skrbi pa me ker je pri njej to se cisto odprto, tudi malo se se ni zarastlo.

< Sporočilo je popravil miskolinka -- 22.10.2006 10:09:02 >

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2006 11:45:40   
Čupka
No, kolikor vem (povsem laično, seveda) je to zelo, zelo povezano. Saj AD3 dobivajo malčki ravno zaradi tega, da ne pride do rahitisa in da se pač kosti na splošno bolje "razvijajo". Ko je pri mojem najmlajšem otročku pediatrinja na enem od pregledov ugotovila, da se fontanela precej počasi zapira, nam je ponovno predpisala AD3 in povečala količino, ter svetovala, da naj bomo veliko na sončku, ki baje pripomore, da se tvori d vitamin, nijen za razvoj kosti.
Samo če si dajala AD3, potem pač to verjetno ni to.
Pa saj bo torek kmalu in boš videla, kako in kaj.
Držim pesti, da bo s tvojo punčiko vse OK!
Pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2006 21:25:45   
lukec
Tudi naš ima še za majhno pikico odprtine pri 21 mesecih, pa je vse o.k. Zarasla naj bi se nekje do 2. leta.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
10 načinov za vzgojo otroka brez kaznovanja
Kazen ni potrebna, da bi se otrok naučil pravil obnašanja. Nasprotno, večina kazni, ki jih starši izvajajo, otrokom ne p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......