|
RE: Sama z obama otrokoma,,,, 20.10.2006 23:37:22
|
|
|
|
Pupica
|
Kot prvo bi jaz otroka skenslala in ga ne bi mela uro in pol na joški. Kako??? Kaj vem pri nas je kmalu flaša pomagala, pa so nas prvič vsi strašil kako ima otrok krče, pa smo probal dat flašo, krči so zginl, otrok je pač bil lačen. Pri drugmu otroku se je zadeva ponovila. Saj ne rečem da je pri vas isto a probaj. Dostkrat večerna flaša pomaga. Kot prvo, uro in pol je bila tut tia na zizalandu. OK, Gal je mal drgač, on je pojedel v 10 min, max v 20 min.Ampak zvečer obvezno flaša, pa je stvar 10 x lažja. Kako zvečer...najprej se z tavelko prinčipeso zmeniva,kaj bo jedla...pove...ji začnem pripravljat, Gal ta čas sedi-leži v stolčku in se igra. Nato tavelka je, mi2 pa se podojiva.Kar je najlažje ko ima tavelka polne roke dela, in polna usta, če ne je en kup govorenja, pa ropotanja. Ko poje, gre tavelka v svojo sobo in se igra, ali gleda knjigice, mali pa gre v čebr. Ko je umit je ponavadi že tako lačen, da začne počasi stokat...se greva podojit, vse skup 10-15 min, nato pa dobi še flaško za čez(tm okol 60-90 ml rižolinota, in fant le še pade dol. Potem je na vrsti tavelka prinčipesa.Pod tuš al pa v banjo, odvisno kolk je ura.Če je ene pol 20h potem lahko banjo, drugače tuš, zobe umit in v posteljo, potem bereva knjigice(dokler me uspe nahecat za še eno ), potem ugasneva luč, naštimam ji še eno pravljico na radio in vmes zaspi. Isto je če je dragi doma, le da on prevzame tavelko od pred večerje naprej, mi2 pa si z Galom vzameva več časa.Tako da se ponavadi dobiva pri Tii pri branju knjigice, in potlej skup gledamo knjigice.Se pravi razlika je le v času dojenja malčka.Če smo sami je to krajši čas, če je pa očka doma, se pa crkljava daljši čas. LP
|
|
|