|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uspavanje z dojenjem
11.10.2006 9:07:46   
cuma
Pozdravček vsem!

Vse več mamic, ki jih srečujem, ima težave s spanjem / uspavanjem svojega dojenčka. Večini mojih znank otroček med dojenjem/hranjenjem po flaški zaspi. Sledijo nočna zbujanja in želja po mamini dojki/flaški pri ponovnem uspavanju. Zanima me, koliko RR dojenčkov zaspi zvečer na zizi / flaški?
Lp cuma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uspavanje z dojenjem
11.10.2006 9:13:30   
mucica1
Naš 7m včasih zaspi ob flaški, včasih pa ne - čisto odvisno koliko je utrujen. Takrat ga obrnem na bok, trepljam po ritki, in hitro zaspi. user posted image
Tudi ponoči nimam problemov, da bi hotel flaško, čeprav zvečer z njo zaspi. Če se slučajno zbudi, mu dam dudo in zaspi v 10 sek. Vse to ob predpostavki, da ne rastejo zobki, takrat pa morata biti zraven očka in mami, da se crklja - na sredino postelje, pa malo pojamra enmu, pa se obrne k drugmu in zaspiuser posted image .

Pozdravčki

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uspavanje z dojenjem
11.10.2006 9:46:24   
lenika
Nikoli ne zaspi med dojenjem. Ga dam budnega v posteljico na trebušček, dudo v usta in tetra pleničko zraven (ninica) in zaspi. Samo ene parkrat mu je treba dudo popravit, vendar v roku 15 minut zaspi. Včasih malo kriči ali malo pojokca, vendar zelo hitro preneha. Tudi ponoči se zbudi okoli 4.00, za hranjenje in vmes ne zaspi, ga dam nazaj v posteljico udnega in v roku 1 minute zaspi. Čez dan, ga je pa pri uspavanju včasih, ko nekoliko težje zaspi še malo božat in mu pet, a tudi ne dlje kot 10 minut.

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uspavanje z dojenjem
11.10.2006 9:54:44   
mml
V 50% zaspi med dojenjem, v 50% gre v posteljo budna, še malo pokomentira z medvedkom in zaspi. Ponoči se ne doji in tudi ne kaže posebne želje po tem. Naslednje dojenje je zjutraj, ko se zbudi med 7. in 8. in potem je z dojenjem konec do večera

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uspavanje z dojenjem
11.10.2006 10:02:01   
eya
Pri nas tudi zvečer včasih zaspi na dojki, včasih pa dam budnega v posteljico in zaspi z dudo in ninico. Podnevi pa vedno dam budnega v posteljico in zaspi z dudo.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uspavanje z dojenjem
11.10.2006 11:49:33   
sašaš
Moja user posted image nikoli ne zaspi med dojenjem in gre vedno v posteljico budna. Dam ji dudo, navijem ji zvezdico (ki špila uspavanko 10 min) in ponavdi v teh 10 min  tudi zaspi. user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uspavanje z dojenjem
11.10.2006 12:53:34   
ČebelicaMaja
Pri nas je, dokler se je dojila VEDNO zaspala na dojki, pa se je ponoči zbudila samo še enkrat... no, zdaj pri 6 m me je pa sama odstavilauser posted image ... sedaj pa zaspi v naročju, sama nikoli ... če jo pustim, je cel user posted image , se dere in prostesira... vem, da bo treba enkrat naredit korak naprej, ampak zaenkrat jo uspavamo še tako...bo že čas pokazal svojeuser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uspavanje z dojenjem
11.10.2006 12:59:47   
Hanna M.
dostikrat zaspi med dojenjem. Ponoči se ne zbuja in spi do jutra, ko se ponovno podoji.
Kadar ne zaspi na joški, prosi, da jo dam v posteljico, kjer kmalu zaspi.

_____________________________

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uspavanje z dojenjem
12.10.2006 17:28:27   
kapesanta
Naš se je pa v 3 mesecu kar naenkrat odločil, da je ziza edina prava stvar za uspavanje - v avtu, v vozičku prej takoj koma, zdaj pa traja da med stokanjem in jokanjem zaspi. Doma pa isto - duda ma po novem obupen okus, roke itak nikol niso palile, flaške pa nimamo. Upam da je to prehodno in bo hitro minilo.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uspavanje z dojenjem
12.10.2006 17:58:58   
žiža
pravijo, da je navada železna srajca. pri nas to drži kot pribito. Ko so se začele težave s spanjem, nekje pri 9ih mesecih jo je pomirila in uspavala le flaša z mlekom. Danes je stara 2 leti in še vedno zaspi s flašo, pa ni važno al je mleko ali voda, samo da je flaša. Je  kriza, ko se enkrat tako navadi. Mi se zdaj na vse pretege trudimo, da bi zaspala brez flaše in je res hudo, ker je odvisna od nje. Včasih še ponoči kliče: flaša moja flaša,kje si user posted image
Upam da mi bo tamalega  uspelo brez flaše gor spravit.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Uspavanje z dojenjem
12.10.2006 19:56:04   
metaa
Naša bo 7 m in skoraj zmerom zaspi na joški (izjema avto in pa če jo nosi dedi). Jo sploh nisem učila, da bi sama zaspala. Mi je tako najlažje, ker v trenutku zaspi. Enkrat bo hudič, ampak vse ob svojem času. Ko bom nehala dojiti bo najbrž kakšne par dni težko, bo pa že.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Uspavanje z dojenjem
12.10.2006 20:16:02   
Anonimen
Nekje do 10-ih mesecev je večinoma zaspala tako.

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Uspavanje z dojenjem
12.10.2006 20:19:11   
mojčika
Mi sicer imamo flašo pred spanje, a samo če je res hudo utrujena ob njej zaspi, ko ji flaško vzamem, ji dam dudo in pleničko, malo uspavanke in ššššš-ja in smo v polsnu, položim jo v posteljo, vedno na levi bok, na desnega ne mara, se pa kasneje sama obrne, jo pokrijem in v 15min zaspi, če zajoka, je izgubila dudo...v roku pol ure trdno spimo...

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Uspavanje z dojenjem
12.10.2006 20:47:00   
Katrin
Če je pri meni, zaspi ob dojenju. Če jo pa da ati spat, zaspi brez. Tudi v vrtcu zaspi vedno brez flaške ali dude.

Lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Uspavanje z dojenjem
12.10.2006 21:49:25   
maliva
Nas 9-mesecnik se se vedno doji in sem mnenja, da dokler z dojenjem ne bova cisto prenehala, bo zaspal na dojki... Vcasih zaspi ze med dojenjem, vcasih se najprej podoji in nato se se malo nosiva, da zaspi. Zavraca dudo, plenicko, igracke, mojo majico.... skratka vse, kar bi nam lahko sluzilo kot ninica. Tako "na suho" pa sploh ne razume, kaj bi rada od njega,ce ga polozim v posteljico. Me zanima, kako se bo to odvijalo, kadar se vec ne bova dojila. Verjetno bodo nekaj casa kar problemi z uspavanjem.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Uspavanje z dojenjem
15.10.2006 14:56:03   
Eva MT
Mene že tudi skrbi, kako bo to, ker zvečer zaspi pri dojenju. Potem pa ponoči tudi hoče zizat in jaz zaspim prej kot ona. Tako se je zdaj navadla, da spi kar pri nama. Najprej zaspi, potem jo dam v njeno posteljico in ko se prvič zbudi, ostane pri meni. Jaz sem njena duda in ninica.


(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Uspavanje z dojenjem
15.10.2006 15:54:10   
pomarančas
Tudi naš zaspi skoraj vedno pri dojenju in se še tudi nismo začeli odvajati od tega.

(odgovor članu Eva MT)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Uspavanje z dojenjem
15.10.2006 21:20:26   
lolipop
Moj nujno zaspi na joški. Nimam pojma, kako ga bom odvadila. Se pa še dojiva.

(odgovor članu pomarančas)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Uspavanje z dojenjem
12.11.2006 12:24:31   
cuma
Pa da še jaz povem svojo zgodbo,
Ko je bila moja žabica še novorojenček, je vedno zaspala na joški. Ker sem zelo resno vzela nasvet babice v porodnišnici, da MORA dojenček po dojenju podreti kupček, sem jo potem vedno toliko časa nosila, dokler ni kupčka res podrla, to pa je včasih trajalo tudi pol ure ali več. Moram priznati, da mi je to bilo zelo naporno. Potem, ko je kupček podrla, se je predramila in ko bi jaz končno zaspala, je pa ona na široko odprla učke in gledala naokoli. Spomnim se, da mi je kar veke dol vleklo od zaspanosti, a ker so bili to prvi dnevi doma in sem bila še prepričana, da jo moram imeti skozi na očeh, sem jo gledala dokler ni zaspala. Čez eno uro pa se je zadeva itak že začela od začetka....in tako v nedogled.user posted image
Posledica tega najinega nesrečnega podiranja kupčkov pa je bila, da se je ona že od rojstva naprej navadila zaspati v svoji posteljici in to tako, da sva jo vanjo polagala večinoma budno.
Od 2. meseca naprej, je spala celo noč in tako tudi potem, ko so se začeli zobki...ko je imela prvič zamašen nosek...in do sedaj, ko bomo kmalu pihali prvo svečko user posted image .
Moje mnenje je, da je za otroka boljše, če se nauči zaspati brez joške/flaške, ko je še čisto majhen, takrat, ko se pravzaprav še ne zaveda toliko. Kasneje se prav gotovo tudi da naučiti in veliko mamic, mi to lahko potrdi, a je za to potrebnih kar nekaj solzic...vsaj v večini primerov.

Lp vsem mamicam in hvala za vaše odgovore user posted image

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Uspavanje z dojenjem
12.11.2006 20:29:00   
pikicaa
Tudi naša user posted image  zaspi na joški. Zadnja dva meseca pa se ponoči zbuja  od 5-30 minut. Prej je na eno noč jedla maksimalno dvakrat.Zdaj pa je  to katastrofa.

_____________________________

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Uspavanje z dojenjem
16.11.2006 13:33:37   
petra.horzi
moj Jan je zdaj star 10mesecev in je do predvčerajšnim vsaj zvečer zaspal med dojenjem,včasih sem ga morala pa še potem nositi in zibati da je zaspal
včeraj nama je končno uspelo zvečer zaspat brez dojenja.
čez dan pa ponavadi zaspi ko je že tok zmatran da omaga:)
ponavadi v vozičku ali avtu


_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Uspavanje z dojenjem
18.11.2006 12:52:07   
happy mam
Moj ŽAK tudi zaspi med dojenjem, pol pa se ponoči še 2x zbudi da je! Upam da bo drugače ko se več nebova dojila user posted image

_____________________________

Mi smo pa tako srečna družinica! Imamo namreč malega ŽAKA!

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
18.11.2006 12:55:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu happy mam)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Uspavanje z dojenjem
18.11.2006 22:22:42   
HuAnita
če poskušam citirati Daso ('!!!?) --- in mamici vleče eno uro joške do Koroške...
Prevod: joškaland! Ne grem brez. Jaz pa še vedno z mehkim srcem, ne morem 3,5m staro dete pustiti jokati.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Uspavanje z dojenjem
19.11.2006 10:50:21   
TONČI.
Moj je star 13 mesecev. Še vsak dan dobi pred spanjem mleko v flaški. Ko pije mleko zaspi, tako da mu potem samo flašo zamenjam z dudo, če se slučajno zbudi. Mi to opravimo v roku 5 mint in že spi.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?