|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   socialna pomoč ali štipendija ali kaj drugega?
7.10.2006 10:32:15   
Anonimen
Moja situacija je naslednja:
2 leti sem bila brez statusa študenta, obvezno zavarovanje je plačevala občina, knjižico pa imam pri sebi doma, ker nisem bila iskalka zaposlitve.Ves čas sem delala na črno.Dodatno zavarovanje sem sama plačevala, mama me je imela prijavljeno kot vzdrževanega člana in zame dobival 40.000 mesečno in ta denar dajala meni.

Sedaj pa je nastala nova situacija:
vpisala sem se redno v 3.letnik, mama me je zavarovala obvezno pri sebi v službi, dodatno je za študente zastonj in še vedno sem pri njej vzdrževan član.Ampak samo še za dva meseca.
Sedaj pa sledi:
18.11. se bom poročila, delam lahko zraven rednega študija komajda, delam nekaj malega v gostinstvu, vendar le 3x tedensko, ker mi več zaradi predavanj in vaj ne bo zneslo.
Po poroki me bo moral mož pri sebi v službi obvezno zavarovat, prijavil naj bi me tudi kot vzdrževanega člana in kolikor vem naj bi mu to pri plači prineslo nekaj več.Im pa najbolj bedno službo pod soncem, dela pri sp, za vsak tolar mora prosit in še to mu da tako malo, da se lahko zjočeš zraven.Zato se bojim, da ne bo to pri plači nič več, zavarovanje zame pa mu bodo trgali kar od njegove plače.
Ali mi lahko poveste kako je z tem po ZAKONU?Ali me MORAJO prijavit kot vzdrževanega člana in mu dajat dodatek pri plači, ali pa ga lahko šef zavrne, da me ne mislijo prijavljat, ker je to za njih prevelik strošek?
Ali morda veste, če lahko po poroki prosim za štipendijo, čeprav je to novembra, ker so se mi takrat razmere spremenile in se ne upošteva več plača staršev (ki je bila do sedaj vedno previsoka za štipendijo) ampak plača moža, ki je mizerna?Kje zaprosim za njo?
Kako pa je z socialno pomočjo, bi lahko po poroki šla do svetovalke in si zrihtala socialno pomoč vsak mesec, ker še študiram in se ne morem preživljat?

Res je nastala huda finančna kriza, do zdaj sva oba delala (jaz na črno, on zaposlen) in nama je zneslo.Sedaj sem pa jaz redna študentka in imam po cele dneve predavanja, veliko učenja in seminarskih in mi bo komaj zneslo delat malo zraven, da zaslužim vsaj 50k, je pa to veliko premalo in se bojim, da bom študij obesla na klin da bom lako delala, da bova preživelauser posted image .A to mi je zadnji letnik, če mi uspe in drugo leto diplomiram si bom lahko našla boljšo službo in več zaslužla kot samo z srednješolsko izobrazbo.

Vem da se bila dolga, upam da je razumljivo, hvala za pomoč.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: socialna pomoč ali štipendija ali kaj dru...
7.10.2006 23:14:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček
prijavil naj bi me tudi kot vzdrževanega člana in kolikor vem naj bi mu to pri plači prineslo nekaj več

Prvič slišim.
Direktor pa mu obveznega zdravstvenega zavarovanja za ožje družinske člane (partnerje, otroke) ne sme zavrniti. Kakšen stroške je sicer to za delodajalca, ne vem, ampak plačati ga mora.

Za štipendijo lahko zaprosiš, sploh pa, če se družinski proračun spremeni. Kar pri tebi definitivno se, saj se ne upošteva več dveh plač tvojih staršev, ampak le ena od tvojega moža. Cenzusov za štipendije ne poznam (verjetno ti jih bo napisala kakšna, ki prejema štipendijo), vloge pa sprejemajo na RZZ, kolikor jaz vem. Lahko pa, da se motim.

Ker predvidevam, da otrok še nimata, je za socialno pomoč zate skoraj nemogoče. Če moževa plača znaša več kakor cca. 81 jurjev, potem ti ne pripada nič. Razen, če se bi znašla (vidva) v resni finančni krizi, lahko dobita enkratno pomoč.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2006 11:23:45   
Anonimen
Hvala Kerensa.
Delodajalec plačuje državi 50% davka za vsakega delavca.Če pa ima delavec vzdrževanega člana, pa plača 20% državi in 30% delavcu.Tako da ni delodajalec na slabšem, le davek se prerazporedi.To je tisto del, ki ga dobiš več pri plači za vsakega otroka npr.Tudi on je vzdrževan član in prav tako bom tudi jaz, ker ne morem delat, ker sem reden študent in me mora mož vzdrževat.

Po poroki bom morala res malce po zavodih hodit in veliko spraševat in prosit, vsaj za enkratno pomoč za ogrevanje ali kaj podobnega.Kaj pa je RZZ?

Če ve katera še kaj o štipendijah naj mi prosim pomaga.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2006 19:47:13   
Sibil_
srček tole pa ne bo držalo.
Če te prijavi mož kot vzdrževanega člana dobi plače samo toliko več, kolikor manj plačuje akontacije dohodnine, to je pa zanemarljiv znesek.user posted image
Odkrito povedano se jaz v tvojem primeru ne bi letos poročila, ampak bi čakala na drugo leto in absolventa, ko ne bo predavanj in boš lahko delala preko študenta.
RZZ je pa zavod za zaposlovanje.
Pa vso srečo,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.10.2006 22:43:21   
Anonimen
RZZ = Republiški Zavod za Zaposlovanje. user posted image

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?