Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 6.10.2006 11:29:32
|
|
|
|
Maleal
|
Pojdi do dr.ZABAVNIKA,je v tretji etaži stolpnice,pa se bota vse zmenla,meni se zdi,da se ne plača,nisem pa ziher.Aja še to-babice nimajo rade,da imaš epiduralno,l.p.
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 6.10.2006 11:39:47
|
|
|
|
**Petra**
|
IZVIRNO SPOROČILO: lmarcel Aja še to-babice nimajo rade,da imaš epiduralno,l.p. Ne si to preveč jemat k srcu, tudi pri nas te majo za manjvredne, če ne rodiš normalno, samo ne se dat sprovocirat. Zakaj se ne bi posluževali metodi za lajšanje bolečine, če se to da. V časih, ko to ni bilo mogoče, si tega nisi mogu privoščit. Le pogumno
|
|
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 6.10.2006 11:47:47
|
|
|
|
SIBI
|
Petra hvala za spodbudo. Tudi moj dragi pravi, da brez veze trpim, če to ni potrebno oz. se lahko bolečine vsaj delno omejijo. Bomo videli kaj bomo naredili. Hvala
|
|
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 6.10.2006 16:14:25
|
|
|
|
mika
|
Sibi, kar pogumno do dr.Zabavnika, babice, pa ko je e. Rojevala boš ti in ne one. si sploh ne moreš predstavljati kakšno olajšanje je Ea in kot si sama napisala, zakaj po nepotrebnem trpet. pa kaj je s temi babicami, bluzijo da jim ea otežuje delo. kot da so fauš, ker one te možnosti niso imele, ko so rodile.
|
|
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 6.10.2006 21:16:55
|
|
|
|
Anonimen
|
To, da babice nimajo rade, če imaš epiduralno, se mi zdi malo za lase privlečeno. Zakaj pa so jo potem ponujali, ko je rojevala N&N v MB porodnišnici? Pa celo prijazne so bile do nje. Ali pa ko je rojevala neka moja druga prijateljica, so jo celo babice vprašale, če si želi epiduralno, ker je slučajno bila anestezistka v bližini. Je pa res, da je epiduralna loterija. Ti se lahko zmeniš za njo, vendar je verjetnost, da jo boš dobila v MB, zelo zelo majhna. Moja poročna priča je bila 100%, da jo bo dobila, ker se je osebno poznala z dr. Zabavnikom, pa se mu je ponoči spraznil telefon in ni bil dosegljiv. In je rodila po naravni poti. Pa še nekaj: je rekla, da ni bilo tako hudo in da bo rodila še enkrat. Tudi sama se ne bom odločila za epiduralno. En porod je za mano in vem, kaj lahko pričakujem, pa me ni strah. Bolečina ni tako huda, kot si jo predstavljaš. Meni osebno se je zdelo huje, da sem čakala na to, kdaj bo prišla tisto najhujše - pa sem prej že rodila...
< Sporočilo je popravil Skutica -- 6.10.2006 21:17:43 >
|
|
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 6.10.2006 22:12:47
|
|
|
|
Nogavica
|
Tudi babica (iz MB porodnišnice), ki nam je predavala enkrat v materinski šoli, je bila za EA.
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 7.10.2006 20:41:35
|
|
|
|
mika
|
Tudi babica (iz MB porodnišnice), ki nam je predavala enkrat v materinski šoli, je bila za EA. Pol pa super da so spremenile mnenje . jaz sem rodila leta 2004 in so me na materinski šoli (v MB)tako prestrašili, da sploh nisem hodila do konca. Sem pač boječka . rodit sem pa šla v SG.
|
|
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 9.10.2006 13:50:59
|
|
|
|
bobek05
|
IZVIRNO SPOROČILO: SIBI Pozdravljene punce, zanima me ali imate izkušnje glede poroda z EA v mariborski porodnišnici? Kdaj se je treba zmeniti za EA ter s kom in kako sam postopek poteka. Zanima me tudi plačilo oz. cena EA? Sem v 31. tednu in imam sladkorno bolezen in mi je zato ginek. rekla, da naj pričakujem, da bom rodila prej! Zahvaljujem se za odgovore! PDP 17.12.2006 Pokličeš lahko dr. Zabavnika, sta še pa tam dr. Vadnjalova in dr. Gostenčnikova (za slednjo ne vem, če ni na porodniški)... Uradno se lahko zmeniš samo z dr. Zabavnikom (pojdi v stolpnico, mislim, da v 1. nad.) - on ti samo reče, da ga pokliči cca. 1 m pred PDP. Obstajajo tudi neke vrste "govornilne ure", ko se pri njem zberejo vse nosečke, ki želijo EA in potem vsem na kratko razloži postopek, da 100 številk in super občutek, da imaš tudi to možnost, ampak kot so ti že ostale povedale - NE ZANAŠAJ se na to!!! Možnost, da boš dobila EA je izredno velika, če boš rojevala v dopoldanskem času in če bo kateri anesteziolog prost. Ko sem jaz dop. imela CR, je dr. Gostenčnikova vmes skočila do ene porodnice in ji naredila EA in se potem vrnila v operacijsko sobo. Če obstaja kakšna možnost ali če imaš kakršnekoli veze - zrihtaj si dr. Gostenčnikovo (če dela)!!!! ZLATA ŽENSKA!!!! Res. Med CR mi je s svojim rokavom prisala solze, ko sem videla svojega sina. Nikoli je ne bom pozabila.
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 9.10.2006 21:21:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Bobek, mi ni čisto jasno - a med carskim rezom si bila budna?
|
|
|
|
RE: EPIDURALNA ANESTEZIJA V MB! 9.10.2006 22:08:23
|
|
|
|
mika
|
Sicer ne vem za bobek, ampak moja sestrična je imela CR in dobila spinalno analgezijo, tako da spodnjega dela sploh ni čutila. Deklico je takoj videla, nič omotična. Moja prijateljica je imela cr, ponoči in ji je anestezistka skozi nos čistila želodec . Porodničar je bil živčen na anestezistko, če je to sploh potrebno. Boga prijateljica v hudih popadkih, na črpanju želodca. A ni lažje vstavit kateter in dat epiduralno ali spinalno analgezijo, kot pa mučit porodnico. Jaz sem v SG vprašala, če je možno CR naredit, brez narkoze, pa mi je rekla, da če bi bil potreben CR, bi mi dali večjo dozo in bi bila pri zavesti. Verjetno imajo v MB premalo tako usposbljenih anestezistov.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?