|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nova in nevedna
2.10.2006 14:39:01   
Palčica*
Pozdravljene vse tiste,ki Vas že poznam,kakor tudi tiste,ki Vas bom spoznala.
Pred tednom dni sem zagledala svoj +, tako da sem praktično še sveža user posted image ,nevajena in predvsem nevedna okrog vsega tega kar me obdaja zdaj.

Ne razumite me narobe,nisem neučakana niti ne želim delati panike za vsako stvar,ki je drugačna od vsega tega kar poznam,le tole kar se mi je dogalo včeraj me je malo streslo.

Kot sem povedala še ni naokoli teden,ko sem zagledala pozitiven test,včeraj pa sem na hlačkah zagledala rjav madež.Ničesar,ampak res ničesar,na žalost ali na srečo ne vem o poteku nosečnosti (še zato,da naj krči ne bi bili nevarni,ker se razteza maternica sem prebrala tukej). Le za izcedek sem vedela,da ne prinaša nič dobrega.
Želela sem,da bi me nekdo samo pomiril,da ni nič hudega in mi razložil zakaj je tako.Klicala sem na urgenco,kjer so bili nenormalno prijazni in me povabili na pregled kljub temu da sem jim povedala kako zelo zgodnja je nosečnost.
Normalno...ultrazvok je odpadel,ker je še prezgodaj.Ginekolog je pošteno priznal,da je za kakršnekoli napovedi prezgodaj,da pa za enkrat ne vidi nič alarmantnega. Dal mi je hormonske tablete Dabraston in Buscopan-za krče (za katere pravi,da niso nič slabega,dokler jih ne spremlja izcedek). Izcedek je popoldan izginil,zvečer sem ga spet opazila res malo in danes prav tako.Res je,da skoraj ni omembe vreden.

Pa vseeno. Rada bi slišala Vaše začetke,kljub temu da vem da smo si različne. Vem,da moram razmišljati pozitivno,a po pravici povedano,se mi zdi da sem na tem začetku kar malo zgubljena,včasih ja celo prestrašena. Saj veste...človek se boji tistega kar ne pozna. In nekaj mi pravi,da so stvari,ki so normalne,o.k.,ne pa nekaj za kar je potrebno takoj aktivirat vso vojsko.
In končno...mogoče se tudi kakšna novopečena nosečka počuti podobno kot jaz.
Torej,če se kateri da in se spomni svojih prvih mesecev jo bomo z veseljem brale.

Kljub temu, da vem da me čaka "moja" izkušnja.

Hvala,ker ste me prebrale,

Palčica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nova in nevedna
2.10.2006 15:02:48   
srki
user posted image user posted image  za nosečnost.

Nič se ne imej za "nevedno", saj smo bile vse enkrat prvič noseče in imele kup vprašanj in pomislekov.

Glede izcedka ti ne bi znala nič povedati, ker se pri meni kaj takega ni dogajalo. Samo, če ti je G rekel, da je vse OK, potem kar vejremi. Če pa se ti zdi, da gre kaj narobe, ti kar vprašaj svojega G, nič se ne boj, bolje se prepričati, kot pa da se kasneje tolčeš po glavi.

Lepo in brezskrbno user posted image  ti želim!!

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2006 15:07:21   
BLAŽIKA
Lepo nosečnostuser posted image ti želim in dobrodošlauser posted image user posted image user posted image med nami klepetuljami.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2006 16:08:49   
ribica.
Čao!

Jaz sem imela v svoji drugi nosečnosti krvav izcedek. No, rjavkast. BIlo ga je zelo malo, brez krčev, ampak sem šla takoj na urgenco. Bila sem v 6-7 tednu. Meni so delali UZ, in je bilo vse ok. Dali so mi tudi Dabroston. Svetovali so mi počitek, kar sem seveda upoštevala in bila zelo na izi. Tablet kmalu nisem več jemala, saj mi je blo po njih zelo slabo. Pa tudi mislim, da če je z otrokom kaj narobe, potem se bo tako zgodilo kar se mora. Dabroston nič ne prepreči. Glede na to, kar si napisala, pa mislim, da ni skrbi. Sploh pa če ni bila sveža kri in je ni bilo niti toliko da bi rabila vložek. Samo ne naprezaj se. Meni so rekli da naj ne dvigujem nič težjega od 5 kg.   Vso srečo ti želim!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2006 16:46:18   
tinaaja
V prvi nosecnosti sem imela v 10 tednu rjavo krvav izcedek -> koncalo se je cez 4 tedne user posted image  Je bil znanilec, da je neka napak.. Sla na urgenco, dobila bolnisko in dabroston.

V drugi pa sem imela 2x malo rjavega. Nisem sla k zdravniku, ker je dejstvo, da ne mores kaj dost vplivat. V kolikor bi bila kri, bi sla na pregled. Pusenjak vedno pravi, da se ne da kaj dost vplivat na dogajanje po izcedku.. da ce se je dobro zasejalo, potem bo obstalo.. in vsec mi je bilo se nekaj drugega, da je pomemben pozitiven pristop in pogled, kljub izcedku.
Na tvojem mestu bi malo vec pocivala, se ne bi naprezala in verjetla v to,da bo vse OK. user posted image user posted image user posted image  

Zal pa je tako, da ti tezko povemo tukaj, kaj bi tvoj izcedek lahko pomenil, ampak bomo pa sigurno vse drzale pesti, da bo vse OK.

Aja, rjav izcedk je lahko tudi npr posledica bolj obcutljivega MV, ko poci kaksna zilica in seveda ni panike.. 1001 moznost, kaj bi lahko bilo, zato je treba upat in verjet, da ni nic hudega, ampak samo razvoj pikice, ki jo bos zagledala cez slabih 8 mesecev user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.10.2006 8:03:32   
MAM05
Ojla nova user posted image . Tudi jaz sem imela podobno izkušnjo kot ti. Najprej sem krvavela par dni po + testu, takoj sem šla na urgenco in tudi pri meni se še nič ni videlo, tam mi niti niso dali ne vem kakšnega upanja in pozitivnosti, ki sem jo potrebovala, naročili so me čez 14 dni in takrat se je že videla moja pikica, vendar ji še ni bil srček, zato so me naročili še enkrat in zdaj so bili zelo prijazni. Jaz sem imela rjav izdedek slabe 3 dni in verjetno bi takrat morala imeti M, pa da je bil mogoče to odziv telesa na novo stanje??? Nisem pa dobila nobenih tablet. Ponovno sem krvavela tokrat sem imela rdeč izcedek v 12 ali 13 tednu, kako sem prišla do urgence se ne spomnim, ker sem bila tako v šoku. Pregledali so me in mi povedali, da se ima moja pikica zelo dobro in da celo sesa palec. Krvavitev je po parih dneh izginila brez vseh tablet, sem pa v tem obdobju zelo počivala, tako, da res napor ni bil krivec krvavitve. In ko sem imela pregled pri svojem g., mi je nadomestna g., rekla, da mi nič ne fali in me dala v službo, kljub temu, da sem slaba 2 tedna nazaj krvavela in že bila na bolniški.Ko sem seštevala datume sem prišla do tega, da bi tudi takrat imela M, če ne bi bila noseča. Mogoče je to kaj vplivalo name, pojma nimam. Važno je, da sem donosila in rodila in sedaj imam že eno leto staro pikico.

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2006 8:21:22   
Tiamo
user posted image user posted image  vse bo dobro, držim pesti

meni je pa rjav izcedek v 13 t prve nosečnosti prekinil srečo. Imela sem abrazijo, vendar je takoj po 3 mesecih ponovna nosečnost prinesla, kar vidiš v avatrju. Nisem imela nobenih krčev, nič, nič nič....edino rjav izcedek v 13 tednu.

Kolegica je pa od začetka nosečnosti imela rjave izcedke tja do 5 mesecev in ima zdaj 4 mesece starega zdravega fantka. 

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 3.10.2006 8:23:52 >

(odgovor članu MAM05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2006 10:47:29   
Palčica*
Hvala punce.Fajn vas je brat. Sej vem,razmišljat je treba pozitivno,ker več kot pazit se se ne moreš.Telo odreagira po svoje,pa kakorkoli že. Je pa občutek boljši,ko Vas berem. se mi res zdi,da nisem tako zelo zgubljena. Hvala Vam za to.

lp,

Palčica

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2006 11:58:59   
blue sky
Palčica, dobrodošla med user posted image !
Želim ti, da bi bilo s tabo in user posted image  vse ok!!!!!! Sama teh težav do zdaj (19 tednov) nisem imela, tako da bi ti težko kaj svetovala. Je pa fajn, da poslušaš G in pa seveda, da se ne obremenjuješ preveč s tem - čas bo pokazal svoje!

Lepo nosečnost ti želim! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?