|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   že pripravljene kašice
30.9.2006 19:58:16   
tajtaja
Kaj pravite na uporabo že gotovih kašic, npr. Hipp, Alete ipd,...Jaz jih pri svojih šestmesečnih dvojčkih kar precej uporabljam, saj mi enostavno zmanjkuje in časa in energije za pripravo.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 5.10.2006 22:35:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ŽE PRIPRAVLJENE KAŠICE
30.9.2006 20:11:21   
NinaŠ
user posted image nič nimam proti user posted image Jaz sem jih veliko "uporabljala" pri prvem in prav tako pri drugem otroku. Tako raznovrstnega sadja pač v trgovini ne moreš kupiti..... oz. se ti za en obrok skoraj ne splača zmešati toliko sadja. Odkar pa jesta sadje po koščkih, jima pa ponujam povečini svežega, Hippove kašice pridejo v poštev le "na terenu".

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2006 20:22:51   
Marelica
Jaz pa imam navado kombinirat kar te industrijske kašice in domače neškropljeno sadje in korenček drobno naribano (korenček naribam in malo prevrem, da se zmehča). Npr. že pripravljena jabolčno-hruškova kašica + surova naribana hruška. Tako je priprava ekspresna, tamala pa je nad okusom navdušena (samo sveže sadje se ji zdi prekislo), pa še dobra stvar je, da ne teče kar dol po grlu in se mora malo potrudit. 

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2006 20:30:11   
Marogica
JAz sem imela DOSTI prosti, dokler mi ta drugi sinko ni hotel jesti doma pripravljene hrane(pa čeprav sem jo pripravljala enako kot prvemu otročku). SEm na koncu ugotovila, da je hrana v redu, raznolika, brez konzervansov in glutena. Tako ,da sem jo dajala brez slabe vesti.

Nekje po 8. mesecu, pa se je moj ta mlajši odločil, da bo jedel z nami.

Tako, da...dober tek...

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2006 22:13:17   
Bonnie_RR
Jaz te kašice dajem tamalemu večinoma samo, kadar kam gremo in je to najbolj simpl. Se pa kdaj zgodi tudi, da zmešam skupaj malo kašice (sadne ali zelenjavne) in kaj doma pripravljenega.

Meni se te kašice zdijo vredu, mu jih dam brez slabe vesti, kljub temu pa se vseeno trudim pripravljat čim več sveže hrane.

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2006 22:23:23   
sarazan
Jaz uporabljam industrijske kašice, ko smo zunaj in je čas za obrok. Me pa jezi, ker so tako zelo zmiksane in redke, da jih moja punca bolj pije (srka iz žlice), kot je.
Doma pripravljeno hrano samo pretlačim in tako lepo odpira usta...

Jaz nisem proti kupljenim kašicam, sploh ne, ker velikokrat kratkoročno poenostavijo življenje. So za moje pojme zelo kakovostne.
Pomoje pa ni priporočljivo hranjenje samo s temi kašicami v nedogled, saj bo otrok moral slej ko prej začeti žvečiti in se učiti hrano gristi.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2006 23:04:18   
eya
Jaz jih pa zdaj, ko smo čisto na začetku z GH, še ne uporabljam. Ko bomo pa že boljši jedci, jih bom pa ziher dajala malemu... Za uvajanje nekega okusa pa mu raje sama doma speštam banano, kot da mu dam kupljeno... Pa še na začetku pojejo tako malo, da se ne splača odpirat cele kašice... Aja, razen, če je mamici dobra...user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2006 23:09:10   
tajtaja
Pri nas banano do enega leta odsvetujejo!user posted image

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2006 23:12:19   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Pri nas banano do enega leta odsvetujejo!user posted image

A res? Zakaj pa? Mogoče zaradi tega, ker naj bi zapirala? Žiga ne zapre, pa jo je jedel 3 dni zapored... Jo pa obožuje, sem mu zmešala z banano tudi bučke in je pomlaskal 120 ml... Samih bučk pa ni hotel.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2006 23:21:52   
tajtaja
Bi naj bile zelo alergene, tako kot breskve, nektarine, kiviji, pa vse rdeče sadje(maline,jagode...). Pa kaj še sploh ostane.
Pa ribe absolutno ne, svinjine jasno da ne, ...
Kako drugače od prve hčerke pred 14 leti.
Sem danes vzela v roke  knjigo MOJ OTROK, ki sem jo prebirala takrat, pa nisem mogla verjet, piše da otrok po tretjem mesecu obvlada prehranjevanje z GH na žličko. Pa je lahko vse živo. Čudno, da so takrat in še prej otroci sploh preživeli, pa nikoli ni imela nobenih alergij.
Pa vsak pediater  si tudi nekak sam ustvari jedilnikza otroke, bi se lahko vsaj malo zmenili, kaj je prav in kaj ni.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.10.2006 11:37:33   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Bi naj bile zelo alergene

Banane alergene? To pa res prvič slišim. No, glede na to, da je Žiga tudi eno celo že naenkrat pojedel in ni imel nobenih pikic, očitno on nanje ni alergičen.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.10.2006 11:44:18   
lenika
Pa še na začetku pojejo tako malo, da se ne splača odpirat cele kašice... Aja, razen, če je mamici dobra...user posted image
[/quote]

Ja kakor kdo. Naš je že drugi dan uvajanja rižolinota zmazal 150ml po žlički in sicer v 10 minutah. user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.10.2006 11:45:32   
lenika

Malo čudno mi je tole citiralo. user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.10.2006 10:31:47   
DrejcDrejc
Jaz tudi uporabljam Fruteke - domače sadje je še rahlo kislo, kupljeno je pa itak ne ravno bio, kašice so pa božansko dobre... tako da, za začetek ga pač razvajam. Mu pa včasih dam jabolčni krhelj, da ga cuza in po malem z zobki strga, seveda pazim, da kaj ne odlomi, tako da spoznava, kaj je trda hrana. In za kar od Fruteka ostane, je prava borba med mano in atijem... njams! Zelenjavo bom pa sama kuhala. Smo šele na začetku z uvajanjem GH, sploh pa imam problem, ker mali ne zna kakat, ko se mu kakec malo zgosti, kadar dobi kakšno riževo kašico, recimo.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.10.2006 10:44:05   
Anonimen
Fuj, te kaše, brozga. Samo neki povem, enkrat samkrat sem jo kupila krompir pa špinačo, mali je pojedel dve žlički, jaz nobene, ker  se mi je gravžalo. IN kakor jo  je pojedel, tako je bruhnil (ker je pač še bruhal takrat po vsakem hranjenju) direkt meni na bel modrc. Kolikokrat sem ga dala kuhat, tolikokrat ni šla zelena barva ven,. tako da, hvala lepa. Kaj šele se mora potem nabirat na malih črevcah user posted image

Mater, tolk časa sem si pa vedno vzela, da sem mu skuhala en krompir pa mal zelenjave ali pa jabolko pretlačila. To je pa res najmanj, kar lahko nardiš.

(odgovor članu DrejcDrejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
4.10.2006 15:07:05   
Marelica
Al bina, a si poskusla samo en okus? Priznam, da so bile naši (in meni) tudi vse zelenjavne neužitne. Sadne so pa res veliko boljše in zanesem se, da tudi dobro kontrolirane na pesticide... Tako da banane jaz ne upam dat tamali, ker so baje polne pesticidov. Medtem ko so bananine kašice le pod kontrolo. Pa še en problem je pri naši, da se iz doma narejene čežanice samo namrduje in pljuva ven, čeprav bi ji jaz  z veseljem kuhala...
Saj sem že zgoraj napisala, kako mešam...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.10.2006 15:09:28   
Mina1
Mojedva oba sta rada jedla tako sadne, kot zelenjavno (mesene) kašice, enostavno rada sta jih imela in tako. Brez panike:) - kupljene seveda. Samo ne komplicirat:).

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.10.2006 15:14:23   
nataša k
Mi smo bili full proti  user posted image . Ej, samo res. Naš ni hotel niti stekleničke od Hippa... videti, kaj šele jesti. Pa priznam, da bi mi večkrat prav pasalo. Drugače pa jaz osebno nimam nič proti. Edino, špinača je pa res ogabna user posted image .

< Sporočilo je popravil nataša k -- 4.10.2006 15:17:47 >

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.10.2006 19:46:12   
tajtaja
Moram reči, da so meni te kašice prav dobre, in tudi avtomatsko izbiram okuse in hrano, ki jo imam jaz rada. Pa z veseljem počistim stekleničke, če kaj ostane, kar pa je bolj redko, saj sta dobra jedca. Drugače pa sta prav navdušena nad gosto hrano, ko vidita žličko in kozarček, skoraj ponorita. Ker dajem izmenično žličko enemu, jpa drugemu in tako dalje, se moram res podvizat, da sem zadosti hitra. Prav smešna sta, kako odpirata usta in čakata, kot dva ptička sta.

Glavno je, da njima paše, pa kar koli bo rekel kdo drug!

(odgovor članu nataša k)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.10.2006 19:57:36   
nejcko
Jaz jih nisem pogosto uporabljala, zelenjavno-mesnih sploh ne (mislim, da sem samo enkrat kupila krompir in špinačo), sadne pa sem ter tja, sploh če smo kam šli ali pa na morju, ko se mi res ni dalo pacati vsak dan tistih jabolčkov in hruškic. So pa meni osebno sadne dobre za jesti, tista edina zelenjavna mi je pa prav smrdela.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.10.2006 9:49:17   
diva 4
Jaz sem se kupljenih kašic izogibala pri obeh user posted image .Sem jih jima ponudila res samo takrat , ko smo kje bili in ni bilo mogoče niti banane pretlačit.Sem bolj pristaš domače kuhinje , tako za odrasle kot tudi otroke.Fast food je pri nas na jedilniku 1× na 3 mesece.Mi obožujemo slow fooduser posted image .

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?