|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naš PES je družinski član, a vendar...
25.9.2006 13:02:10   
Strawberrie Cherrie
ima življenje z njim svoje naloge....in omejtive...in zahteve...
- med ljudmi je na vrvici, privežem ga vedno tudi, če se nama približuje kakšen pes, otrok, voziček z dojenčkom, avtomobil, kolesar, motorist....pa ne zato, ker naš peso ne bi znal ubogati, ampak ker so psi lahko nepredvidljivi in ne vem, kdaj bo skočil, htel koga pozdravit itd...
ZAKAJ TEGA NE POČNEJO DRUGI LJUDJE? Zakaj ko grem na obisk k mami, se dva blokovska psa brez nadzora zakadita mojemu psu v rit in mu visita iz repa??? Zakaj, ko grem s psom mimo človeka z drugim psom, mislim, zakaj le ta svojega psa tudi ne priveže, in smo se parkrat komajda izognili pretepu? Zakaj lastniki vedno dovolijo manjšim psom - like maltežan itd., da se zakadijo v mojega psa, in mu visijo iz uh (ok, sej mogoče ni tako hudo, ampak MENI JE), potem pa, ko jih opomnem na vrvico itd, me pa belo gledajo??? Zakaj mi en 'mamin sosed iz bloka' grozi, da če bom psa sprehajala mimo njihovega bloka, bo spustil svojo mrcino na naju???
- no, zdej je naše ljubo mesto dobilo tele kante za pasje iztrebke - pravzaprav ENO in okoli nje je nastlano pasjih drekecov -> ali se lastniki psov res ne ozirajo na to, kje se pokaka njihov 4nožni ljubljenček? Ok, če se moj pes pokaka v gozdu, verjetno ne bom šla pospravljat za njim, ampak NIKOLI RES NIKOLI nisem pustila pasjega drekeca na otroškem igrišču (kamor pri nas hodijo nekateri sprehajat pse), parku, v bližini šol, na pločniku, v blokovskem naslelju, mestnem jedru - pač skratka kjerkoli sem smatrala, da lahko ta pasji drekec moti ljudi - za te namene imam poleg zmeraj najmanj3 vrečkice...
Zadnje čase pa malo gledam naokoli, lastnik se samo obrne vstran, da pes opravi svoje, nato pa ga mahneta lepo dalje - ni važno ali je to mestno jedro ali otroško igrišče...ko pes opravi, se njega to ne tiče...
- najbolj nesmiselna stvar vseh teh nesmislov je pa to, da približno 5% ljudi zjutraj samo potisne psa skozi vrata, da le ta blodi po SGju, se pokaka in polula, se mogoče zgirze še z kakšnim psom ali spajdaši, malo nateka okoli, ko je pa lačen gre pa cvilit pred vrata lastnika -> če je doma, mu odpre, če ga ni, pač pes dolgo cvili -> ZAKAJ SI TAKŠNI LJUDJE SPLOH NABAVIJO PSA?????

RES PORAJA SE MI NEŠTETO VPRAŠANJ, sploh pa takšnih mimo katerih enostavno ne morem -> še posebaj ker takšno obnašanje enostano ni sprejemljivo!!! Zato vas prosim, vse uporabnike/ice RRja, če počnete karkoli od zgoraj naštetga, v zgled drugim to prenehajte, saj je skrajno nehigienično in zaradi tega trpi samo 'ugled naših psov' -> meni je tako hudo, da bi najraje user posted image , ker na koncu je vedno PES KRIV, ne pa njegov brezvesten LASTNIKuser posted image user posted image

Mogla sem si vsaj tukaj zliti dušo, saj sem danes spet malo peš mahnila po mestu s psom in vse to videla....(da niti ne omenim klošarjev, ki so dobili PITTBULLA in ga ščovajo na ljudi in pse, gobec ima pa prevezan z izolirnim trakom - ampak glede tega bom ukrepala SAMA, ker to je PA VIŠEK VSEH VIŠKOV - sej pravim, na koncu bo pa pes krivuser posted image user posted image )
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naš PES je družinski član, a vendar...
25.9.2006 13:17:47   
baguSka
user posted image  Jst te popounoma razumem in tukile mas ze par odgovorov na temo o drekcih:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=685755&mpage=1

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.9.2006 13:24:55   
Anonimen
Ja, to se tudi jaz sprašujem. Vsako tvoje vprašanje je moje vprašanje. Se mi je isto dogajalo kot tebi. Naše blokovsko naselje v LJ je bilo polno drekcev, tabla o pobiranju iztrebkov je na vsakem vogalu, zraven košev, ki so na 5m so vrečke za kakce, pa še zmeraj vsepovsod po otroškem igrišču polno kakcev. Pa lulajo v peskovnik, pa na gugalnice, pa na klopce. GRoza.
Je en kolega šel s svojo psiško in ni pobral kakca, pa stegnem jezik in mi reče, da zmeri pozabi vrečko, ampak ko prid enjegova punca zvečer iz službe gre pobrat vsak kakecuser posted image user posted image . Pri nas je bila navada, da ta najhujši psi, agresivni in napadalni s eprosto šetajo, brez vrvice, lastniki jih pa še šuntajo: daj tega psa na baterije, daj ga.user posted image user posted image Mislim pa da sem enkrat že pisala o teh nevzgojenih ljudeh in njihovih ubogih pseh.
groza

Se takoj podpišem pod tvoj post

Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2006 14:27:27   
nuala
Se strinjam.

Trdim, da si psa ne more privoščiti vsak. Odgovornost je velika, stroški so visoki, način življenja pa je potrebno popolnoma spremeniti. Da o času ne govorim!
Kar se tiče drekcev ne bom izgubljala besed. In vsak pes sodi v šolo ( in lastnik seveda in predvsem tudi ). Preden psa nabaviš se je dobro odločiti za pasmo ki ji lahko nudiš primeren dom, ne pa za tisto, ki ti je pač všeč.

Tako da, z zakonom zahtevati sterilizacijo neplemenskih psic ( beri psic, ki nimajo rodovnika in niso namenjene vzreji ), z zakonom prepovedati trgovino z malimi živalmi, kontrolirati rejce oz. vzreditelje psov, čipirati vse pse. Ljudi, ki želijo kupiti psa spraviti prej v kako šolo, pa dvigniti cene psov in uvest kak davek. Pa visoke kazni za kršitelje.

V roku 5 let ne bi potrebovali nobenega zavetišča za živali.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.9.2006 14:31:16   
Shania
nuala se strinjam! Le, da bi zraven dodala še mačke, na katere se prevečkrat pozablja.

lp,
Shania

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.9.2006 15:00:54   
Strawberrie Cherrie
No, za začetek punce lahko bojkotirate g.Ivana Matošo in pa Aro d.o.o. -> njihovo ravnanje s psi je popolnoma neprimerno, pse pa uvažajo tovornjakarji preko meje, na Madžarske, Bolgariji itd. dobijo psa za par evrov, pri nas jih pa prodajo za par sto eurov - s tem da ima kao pse z rodovnikom, katerih lastniki rodovnikov nikoli niso videli, le nekakšna 'fake potrdila'....

Nuala: Tudi jaz sem mnenja, da mora človek dobro premisliti, kakšena pasma ustreza k njegovemu značaju - vsekakor mu mora biti pes tudi vizuelno všeč, če pač ne moreš stlačiti nemškega ovčarja v garsonjero, pa se odločiš za manjšo pasmo, ki je kljub vsemu ovčar...če tvoj pes potrebuje ogromno gibanja, ti pa nimaš pogojev za dolge sprehode, verjetno ne boš vzel stra ali hrta, ampak nekaj drugega -> ČEPRAV BI SE MOGLI ZAVEDAT, DA TUDI 5KG PES POTREBUJE DNEVNO OGROMNO GIBANJA...

No, sama sem osebno na tega psa čakala 1,5leta, pa še meni osebno je idealna linija IS -> Smo pa mogli pri vzreditelju vsi podpisat pogodbe, pa ne samo to, koliko je pes 'stal', ampak, da pes NE BO NA VERIGI, da bo vedno imel na razpolago svežo vodo, redno hrano, sprehode, da se ga ne sme tepst itd... s podpisom si se pač zavezal, da če bo tvoj pes na verigi, ti ga lahko vzreditelj odvzame...Vzreditelj se je pa zavezal, da v primeru kakršnihkoli genskih napak, ki so posledica parjenja, ali pa dednega zapisa, vrne denar in vzame psa nazaj, ter sam krije stroške veterinarja. Sicer skorajda ne verjamem, da bi mel moj peso kakšne dedne napake, kajti delali so Crossbreading, pa mam kolke pa te zadeve napisane za menda 5rodov nazajuser posted image user posted image ; je pa res, da smo mi gledali tudi, kakšne so njihove LOVSKE SPOSOBNOSTI, saj takšen pes mora imeti dobro dedno zasnovo za lov....
V glavnem, lahko bi pisala še pa još, kaj smo vse naredili, da smo se izognili takšnim ali drugačnim problemom....ampak ni važno...

V končni fazi je res, da LJUBIŠ tudi nepasemskega psa -> in sem zelo hvaležna za ljudi, ki vzamejo svojega 4nožnega prijatelja iz pasjega zavetišča ali ga tako ali drugače rešijo - VSAKA ČAST TAKŠNIM LJUDJEM!!! Ker imajo ogromno srce...

Zanima pa me, ali so vsi ljudje seznanjeni pred prihodom psa z določenimi dejstvi:
- redni dnevni sprehodi
- čiščenje za psom
- čiščenje in česanje psa
- veterinarski pregledi, stroški s cepljenjem, mogoče celo s kastracijo/sterillizacijo, kakšni drugi zapleti
- stroški s hrano
- stroški s pasjo šolo
- poleg tega si moraš za psa vzeti tudi čas -> vse to skupaj dnevno znese najmanj 3ure:
- ali imamo psa dati kam med letnimi/zimskimi dopusti
- reagiranje sosedov na prihod novega d.člana
........

Duša in srce me bolita, ko vidim otožno pasjo glavico, ki je po cele dneve zaprta v boksu, zvečer gre pa za 5minutk ven...da o svinjariji v njegovem prebivališču ne govorim....

Se pa tudi strinjam s Shanio, pri tem vsem pa pozabljamo na mucike -> tudi za njih je potrebno ukrenit NEKAJ PODOBNEGA!

Samo pa res -> zakaj enostavno ne naredijo tile naši politiki enega primernega zakona, ki bi pokrival celotno področje živalstva - recimo, da bi bilo mučenje živali tudi dejansko kaznivo, kot v nekaterih državah???

Tem ljudjem, ki pa ne pospravljajo za svojim psom kakecov (iztrebkov), bi pa jst dala ziher najmanj 10.000sit za vsak nepobran kakec -> potem bi pa laufali naokoli z vrečkami!!!!

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.9.2006 16:07:37   
Anonimen
Pes mora bit na povodcu na sprehodu, kjer so ljudje ali naselje. Jaz na povodec navežem vrečke in tako ne morem imet izgovora, da sem pozabila, a ne ? Zakaj je nekomu to tako težko. Ko prideva do travnika, kjer ni nikogar ga spustim in stalno opazujem, če se je kdo pojavu, da ga še predčasno pripnem. Tu kjer smo aj pa je nažalost skoz na povodcu in tle te tudi ornk skasirajo, če ne pobereš kakca. Pa še vedno kak kakec najdem na tle. Zgleda, da nekomu denar nič ne pomeni in ga ima očitno preveč.

Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2006 17:31:02   
Strawberrie Cherrie
Hehe, sem pa vidla v Chamonixu (sej verjetn nisem prou napisalauser posted image user posted image ) - v Franciji, no tam so meli pa zaposlene ljudi, da pasje kakce pobirajo - za odvžen papirček si dobil ful kazen, pasji derekec je pa nekdo drug za tabo pobraluser posted image user posted image , men se je zdelo tko šikanouser posted image -> v končni fazi je drekec čist naravna, biološko razgradljiva snov, napram kakmu papričku od Milka čokolade, ko niuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.9.2006 17:50:28   
Anonimen
Uf, tema zame, sem se ravno zadnjic na sprehodu jezila.

Za uvod - Luna nazalost nima rodovnika (premalo brskanja po netu preden smo jo dobili, zdaj bi se odlocili drugace), zato je tudi sterilizirana. Hodili sva v malo pasjo solo, od katere nazalost nisva kaj prevec odnesli (en mesec ni hodila, zaradi taksnih in drugacnih tezav), sedaj hodiva na agility, na sprehodu je VEDNO pripeta (ker ce ne lahko recem le se bajbaj, Luna) in drek vedno poberem za njo.

Kar pa me RES ujezi, so pa odvezani psi, sploh psice, ki ne marajo drugih psic in potem samo grizejo in napadajo. Fajn mi je, da je pes toliko poslusen, da je lahko spuscen in sem precej zalostna, ker Luni tega ne morem omogocit. Ampak ker sem zafrknila ze na zacetku (nazalost), je zdaj pac ne morem imet spuscene, ker odpoklica ne obvlada. Sploh pa je vse tko zanimivo in disece in ne vem kaj. Jo pa z veseljem spustim, ce se bo s kuzkom igrala (seveda prej vprasam njegove lastnike, ce jo spustim) AMPAK nekateri so pol tako ''prijazni'', da svojega psa poklicejo in kar grejo, moja Luna pa tece za njimi. Tako mi je zadnjic v Tivoliju usla k zelezniski progi in potem proti nadvozu do Rozne doline, 3 min zatem ko mi  je skakala po bregu ob cesti, pa je mimo peljal vlakuser posted image  In ce bi tista lastnica kokr spanjela se celo ustavila, bi jaz Luno lahko ujela. In sedaj sem rekla, da je ne spustim vec, razen z dvema ali tremi kuzki, s katerimi se veckrat srecava na sprehodu in pac pocakajo, da se jaz ulovim Luno (sploh z enim bostonskim terierckom se imata full rada in ko poklices njega (tudi, ce ga jaz poklicem, on prileti), pride tudi Luna).
Saj vem, da je moja napaka, ampak pomagali bi pa lahko ... In ce kak kuza, odvezan, tece za Luno in ne uboga lastnikov, VEDNO se ustavim in pocakam, da ga primejo, ali pa ga ze prej ulovim jaz.

Kar se tice pobiranja drekov - ma jaz bi tem finim starim gospem in se komu nalimala vrecke za drek na obraz! Sigurno gredo v Mercator/Spar/Tus po sadje ali pa manjsi nakup in dobijo tisto zastonjsko vrecko, ki je za pobiranje drekov cist dobra. Se najbolj fajn je pa seveda WC hov, iz katerega pa si ge. Babice ''nakradejo'' celo rolo vreck - ne vem, a vlagajo zelenjavo za v skrinjo v tisto al kaj?user posted image  Jaz si tut vzamem mal vec vreck tam, ampak si jih spravim v torbico, ki jo imava za sprehode in jih imam za pobiranje Luninih iztrebkovuser posted image  

Sploh pa je zelo fino, ko sedis ob Ljubljanici na Bregu na klopci in stopis v pasji drek user posted image  Ali pa v Tivoliju (o tem sem ze pisala) vodnjak s pitno (!!!) vodo in vidis ti eno tecno babo, kako kopa v njem svojega psa in mu umiva rit! In ji reces, da je to pitna voda in ti odgovori "ja sej se ne pije te iz vodnjaka, ampak tisto, ki tece iz pipe" - ja najbrz je res uzitek pit vodo iz vodnjaka, v katerem plavajo pasje dlake in trava in zemlja in kaj vem kaj se vse in v katerem je prej umivala ena koza psu rit ... user posted image  Poleti se je mali od fanta tam igral z vodo (smo se spricali, ker je bilo vroce in se full ljudi tam pac sprica poleti) in je prisla tja in rekla malemu ce se lohk pa zdej mal umakne, da se se kuza skopa (hmmm, mislim, da je psom namenjem tisti okrogek vodnjak tocno 5m naprej, v katerem se lahko po mili volji valja, ce ji pase .. ). Za znoret!

Sem pa absolutno za kazni za nepobiranje pasjih drekov, za odvezane napadalne pse, za prikljenjanje psov na verigo itd ...

LP, Ribica

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.9.2006 22:11:03   
Laubica
Tudi jaz se strinjam z vami in moram povedat da je moja Dafna res vedno ko gremo na sprehod privezana in tudi kakce za njo pobiram da imam v vsaki jakni in v avtu polno vrečk za pobiranje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.9.2006 22:36:57   
pravljica
jaz imam srečo, da je pri naši bibi dovolj papirnat robček user posted image  če nimam vrvice, jo peljem spodaj v košari vozička, kjer ni problema, je spuščena
sem za uvedbo kazni ob nepobiranju kakcev (našega ne vem, če bi sploh našli v travi, tudi če bi bil, hehe) pa seveda ob kakršnemkoli mučenju živali (beri tudi ob nepravilni prehrani...me je kar groza, ko srečam kakšno mamko, ki pelje svojo "bunko" na sprehod user posted image  - se spomnim naše ome, pri kateri mi je žal, da ji nisem koga s položnico na vrata poslala user posted image )

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?