|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GNILA ZOBKA
24.9.2006 21:05:33   
smrka
Moja 14 mesecnica ima odzadaj zgorna dva zobka cist CRNA user posted image user posted image user posted image

Nemorem verjet, umivamo ji od prvega dne ko sta ji pokukala ven, sicer zadnj misec ni pustila da ji umivamo, zdaj pa ocem nemorem verjet......

Zdaj ji bom prala po vsakem obroku zobe, upam da se bo gniloba zustavila. Umivala sem ji brez paste za zobe, jutri pa obvezno grem kupit, otrosko pasto, ce bo kaj boljse... Se zmeraj sem vsa pod sokom.. nemorem verjet... komaj so ji zrastli, pa ze gnijejo.!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GNILA ZOBKA
24.9.2006 21:12:07   
Anonimen
O pa so gotovo gnili? Da ni samo kaj takega jedla, pa je hrana gor ostala. Ker mene je tudi enkrat že panika zagrabila, sem tudi mislila, da ima Tibor ogromno črne luknje, pa se je izkazalo, da je bilo samo od hrane.
Sicer pa, če so res gnili, v vašem primeru hvala bogu pravijo, da kvaliteta mlečnih zob nima nič opraviti s kvaliteto stalnih.

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: GNILA ZOBKA
24.9.2006 21:16:03   
lex
Z zobno pasto jih naj ne bi umivali dokler na znajo VREDU izpljuniti, ker ni zdravo, da jo pojedo. A sta v zadnjem času jemali kakšna zdravila z železom? Moj je bil od tega čist črne zobe, ki pa so sedaj beli nazaj, malo so mogoče bolj sivkasti, vendar bo počasi šlo dol. Tudi mo kavbojc si jih ne pusti umivat, še posebej takrat ne ko mu kaj izrašča. Mi iščemo po kopalnici vse: muhe, komarje, pajke (te imam itak prepoved odganjatuser posted image ), letala, pa včasih gre kakšen vlakec tovornjak ali kaj drugega v tunel, pa smo se grizli že tudi. Jeuser posted image tole pranje zob.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: GNILA ZOBKA
24.9.2006 21:18:03   
smrka
SAj nevem, se zmer mi gre to po glavi, sem se odlocila da jutri gremo k zobarju, da pogleda, a je res gniloba, al kaj druzga.. nevem, upam da ni gniloba!!! Ce je si nebom nikoli oprostila, ker za to vem da smo kriva midva z mojim!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: GNILA ZOBKA
24.9.2006 22:09:59   
san
Lahko da so samo obarvani, tako je bilo pri mojem. Je rekla naša zobarica, da je to kar pogosto pri mlečnih zobkih. Zobna pasta pa za tako majhne res ni priporočljivo, pomembno je samo to, da ji zobke dobro z vodo in krtačko zdrgneš. Pri tako majhnih tudi pravilni gibi niso nujni, glavno da gre hrana dol. Vseeno pa je boljše, da se sama pri zobozdravnici prepričaš.
Pa še to kakšni otroci imajo tako slabo sklenino, da jim takoj luknica rata, pa ne jedo sladkarij, ne pijejo sladkanih pijač, zobke pa si redno umivajo; drugi pa pojedo na tone sladkarij, pa še zob si ne umivajo redno, pa zobkom ni nič. Tako pač je.

Lp, S.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: GNILA ZOBKA
25.9.2006 7:33:05   
vucko
jaz pa mislim, da je to dobro svarilo ostalim staršem. higiena je pomembna, še bolj pa zdravje!

če otroku ne umivate redno zobk, jim samo škodite. umivanje brez paste je pa itak brez zveze, kar vam bo potrdil vsak zobozdravnik. zobne paste vsebujejo fluor, ki zaustavlja karies in krepi zobno sklenino.




(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: GNILA ZOBKA
25.9.2006 8:59:34   
san
Vucko, saj ni nihče govoril o neumivanju zob ali pa jaz nisem ravno dobro razumela. Seveda je potrebno prati zobke vsak dan in to najmanj dvakrat dnevno, pa kakšno jabolko ali pa surov korenček sta tudi dobrodošla.

No, glede paste ni ravno tako, tudi brez paste gre vse lepo preč pri tako majhnih otrocih s pravilnim krtačenjem, seveda brez prekomernega hranjenja s sladkarijami, brez soka, sladkanega čaja ali čokolina po flaški ponoči, ipd. Po letu in pol in do drugega leta pa je dovolj s flourovo pasto samo po vrhu namazat ščetine in to enkrat tedensko. Težava pa je pri tistih otrocih, katerih starši imajo sami slabe zobe, pri tistih pa je priporočljivo pranje zob s flourovo pasto, ali celo flourove tabletke.

Lp,S.

(odgovor članu vucko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
25.9.2006 9:04:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vucko)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: GNILA ZOBKA
25.9.2006 9:33:28   
nuala
Verjetno bo kaj drugega, ne gniloba.

Zobe je pa vseeno treba umivati, ne glede na upiranje. Upiranje jih bo že minilo.
Navadno si pa otroci raje čistijo zobe z zobno pasto  ( moji z jagodno ), sigurno nemore bit tolk hudo, če jo mal pogoltnejo!


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: GNILA ZOBKA
25.9.2006 10:14:14   
Anonimen
Mi nikoli nismo pili sokcev, čajev - samo vodo, pa so nam zobki postajali vse bolj rjavkasti. Pa tudi pucali smo jih. problem pri nas je bil, da je ponoči pil mleko in je potem dobil direktno dudko v usta in so se začele pasti bakterije, ki so povzročile obarvanost zobkov. Smo pa zobke dobili zelo zgodaj.

Zdaj imamo šetko za na prst, tako gumijasto, ki ima gumijaste ščetinci. S temi, si zelooooooooo rad pusti čistit zobke, hkrati pa masira dlesni. S ščetko, ki ima tiste bele ščetince, pa ni šans, da mu jih očistim. Ta ščetka se da kupiti v Sanolaborju, če katero zanima zraven je pa še paste, ki se lahko uporablja od 3.m. naprej. Ima okus po jabolku in banani in naš Max komaj čaka, da mu čistim zobke, ko vidi ščetko že na veliko odpira usta in čaka. Pasta se lahko kupi tudi brez ščetke. Ime paste je: First Teeth baby Toothpaste, je brez fluora in na naravni bazi in vsebuje naravne mlečne encime, ki pomagajo zreducirati bakterije in obloge in deluje proti kariesu. Pasto se lahko tudi pogoltne.

Mi smo pri zobozdravniku dobili navodila, da mu naj raje ne ščetkamo zob s ščetkami s tistimi belimi kocinami, ker mu lahko uničimo zaščito na zobkih in se potem hitreje obarvajo oz. gnijejo. Ali s to gumijasto ščetko ali pa z vatico narahlo podrgnemo. Uporabi se lahko tudi kamilični čaj ali kaj drugega na naravni bazi.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 25.9.2006 10:23:40 >

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: GNILA ZOBKA
25.9.2006 10:19:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nuala


Zobe je pa vseeno treba umivati, ne glede na upiranje. Upiranje jih bo že minilo.



NAm je zobozdravnik povedal nič na silo, ker v tem obdobju (10 m. je star)dobijo največkrat odpor do raznih takšnih stvari, če jih silimo. Tudi zobozdravnik, ga ni hotel pogledati, če se je upiral, je rekel, da ima lahko kasneje fobijo pred zdravniki, zobozdravniki itd...

Vse skozi igro. Jaz ga postavim tako, da stoji, pa da odpira in zapira koš za perilo ali preklada šampone in prazni omaro, med tem pa jaz šetkam. Zdaj, ko se je navadil pa mu lahko ščetkam tudi tako.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: GNILA ZOBKA
25.9.2006 13:32:05   
žiža
Naša ima tud sprednja zgornja zobka rjava. Jaz točna vem od česa. FLAŠA,FLAŠA in še enkrat FLAŠA user posted image user posted image user posted image
Zvečer ni šans da bi zaspala brez flaše z mlčekom intak mora potem ponoči vsaj enkrat piti, seveda po flaši. Sem že čist obupana ker je nikakor ne morem odvaditi te presnete flaše. Si pa redno (od kar ima prvi zobek ) čistimo zobke. Nekje pri 16 mesecih pa sem ji začela zobke umivat tudi z pasto. Res pa je da jo dam glih tolk da je, ker je večino poje dol. Se pa vsak dan bolj potrudi in pluva ven.
No danes imam prvič zobozdravnika pa bomo videli kaj nam bo povedala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: GNILA ZOBKA
25.9.2006 13:38:43   
Pikabu
Smrka, tudi sama sem se ustrašila podobne zadevšne. A ji mogoče zobek še izrašča? Naši Emi je namreč zobek na pol pokukal ven in je bil črn na vrhu. pa smo drgnili in čistili, pa nič bolje. Panika na celi črti. Čez par dni je pa to izginilo. Ko sva imeli zobozdravnico, sem jo vpršala, kaj bi to bilo in je rekla, da ji je verjetno del tkiva, ki odmre, ko zobek leze ven, ostal na zobku in je potem šlo čez par dni dol. Upam, da je pri vas kaj podobnega.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: GNILA ZOBKA
27.9.2006 21:40:34   
smrka
Takole punce. Smo bli pri zobarju, in to ni gniloba. Tiste crne pikce kar jih je se ostalo so ostanki od hrane, ko nismo dobro prali zobe, oz. se je hrana nalagala po flaski mlecne kase od Nestleja ki ga ji dajem zvecer pred spanjem. Zobarca mi je  svetvala da ji zvecer po umivanju zob ne dajem flaske.

Tko da mi zdaj peremo zobke 3 krat na dan, s tem da flasko mlecne kase ji bom se zmer dajala s to razliko da ji bom po tem umila zobke. Vse bomo nardil, sam da nebo imela unicene zobke!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: GNILA ZOBKA
28.9.2006 8:14:54   
Barbs
Smrka, a pa je kar lepo pustila zobarci pogledat?user posted image

Moja izkušnja - tastarejša ni nikoli zaspala s flašo, ker jo sploh ni marala. Mlečne in tudi zdaj stalne zobe ima brezhibne, res pa je, da si jih rada umiva odkar pomnim. Ta srednja najprej ni marala flaše, dokler je bil joško aktualen. Zobki so ji pričeli izraščati pozno, okrog 11. meseca. Ravno takrat smo jo začeli dajat v varstvo starim staršem, ki so zgroženi ugotavljali, da " ubogi otrok premalo pije" . Preden sem utegnila po kakih dveh tednih ugotoviti kaj in kako, je ubogi otrok že veselo cucljal flašo, nafilano z ledenim čajem. In potem tako do 5.leta. Mlečni zobje katastrofa - res! Človek ne more verjet, kako cuclji in seveda vse, kar potegnejo po njih,  povzročijo. Poleg tega pa je ponoči (to počne še vedno) škrtala z zobmi in si dobesedno prešmirglala kronice.user posted image Zdaj ji stalni še izraščajo, vendar so sprednji lepi beli, močni in zdravi. Hvala bogu!
Pri najmlajšem pa upam, da bom do vstopa v šolo sama skrbela, kaj in kako popije in poje. Zaenkrat nama gre dobro. Brez flaše.user posted image  Pa še to - tamalemu že narahlo obrišem dlesni z vlažno gazico, ko pogoltne tistih par žlic sadne al pa zelenjavne kašice.


< Sporočilo je popravil Barbs -- 28.9.2006 8:21:10 >


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: GNILA ZOBKA
28.9.2006 8:42:56   
smrka
Je pustila da ji zobarka pogleda zobe, ker ji je dala se eno krtacko za domov. Tud doma zdaj ko ji umivam zobe v kopalnici, mora imet mojo in od atita krtacko v eni roki v drugi pa pasto za zobe... operemo brez problema. Ce pa to slucajno ne vzge, pol gremo pa na pojstlo, jo vlezem in operem.. seveda nekaj ji dam v roke, da ji ni dolgcajt...  user posted image user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: GNILA ZOBKA
28.9.2006 13:29:35   
žiža
No mi smo bili pri zobozdravnici bolj neuspešni. Tamala namreč tud približno ni hotla odpret usta. Ko je dobila že n-to štampiljko je glih tolk rekla AAAAA da je uspela vidt tista dva naša boga zobka. Je rekla da bi to lahko popravila ampak da bi pač morala imeti odprta usta. Kar pa za enkrat na žalost še ni izvedljivo. Bomo doma trenirali. Lahko pa ta rjavkasta obloga nastane tudi zaradi sline. Nekateri naj bi menda imeli nakak "močnejšo" slino user posted image
V glavnem naš aktualni projekt je čim manj flaše, še naprej umivanje zob vsaj 2x na dan pa naučit se odpret usta. Upam da nam uspe.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?