|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napenjanje in krči ponoči
21.9.2006 8:48:41   
mojcarok
Naš skoraj trimesečnik (v nedeljo bo praznoval) ima že dalj časa težave z napenjanjem in vetrovi. Pediatrinja težavo pripisuje predvsem veliki količine hrane, ki jo poje (je petkrat na dan po 200-220 ml) - ima pa 7,2 kg in 64 cm, ampak jaz temu ne verjamem. Otrocicek se napenja skoraj cel dan, 'prdne' pa tudi do 100-krat dnevno (resnično se muči). Ponoči sicer celo noč že nekaj časa prespi, vendar se zadnje čase pol noči (začne ali ob 2h ali ob 4-ih) napenja in ima vetrove (midva z možem pa ga miriva in crkljava in namakava dudo v kuminin sirup, kajti v spanju se močno krči, včasih tudi zajoka). Napenjanje ni vsak dan enako močno in ga iz spanca ne prebudi. Tako spi do 7ih, kar je lepo, ampak midva ne spiva skoraj nič, malemu pa tudi verjetno ni fajn - glede na to, da v spanju tudi zajoka. Spi najprej na boku, nato ga prestaviva na trebušček, ampak v obeh položajih je enako... Med krčenje premika glavo, maha z rokami...Kaka vsaka dva dni, takrat pa kar veliko. Prosila bi za vaše mnenje, kajti meni se zdi, da je pri nasem otroku to napenjanje zelo bolece in pretirano, saj traja skozi cel dan. Sploh ne vem, kaj narediti in kako stanje izboljšati. Ima katera kakšen predlog?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napenjanje in krči ponoči
21.9.2006 12:14:14   
suzi
Pri nas je malček malo mlajši, kmalu bo 2 meseca, ampak smo imeli podobne probleme, krče in hudo napenjanje. Nam naravni sirupi proti tem težavam niso pomagali, zato smo v Avstriji kupili kapljice proti krčem, konkretno Antiflat. Kaka sicer tudi naš bolj poredko, kadj kak dan malo boljše, ampak krči in napenjanje so popustili, prda pa veliko ampak zanj ni moteče. Poskusi s čim podobnim. Kot je bilo že velikokrat napisano proti črevesnim težavam imajo v Avstriji kar nekaj zadevic ki lahko pomagajo, Antiflat, Babynos, Lefaxin. Poskusi Druga stvar ki pa tudi lahko pomaga je pa masaža dojenčka. Jaz sem se dogovorila z eno gospo ki dojenčke masira, in to nauči tudi mamice, včasih pa je delala v porodnišnici. Masaža vključuje celo telo, otrok se ful sprosti, sprda in malo po masaži tudi veselo pokaka brez napenjanja. Zadeva ni ravno poceni 24.000 sit ampak se splača, hkrati se z masažo tudi crkljata. Vse o tej masaži pa lahko pogledaš na www.masazadojencka.si

(odgovor članu mojcarok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: napenjanje in krči ponoči
21.9.2006 12:51:51   
nana 27
Poznam to. Pri nas je minilo pri 4ih mesecih, ampak ga je napenjalo predvsem čez dan, ko ni praktično nič spal. Kuminov sirup je super proti napenjanju, preveč pa rado zapira in zato fantek kaka verjetno na dva dni. Mi smo mu dajali vse sorte kapljic proti krčem, napenjanju in nam je pomagalo naslednje (ni rečno, da vašemu pomaga). Poleg kuminovega sirupa, sem malemu pripravila komarčkov čaj (voda, vrečka komarčka, malo sladkorja), da ga je pil ves dan. Poleg vseh mogočih kapljic so se nam najbolj obnesle kapljice, ki so jih sami pripravljali v lekarni. Povej, od kod ste. Ta lekarna je v okolici Ljubljane. MOgoče te kapljice pomagajo tudi vam. Ste poskusili kakšno drugo adaptirano mleko? Vsakemu paše drugačno. Tudi naš je bil v tem času jedec in po velikosti je bil za tisti čas ogromen. Poskusili smo več vrst mleka, da smo našli pravega. P Aptamilu in Comformilu je bil res bogi.

(odgovor članu mojcarok)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: napenjanje in krči ponoči
21.9.2006 13:56:12   
sisi80
Tudi naš malček bo v nedeljo star 3 mesece. Imeli smo težave s krči, čudežno so delovale kapljice koroških lekarn, čeprav sumim, da najbolj zaradi sladkobe. Zdaj palijo celo za spanje. Takoj ko mu jih dam, zaspi. Imeli smo tudi težave z blatom, vedno sem mu pomasirara pri ritki, da se je pokakal. Če kak dan ni kakal je jokal, kot da mu glava manjka. Zdaj se sam pokaka brez problemov. Res pa tvoj srček zelo veliko poje. Saj se bo uredilo. Srečna bodi, da še ponoči spite.

(odgovor članu mojcarok)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: napenjanje in krči ponoči
21.9.2006 14:01:47   
mojcarok
Zdravo. Hvala za odgovore. Naj še to napišem - poskusili smo vse žive kapljice od vetrovnih, ki jih delajo v lekarni Sevnica pa do Sap Simplex, Lefaxin, ene homeopatske kroglice iz Avstrije ... Tudi masiramo malčka pri vsakem previjanju z oljčkom Weleda. Pa ne vem, če kaj pomaga. Čez dan že prdi manj boleče, težko pa je ponoči. Upam, da bo čimprej minilo. Se pa bojim, da je lahko kakšna alergija... Na forumu medover.net je pediatrinja posumila na alergijo na kravje mleko, vendar je rekla, da še 14 dni počakamo... Aha, tudi mleko smo zamenjali iz Aptamila na Comformil, sedaj smo na Hippu. Pri tem pa ima 3/4 mojega mleka (si ga črpam) in le 1/4 adaptiranega, ki pa ga res v največji količini dajemo ponoči pri večernem hranjenju. Mogoče pa moramo to malo spremeniti. Danes poskusimo še to... hvala.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?