Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: sofinanciranje prve zaposlitve 19.9.2006 14:46:13
|
|
|
|
petraz
|
Pred dvema letoma je Zavod za Zaposlovanje financiral tam okoli 700.000 sit za prvo zapsolitev, v koliko si odpreš sama podjetje itd. Če pa misliš na zaposlitev, ko te nekdo drug zaposli, pa msilim, da je tam okoli 500.000 sit... nsiem pa siguran, saj se to vsak leto spremeni. Sedaj že en čas nisem nič poizvedovala o tem, tako da ti natančnih podatkov žal ne morem posredovati. Lahko pa pokličeš na Zavod in ti bodo dali vse potrebne informacije.
|
|
|
|
RE: sofinanciranje prve zaposlitve 19.9.2006 14:50:31
|
|
|
|
*goldfish*
|
Lej, ne vem točno kaj hočeš vprašati s tisto "občino", ampak s tem financiranjem prve službe je meni znano samo to: da ti Zavod financira "delovni preiskus"! To pomeni, da ko si že na razgovoru z delodajalcem omeniš ta delovni preiskus (predhodno se pozanimaj na Zavodu, če ga ta hip financirajo, ker imajo omejena sredstva). In potem ti Zavod krije stroške povezane s tem.....prevoz, stroški bivanja (če je kraj oddaljen več kot uro in pol), zdravniški pregled, zavarovanje za primer poškodb,... V bistvu je to možnost opravljanja dela in usposabljanja pri delodajalcu ter s tem pridobivanje novi delovnih izkušenj.
|
|
|
|
RE: sofinanciranje prve zaposlitve 19.9.2006 15:17:27
|
|
|
|
neisha
|
Ne vem če misliva isto stvar, ampak men je zavod prek javnih del, financiral pripravništvo. Dobila sem 70% plače, ki bi jo dobila drugače, stroški prehrane in prevoza pa so bili na strani delodajalca. Ampak če sem prav seznanjena je ta program ukinjen.
|
|
|
|
RE: sofinanciranje prve zaposlitve 19.9.2006 15:35:41
|
|
|
|
vidja
|
Ko je moj ož dobil prvo zaposlitev, je zavod delodajalcu nakazal milijon tolarjev, res pa je, da je blo to že nekaj let nazaj.
|
|
|
|
RE: sofinanciranje prve zaposlitve 19.9.2006 22:39:08
|
|
|
|
m_m
|
Bom začela kar z zadnjim... vidja, mislim da je to to, samo da so zdaj zmanjšali na okoli 600.000 pa zaposliti te morajo vsaj za eno leto. neisha to ni javno delo in plačo dobivaš 100%, to sofinanciranje je samo za delodajalca, da ima s tabo malo manj stroškov v zameno ker si začetnik (čeprav tudi brez delovne dobe ne pomeni da nimaš izkušenj, ker lahko podobne stvari počneš preko študentskih del, v prostem času...) CatJa hvala za link. Nekaj podobnega je to. Ni javnega razpisa, ker se sproti odločajo komu kaj. Jaz spadam v skupino težje zaposljivih oseb (kot iskalec prve zaposlitve) in zavod naj bi sofinanciral del plače ja. Samo to menda zgleda tak, da šele potem po 6m in 12m izplačajo za nazaj. Pa saj ni važno. Važno je, da dobivaš ti plačo vsak mesec mana_t to ni delovni preiskus ampak zaposlitev. Ono z občino sem mislila, da če imaš stalno prebivališče v eni občini in dobiš neko delo v drugi občini, da če lahko Zavod sofinancira tudi to (ne poznam kuk so fleksibilni prehodi med občinami, pa kaj to pomeni za statistiko brezposelnosti, ker vsaka občina teži za zmanjšanje pri sebi ...) Petraz ja tak nekak sem mislila. Sem klicala na Zavod. Zavod menda financira tudi če delaš v drugi občini, to ni ovira. Samo sprejet morajo tvojo vlogo (lahko tudi zavrnejo), če pač je kaj sredstev na razpolago. In nekaj jih še je. Vsaj v moji občini. No najbolj me je skrbelo to, da bi zdaj morala zaradi tega spreminjati stalni naslov. Pa naj bi se dalo tut tak. Čeprav moja svetovalka ni imela veliko časa...
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?