|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ste jih navadle same spati ???
17.9.2006 19:43:59   
XXYY
Joj, sem že kar sitna s tem, verjamem, ampak želim še to izvedeti od vas: 

KAKO STE JIH VE NAVADLE, DA SO SAMI ZASPALI v pojstelci.
 
Kaj ste naredile, da vam lepo zaspijo, brez kakšnega joka oz. dretja?
 
Prosim za vaše nasvete!
 
Mene to dretje od naše user posted image  že kar mori. Pa se uvajamo že kakšne 5 dni. Tako, da ne vem, kdo bo prej obupal. In tudi, ko se zbudi, je še vedno tako grozen jok, kot je šla spat. Res, da spi samo 30 minut čez dan in se mi zdi, da je to zelo malo za 8,5 mescev staro. Ponoči spi kakor je. Včasih se zbudi z jokom že ob 5ih, včasih pa lepo spi do 7ih.
 
Tako, da ne vem kako jo sploh naj navadim, da bo zaspala sama. Prosim za vaše nasvete in ne zamerte, ker sem že malo preveč sitna s temle.
 
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
17.9.2006 20:59:31   
hubi
Jaz malega skopam, namažem, oblečem. Nato je večerja, malo mečkanja, ko je v posteljici se še malo posrkljamo, prižgem cd in grem. Vrata pustim odprta, na hodniku ni luči. Fino je, da otroka pred spanjem zmatraš, da nima energije za norenje v postelji. pa v posteljo ga daj budnega, da se potem ne ustraši, ko se zbudi, tebe pa ni. Mi tako prakticiramo od 3 meseca dalje, so pa seveda tudi izstopanja. Kar vztrajaj.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
17.9.2006 21:16:40   
Anonimen
tko da sme ju od pruga dneva doma dajala spat tako, da sme ju dala v košek pa šla vn iz sobe. sej ne rečem, da je tavelka mela tut kake prebliske ko po kak mesec ni več hotla sama spat, ampak v povprečju pa zaspi in spi sama. 4,5 mesečnica isto. do zdaj še z njo nisem še nikol šla spat. dam jo v pojstlo, dudo, ninico in je koma.

kako jo pa zdej navadit bo pa mal težje. če ste zdej začel pol vstrajejte še en čas. bo že dojela kaj hočete od nje.

(odgovor članu hubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
17.9.2006 22:03:47   
ac
Jaz se sicer še ne bom hvalila, da sem jo navadila, da sama zaspi v svoji posteljici, ampak mislim, da smo na pravi poti. Moja 9-mesečnica ne mara ne dude, ne flaške, ni imela nobene ninice in do pred kratkim se je znala uspavat samo ob dojenju, nošenju, guganju v ležalniku ali vožnji z avtom. Zvečer je pojedla kašico, se šla kopat, se dojila in 'šla spat'. Ponavadi se je, ko sem jo iz naročja položila v posteljico, zbudila in parkrat sem jo pustila tudi po 15 minut, vendar je bil grozen jok in kričanje. Zadnji mesec se je tudi iz ležečega stanja takoj dvignila in sede seveda ni mogla zaspati. Tako sem vedno popustila in jo še malo podojila ali nosila okoli, da je trdno zaspala. Ugotovila sem, da ji najbolj odgovarja spanje na boku, vendar je bila, ko je jokala, tako trda, da je nikakor nisem mogla obrnit na bok. Kakšen teden nazaj pa sem začela prakticirat naslednje: po kopanju sem jo še podojila in jo budno ob 21:00 dala v posteljico ob prižgani nočni lučki. Zraven sem ji položila eno plišasto račko, ki je fajn za prijet, ampak je kot igrače v bistvu nikoli ni 'šmirglala'. Seveda je bilo takoj dretje, ampak sem jo začela trepljati po nogi (ker je nisem mogla obrnit na bok, da bi jo po ritki ali hrbtu) in ji peti. To jo je malo umirilo, tako, da se je toliko sprostila, da sem jo obrnila na bok in nadaljevala s petjem in trepljanjem. Dostikrat je vmes že skoraj zaspala, pa si je premislila in spet jok in stok, pa sem ponovila vajo in to toliko časa, dokler ni zaspala. Sčasoma je ob tem ritualu opazila tudi račko in jo včasih malo pobožala. Se mi zdi, da je vsak večer šlo lažje in par dni nazaj je ob trepljanju in petju že stisnila tudi račko k sebi. Včeraj je bila, ko sem jo položila v posteljico, še čisto budna, ampak dobre volje. V roke sem ji potisnila račko in šla iz sobe. En čas se je slišalo še eno čebljanje, ko se je pogovarjala z račko, potem pa, kar nisem mogla verjet, tišina. In je spala user posted image user posted image user posted image in k sebi stiskala račko. No, danes smo bili na obisku in nama je zaspala v avtu, tako da sva jo prejle samo prestavila v posteljico (se ni zbudila) in še ne morem potrditi teorije, da smo uspešno uvedli ninico. Ampak bom vztrajala.

Še naprej pa ostaja problem spanje čez dan, ko jo zaenkrat še vedno uspavam v ležalniku oz. ob dojenju. In pa nočno spanje, ko se tam po 1:00 zjutraj zbuja non-stop in jo dojim oz. spi pri meni v postelji. Včeraj sem jo, ko sem se naveličala, da spi pri meni, po dojenju dala v posteljico in s trepljanjem, petjem in račko vztrajala od 3:00 do 4:00, ko je končno zaspala. Danes je pa ne nameravam nič dojit, samo uspavat. Problem je v tem, da sem ponoči tako zmatrana, da mi je najlažje, če jo vzamem k sebi in spim naprej, ona pa je priklopljena.

No, kakorkoli, korak za korakom. Upam, da smo osvojili večerno uspavanje, sedaj bo na vrsti nočno uspavanje, potem pa še dnevno.

Upam, da sem ti kaj pomagala in veliko sreče pri uspavanju in spanju!



(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
17.9.2006 22:38:27   
Pingvinčica
Sem hotela že sama podobno temo načet, sedaj se bom pa kar tule pridružla. Tia je zaspala sama v svoji posteljici že od vsega začetka, pa naj je bilo to podnevi ali zvečer. Pred tednom dni pa smo prišli iz morja od takrat pa je pravi joj. Čez dan sploh ni šans, da bi zaspala v svoji posteljici, ampak jo je treba nosit in dati spat v najino postljo. Zvečer pa se vaja ponovi. Hvala bogu se ponoči še vedno ne zbuja. Pa še ena ogromna sprememba je, prej je vedno pred spanjem spila flaško mleka, sedaj ga pa niti videti noče. Je imela katera podobne izkušnje? Kakšen pameten nasvet bo prišel zelo, zelo prav. Hvala.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
18.9.2006 9:24:38   
Anonimen
Vaši otroci so že tako veliki, da izkoriščajo. Predvsem Tia, če jo boš nosila pri tej starosti, se lahko zgodi, da jo boš še dolgo nosila.

(odgovor članu Pingvinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
18.9.2006 9:37:31   
Naja31
Ga nismo user posted image
Star je 17 mesecev, spi pri nama, zvečer zaspi tako, da se skupaj uleževa, se stisne k meni in zaspi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
18.9.2006 11:29:52   
natalia
zdravo,

jaz jo tudi po umivanju in flaški dam v posteljo, dudo in ninico in včasih sama zaspi, včasih ne. zdaj pa imamo sploh probleme z uspavanjem, ker se postavlja na vse 4 in joka, ker bi spala user posted image . tako da moram popustit in jo uspavat na rokah user posted image .

pri nas je problem, ker se zbuja na vsako uro - in to celo noč! skoraj od rojstva, poleg tega ima zelo nemirno spanje, tako da celo noč hodim od postelje nazaj, do postelje nazaj, včasih se mi vtrga pa se zjočem, ker ne vem več kaj naj in kaj ji je, da ne spi in se zbuja, tako da, ko boš našla recept, mi povej...

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
18.9.2006 12:20:08   
pety78
Prve tri mesece sem ga imela kar ob sebi. Bolj zaradi sebe. Saj veste, prvič mamica, pa non stop preverjanje če diha, ....user posted image  Potem smo ga dali pa kar v posteljico in je spal. V bistvu ga na rokah nisem nikoli uspavala, dokler ni imel probleme z zobki ali pa kakšno vročino. Le takrat se je pustil pestovati.

No, ko se je začel obračat na trebuh in vstajat v postelji, sem ga pa položila na bok in ga držala, da se ni mogel obrniti, seveda je jokcal, samo sem ga božala, malo trepljala po ritki, v bistvu ga rahlo rukala. Sedaj pa ga kar položim na trebuh oz. na kolena, on glavico zarine v pleničko, ki mu jo nastavim na povštrček, se malo obrača in sam zaspi. Jaz grem takoj ven iz sobe. Se pa zgodi, da tu pa tam vstane in kliče, predvsem takrat, ko še ni zaspan. Drugače pa žez dan in zvečer z uspavanjem v večini primerov ni problemov.

Probaj ga navadit na ninico. Jaz sem mu kar sama dala pleničko zrven njega, sedaj jo pa včasih vzame s kavča, jo da na tla na tepih in se uleže na njo. user posted image  Pa že vemo, da je čas za spanje. user posted image  

_____________________________



(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
18.9.2006 17:20:29   
spella
Oh, sem se vseeno kar mal odahnila, da nisem sama ki se ponoči bojuje z grozno zasanostjo ob guncanju otroka v njegovi postelji. Sem tudi sama že odprla ta post...malce nižje na forumu...ampak vsi te predlogi pri nas ne zaležejo. Problem pa je...če je otrok že toliko star da se sam dvigne v posteljiciuser posted image . Naša se je to začela že pri 6 mescih in če še dobro ne zaspi takoj vstane in se začne dret. Lahko traja tud več ur...dokler seveda mami ni z živci tolk na koncu da popusti. No, končno sem po 8 mesecih ugotovila, da če je več spala čez dan, je spala tudi ponoči. Že od rojstva je spala samo po 30 minut...3-4 x na dan. Pol sem pa začela parkticirat, da takoj ko se je zbudila, sem jo mal noslila okrog in tako mi je POČASI začela spat po 1,5 ure 2X na dan. Ob takih dneh je spala celo noč...če se je pa čez dan preveč dogajalo in je bila zvečer preutrujena...namesto da bi spala je jokala in se zbujala vsako uro. Ko smo spanje poštimali in je začela zvečer kar sama kazat na posteljico...sem jo položila vanjo in je zaspala. 2 meseca!!! Ptem pa je hodo zbolela, bila 2 tedna v bolnici zamenjala tre oddelke, skoz druge sestre, 2 noči sem jo morala pustit na intenzivni, da je bla sama n od kar smo prišli domov niti slučajno noče pomislt, da bi spala v svoji postelji. Ponoči se zbuja s takšnimi morami, da kriči, joka .... Naša pot da bi zapala spet sama je še zelo dolga, kajti naša enoletnica se je tako močno razvadla, da je to prava groza...me ne spusti več niti meter stran ko ura odbije 8 zvečer.

Sem pa prebrala res super knjigo OTROŠKO SPANJE-BREZ JOKA V SANJE (Elizabeth Pantley), ki ob vztrajnosti res deluje. Upam, da bom mela moč, da grem še enkrat skozi vso procedrouser posted image .

LP Špela

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
18.9.2006 17:38:25   
Anonimen
Največkrat je tako, da če otrok nima krčev in če je miren, potem se ga da navaditi, da spi sam v svoji  posteljici. Na začetku. Takrat ne zna drugega kot zaspati, ko se ga zaspanega položi v posteljico.
Problem nastane pri parih mesecih, pri enih prej, pri drugih pozneje, ko se otrok nauči, da se da početi tudi kaj drugega, kot spati, torej obvlada veščino "ostati buden". Tega prej še ni znal. In ko to novo veščino potem uporabi, vidi, da se da z njo doseči tudi to, da mamice in očki plešejo okoli njega in da zna stvar ratati precej zabavna.
No, tako je bilo pri nas, dokler mamica ni ugotovila, da takole pa že ne bo šlo. In je rekla DOVOLJ, zdaj se pa uleži in zaspi, kadar je treba spat, ni trte mrte. Dete je protestiralo na vse načine in kriplje, mati so jokali od groznega občutka, da pušča dete samo, ampak je zaleglo. Par dni in je bil mir za vse večne čase. No, včasih je bil vmes šekakšen preblisk, ampak smo poskus v kali zatrli.
Hvala bogu, imamo vsaj projekt spanje rešen.

(odgovor članu spella)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
18.9.2006 20:49:04   
Bonnie_RR
Moj tamali že odkar sva prišla domov iz porodnišnice zaspi sam. Morem povedat, da ni imel krčev in ni dojen.

Jaz mu dam zvečer flaško, podre kupček in ga dam v posteljico, (zdaj že) v spalno vrečo, dudo v usta in pleničko ob glavo. Zaspi v parih minutah.
Je pa čez dan tako zelo aktiven, da je zvečer čist uničen. Včasih (redko, ampak se zgodi) že med večerjo omaga in mi zaspi v naročju.

Mogoče je pomagalo tud to, da v posteljici vedno spi samo ponoči, podnevi nikoli.

Se mi zdi, da večji ko je otrok, težje ga je odvadit določenih navad in ritualov.
Jaz ti svetujem, da vztrajaš, saj se tako ne naspi ne ena ne druga.

Upam, da vama uspe!user posted image


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako ste jih navadle same spati ???
18.9.2006 21:10:25   
andrejka82
Bonnie ....

To bomo mi tudi prakticirali, ampak me zanima, kaj uporabljas za dnevno spanje, kosek ali stajico .... za cisto majhnega sem si jaz osebno zamislila kosek, za naprej pa se ne vem, kaj bi bilo pametnega.


Ali za dnevno spanje zatemnite prostor?

< Sporočilo je popravil andrejka82 -- 18.9.2006 21:11:18 >

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?