Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 15:07:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem tako težila, da sva jo potem kakšen mesec prej. Sem bila že čisto histerična.
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 15:09:28
|
|
|
|
tamala83
|
jaz sem imela zibelko postavljeno še preden sem šla rodit, rodila pa sem en mesec prehitro. Sem jo oblekla pa vse pripravla, potem špa sem jo pokrila z eno rjuho, da ni se prašilo
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 15:11:35
|
|
|
|
*Uršula*
|
Men je pa mami vse pripravila k sm bla v porodnišnici, ker je vraževerna pa mi ni pustila prej pripravit.
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 15:27:42
|
|
|
|
mika
|
Men je pa mami vse pripravila k sm bla v porodnišnici, ker je vraževerna pa mi ni pustila prej pripravit. Joj mene je mama tud obremenjevala s tem, pa počakaj še, pa sej je še čas. ampak ona je enkrat imela slabo izkušnjo, zato ni kaj dosti hotela slišati o pripravah. pa sva z možem pripravila posteljico, previjalno omaro, oprala sem stvari, nekje 3 tedne prej. In ko je mama videla oblačilca za bebico, se je v trenutku spremenila in letela na na nakup, za vnukinjo
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 15:47:00
|
|
|
|
GATA
|
V 33 tednu nosečnosti sem začela "težit", da bi blo fajn kaj zrihtati . V tem tednu sem kupila previjalno mizo in omaro to je blo vse. Posteljico (dobili) smo postavili malo pred mojim 34 t. nosečnosti. Oblekli pa ne. No v 34 t. sem pa rodila, tako da so vse ostalo uredili in dokupili ko sem bila v porodnišnici , moj, sestra in mami. Edino cotike sem oprala prej, ker to sem edino mela. Tako da janjaa, ti kar zrihtaj tok kot lahko, sej bodo zrihtali če kaj ne bo - nč bat.
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 18:34:01
|
|
|
|
anjaa
|
jaz sem bila ful "obsedena" z vsemi novimi stvarmi! ležalnik je na kavču stal že 2 meseca prej, posteljica je bila sestavljena prvi dan ko sva jo kupila ( da sva videla če bo taprava ), posteljnino pa sem oblekla 2 tedna pred rokom. oblekice sem razgrinjala in zlagala vsak dan ker so za najmlajše tako srčkane da se jih nisem mogla nagledat pa še čisto po mojem okusu so tako da sploh niso zdržale v omari 2 dni skupaj
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 19:04:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Men je mami košek oblekla,ko sem bila v porodnišnici.Kao da se ne sme.Larifari ampak sem ji pustila veselje.
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 20:58:46
|
|
|
|
sazi
|
sem ravno razmišljala o postavitvi 14 dni pred PDPjem in po pregledu ostala v porodnišnici in rodila še isti dan. Vse je sestavil mož med mojim 8-dnevnim bivanjem v porodnišnici
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 21:00:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: anjaa jaz sem bila ful "obsedena" z vsemi novimi stvarmi! ležalnik je na kavču stal že 2 meseca prej, posteljica je bila sestavljena prvi dan ko sva jo kupila ( da sva videla če bo taprava ), posteljnino pa sem oblekla 2 tedna pred rokom. oblekice sem razgrinjala in zlagala vsak dan ker so za najmlajše tako srčkane da se jih nisem mogla nagledat pa še čisto po mojem okusu so tako da sploh niso zdržale v omari 2 dni skupaj , ja, z mano je bilo isto.
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 21:11:50
|
|
|
|
Jančika_
|
Mene je taprvič tudi še kar držalo (edino oblekic se mi ni ljubilo kupovati, kaj pa vem, zakaj ), drugič mi je bilo pa vse obupno odveč (tudi ne vem, kako to ). Sem bila kar fauš prijateljici, ki ji je vse porihtala tašča (hm, kakšne prijateljice imam, tudi njej je šlo na jetra vse rihtati ). Edino oblekice sem pa drugič z veseljem kupovala, čeprav mi jih ne bi bilo treba, ker imamo še vse od prvega, pa še prijateljice so mi posodile . Sem pa vseeno tudi drugič vse pripravila pravočasno (kakšne tri tedne pred rokom), ker sem se bala, da me kaj prehiti, ko sem imela tak obupno velik trebuh. No, pol sem bila pa prek roka. Itak .
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 21:13:28
|
|
|
|
Maxica
|
Prvič je mož postavil in postlal posteljico tisti čas, ko sem bila v porodnišnici. Tokrat imamo že postavljeno, ker je do nedavnega še ta prvi spal v njej, postal bo pa tudi tokrat kar mož, medtem ko bom jaz v porodnišnici.
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 23:06:22
|
|
|
|
Anonimen
|
jz sm tud že postavla pokrila z eno rjuho pa nj kr čaka...no oblekla je pa še nism je še čas.....
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 23:09:20
|
|
|
|
Aja1
|
Midva jo imava pa še v škatli v kleti, jogi pa je tudi še zapakiran. Mislim, da jo bova sestavila ene tri tedne pred PDP, posteljnino bo pa moj namontiral, ko bom jaz v porodnišnici (oprana bo pa že prej).
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 16.9.2006 23:10:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo imeli na začetku prenosno,tako da ko smo prišli iz porodnišnice smo jo samo dali ven in voila je že bila narejena
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 17.9.2006 11:05:26
|
|
|
|
martinuška
|
Midva sva postavila posteljico ta teden, pohištvo sva dobila namontirano prejšnji teden, sem pa sedaj nekje 3 tedne pred PDP. Če boš imela novo pohištvo, ti vsekakor svetujem, da si vsaj kaka dva tedna pred PDP postaviš vsaj leseni del, ker midva še zdaj zračiva bodočo otroško sobo zaradi vonja novega pohištva, ki je kar močan. Včeraj sva postavila v posteljico tudi jogi, ki je prav tako imel določen vonj, tako da puščava na zraku. Drugače pa posteljnina bo pri nas prišla na koncu, ko bom v porodnišnici, čeprav oprana bo že prej. Ne vem no, nama so svetovali, naj si urediva vse, kar se tiče opreme in oblačil nekje mesec dni pred PDP, ker kasneje je, kot prvo, možnost predčasnega poroda, kot drugo, težje hodiš po trgovinah in izbiraš stvari. Sploh če se ti zgodi, tako kot meni, da boš imela odprt maternični vrat in odrejeno počivanje.
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 20.9.2006 19:53:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: anjaa jaz sem bila ful "obsedena" z vsemi novimi stvarmi! ležalnik je na kavču stal že 2 meseca prej, posteljica je bila sestavljena prvi dan ko sva jo kupila ( da sva videla če bo taprava ), posteljnino pa sem oblekla 2 tedna pred rokom. oblekice sem razgrinjala in zlagala vsak dan ker so za najmlajše tako srčkane da se jih nisem mogla nagledat pa še čisto po mojem okusu so tako da sploh niso zdržale v omari 2 dni skupaj , ja, z mano je bilo isto.
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 20.9.2006 23:26:44
|
|
|
|
soncek&luna
|
jaz sem jo postavila 14 dni pred porodom
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 21.9.2006 8:26:29
|
|
|
|
krfjolca
|
Midva sva košek prinesla gor že ful zgodaj. Je družinska tradicija in "potuje" naokrog. Prej ga je imel možev brat, pa je bilo brezveze, da ga za par mesecev razšraufamo. Tako da je že v stanovanju, tudi zato med drugim, da se psička navadi vseh novih stvari, da ne bi bil potem zanjo prevelik šok in bi razvila kako ljubosumje na otroka. Oblečen pa košek še ni. To bo dragi zrihtal, ko bom v porodnišnici.
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 21.9.2006 8:38:58
|
|
|
|
moci
|
jaz je sploh še nimam, stoji v tastovi delavnici in čaka, da si on vzame 5 minut časa in odreže peno za noter
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 21.9.2006 8:54:57
|
|
|
|
til
|
Jaz pa sem bila mesec dni predno sem rodila v bolnici tako da sta mi posteljico postavila brat in mož, zibelko pa sva na hitro postavila ko sem prišla domov. Če si vraževerna počakaj kakšen teden dva pred rokom ali pa če se pustiš razvajati pa naj ostali ponaredijo delo namesto tebe. Tako ali tako boš kmalu imela polne roke dela. Posveti se svoji nosečnosti in uživaj v njej vse se bo uredilo.
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 22.9.2006 15:37:18
|
|
|
|
Jacqueline
|
Po moje je fajn to kaka dva tedna ali tri prej vse zrihtat, sam jaz tud ne vem, če bi lahko tak dolgo čakala. Lp, Jackie
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 22.9.2006 15:42:08
|
|
|
|
sato
|
Mi smo posteljico obakrat postavili kar dva meseca prej. Sem vse lepo oblekla, potem pa mojemu pripravila svežo posteljnino, da je preoblekel, preden je prišel po nas v porodnišnico.
|
|
|
|
RE: KDAJ POSTAVITI POSTELJICO? 25.9.2006 9:48:32
|
|
|
|
asso
|
Prvič jo je dragi sestavil, ko sem že rodila in posteljnino je dala gor moja sestra. Kupila mi jo je sestra že kakšna dva meseca pred PDP, ampak mi ni dovolilo jo sploh imeti doma (prinaša nesrečo). Vse ostalo sem imela že prej doma. Drugič je bilo isto. Samo, ko je bilo treba sestaviti posteljico so ugotovili, da ni taprava in sedaj nova čaka za sestavit (je trgatev na vrsti in ni časa). Tako, da sedaj že en teden spi v navetti od vozička in čisto nič ji ne fali. Ja, prvič vse bolj pripravljaš kot drugič.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.