|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne maramo zelenjave
15.9.2006 13:22:57   
škratek
Zdravo!

Mi smo pri uvajanju hrane naleteli na en velik problem. Naša pikica bi pojedla vse kar samo malo diši po sadju oziroma sladkem. Zelenjve se pa noče pritaknit. Ok korenček še ostalo pa tako tako. Danes npr. sem ji skuhala brokoli in krompir, dodala tdi par kapljic olivnega olja in malo soli (glede na izkušnje z drugo zelenjavo, ki jo brez tega tudi ne poje) ni se je tako pačila, dobesedno davila in zapirala usta. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s tem? A ja, stari smo 6 mesecev in pol.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne maramo zelenjave
15.9.2006 14:11:38   
saratanja
Kar si opisala jaz še nebi izpostavljala kot problem.

Naš dvoletnik z veseljem je zelenjavo...od bučk, cvetače, zelja, rdečo peso pa vse do do surove ali pečene paprike.....Pire krompir pa že čisto od začetka striktno odklanja, pa naj sem mu poskušala kakorkoli zboljšati okus. Pravzaprav še sedaj  skoraj vedno  odkloni krompir v kakršnikoli obliki, celo pomfri večinoma zavrne. A ja pa brokoli je tudi ena od jedi, ki jo izloči iz celega krožnika. Ampak jaz kar vztrajam in je vsake toliko časa na jedilniku. Ga pa nikoli ne silim s hrano, če jo poskusi in potem odkloni. Tudi otrok ima pravico do svojega okusa.....če drugače ni problematičen glede prehranjevanja.

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.9.2006 14:18:40   
škratek
Zdaj smo kosilali jabolko in banano. Enostavno ni šlo. Pa tako kot praviš, mogoče ga pa enostavno ne mara. Samo bom še poskušala.user posted image

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.9.2006 14:57:13   
Mojca P.
Skratek, imamo ocitno isti problemuser posted image . Jaka bi pojedel vso sadje, zelenjave pa ne in ne. .ne glede na to kako zelo je lacen..in kot tudi ti pravis edino korenje se mogoce spravi dol, brez da mu ne bi slo na bruhanjeuser posted image . Vsak dan sicer vztrajam, da v casu kosila vsaj par zlic zelenjve poje in upam, da se bo okusa pac navadil. Sicer bi pa najbrz tudi zelenjavo jedel, ce bi bila zraven bananauser posted image user posted image .

PS: Bom pa vesela, ce se bo se katera ki je imela podobne izkusnje javila...mogoce s kaksnim koristnim nasvetomuser posted image .

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.9.2006 16:26:53   
sun123
Naš tudi ni nič maral na začetku. Ja edino korenje pa še to najbolje kar z jabolkom zmešano. sedaj smo stari 8 mesecev in pol pa je situacija malo boljša. Včeraj skuhala zelenjavno juho-bučke, korenje, koleraba, cvetača, zmiksala plus sladka smetana in sol. Je vse spljuval. No danes sem mu pa dala isto juho, je pa pojedel ene pol obrokauser posted image user posted image .
Tako, da kakšen dan jemo kakšen dan tudi ne. Rad ima pa krompir in to v vseh oblikah. Tako, da mu jaz ponavadi zmeraj, ko hočem, da kaj je pripravim pire krompir zraven. Pa jemo pire in špinačp, pa pire in bučke, pa pire in zelenjavno obaro...

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.9.2006 20:11:34   
TONČI.
Oprost, ampak jaz tega tud nebi jedla. Jaz ne maram ne brokolija in ne olivnega olja.user posted image
Jaz sem mu od zelenjave na začetku dajala korenček in cvetačo. Največkrat je pa jedel korenček in jabolko skupaj v čežano zmešan. Zdej pri 11m pa mali puza po vrtu in kar sam je ta male paradižnike. Ga odtrga in poje. user posted image

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.9.2006 8:08:15   
Barbs
Brokoli ima specifičen okus. Poskušaj z blažjimi - bučke npr. Pa na začetku naj bo precej redko; morda lahko izboljšaš s par drobtinicami parmezana ali čajno žličko kisle smetane.

Dojenčki tudi vedo, kaj je dobro.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.9.2006 12:55:29   
bini
ja, naš je tud bolj navdušen, če je vmes mal okusa po krompirju, tako da mu vsako zelenjavo uvajam kar skupaj s krompirjem... zaenkrat kar gre, čeprav mi pa ni čist jasno kakšno količino bi moral pojest, da bi bil sit user posted image .. ma sigurno že zdej večji apetit kot njegova starejša sestra user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.9.2006 22:24:43   
petja
Moja pa ni hotla jest sadja. Zdaj bo stara 10 mesecev in je 3 dni nazaj pojedla pol banane in pol breskve, pa me je skoraj kap zadela user posted image . Sej sploh ne vem, zakaj sem ji to ponudila, ampak je pa pojedla user posted image .

Bo že začela jesti zelenjavo, ne se sekirat - to čutijo! Jaz sem se zdaj RES nehala sekirat glede njenega prehranjevanja (ni jedla skoraj nič) in zdaj začuda je VSE in v dokaj velikih količinah.

NASVET: zelenjava je specifična (je lahko tudi ogabnega okusa ali pa brez okusa), zato probaj vsako stvar, ki jo narediš. Če je tebi zanič, potem je tudi otrok ne bo jedel. Pa ne ji dajat samo zelenjave.

Naredi npr. rižoto z zelenjavo in piščancem (normalno, tako da jo boš tudi ti jedla). Pa ji daj za začetek brez mesa. Ali pa naredi govejo juho (domačo, brez kock), pa ji daj noter korenček pa cvetačo, pa jaz bi zraven dodala še ribano kašo ali pa rezance (če te ni strah zaradi glutena), tako da ima zadeva okus - daj ji tako hrano, kot bi jo tudi ti jedla.  

Ali pa najdi kakšen recept na netu za kombinacijo polente in zelenjave.

Pa brokoli je men tudi ogaben, jaz ji ga ne bi dala user posted image . Daj ji za začetek korenje, krompir, cvetačo, grah, belo kolerabo. Pa na začetku bolj juhice delaj, da se zelenjava ne čuti tolk zlo.

Sicer če pa pri 6,5 mesecih še ne je zelenjave, pa tudi ni konec sveta. Bo že jedla! 

Lp, petja

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.9.2006 11:30:23   
cuma
Naša 9 mesečnica sedaj je skoraj vso zelenjavo (edino zelja in repe še ni probala) pa se je na začetku tudi večkrat pačila zraven. Boš videla, da bo, poskusi čez en teden ... aja, pri nas po novem zelo pomaga čajna žlička kisle smetane (kot je že napisala Barbs)!
Dober tek!!user posted image
Lp cuma

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.9.2006 21:37:11   
Anonimen
meša j zelenjavo s sadjem..recimo pire in čežane (jabolko, hruška) ali pa bučke z banano, cvetača in korenček če ga ma rad, korenček in jabolko, ...
v zelenjavo brez slabe vesti daš lahko mal putra in kisle smetane in soli, al pa mleko in bo tudi lažje šlo po grlu.

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2006 15:34:17   
škratek
Hvala punce. Bomo uporabili nekaj teh trikov. Samo za kislo smetano nisem ziher, če ji bo všeč, ker jogurt apriori odklanja. Bomo videli...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2006 16:09:10   
tinca34
moj je tudi zraven delal take face user posted image ...... dodala sem za noževo konico masla ali pa pol žličke kisle smetane.... oboje je pomagalo user posted image

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2006 19:50:10   
Barbs
Kisla smetana v kombinaciji z ostalo hrano dela čudeže ... tudi če odklanja jogurt, boš videla.

To je menda ista finta  kot pri odraslih..če ne marajo tekočega jogurta ali kislega mleka, bodo pri kefirju rekli njam...user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.9.2006 20:20:10   
Vesnika
Mi smo stari 5 mesecev in pol, pa smo probali cvetačko...lepo na vodi skuhano... meni je to čudo sicer dobro za jest, user posted image je pa take frise zraven zganjal, da sem mislila, da se bo na licu mesta zadavil. Pa kašljal, pa grimase zganjal, pa tolkel okoli sebe...še krožnik mi je razmetal! Seveda ga nisem silila, poskusila sva pa le to belo čudo user posted image .
Sicer sem pa nekje prebrala, da lahko zelenjavo pri uvajanju zmešamo z npr. riževo kašico. Jaz tega še nisem preizkusila, ampak baje da učinkuje, ker imajo otroci radi mleko...

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?