|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prezgodnji porod - odpiranje materničnega ustja
8.9.2006 11:39:49   
neisha
Včeraj sem bila na UZ-merjenje materničnega ustja. Notranje maternično ustje se mi odpira (24. teden). G. mi je rekel da ne smem nič težkega delat in dvigovat. Že na začetku nosečnosti sem imela diagnozo grozeči splav in takrat sem morala samo ležati. Kakšne so vaše izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prezgodnji porod - odpiranje materničnega...
8.9.2006 12:19:49   
majas
Sicer sama nimam hvalabogu teh problemov in ti bodo morale druge svetovati, jaz pa ti samo želim da se paziš in čimveč počivaš, pa da bo s tabo in user posted image vse vredu do poroda... lp

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.9.2006 12:20:26   
Anonimen
Počivat,počivat,počivat in samo počivat.

(odgovor članu majas)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.9.2006 12:21:18   
Janeja
Sicer ne vem koliko so ti izmerili MV - meni so ga v 22 tednu 14mm in so mi naredili cerklažo, pa sem kljub temu v 24 tednu rodila.

Res ti polagam na srce - POČIVAJ in se maximalno pazi.

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.9.2006 12:50:10   
neisha
MU je odprto 0,5 mm. Upam da bom zdržala. Kako pa je to pri tebi zgledalo Janeja? Mislim kako si dojela da gre za porod, kaj je z user posted image ,....? A mi napišeš malo več, prosim!?

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.9.2006 13:19:05   
abo m
Halo
Meni se je pri prvi nosečnosti dogajalo isto v23 tednu sem bila odprta za 1 cm. Morala sem počivati tako da sem imela noge dvignjene više od telesa. POtem se je samo od sebe zaprlo vendar se mi je v 26 tednu spet odprlo za 2 cm. Potem sem dobila štiri injekcije za hitrejši razvoj otrokovih pljuč če bi prehitro rodila. A na srečo se je vse dobro izteklo. Na koncu še naša pikica ni hotela pravi čas ven in so nama morali pomagati s umetnimi popadki. Odprta pa sem bila že od 35 tedna za 2-3 cm in sem vseeno donosla do konca. user posted image

lp abo m

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.9.2006 17:48:25   
neisha
Mal si me potolažila. Jaz res upam, da zdržim do konca in da bo z user posted image vse OK. 

(odgovor članu abo m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.9.2006 19:02:56   
Anonimen
Ta novička ni preveč dobra.Otroček pri 24.tednih še ni dovolj zrel za ta svet in po potreboval veliko pomoči,če prikuka prej na plano.Zdaj je skoraj vse na tebi,na tem,koliko se boš pazla.Gre za tvojega otroka.Nekaj bo naredilo tvoje telo samo in na to ne boš mogla vplivat,veliko pa lahk nardiš sama.
Sedaj pozabi na vse-na nakupe,na pospravljanje,pranje perila,na najenostavnejša dela v gospodinjstvu,na dolgo stanje ali sedenje,na spolne odnose,...POČIVAJ!!!To pomeni,da "leži" v postelji in ne vstajaj,in čimmanj se tudi posedaj.Opravi le nujno-WC,hitri tuš...Zdaj boš potrebovala pomoč partnerja in družine!

Jaz ti želim le...SREČNO!!!

(odgovor članu neisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.9.2006 21:18:30   
Janeja
Se popolnoma strinjam z Elanor!

Meni je pa odtekla voda in še isti dan so se začeli popadki. Poroda žal ni bilo več mogoče ustaviti. Moja pikica je bila težka le 520 gr in je bila dobre tri mesece na intenzivni v Ljubljani. So nama pa vsi angelčki stali ob strani, saj je danes navihana 18 mesecev stara punčka brez kakršnihkoli posledic prehitrega rojstva.

Samo ne zanašaj se na to. Čeprav osebno poznam 5 otročkov rojenih v 24 tednu brez posledic, pa raje sploh ne pomislim na vse ostale, ki poroda v teh zgodnjih tednih niso preživeli.  Pa tudi moje izkušnje ne privoščim nikomur - mesece trepetati za otrokovo življenje, dolgo ne vedeti, kakšne bodo posledice, ... 

Počivaj, zdaj sta važna samo ti in tvoj otrok. Teh nekaj mesecev je vse ostalo res nepomembno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.9.2006 11:06:28   
neisha
Počivam, počivam, počivam ... me že zdaj hrbet boli. Ampak za mojega user posted image bom že potrpela. Hvala za nasvete"""

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.9.2006 11:21:46   
KODA
Ko sem jaz ležala na E oddelku,sta takrat bile zraven hospitalizirani 2 dekleti.z istim problemom.Ena je ležala,ampak samo ležala,samo do wc.-ja je šla,pa čisto nikamor,pa je prinesla do 37 tedna.Tadruga,pa je bila v 28 tednu že toliko odprta,da se ni dalo več preprečiti poroda.S otročkom je bilo vse v redu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.9.2006 11:27:29   
andrejka
Hej!!

Zanima me kako ste sploh zvedle, da ste že tok odprte?? ker mene ginekologinja čist nč ne pregleduje vaginalno. A to boli al dol pritiska al kaj. A ste kej rekle, da vam je zmerla mat. vrat?

Tanks za odgovore,

Andrejka user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.9.2006 11:36:53   
neisha
Mene je g dal na UZ - merjenje materničnega ustja. Najbrž pa se je zato odločil, ker ga tako nizko nosim in plod pritiska dol. Moraš pa vedeti, da je razlika med oprtim notranjim materničnim ustjem in materničnim vratom. 

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?