|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost, ki ni
6.9.2006 11:43:16   
neycka

Pozdravljene.

Sem rajsi odprla novo temo, ker sama nisem nasla potrebnih podatkov za moj problem. V ponedeljek sem naredila test CB in pokazalo je user posted image . Sem sla kar k gimekologinji,  ze zato, ker me je tako zanimala tista mala pikica, ki raste. Na ekranu se je pokazala prazna slika. V maternici nicesar. Poslala me je se enkrat na odvzem urina in zopet sva ponovili CB test in pkazalo se je za pozitivnega. Dala mi je napotnico za Ginekololosko kliniko na odvzem BHCG, na podlagi katerega ti lazje dolocijo stopnjo nosecnosti na podlagi nosecniskega hormona. Dolocili so mi vrednost 95,5 in me narocili za danes. Danes zjutraj so mi zopet opravili odvzem krvi in dolocili BHCG 175,5, kar pomeni da raste. V maternici spet nicesar. Naj bi bila v 5. tednu nosecnosti. Katera morda ve, koliksna velikost je ze vidna z ultrazvokom in kateri teden priblizno?
Meni je namrec zdravni danes rekel, da imam 1/3 moznosti za spontani splav, 1/3 za izven maternicno nosecnost in zadnjo tretjino, da bo vse v redu. V kar dvomim, ker bi verjetno za 5. teden nosecnosti ze bilo kaj vidnega. Hvala za kakrsnkoli nasvet!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost, ki ni
6.9.2006 11:56:54   
Anonimen
jest sem hodla na IVF. po 2 tednih sem hodla na odvzem krvi (M je izostala), po tednu dni pa na UZ in se je že nekaj videlo. če drugega ne, bi se ti vsaj vrečka morala videt. najbrž je izvenmaternična - to je dokaj pogosto.

(odgovor članu neycka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2006 12:00:13   
neycka

Saj ravno zato, ker se ne vidi nicesar. Prazno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2006 12:03:00   
Olivija
mogoče ti pa bo kaj pomagalo, ker nevem kako je pri tebi potekal UZ:

jaz sem šla v 5. tednu prvič na UZ in se tudi ni nič videlo, pa je rekla naj dvignem boke in je potem v tem položaju našla pikico, v glavnem trajalo je kar nekaj časa, da jo je našla ...

(odgovor članu neycka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2006 12:05:41   
KODA
Pri meni je bilo podobno.28 dan ciklusa,mi je CB pokazal pozitivno.Na UZ nič.Hormon na krvi je pokazal 49.Naslednji dan 102,nato še naslednji dan nekaj čez 200.Nato so mi pa nehali meriti stopnjo hormona.GV se mi je pa videla šele okoli 7 tedna.Utrip je bil pa zaznan šele okoli 8 -9 tedna.

Zato brez panike.Lahko gre za kasnejšo zanositev.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2006 12:11:29   
neycka

Mene je v pon. moja ginekologinja gledala cca. 15 minut in ni videla nicesar. Kasneje me je pogledal se na urgenci. Priblizno toliko casa, da ze pregled postane rahlo neprijeten. Danes podobno, ker je bil na sreco tudi isti zdravnik na urgenci. Bomo videli v petek.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2006 12:13:26   
tintin
neycka,
bodi previdna. BHCG se mora vsake 48 ur podvajati- če je normalna nosečnost. Kar pomeni, da bi ga ti morala imeti okoli 190, če je od prvič minilo 48 ur.
Pri meni je bilo prav tako naraščanje nenormalno, imela sem IMN.
Ne pravim, da je pri tebi tako, vendar bodi previdna in pazi nase, in pa raje pojdi spet preverit kri čez 48 ur to be on a safe side. Zelim ti sreco!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2006 12:15:36   
tintin
Aja, ce se bo slucajno izkazalo, da je IMN. Ce ne bos imela tezav vztrajaj, da ti dajo injekcijo Methotrexata (povzroči, da se nehajo razmnoževat celice trofoblasta in nosečnost propade). 

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2006 12:19:43   
neycka

Meni je pokazal CB sele 46. dan ciklusa. Ponavadi so bili moji ciklusi na 28. do 30. dni. Ze zato je uposteval zdravnik kasnejso zanositev. Sicer pa res ne smem biti se prevec panicna, morda le ne bo vse tako kot je trenutna situacija.
Hvala za odgovore!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2006 12:23:05   
neycka
Tintin,

potem mislis, da je narascanje BHCG nenormalno? V poned. 95,5, danes ( cez 48 ur ) 175,5?? Sem narocena zopet v petek na odvzem.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2006 12:34:54   
eva1
jaz pa misli , da re za popolnoma normalno nosečnost, ker tudi bhcg dobro narašča! Vrjetno je šlo za kasnejšo zanositev, pri meni se je GV videla šele v 6 tednu, prej tudi ni bilo nič-tako da pomoje najbolj počakati in ne se brez veze sekirati! Držim pesti da se lepo izide!

(odgovor članu neycka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2006 13:08:25   
Naja31
Jaz sem dva meseca nazaj bila nsoeča, pa ni bila prava nosečnost, če lahko tako rečem.
V 7t GV lepo vidna, brez ploda. Čez en teden GV velika že 3 cm, ploda pa nikjer. Naslednji dan sem imela čiščenje.

Upam, da bo pri tebi srečen konec.
i

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2006 13:13:41   
Anonimen
Mene je prav zaradi tega moja G naročila na pregled v 9t. Ker je možnost, da se prej ne vidi ničesar, da se vidi samo GV, da še ni utripa,... in je rekla, da če bo do pregleda kaj narobe bi čutila grozne bolečine, bi krvavela, imela izcedek (rjavkast, rdečkast),...

Upam,da bo vse v redu s tvojo nosečnostjo! Pa sporoči kako bo šlo v petek,

Lp

(odgovor članu neycka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2006 13:23:55   
srki
S tem nimam izkušenj, zato ti ne morem nič napisati, vendar pa držim pesti, da bo vse OKuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2006 13:41:08   
tintin
neycko,
nocem te strasit, nikakor. Ampak, saj zato so te tudi naročili še v petek, da preverijo.
Ampak splošno pravilo velja, da se mora BHCG vsaj podvojiti vsake 48 ur.
Tudi pri meni v 5t in še nekaj dni ni bilo nic vidno v maternici, niti kje drugje (tudi pri 8 t sem imela bhcg le 900 - na sreco, ker sem imela IMN so mi ob tako nizki vrednosti lahko dali methotrexate!), ampak zdravnik v porodnišnici mi je rekel: če bi bilo z nosečnostjo res vse OK, bi v tem času bhcg bil že okoli  1000.
Saj mogoče si res kasneje zanosila, ker niti ne vem, koliko +- je pri meritvi Bhcg dovoljeno, da je natančna.
Sicer pa brez panike, mislim, da si v dobrih rokah. Tudi če je slučajno IMN imaš vrednosti še dovolj nizke, da ukrepajo dovolj kmalu. Veliko optimizma ti želim.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.9.2006 17:58:10   
neycka

Najlepsa hvala vsem za zelje in odgovore!!!
Pa zadnje ure cutim tako rahlo bolecino v spodnjem desnem delu trebuha, tako da se bom zdaj malce bolj pozorna.
Upamo na najboljse!
Se oglasim, ko izvem kaj novega. Do takrat pa zelim vsem skupaj cim manj tezav in cim vec soncka na vsakem koraku...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.9.2006 8:53:31   
karina
neycka...men je zdravnik rekel da mora bit beta HCG saj 1000 pol se vidi tudi v maternici na UZ...prej pa se še ne....jaz sem imela 734...se je sicer vidla vrečka....
Mislim da je vse ok in gre za kasnejšo zanositev....če nos. hormon lepo narašča bi moralo bit vse ok.
Držim pesti in mislim nate.

Ko si daleč, da ne zmoreš niti koraka več,si prehodil ravno polovico razdalje,ki si jo sposoben prehoditi.

(odgovor članu neycka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.9.2006 11:31:40   
neycka

Zivjo, vsem skupaj.

Pregled sem danes ze opravila. Zopet nic posebnega kar se tice GV v maternici. Mi je zdravnik rekel, da bi lahko bila pikica kjerkoli. Lahko, da je pa se tako majhna, da se je pac se ne vidi. Vzeli so mi zopet kri, zaradi rasti BHCG. Po 12i moram poklicati za rezulat. Ce se bo podvojil, je lahko se vse ok. Ce pac ne, se bodo odlocali v ponedeljek.
Trenutno sem v bolniski in vam povem, da je kar tezko mirovati, ker ravno nisem najbolj navajena user posted image . Sem pa zato malo vec z mojim 4-letnim sonckom in mi ze to odtehta vse.

(odgovor članu karina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.9.2006 11:33:20   
KODA
Držim pesti zate.user posted image user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu neycka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.9.2006 11:42:35   
tintin
tudi jaz ti želim VSE dobro! Držim pesti...

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.9.2006 13:25:11   
iwa
Sm v mislih s tabo in držim pestiuser posted image user posted image user posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.9.2006 13:30:34   
Marogica
Ne strašite punce brez potrebe. Po navadi te ne naročajo prej kot v 8. tednu nosečnosti(raje kasneje), ker se še nič ne vidi, pa tudi utripa še ni slišati. Potem pa človek zapaničari-jaz bi tudi. Počakaj še malo.

Tisto o tretjinah pa velja tak ali tako za vsako nosečnico.

Vse dobro.

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?