|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ugotavljanje ovulacije
1.9.2006 14:08:00   
Copatka
Zdravo vsem. spet imam vprašanje na sicer že prevej zguljeno temo, pa vendar: v dnevih, ko naj bi imela ovulacijo, imam ponavadi tako sluz, kot naj bi med ovulacijo bila (prozorna in ze zelo vlječljiva), vendar vedno samo po 1 dan. Ker že precej več kot eno leto skušava zanositi, se grem lekcije še enkrat od začetka - ali to pomeni, da ovulacijo imam 100% ali ne? kaj mislite ve?
hvala vam!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ugotavljanje ovulacije
1.9.2006 14:19:47   
lolita700
helo copatka...
tudi jaz imam isti problem kot ti en dan v mesecu imam prozorno vlečljivo sluz nauser posted image pa tudi delava več kot leto.... mogoče dobiva kje odgovor...

(odgovor članu Copatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2006 14:23:48   
Copatka
upam tudi jaz! drživa pesti...

(odgovor članu lolita700)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2006 14:23:48   
Anonimen
Jaz se ravno ne bi zanašala na sluz.
ne vem,po moje je najboljše,da ne gledate na sluz in da si ne računate kdaj bo,ampak da aktivno delate na dojenčku vsake 2 dni.
drugo pa nimam pojma kaj naj povem,kot touser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
1.9.2006 14:26:01   
lolita700
copatka te smem vprašat koliko si stara?
sta s partnerjem bila žže na kakšni preiskavi.midva sicer še nisva bila vendar počasi zgubljam potrplenje!
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2006 14:37:23   
lučka 25
Ne dolgo nazaj je jjasna zbrala pri neki temi vse o ovulaciji in prav tako o opazovanju sluzi. Tu je le nekaj od tega:
Vzorci sluzi
  • Po menstruaciji: Spodnji del materničnega vratu izloča motno in lepljivo sluz, ki zapira maternični vrat. Ob vhodu v nožnico zaznamo le malo (dnevi nespremenjene sluzi) ali pa nič sluzi (suhi dnevi). Prevladuje občutek suhosti, ki je več dni nespremenjen. To je osnovni neplodni vzorec sluzi.
  • Približevanje vrhuncu plodnosti: Pod vplivom estrogena začne postajati sluz prehodna za semenčice. Ob vhodu v nožnico se pojavita občutek vlažnosti in sluz, ki je najprej še gosta, nato pa vedno bolj redka, prozorna in raztegljiva, podobna jajčnemu beljaku.Lahko je prozorna, motna ali obarvana s krvjo.
  • Vrhunec plodnosti: Najlažje ga prepoznamo, ko je že mimo, saj je to zadnji dan, ko je sluz še vlaknasta in raztegljiva in ustvarja občutek spolzkosti. Ni nujno dan z največ sluzi. Ovulacija nastopi v času najbolj plodne sluzi ali pa do dva dni pozneje.
  • Dnevi po vrhuncu plodnosti: Ženska s primerjanjem sluzi v dveh zaporednih dneh hitro ugotovi, kdaj je bila sluz najbolj plodna. Že dan po vrhuncu plodnosti pride namreč do izrazite spremembe videza sluzi in občutka. Ni več spolzkosti in mokrote, sluz je ponovno gosta in motna ali pa je sploh ni. Tako ostane vse do menstruacije.

user posted image
BILLINGSOVA OVULACIJSKA METODA
Metoda je dobila ime po avstralskem nevrologu Johnu J. Billingsu, ki je pred petdesetimi leti – v želji, da bi odpravil pomanjkljivosti tedaj znanih naravnih metod urejanja spočetja (Knaus-Oginove in temperaturne) – poskusil odkriti nove pokazatelje ženske plodnosti. Ko je v literaturi naletel na zapise o plodni sluzi, ki jo izloča maternični vrat, se je vprašal, ali ne bi bilo mogoče na podlagi te sluzi določiti čas ovulacije. To domnevo so potrdile ženske, ki so začele na njegovo pobudo pozorneje opazovati spremembe sluzi med mesečnim ciklom. Kmalu so do podobne ugotovitve prišli tudi znanstveniki, ki so preučevali vpliv spolnih hormonov na spremembo sluzi. Tako velja še danes, da lahko vsaka ženska v vsakem življenjskem obdobju (tudi med odraščanjem, v času dojenja, ko preneha jemati kontracepcijske tablete ali ko se približuje meni) že samo na podlagi opazovanja sluzi ugotovi, kdaj bo nastopila ovulacija.
Ovulacijsko metodo lahko uporabimo za načrtovanje ali preprečitev spočetja. Če si par želi spočetja, naj ima ljubezensko spolne odnose tedaj, ko je sluz najbolj plodna, če si spočetja ne želi, pa mora upoštevati nekaj pravil:
  • Ljubezensko spolnih odnosov se je treba vzdržati v času kakršnekoli krvavitve (ne le mesečne, saj lahko do krvavitve pride tudi ob ovulaciji), ker zaradi nje sluzi ne moremo opazovati. Vzdržnost med menstruacijo je nujna tudi zato, ker lahko pri zelo kratkih ciklih (21 do 25 dni) pride do ovulacije že zadnje dni krvavitve, če ta traja več kot 6 dni.
  • Če se takoj po menstruaciji pojavi osnovni neplodni vzorec sluzi (suhi dnevi brez sluzi ali gosta, motna in lepljiva sluz, ki je več dni nespremenjena), se začnejo ZGODNJI NEPLODNI DNEVI. V tem obdobju se par ravna po pravilu ZGODNJIH DNI, ki dovoljuje ljubezensko spolne odnose vsak drugi večer. Ta omejitev je postavljena zato, da lahko čez dan opazujemo sluz in spremljamo občutke ter tako pravi čas zaznamo spremembe, ki napovedujejo obdobje plodnosti. Če imamo ljubezensko spolni odnos zjutraj, težje ugotovimo, ali so se morda ponoči pojavili znaki plodnosti. Opazovanje sluzi je moteno tudi v dnevu po ljubezensko spolnem odnosu, saj je njen vzorec zaradi semenske tekočine in nožničnih izločkov precej spremenjen. Kadar se spremeni občutek ob vhodu v nožnico ali zgradba, videz in količina sluzi, se moramo za tri dni odpovedati ljubezensko spolnim odnosom, hkrati pa se še naprej pozorno opazovati. Če se v teh treh dneh znova pojavi osnovni neplodni vzorec sluzi, se spet ravnamo po pravilu zgodnjih dni.
  • Če se po menstruaciji ali v treh dneh po kakršnikoli spremembi občutka in sluzi ne pojavi osnovni neplodni vzorec sluzi, se začnejo MOŽNI PLODNI DNEVI. V tem obdobju je vzdržnost potrebna vse dni, ko je prisotna plodna sluz (ta je prozorna, vlecljiva, ima videz jajčnega beljaka, spremljajo jo občutki vlažnosti, naoljenosti in spolzkosti) in še 3 dni po vrhuncu plodnosti. Prisotnost plodne sluzi, ki ustvari ugodno okolje za semenčice, je eden najpomembnejših pogojev za oploditev (spočetje). Plodna sluz namreč semenčice prehranjuje in jim omogoča zadrževanje v gubah materničnega vratu, od koder odplavajo naprej tik pred ovulacijo, hkrati pa s filtriranjem semenske tekočine onemogoča napredovanje okvarjenim semenčicam. Nekatere ženske izločajo plodno sluz več dni (do sedem), druge pa samo kakšno uro.
  • Zjutraj četrtega dne po vrhuncu plodnosti (po treh dneh neplodne sluzi) se začnejo POZNI NEPLODNI DNEVI, ki trajajo do konca cikla. Par ima lahko v tem obdobju ljubezensko spolne odnose kadarkoli.

Zgornja pravila kažejo, da Billingsova ovulacijska metoda od parov, ki si trenutno ne želijo nosečnosti, ne zahteva daljše vzdržnosti.
Billingsova ovulacijska metoda je primerna tudi za doječe matere, ki naj začno opazovati sluz takoj po koncu poporodne čišče. Ko doječa mati določi osnovni neplodni vzorec sluzi, se vse do prve menstruacije ravna po pravilu zgodnjih dni.
user posted image Tabela: Pri zapisovanju opažanj si lahko pomagamo tudi z barvami. Z rdečo označimo menstruacijo in druge krvavitve, z rjavo suhost, z rumeno neplodno sluz in z belo možno plodno sluz. Z »x« označimo vrhunec plodnosti oziroma zadnji dan plodne sluzi. Pod »opombe« zapišemo vse, kar bi lahko vplivalo na potek cikla (na primer bolezen, stres, potovanje ...).

Neposredna povezava do sporočila: 6
1.9.2006 16:27:34   
Copatka
Lučka, hvala, sem kot kaže spregledala!

Lolita 700 - stara sem 29 in, nisem še bila na preiskavah. Sem en ciklus jemala klomifen, ampak sem potem nehala zaradi noro veliko stranskih učinkov.

se pa nameravam jeseni zglasiti pri G in mislim, da bova začeli s prvmimi preiskavami.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.9.2006 17:58:14   
lolita700
ja lučka hvala....
no jaz sem stara 23 in leto pa pol ne jem več kt s tem da s partnerjem delava user posted image vedno po moji user posted image saj se ponavadi samo takrat dobiva zaradi najinih služb...... vrjetno je malo pa tudi na psihi in stresu.... moja kolegica in njen sta na user posted image delala kar 5 let pa oba na preiskave hodla pa z obema vse o.k pa je po 5 letih končno uspelo... njena g ji je pa rekla da je bila ona kriva in njena prevelika želja po otroku.... tako da upam da je s tabo in s tvojim vse o.k. ter da ti kmalu uspe ugledat user posted image .....
lp

(odgovor članu Copatka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.9.2006 12:51:18   
Copatka
ojla,
veste kaj sem ravno kar ugotovila, da nikjer ne piše (razen če nisem jaz blazno nepozorna bralka)-

kako se sluz v primeru zanositve RAZLIKUJE od sluza v primeru NE-ZANOSITVE.
ta bi pa bila, a, da nam sploh ne bi bilo več treba testov gledat!!!

(tolk o sluzu govorim in razpravljam, da me je že vse minilo!" (-:)

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.9.2006 13:06:07   
sun123
To res nikjer ne piše, ampak ponavadi je pri nosečkah bolj močan beli tok. Kar bi si lahko razlagali, da je sluzi veliko. Kakšna pa je?

(odgovor članu Copatka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.9.2006 20:50:42   
naja2
Hojla,

sem tudi ena izmed tistih, ki se z možem že eno leto trudiva pa nič. Že nekaj časa spremljam forume, na tega se oglašam prvič zato vas lepo pozdravljam. Sama sem malo posurfala po internetu in našla nekaj luškanih povezav do ovulacijskih koledarjev, kar vse ti zračunajo. Vem da je računanje eno, kaj pa potem to pomeni v praksi pa čisto drugo. Zgleda pa uporabno in luškano. Vem, da ste pred letom že imele to temo vendar tista povezava do koledarja ne dela več ali pa imam jaz težave z računalnikom. 

pa veliko sreče

p.s. ta mesec sem tudi jaz kupila ovul teste v lekarni ker tistih drugih ni, pa bomo videli.

l.p. naja2

Ovulacijski koledar: http://www.ovulation-calendar.com/

Za tiste k jim je ratalo pa še linki za nosečniški koledar:
http://www.dbmoz.com/m/calendar/calendar.php?search=pregnancy%20calendar

http://www.pregnancyweekly.com/topics/calendar2.htm?type=GoogleAdWordsContent&gclid=CKDE0tTNlIcCFQsRUgodX2WFtQ

(odgovor članu Copatka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.9.2006 22:56:26   
pot
Punce, če se že več kot eno leto ne trudite, zakaj pa vas G ne pošlje na kakšne preiskave? Pa vašega partnerja tudi?

(odgovor članu naja2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.9.2006 21:49:43   
iwa
Jaz mam ravno te dni O in mam zelo veliko vlečljive sluzi. To je pri meni kar normalno za O, pa še na glavni dan plodnosti me zelo boli eden od jajčnikov in G mi je potrdila da je to eden od znakov da O sigurno je (ta mesec je desni-upam da je v filingu..user posted image ) tko da men to dvoje pove kdaj je O. Pa velik srečeuser posted image !

Življenje je lepo!

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2006 8:16:16   
lolita700
lp
iwa pa že imaš user posted image ali se trudiš na tem? glede vlečljive sluzi je tudi meni g rekel da je znak ovulacije ter da je treba biti v tistih dneh zelo aktiven.
lep dan vsem in čimveč sreče
'

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2006 15:37:58   
iwa
Ne lolita700, še delava na tem ene 4 mesece, a meni je G zagotovila da je to znak O, tko da bomo vidli...user posted image

Življenje je lepo!

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zgodbe malih junakov: Moj IVF čudež
photo
V UKC Maribor so mi naredili vse mogoče kontrole, dali injekcije, tablete, naredili histeroskopijo in laparoskopijo, pos...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.