|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   postavlja se na noge
30.8.2006 11:38:46   
lojska
Lepo pozdravljene drage mamice!
Imam 7 mesecev starega sina, ki se že vsaj od 6-ega meseca in pol ob opori dviguje na noge in že celo naredi kakšen korak! V razvojni smo bili ob 6-em mesecu kjer so mi rekli, da se lepo razvija in, da naj spet pridemo ko se bo pričel dvigovati ob opori po zdravničinem izračunu naj bi to bilo nekje čez dva meseca, on pa se je začel dvigovati že dva tedna kasneje! Seveda smo klicali in smo naročeni šele čez en mesec! Meni se zdi to dvigovanje malo prezgodaj še posebej zato ker se mi zdi da od kar se dviguje se je začel čudno plazit. Eno nogico drži čisto ravno drugo pa ima skrčeno pod sabo. Tisto nogo, ki je stegnjena jo drži v levo in se z njo poriva naprej! Moram povedati, da je to zelo živahen otrok, ki ni primiru niti minuto in nemogoče mu je preprečiti dvigovanje! Zjutraj naprimer ko se zbudi se dvigne na ograjo posteljice in me kliče. Zdi se mi tudi da ima zelo trde noge in kadar ga želim posedeti se moram precej potrudit da pokrči noge ker on bi stal. Naj povem še to, da ga do sedaj nikoli nismo postavljali na noge in da je to nekaj kar je pogruntal sam! No prezgodnje postavljanje na noge naj bi bilo slabo za razvoj in mene skrbi! Kdaj naj bi bil pravi čas? Kako naj mu preprečim, da bi se sam postavljal oz. ali so kakšne vaje za to, da bi imel bolj sproščene noge?
Upam, da ste me kaj razumele in, da samo pretiravam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: postavlja se na noge
30.8.2006 11:49:21   
nana 27
Ne preprečuj, če zmore sam.  Da bi nogice imel bolj mehke...ko se bo postavil pokonci ob mizici ali kjerkoli bodi pozorna, da stoji na polnih stopalih, če ne, ga popravi, nato poskrbi, da se ne bo s trebuhom naslanjal na oporo. No, ko bo tako stal, bodi za njim in ga v medenici nežno gugaj v vse smeri, pod eno nogo mu daj kakšno debelo knjigo in izmenjuj, ko bo pri volji. Če imaš kakšno majhno pručko (najbolje plastična, ki jih prodajajo kot podstavke za kasnejše lulanja na WC), ga nauči, da se bo iz stoječega položaja usedel na to "pručko" in nato spet vstal, da vzame kakšno igračko. Tako bo moral počepniti in migati z nogicami. To so nasveti, ki jih je nam dala sorodnica, ki je fizioterapevtka.

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2006 11:50:50   
TONČI.
To je čist normalno. Moj se je tudi začel tako dvigovati pri tej starosti, potem je pa začel šele puzati. Pri puzanju mu je pa leva noga en teden malo zaostajala zadaj. Tako rečeno je po tleh puzal samo z desno nogo. Po nekje enem tednu je pa začel puzati že kar po kolenih. Sedaj pri dobrih 10m že nekje 10s stoji brez opore. Po kolenih pa dirka. Hodili smo tudi na fizi. terapijo in v razvojno, kjer so mi vedno govorili, da prehitro raste in ne obvlada svojega telesa. Kar brez skrbi

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2006 11:53:39   
cuma
Draga lojska!

Prepričana sem, da bi pediater oz. fizioterapevt v RA opazi, če bi bilo s tvojim dečkom kaj narobe, tako da po moje ni razloga za skrb. Kdaj je pravi čas, za postavljanje na noge? Kako se prav plazi itd. so vprašanja na katera ti ne znam strokovno odgovoriti, mislim pa da odgovora ne boš dobila niti pri strokovnjakih, saj so ta obdobja le okvirno določena. Otroci so zelo različni, eni se razvijajo počasi, drugi hitro, večina pa je nekje vmes. Najbrž je tvoj deček - če praviš, da je zelo aktiven - radoveden in ga to žene novim dimenzijam naproti. To, da se sam postavlja na noge, ni nič slabega, to ,da se sedaj drugače kobaca pa po moje tudi ni zaskrbljujoče, saj bi se najbrž že rad med kobacanjem dvigal, pa ne zna. Otroka ne moreš na silo tiščat v sedeči položaj, če je pa on pripravljen na nov korak...
Pogovori se z zdravnikom, če ti je predolgo čakati en mesec, ga pokliči in vprašaj po telefonu za nasvet. Nisi napisala zakaj si bila z njim v RA? Če je imel kake težave ali terapijo o kateri nisi nič napisala, potem je mogoče tam vzrok za tvoje skrbi...? Če pa je z otročkom vse ok in te skrbi zaradi njegovega postavljanja na noge, pa se kar pomiri! Boš pač malo prej kot ostali tekala za njim naokrog! Začni delat vaje za hrbtenico (moja pupa bo imela v petek 9 mesecev pa bi skozi korakala, kobacanje ni več zanimivo user posted image ), jaz jih bom tudi morala!
Lp cuma

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2006 12:06:54   
lojska
Razvojno smo obiskovali, ker naj bi imel vnetje mišičnega tonusa. Zadnjič ko smo bili tam je bila zdravnica čisto navdušena nad njegovim razvojem kljub temu, da še vedno spi zvit nazaj kot ladjica (če bi jaz spala v takem položaju bi si zlomila vrat) in, da se obrača na trebušček samo v eno smer... saj se zna v obe ampak uporablja samo eno.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?