Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 25.8.2006 0:03:14
|
|
|
|
Seven*
|
Rizevo mleko, sojino mleko.. Imas vse tole v DMu. Jaz bi razne caje in podobno crtala, sploh ce dojis je popolnoma nepotrebo. Sploh pri tako malem otroku. Saj bo kmalu minilo.. Pri nas je trajalo tri mesece pri prvem in dva pri drugem. Vso sreco!
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 25.8.2006 0:07:23
|
|
|
|
babylove
|
Jaz sem mojemu kupovala mlečni substitut od Galie HN25 ali od Bledine (se ne spomnim imena). So pa to nadomestki prilagojenega mleka v primeru diareje in se uporabljajo samo kratek čas.
< Sporočilo je popravil babylove -- 25.8.2006 0:08:26 >
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 25.8.2006 7:25:02
|
|
|
|
Taja Nagaja
|
Nadomestki so, kot ti je že Seven napisala, sojino, riževo, ovseno... Ti pa priporočam, da si vzameš tiste z dodatkom kalcija oz. s kakšnim okusom. Sicer pa se meni zdi, da vsa ta mleka nimajo veliko supnega s kravjim. Mi smo brez mleka in mlečnih izdelkov že pa mesecev. Od začetka mi je bilo grozno, potem pa se navadiš. Ampak to zaradi alergij. Mogoče bi ti samo zamenjala proizvajalca mleka. Npr. mene tudi mleko LM precej napihne, zato sem se ga, ko sem mleko še lahko uživala, hitro zamenjala in je bilo bolje. Eni pravijo, da je bolje, če imaš možnost seveda, da uporabljaš domače mleko. Seveda, če nimaš alergije. Je pa res, da jaz pogrešam bolj sire in jogurte. Svetovala bi ti, da poskusiš najprej izločiti samo mleko in počakaš, če bo kaj bolje. Jaz bi se čaju tudi izogibala. Za recepte in druge informacije pa poglej na forum Alergije. Držim pesti, da je to le prehodna faza, in da hitro mine.
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 25.8.2006 14:40:55
|
|
|
|
TiaSara
|
V trgovini obstajajo tudi pudingi iz sojinega mleka . Sicer pa sem jaz ugotovila, da se da jesti tudi kašo kuhano na vodi - notri dam suhe slive, pa na koncu malo margarine, pa je O.K. Pa riž kuhan na kokosovemu mleku z dodatkom sadja - pašejo vsa možna sadja, pač po okusu. Sicer pa je bilo pri meni isto. Prej smo imeli krče, kakal je pa večkrat na dan ob dojenju, ko sem šla na dieto so pa krči izginili, imamo pa zelen drekec in precej napenjanja. Sem pa kasneje ugotovila, da lahko jem jogurte, maslo in skuto, samo mleka ne smem. Po mleku ima še sedaj krče, pa je že skoraj tri mesece star. Je kar zoprno tole odrekanje, ampak za prespane noči vredno .
|
|
|
|
RE: kaj namesto mlečnih izdelkov 25.8.2006 16:39:46
|
|
|
|
kapesanta
|
najlepša hvala za odgovore in nasvete, zelo ste mi pomagale.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?