|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ste dobile EA v LJ,če ste bile zanjo dogovorj...
21.8.2006 21:01:30   
naja78
živ.

punce,...zanima me ,če ste tiste,ki ste rodile v LJ dobile in ste se odločile za EA,jo tudi dobile,ali so ble kake komplikacije zarad anestezista?????da zaradi njegove odsotnosti niste dobile.....
ni mi jasno da je po 16 uri dežurni 1,samo1 anesteziolog za celo porodnišnico??????

in kako je s tem v postojni???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ste dobile EA v LJ,če ste bile zanjo dogo...
22.8.2006 9:54:08   
naja78
kaj res ni nobene.....

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2006 9:57:10   
MarijaPo
Jaz sem jo dobila v postojni in sem bila z njo zelo zadovoljna.
Menda v LJ delajo eno na teden, tko da niso glih za dol past izkuseni in tudi zelo zelo redko imas to sreco, da imajo cas anastezisti.

Za epiduralno se bolj priporoca postojna.

Pa srecno!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2006 10:04:52   
beba76
Prijateljica iz LJ je dvakrat šla rodit v Postojno samo zaradi EA, ker v LJ ni ziher, da jo dobiš. V Postojni se sicer kar mastno plača zanjo, dobiš jo pa sigurno - če seveda porod ne napreduje prehitro in ni smiselno, da ti jo dajo.user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.8.2006 10:08:50   
MarijaPo
mastno = 40 jurijev - za zmanjsanje grozljivih bolecin to niti ni mastno

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.8.2006 10:14:06   
Maxica
Marija PO, se strinjam, meni ni bilo žal dati 40000 sit. Res je mal čudno, da na Jesenicah npr.to počnejo zastonj, ampak kaj čmo.
V Postojni ti jo dajo 100%, 24 ur na dan je anesteziolog na voljo, tako da se ti ni treba nič dogovarjat.
Za Ljubljano to na žalost ne velja, baje so anesteziologi na voljo zgolj dopoldne.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2006 10:19:22   
beba76
Oja, tudi jaz bi dala 40 jurčkov pa še krepko več, če bi bilo treba, samo da bi bilo brez bolečin. A žal mi do sedaj (3x) ni bilo usojeno. Mogoče bo pa zdaj, pri četrtem??user posted image

Aja, kolegica je prvič plačala 56.000, pred 4 leti.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2006 10:27:27   
Adelina
V Ljubljani EA dobi baje dobi le 2% nosečnic, ki se sicer dogovorijo. To sem pred kratkim prebrala-mislim da na MON-u.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2006 16:03:21   
Clody
Beba76,

tud če dobiš EA čutiš bolečine, ampak so sevede veliko bolj blage. Ni pa porod brez bolečin, samo malo ti ga olajšajo.

Na Jesenicah je res zastonj, ampak dobiš EA samo če je prisoten anastezist, torej ne zmeraj, še vedno pa je več možnosti kot v Lj.

Jaz ne bi dala 40.000 za EA. Če jih večina lahko rodi brez, potem jest nisem izjema. Poznam pa dve mamici, ki sta zarad EA šle rodit v Postojno, E ni prijela, ( tudi to se namreč lahko zgodi) denarja pa ne vračajo. user posted image

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.8.2006 9:14:40   
naja78
uf uf,......

me kr srt prime ko pomislim na lj porodnišnico,......1 anesteziolog,....no coment.....user posted image

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.8.2006 9:19:06   
katarina2004
Jaz sem rodila v LJ sem bila dogovorjena 2 meseca pred rokom in sem jo tudi dobila. Zelo sem bila zadovoljna osebje je res super vsaj kar se tice porodnega oddelka.

< Sporočilo je popravil katarina2004 -- 23.8.2006 9:20:04 >

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2006 9:22:00   
MarijaPo
Clody, saj vcasih so tudi kolke operirali brez anastezije (ker je se niso poznali), pa dvomim, da danes kdo rece: eh, bom sel kar brez anastezije na operacijo, ce so lahko pred 100 leti to delali brez, pol se valda da.

naja78, pejd na uno predavanje, ki je ob petkih in sredah ob enajstih (se mi zdi, poglej na http://www.bolnisnica-po.si/ ) in bos tam zvedela vse iz prve roke, pa se vprasas lahko kar koli.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.8.2006 9:57:33   
Pikca
Meni so pa l. 2004 rekli, da če hočem zanesljivo dobit EA v LJ, se moram vnaprej dogovorit za termin in mi bodo umetno sprožili poroduser posted image  Ker tega nisem želela, sem potem rodila brez (drugače pa bi se zihr odločila za EA). No, pa je bilo OK, nič kaj posebno boleče, grem raje rodit kot k zobarju recimouser posted image . Tko, da zdaj drugič sploh ne razmišljam o EA. Tudi, če mi jo zastonj ponudijo, je ne vzamem. - sicer možno, da mi bo potem žal, če bo drug porod težji, ampak upajmo, da ne bo.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.8.2006 10:16:07   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: Clody

Beba76,

tud če dobiš EA čutiš bolečine, ampak so sevede veliko bolj blage. Ni pa porod brez bolečin, samo malo ti ga olajšajo.

Od kje ti pa ta informacija? Bolečin ne čutiš. Čutiš samo popadke, vendar ne bolijo. To JE porod brez bolečin, seveda je.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.8.2006 10:14:27   
Clody

Maxica,

Kolko  bolečin čutiš je odvisno od  mamice. Nismo si vse enake.  Enim npr EA sploh ne prime, druge imajo paranojo, da ni prijela pa  v resnici je, tretjim prime prepozno, četrte ne čutijo bolečin,....

Tako,da me ne narobe razumet. Tud sama bom poskusla rodit  z EA,  nism ravno zagovornica nekih naravnih poti itd.  Rodila bom na Jesenicah , ker živim v bližini, tako da upam, da bo anesteziolog prisoten. Če ne bo, bom pač rodila tako kot miljon drugih žensk in upila kot jesihar al kokrkol že!user posted image

MarijaPo,

Se mi zdi, da tale primerjava ni bila ravno posrečena. Danes kolke operirajo izključno z anastezijo, mamice pa še vedno v večini rojevajo po naravni poti. Sicer se to število počasi zmanjšuje, pa vseeno. Pa brez zamere!

Pridne bodte!

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.8.2006 10:18:34   
Naja31
Če jih večina lahko rodi brez, potem jest nisem izjema.

Ja, jaz sem tudi tko razmišljala pred porodom. zdaj pa brez EA ni šans, da grem še kdaj rodit. Nisem si predstavljala da je lahko tako hudo.

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?