|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SPROŽITEV PORODA-POTEK
17.8.2006 19:38:35   
Anonimen
ŽIVJO. sem ena izmed vas, ki sem 2 dni čez rok, pa me zanima če veste kako poteka celoten porod ki ti ga sprožijo-če katera ve. pa zanima me, ali je večja verjetnost da rodimo malo čez rok, ali je več primerov da jim ga po 14 dnevih sprožijo?. lep pozdrav vsem in upam, da se vse kmalu rešimo. po moje bi bilo bolje, da bi nas en dan prej presenetlo, kot pa da čakamo kaj?user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SPROŽITEV PORODA-POTEK
17.8.2006 20:48:21   
TONČI.
Ojla, meni so ga sprožili 2 dni čez rok. Bila sem odprta 3-4 cm, pa me je kar v porodno poslala. Jaz pa sevede nisem hotela, ker sem želela da se porod začne sam,......
Prišla sem v sobo, kjer so me obrili in dali klistir. Potem greš valda na wc, kjer fino opraviš vso potrebo. Men je bilo vse skupaj zelo smešno. Ko opraviš vse to, se stuširaš. Tu je bil tuš v istem prostoru kot wc. Ko se pa stuširaš pa počakaš sestro da te odpelje do porodne sobe.
V porodni sobi se uležeš na posteljo, prideta babica in G. G te pregleda. Potem je pa meni predrl mehur. Mene je svinsko bolelo, saj ga je mehur nekaj zezu, ker je bil tako zadaj. Kakšni dajo svečke,.....
No ko so mi predrli mehur je priteklo nekaj vode, nato so se pa začeli popadki po nekje 15min. Blagi tam na okoli 5 min. Nato se pa je začelo počasi vse skupaj stopnjevat,.....
Brez panike, ti bodi samo sproščena pa bo vse OK. Med popadki pa misli samo na dihanje in ne na bolečino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2006 21:10:08   
Tracy
Meni so pa sprožili porod 9 dni po roku. Že en dan  prej so me vzeli v porodnišnico, kjer so mi dali svečko, da mehčanje MV in seveda pri nekaterih sproži to tudi popadke.Dogajalo se ni nič. Čutila sem le rahle popadke. Tisti dan sem dobila dve tabletki, naslednji dan pa še eno. S to se je tudi začelo dogajat. Ko so me pregledali, so videli da sem se začela odpirat. Poslali so me v porodni blok. Kjer so naredili klistir...., nato pa na porodno mizo. Predrli so mi mehur, potem pa je porod stekel sam od sebe. Kolikor jaz vem, nisem dobila nobenih umetnih popadkov.
Priznam da je bilo tisto čakanje pred začetkom (na tabletkah) veliko bolj mučno, kot pa 4 ure poroda.
lp

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2006 21:50:43   
Barči78
Meni so sprožili porod dva dni po roku, ko sem imela amnioskopijo. Bila sem 2 - 3 cm odprta. Najprej ti postavijo cel kup vprašanj, potem sledi britje, klistir, potem pa je pri nas sledilo sprehajanje po hodniku gor in dol, dokler me niso poklicali v porodno. Tam me je pregledala zdravnica, če bi bilo potrebno predreti mehur, tega seveda niso našli, tko, da sploh niso vedl kdaj je voda odtekla. Sestra mi je v žilo nafilala tekočino za umetne popadke, niti niso bli tko hudi, res je blo tko k pravjo punce, osredotoči se na dihanje, predvsem pa je meni pomagalo imeti spodnji del trebuha čisto sproščen med popadkom, da ga nisem nič napenjala. Pa je šlo, do konca...

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2006 2:32:55   
KIRA
tista, ki je bla z mano v porodni, je imela umetne, ker je bla teden dni čez rok (baje). niso dosti pomagali, sam bolelo jo je ko svinjo. cel čas je stokala. pol pa so ji mehur predrli in je plodna voda bla čist zelena. to je blo ob nekje 9 zjutraj. pol so pa nadaljevali z 2dihanjem"..
jaz sem medtem šla na CR, ker se je zdravnik ustrašu (popadki so me grozno boleli, pa se je zbal, da se mi šivi pretrgajo od 1. CR).
njo so pa do 18 ali 19 zvečer matrali z porodom, pa ni šlo. pol so pa njo tudi spakiarali na CR, ampak so ga morali nardit po dolgem, ne počez. sva ble tud na intenzivni in pol v sobi skup.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2006 19:27:57   
Nisaa
ČAO!

Mogoče katera ve za  sprožitev poroda pred rokom ,kake 3 tedne prej,ker mene to čaka zaradi visokega pritiska pa nevem kako in kaj??Če ma katera izkušnje nej mal napiše!Čao čao Nina

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2006 11:05:09   
Anonimen
Nisaa, postopek je enak. Meni so sprožili porod 2 tedna prej zaradi hepatopatije. Lahko ti napišem za LJ porodnišnico:

sprejeta sem bila zjutraj na oddelek, dali so mi vaginaleto, popoldne še eno, ker se ni nič dogajalo. Blagi popadki so sicer bili, ampak so me pustili na oddelku, kjer sem prespala. Vmes večkrat delajo CTG. Cimri je 2. vaginaleta prijela in je šla zvečer v porodno.
Naslednje jutro me je G po pregledu poslal v porodno, čeprav nisem imela popadkov, tudi odpirala se še nisem veliko. Predrli so mi mehur, tudi to ni sprožilo popadkov user posted image . Zato so mi dali infuzijo. Potem pa je šlo zelo hitro, v porodni sem bila vsega skupaj 6 ur, od infuzije do poroda so bile 4 ure.

Nič se ne boj, meni je bilo ljubše, da sem bila prvi dan na oddelku. Sem se sprehajala, imela obiske, gledala TV. V porodni ne bi zdržala tako dolgo, tam marsikaj slišiš user posted image

(odgovor članu Nisaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2006 14:44:45   
Anonimen
Ali v LJ. porodnišnici delajo amnioskopijo? Zanima me tudi za Kranj? In ali je to res tako grozno kot nekatere pravijo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?