cmokec
|
Jaz sem bila ob 8.00 dogovorjena za amnio pregled, pa so mi kar na vratih rekli, da bom imela tisti dan CR. Sicer sem že tudi v naprej vedela, da bo CR; samo so me na vsake dva dni pregledali. Tako sem šla dat kri v laboratorij, nato pa so me priklopili na CTG. Nato so mi dali eno posteljo v porodni, kjer sem se lahko preoblekla in malo ulega. Sestra me je vse izprašala in popisala ful enih obrazcev, pa jaz sem podpisala za narkozo in za poseg odobritev. Nato je sledilo britje in klestir. Potem sem pa po hodniku hodila gor in dol, ker nisem hotla bit na postelji, ker je ravno ena rojevala notri. In tako sem čakala kot na avtobus, da pridejo pome. In je prišla sestra in sva šli do operacijske, kjer sem dobila še zadnji objem od mojega, pa ušla je solzica sreče. Nato sem se v operacijski slekla, ulegla na posteljo, kjer te priklopijo za spremljanje srčnega utripa, pa pritiska in kaj vem, kaj še. Dobiš tuid infuzijo. Počasi so sestre začele z umovanjem predela za rez. Meni to ni bilo zoprno. Samo tisto razkužilo je mrzlo, ker je alkohol. Potem je prišel G., rekel, če lahko začnemo. Jaz sem pokimala, malo me je še hecal, če me je kaj strah, potem pa sem dobila masko in zaspala. Zbudila sem se sredi hodnika na poti v intenzivno sobo, ker me je anasteziologinja vztrajno tolkla po licih, če jo kaj slišim in me klicala po imenu. Ko sem ji končko lahko dala en znak, da jo slišim, mi je sestra povedala, da imam prekrasno in zdravo punčko. Pa rekla, je. Toliko ste se že zbudila, da vas bomo pustili pri miru. Lepo zaspite in se odpočite. Ko pridete k sebi, pozvonite na zvonec in vam bomo hčerko prinesli k vam. Stisnila mi je zvonec v dlan, še enkrat pregledala aparature, na katere si še priklopljen in šla. Jaz sem zaspala, vendar sem v ozadju slišala, da stalno eden hodi okoli mene. Saj zato pa je intenzivna. No, jaz imam lepe spomine.