|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 11:31:07   
Bejba
Kako "naučiti" 3-mesečnika, da ko je zaspan, pač zaspi user posted image  in to brez joka in dretja še nadaljnje pol ure (v najboljšem primeru)? Obstaja način ali se moram vdati v usodo, da to pač tako bo user posted image .

Sedaj je naša edina varjanta, da zaspi, da ga položim v posteljico ali ležalnik, ko je zaspan in ga pustim, da se nekaj časa dere. Ko se malo zmatra, mu dam nazaj dudo in zaspi. Včasih je potrebno postopek ponavljati večkrat in ga že zibati zraven.

Kdaj otroček dojame, da z jokom in kričanjem ne bo dosegel nič in kdaj pogrunta, da je bolje zaspati kot se dreti eno uro?
Ker tudi na rokah ne zaspi, tako da nimamo prav nobene druge izbire user posted image .

Prosim, pomoč.

LP; Bejba

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 11:36:07   
soncicaT
Oprosti, ampak a govoriš o 3--mesečniku ali 3-letniku????user posted image

Draga Bejba...3-mesece star otrok ne ve, da MORA zaspat. On v življenje in naše rutine in navade šele vstopa in ga spoznava. Ko je bil moj star 3 mesece, je zaspal le na dojki...Nikoli , res nikoli pa ne bi tako majhnega 'pustila, da se joka zato, da se zmatra...oprosti!

Pa 3-mesečnik tudi ne joka kar brez veze...ali je lačen, ali mu je prevroče, ali ga črviči (zelo pogosto) ali pa se ne počuti varno.

Moj bo kmalu 5 mesecev star in je že dooosti bolje.

Moj nasvet...ne prehitevaj..

LP

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 25.7.2006 11:37:50 >

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 11:40:12   
Bejba
SončicaT, ne obtožuj me prehitro, no. Jaz sem probala že vse živo, vendar mali ne zaspi nikakor drugače.
Ne zaspi v naročju, ne zaspi med hranjenjem (na žalost nimamo vsi take sreče, da bi lahko dojili in bi nam otroci na joški zaspali), ne zaspi med nošenjem, ne zaspi, če ležim zraven njega,........skratka ne mi govort in očitat kakšna mama sem.
Zaspan je - joka v naročju, joka v zibki, joka v ležalniku - kaj naj drugega naredim kot da se joka in nato zaspi??????????????????????????????????

Mimogrede: zagotovo ni lačen, je previt in čist ter ga ne zvijajo krči!!!!

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 11:43:55   
Katjusa
Tud nas je star tri mesece in tezko zaspi, na rokah sploh ne ker je prevec radoveden in more vse videt jst ga polozim v posteljco na bok in mu ponudim flaso z mlekom (se ne dojima) in ponavadi brez tezav zaspi, so pa kaki dnevi izjeme ampak nikol ga ne pustim da bi jokal sam v posteljci vedno se z njim ukvarjam tako dolgo da zaspi veckrat mu dam dudo ga bozam, drzim za rokice.... poskusi bit cim bolj umirjena polek in mu nezno kaj sepetat pa obvezno naredi temo ker pr treh mesecih hocejo vse vidt vsaj nas je tak in potem dokler se kaj vidi ne more zapret oci ceprav je tok utrujen da nic vec ne more! To morem tud kdaj pa kdaj cez dan nardit ampak rezultat je vedno spanje in potem vesel in nasmejan sincek ko se naspi:)

LP pa mirno spanje:) Katja

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 11:47:09   
puncica
Kaj pa kakšna muska? Jst bi ga na tvoje mestu imela na rokah mu pela, guncala, pa naj zaspi, al pa dudo mu dala v usta, saj si rekla da ima dudo. Sicer pa sem zdi še mal majhen za kakšno tako agresivno metodo. Naša punčica je oboževala sankaško polko in ob njej je na rokah zaspala da si jo mal tresel al pa plesal z njo. Zdej pri tamalečku pa rula prst, pa lepo zaspi user posted image

Upam da bo tud tvoj mali spoznal da je samo zaspan in da mora zapret učke in zaspančkat da si odpočije.user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 11:49:20   
soncicaT
Bejba, pač bo treba mal potrpet.user posted image  Pa oprosti, če sem kaj pretiravala...

Ja, dojka zelo pomiri otroka..

Upam da kmalu uredite zadevo!

lp

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 11:50:35   
Anonimen
punčica je oboževala sankaško polko


user posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 12:05:14   
Bejba
Ne morete si misliti koliko sem ga že prenosila na rokah, mu pela, ga zibala, me je že vse bolelo, ampak on ni zaspal. Samo utrujen jok in majhne učke. Poskusila sem tudi s flaško v posteljici - včasih rata, večinoma ne.

Res smo poskusili že vse, a ne pali. Tudi meni se srce para, ko takole joka. Saj jaz sem skoz pri njemu in mu dajem dudo, ga božam........



_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 12:09:18   
Pobalami
Otroci so ful različni. En bo mal pojokcal pa bo zaspal, en bo eno uro jokal pa bo zaspal, en bo jokal par ur...

Ponavadi otroci malo pojokajo pred spanjem nato pa se umirijo in zaspijo, napaka je če ga takrat dviguješ in zibaš, ker ga lahko še bolj znerviraš... Ampak kdaj je tak jok, ki bo trajal recimo dve minuti in tisti jok, ki ne bo nehal je pa malce težje ugotovit.

Daj ga v posteljco, počakaj minuto ali dve in če ne neha, delaš pač tisto kar ga umiri.

Pri meni je do 4,5 meseca spal v košku in sem ga guncala če je bilo potrebno. Od 5-8 meseca si ga samo položil v postejo in je takoj zaspal, sedaj pri skoraj 10m moraš pa biti obvezno zraven in ga trepljat in božat, včasih ga pa ne smeš treplat in božat...Meni se zdi da neki improviziraš da zaspi.

Mogoče bi bilo fino prebrat kakšno knjigo, recimo Elizabeth Pantly (naslova se ne spomnem). Jaz zaenkrat nisem imela nekih hudih težev tako, da je še nisem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 12:16:38   
Pobalami
Joka pa zaradi tega, ker se sam ne zna umirit. Probaj najti način za pomiritev. Guncanje v lupinici, kapljico sirupa na dudo... Jaz ga še zdaj, recimo enkrat na teden, ko se nikakor ne more pomirit dam v košek in guncam, da zaspi (košek je itak premajhen ampak za ta namen je še čisto ok).

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 12:28:03   
Lara28
IZVIRNO SPOROČILO: faca


Mogoče bi bilo fino prebrat kakšno knjigo, recimo Elizabeth Pantly (naslova se ne spomnem). Jaz zaenkrat nisem imela nekih hudih težev tako, da je še nisem.



Naslov knjige je Otroško spanje-brez joka v sanje in je res odlična. Sama sem jo brala na koncu nosečnosti in potem še prve teden. Nam je ful pomagala, oz nasveti iz knjige. Težje je za večje otroke, ker moraš bit dovolj dosleden in vztrajen. Res svetujem vsem ki imate težave s spanjem, da jo preberete! Tako malih otrok res ne moremo naučiti spati, lako pa jim pomagamo, da se sami naučijo!

Glede zatemnitve pa tako - jaz ne bi tega prakticirala čez dan, ker se potem navadijo spat samo v temi. ŽAl pa nisi vedno doma in nimaš možnosti otroka dat spat v idealno okolje. Sčasoma se bodo že navadili spati tudi ob normalnih dnevnih okoliščinah (hrup, svetloba...) Res pa je, da ko vidiš da je že ful utrujen in ne veš kako bi mu pomagal zaspati, narediš karkoli.
Še glede umirjenosti mame ali tistega ki je z otrokom preden zaspi. Res je zelo pomembno, da je miren, ker drugače ne bo s spanjem nič. Naš zaspi brez problema, ponavadi ob istih urah.Kadar pa  se mi kaj mudi in si želim, da čimprej zaspi, sigurno ne bo zaspal, ker očitno prav čuti, da ozračje ni sproščeno. Najbrž iz glasa ali kaj, nimam pojma. Skratka, umiri se sama, preden daš otroka spat, ne misli na to, da mora zaspat, ampak bodi sproščena in zadovoljna, pa bo uspeh sigurno boljši.
Veliko sreče ti želim!  

< Sporočilo je popravil Lara28 -- 25.7.2006 12:36:05 >

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 13:06:41   
bini
ej bejba... sej bo zraseluser posted image ... totalno te razumem, ker očitno imamo mi glih obrnjeno verzijo zahtevnosti otrok... naša prva je bila točno taka, pa smo jo nosili, še večkrat sem šla pa z njo en krog z avtom, da mi je zaspala user posted image ... smo dal velik za bencin user posted image ...
naš aljaž pa tole s spanjem lepše obvlada, čeprav me je prešinila ena ideja - naš je zadnje dni tud bolj nestrpen, pa sem ugotovila da je žejen - jaz mu zvečer rinem mleko kot navadno, pa je bil še bolj siten... ko je pa včeraj čaj dobil, je bil pa čist drugi...samo ugibam user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 13:16:26   
Mateja82
Mi imamo pred spanjem take ceremonije, da je pomoje nobena babica nebi znala  uspavat , ker nebi vedla kaj vse rabi  da zaspi in kakšen je postopek user posted image
Potrebujemo:  flaško obvezno precej toplega mleka, zraven mora bit duda, planička- ninica , požirek čaja  in  pokrita - zavita  z njeno dekico, ki jo uporablja tud zdaj ko je hudo vroče, ampak jo kasneje malo odkrijem.
V sobi mora bit malo svetlobe,  čista  tema ji ni všeč.
Seveda  to  pomaga ampak še vseeno traja tud  uro, dve  da končno zaspi, vmes pa veliko joka, ko je prehudo pa jo nosim in cartam...

Sem že od začetke upoštevala mnoge nasvete naprimer, čez dan  je spala na svetlobi , ni spala v svoji postelji kjer spi čez noč ampak je spla v zibelki, ali pa košarici v dnevni. Zdaj ko ne paše več not pa na najini zakonski postelji, že od začetka sem jo navajala na nek ritem, spat je šla ob osmih zvečer,  vedno sem jo preoblekla v pižamo da je vedela da je pač to nekaj drugega. Čaz dan nismo nikol hodli po prstih okol nje.....pa je nekaj časa delovalo zdaj pa se ji je cel sistem porušil.

zgleda da se bo treba s tem pač sprijaznit, enkrat bo že boljše. bom pa prebrala  to knjigo mogoče pa najdem kaj kar bo pomagalo.



(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako ga "naučiti"?
25.7.2006 13:58:07   
lenika
Jaz mislim, da ti bomo me zelo težko povedale, kako uspavaj svojega otroka, ker ga ti pač najbolje poznaš in samo ti veš kaj mu paše.
Naš user posted image  je na začetku zaspal samo med dojenjem in na rokah. Nato pa sem sčasoma ugotovila kaj mu paše in kako najlažje zaspi. Zaspi na trebuščku, z glavo v desno stran in z plenico v desni roki, plenica pa mora segat tudi čez oči in glavo. Leva roka mora biti stegnjena navzdol in duda v ustih. To je edini način, da se umiri in zaspi.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?