Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: krstna sveča in oblačilce - kdo kupi? 23.7.2006 22:29:16
|
|
|
|
lutka
|
boter
< Sporočilo je popravil puncica -- 24.7.2006 8:59:49 >
|
|
RE: krstna sveča in oblačilce - kdo kupi? 23.7.2006 22:35:21
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Čisto odvisno kako se dogovorite. Svečko ponavadi kupi boter za vse ostalo pa lahko poskrbijo starši.
< Sporočilo je popravil puncica -- 24.7.2006 9:00:01 >
|
|
|
|
RE: krstna sveča in oblačilce - kdo kupi? 23.7.2006 22:35:36
|
|
|
|
mala maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: lutka boter ja ponavadi. Moja koleigica pa je ostala brez ker je botra in botr nista naročila. dobr da je en dan prej vprašala in jo pol šla sama kupit(tako iz navadne trgovine s svečami brez datuma in imena )
< Sporočilo je popravil puncica -- 24.7.2006 9:00:34 >
|
|
|
|
RE: krstna sveča in oblačilce - kdo kupi? 23.7.2006 22:45:30
|
|
|
|
Gina
|
Boter. Saj to itak župnik pred krstom razloži botru ponavadi.
< Sporočilo je popravil puncica -- 24.7.2006 9:00:45 >
|
|
|
|
RE: krstna sveča in oblačilce - kdo kupi? 23.7.2006 23:16:29
|
|
|
|
cmokec
|
Boter je kupil darilo, mi pa smo kupili svečko, pa prtiček, plačali krst.
< Sporočilo je popravil puncica -- 24.7.2006 9:00:55 >
|
|
RE: krstna sveča in oblačilce - kdo kupi? 24.7.2006 11:32:28
|
|
|
|
srki
|
Pri nas smo oboje kupili mi-starši
|
|
|
|
plačilo krsta - kdo in koliko 25.7.2006 15:26:35
|
|
|
|
Tejcha
|
A slučajno kdo ve, kako je s plačilmo krsta? Kolk to pride in kdo plača... Starši al boter? Hvala že vnaprej, LP, T
< Sporočilo je popravil puncica -- 28.7.2006 11:02:17 >
|
|
|
|
RE: plačilo krsta - kdo in koliko 25.7.2006 15:42:39
|
|
|
|
janja84
|
jaz mislim, da plačajo starši. Pri nas je bilo tako, da so plačali starši.
< Sporočilo je popravil puncica -- 28.7.2006 11:09:11 >
|
|
RE: plačilo krsta - kdo in koliko 31.7.2006 7:55:44
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejcha A slučajno kdo ve, kako je s plačilmo krsta? Kolk to pride in kdo plača... Krst kot Zakrament je zastonj. Če pa sprašuješ kako je splačilom krsta kot pijanka v gostilni, ti predlagam, da plača tisti, ki pijačo naroči.
|
|
|
|
RE: plačilo krsta - kdo in koliko 31.7.2006 8:29:33
|
|
|
|
KIRA
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: Tejcha A slučajno kdo ve, kako je s plačilmo krsta? Kolk to pride in kdo plača... Krst kot Zakrament je zastonj. Če pa sprašuješ kako je splačilom krsta kot pijanka v gostilni, ti predlagam, da plača tisti, ki pijačo naroči. da te popravim - moral bi biti, pa ni zastonj. tu okrog je navada, da se da cca. od 30 do 60 jurjev. ampak že dolgo nisem z mobenim o tem debatirala, pa ne vem, čeje ta cifra isto aktualna. za cerkveno poroko, je cifra nekje med 50 in 100 tisoč. pri pogrebih se pa plačujejo maše, tam pa hitro poskoči na kakih par sto jurjev odvisno koliko sorodnikov bi rado slišalo svoje ime v pogrebnem govoru. pa župnik ne ZAHTEVA plačila. sam spomni te na to, da je to njegovo delo in da pričakuje plačilo, pa še mimogrede pove kdo je koliko dal.... sem ga že večkrat čula. o tem se pogovarja tudi po pogrebih - včasih. včasih jo pa kar pobriše, niti ne počaka, da se vsi poslovijo od pokojnega.
< Sporočilo je popravil KIRA -- 31.7.2006 8:31:28 >
|
|
|
|
RE: plačilo krsta - kdo in koliko 31.7.2006 11:14:35
|
|
|
|
k1
|
30-50 jurjev in 60-100 jurjev za župnika? kje te mate tako nareto? če daš daš, če ne pa tudi prav. nič ni obvezno. mi smo dali pri krstu 5 jurjev za župnika, pri poroki pa je priča dala 10 in to je bilo to.
|
|
|
|
RE: plačilo krsta - kdo in koliko 31.7.2006 11:20:05
|
|
|
|
KIRA
|
ja me moti. a lahko ti pozabiš nekaj, kar je bilo narejeno proti tvoji volji, pa se ne da odstranit??? mene moti. praznujemo pa DRUŽINSKE praznike in ne cerkvene. pri nas ni tistega sranja z žegnom itd... kaj se bomo delali nori z nekakšnimi običaji, ki nikomur nič ne pomenijo. cifre so pa čist realne. sem doma v neposredni okolici pokopališča in župnije - se pravi cerkve. pa mi taki pogovori ne uidejo. si mislila, da so župniki zastonj? svet je pokvarjen, pa usekan na denar. cerkev in patri tu niso izjema. zakaj pa misliš, da je cerkev tako bogata. ker so vsi ljudje tako dobre duše, da jim za prazen nič premoženje tja znosijo? si tiplavooka....
|
|
|
|
RE: plačilo krsta - kdo in koliko 31.7.2006 18:15:46
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil Krst kot Zakrament je zastonj. tu okrog je navada, ..... pri pogrebih se pa plačujejo maše, pa župnik ne ZAHTEVA plačila. Zakrament je zastonj. Pa ne samo ta. Vsi zakramenti so zastonj. Maša je tudi vedno zastonj. Pri maši se plača mašni namen. Torej, lahko greš zastonj k vsaki maši, a če želiš da je maša darovana za tvoj specifičen namen, pa stane 4.000. 4000 ni navada. Toliko stane. Če pa imate pri vas določeno navado to še ne pomeni da stane kaj drugega kot stane pravzaprav vaša navada. Če daš zaradi navade in ne iz srca, potem samo gojiš svoj napuh. Za mašo župnik zahteva plačilo, za zakrament pa ne. Da te popravim.
|
|
|
|
RE: krstna sveča in oblačilce - kdo kupi? 1.8.2006 12:59:29
|
|
|
|
tassa
|
Dogovori se z botrom, da ne bo kakšne neprijetne situacije. Drugač pa je navada, da za prtiček, svečko in "plačilo" župniku poskrbijo botri (kot pri poroki priča). Verjetno pa boš oblekla tako kot bo tebi všeč. Lp Tassa
|
|
|
|
RE: plačilo krsta - kdo in koliko 1.8.2006 13:04:44
|
|
|
|
tassa
|
Oprosti se ne strinjam s teboj! Pri nas ni takšne navade, da bi dali toliko za krst. Ponavadi se da 5 - 10 tisočakov. Drugih tvojih izjav pa rajši ne komentiram!!! Tassa
|
|
|
|
RE: plačilo krsta - kdo in koliko 1.8.2006 20:59:19
|
|
|
|
koala
|
Kakor kje, pri nas je navada, do otroka obleče botre, pa tudi svečko in prtiček plača boter. Pa tudi dar crkvi da boter. Vsekakor pa je vse skupaj stvar dogovora.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?