Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 16:25:17
|
|
|
|
Gina
|
A to so resno mislili, da je nekaj narobe? Meni se zdi, da fizično ne zmorejo take tone dohodnin pogledat v tako kratkem času. No, jaz nisem dobila še nič.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 16:31:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, saj po moje je tudi to, da pač ne sfolgajo. Ampak res nobenega ne poznam, da bi po tistem datumu še kaj dobil.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 16:31:32
|
|
|
|
piškotka
|
Meni so na davčni rekli, da to sploh ni res, da imajo vsi, ki niso dohodnine dobili do 30.6., napake v napovedi. Pravijo, da imajo zakonsko pravico dohodninske odločbe vročato do 31.10. v letu.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 16:48:38
|
|
|
|
Miškolinka*
|
Dva dni stara novica iz spletnih strani DURSa! 10.07.2006 Dohodninske odločbe za leto 2005 Spoštovane davčne zavezanke in zavezanci! V dobrem mesecu dni se je v javnosti pojavilo veliko število različnih interpretacij podatkov o dohodninskih odločbah za leto 2005. Posledično je po nepotrebnem prišlo do splošnega nezadovoljstva, kar zaposleni na Davčni upravi Republike Slovenije občutimo in obžalujemo. Pospešeno delujemo v smeri čimprejšnje izdaje vseh dohodninskih odločb. V času od 31. 5. 2006 do 30. 6. 2006 smo izdali 591.351 (46,36%) dohodninskih odločb. Šlo je za tiste dohodninske odločbe pri katerih so se napovedani podatki ujemali s kontrolnimi. Skupno število predvidenih dohodninskih odločb je 1.275.625. Od 1. 7. 2006 poteka naslednja faza izdaj dohodninskih odločb. Z nadaljnjim razčiščevanjem podatkov in zaključkom bo med 20. 7. in 31. 7. 2006 predvidoma izdanih naslednjih 300.000 dohodninskih odločb. Tako ocenjujemo da bo do konca meseca julija izdanih približno 900.000 (70 %) odločb. Lani je bilo do 31. 7. izdanih 100.000 odločb več, s tem, da jih bo v letošnjem letu ravno toliko več izdanih. Za dohodninske odločbe, ki tudi v drugi fazi analize ne bodo izdane, bo pomenilo, da za njih nadaljujemo postopek razčiščevanja podatkov. Ocenjujemo, da tudi v tej fazi davčnih zavezancev še ne bomo vabili na razgovore v večjem številu, temveč bomo sami poizkušali ugotoviti in odpraviti razloge neujemanja podatkov. Šele po izdaji teh odločb bomo pričeli z vabljenjem davčnih zavezancev v večjem številu, kar pa ocenjujemo, da bo v drugi polovici meseca avgusta. Da bi se v imenu vsesplošnega interesa podobnim zapletom v naslednjih letih izognili, se na Davčni upravi Republike Slovenije zavzemamo za poenostavitve davčne zakonodaje, kar bo v praksi pomenilo tudi poenostavitev oddajanja dohodninskih napovedi. Davčnim zavezancem se zahvaljujemo za dosedanje razumevanje in strpnost pri reševanju morebitnih neljubih zapletov, opravičujemo se za morebitne nevšečnosti ter jim sporočamo, da zaradi razhajanj med napovedanimi in kontrolnimi podatki ne bodo deležni večjih obremenitev kot pretekla leta. Lp M*
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 17:06:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala, Miškolinka, torej po 20. juliju lahko mogoče kaj pričakujemo.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 17:18:54
|
|
|
|
Maxica
|
Eh, jaz sem že obupala. Ne vem, kaj bi lahko sicer narobe izračunala, ampak oba z možem sva še brez. Se tolažim - kasneje dobim, kasneje zapravim. A so morda šli po kakšnem takem principu, da najprej vračajo ljudem, ki imajo čisto simpl odločbe, upokojencem (pri nas sta dobila ata in mama) ter tistim, ki nimajo kakšnih otrok prijavljenih kot olajšave (pri nas dobila edino ena mlajša sodelavka, ki je še sama)???!!!!
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 17:22:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, Maxica, tudi tisti z otrokom kot olajšavo so že dobili. Pojma nimam, po kakšnem vrstnem redu grejo, po moje bolj po naključnem.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 19:12:28
|
|
|
|
Magi*
|
mi tudi še nismo dobili. bomo že. upam;)
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 19:54:41
|
|
|
|
viv_
|
Mene je že ornk skrbelo in sem poklicala v Kranju na davkarijo. Pa mi je ena pogledala in pravi, da pri plači nimam ne vem kaj napisano. Pa sem ji rekla da imam, ker imam kopijo pred sabo. Potem je ugotovila, da so se verjetno oni zmotili pri preverjanju in je potem v času najinega telefonskega pogovora to vpisala, preverila ostalo, je rekla da je OK in da gre naprej v obdelavo. Naslednje odločbe bodo pa bojda, tako mi je rekla, v drugi polovici julija!
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 12.7.2006 22:30:50
|
|
|
|
frrrr
|
ni glih neke logike v tem... v moji in moževi familiji samo midva še nisva dobila... oba čist poenostavljene podatke - keš preko enega študentskega servisa in to je to, nobenih otrok lahko čičamo in čakamo... bo pa prav prišlo za bebo
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 6:27:44
|
|
|
|
CUKRČEK
|
MOj mož jo je dobil nekje začetek julija. Jaz sem jo že prej
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 7:56:04
|
|
|
|
ajdaN
|
Še pošiljajo - ravno včeraj sem pri nas videla poštarja, ki je imel na motorju cel kupček tistih plavih kuvert z dohodnino. Pri nas se žal ni ustavil.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 9:06:27
|
|
|
|
viv_
|
DOBILA DONES!!! Zgleda je pomagalo, da sem klicala!
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 9:07:50
|
|
|
|
Anonimen
|
O, viv, srečka. Saj bi jaz tudi klicala, pa nimam fotokopije. Tako da nimam pojma, kje bi lahko bilo kaj narobe oz. kje ni. Grem zdaj spet na Abanet preverit.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 9:09:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Nič. Kurbe. Ne, saj ne, saj se hecam, ampak res komaj čakam.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 9:13:43
|
|
|
|
paris
|
Ma, ne vem kaj tolk pacajo! Men morajo ful vrnit ! Se mi je pred leti že zgodilo, da sem dohodnino dobila nazaj šele po 1. novembru! Sej, če bi morala pa doplačat bi blo pa prec!
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 9:20:31
|
|
|
|
viv_
|
Spliš, ti kar pokliči. Sej bo šlo tudi brez kopije... Jaz najprej nisem upala klicat, pa mi je ena kolegica rekla. Zdaj samo upam, da je znesek pravi
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 9:27:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, viiv, sem zdaj klicala, moram še nekam drugam, tam se pa nobeden ne oglasi. Mogoče nas imajo že poln kufer! Je pa una gospa rekla, da ni nujno, da je karkoli narobe, da enostvno še niso pošiljali oz. obdelali. Bom še poskusila poklicat.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 9:29:24
|
|
|
|
Anonimen
|
No, zdaj sme jih dobila, pa ne morejo pogledat, ker ravno ene programe preizkušajo. Moram jutri poklicat, ko je tudi uraden dan.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 11:50:38
|
|
|
|
bini
|
ej spliš - a boš tolk nazaj dobila, da tako nestrpno čakaš? no, mi tud nismo še nič dobil, ampak bo treba plačat
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 11:53:28
|
|
|
|
kofetek2010
|
naš poštar jih je tud imel cel kup
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 11:55:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bini ej spliš - a boš tolk nazaj dobila, da tako nestrpno čakaš? no, mi tud nismo še nič dobil, ampak bo treba plačat Ja, kar nekaj imam za nazaj za dobit. In pa RABIM.
|
|
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 12:15:05
|
|
|
|
bini
|
uf, blagor tebi spliš... no, sej jest bom tud nazaj dobila, bo pa mož tolk plačal da bomo v minusu skupej... eh, bo že...
|
|
RE: A sploh še pošiljajo dohodnino? 13.7.2006 12:37:45
|
|
|
|
tažana
|
jest tut še čakam ! sva se z možekom zmenila da lahko vse zapravim pa sploh več ne korem čakat!!!!!!!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?