|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bo v tretje punčka
21.9.2013 20:52:23   
nirak
brez obsojanj punce!
po dveh fankih sem spet noseča.tako zelo si žečim da bi bila punčka! in tako zelo se bojim da bom razočarana... počutim se krivo tudi do dojenčka ki se razvija v meni da tako razmišljam...tudi načrtno sva imela spolne odnose par dni pred O (na zadnje dva dni) pa si mislim da je velika možnost da bo fantek...ah samo o tem razmišljam!!!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bo v tretje punčka
21.9.2013 21:04:52   
Anonimen
Zdravo,

pomojem si vsaka punca skoraj želi punčko.
Pa itak da boš vesela tudi če bo fantek.

Naj ti povem, da sem si sama tudi zelo zelo želim punčko. Imava fantka, ki je star 9 mesecev in ko sem izvedela da je fantek sem bila kar malo razočarana. Ampak sedaj je najboljši moj sonček :)).
Sedaj pa delava prvi mesec še na enem otroku in pač tudi upam, da zanosim in bo punčka. Tudi če ne bom bom na začetku malo razočarana in če bom še kdaj noseča bom navijala za punco!! :))

IZVIRNO SPOROČILO: nirak

brez obsojanj punce!
po dveh fankih sem spet noseča.tako zelo si žečim da bi bila punčka! in tako zelo se bojim da bom razočarana... počutim se krivo tudi do dojenčka ki se razvija v meni da tako razmišljam...tudi načrtno sva imela spolne odnose par dni pred O (na zadnje dva dni) pa si mislim da je velika možnost da bo fantek...ah samo o tem razmišljam!!!user posted image

(odgovor članu nirak)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.9.2013 9:24:20   
mamica deklicam
jaz te ne obsojam. ker vem kako je bilo pri meni ko sem bila v drugo noseča. ker smo imeli že eno punco, sem si želela fanta, da bi bil par. Ko je G povedala, da bo spet punca, me je nekaj zbodlo okoli srca. A sem potem sama pri sebi dorekla, ni važno kaj je, važno je da bo vse v redu z otrokom.

In sem imela prav. Imam dve punci a se mi velikokrat zgodi, kot da imam "krdelo" fantov doma. user posted image user posted image

Tudi tega otroka boš imela rada, pa neglede katerega spola bo. Je vajin in je unikaten.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.9.2013 9:29:56   
bskrle
Pri nas je bila punčka v prvo, druge, tretje in četrteuser posted image user posted image

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.9.2013 10:31:49   
Izabelina
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Pri nas je bila punčka v prvo, druge, tretje in četrteuser posted image user posted image

ooo user posted image

js sm bla v prvo par dni mal žalostna, ko sm zvedla, da je punčka, ker sm mela v glavi prvi otrok bo sine... ampak me je hitro minilo "razočaranje" v drugo sem si želela punčke in je punčka... moj pa pravi, da bo tretja tudi punčka, ker majo vsi v pravlicah tri lepe hčerke user posted image tko, da ko bomo kej naročil upam, da bo deklica, če bo pa fantek pa vsaj ne bomo mel problema pri izbiri imena user posted image

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 22.9.2013 10:32:39 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.9.2013 10:35:46   
Luni
Hja, ali bo ali ne, opazuj se, mogoče boš vedla, še preden ti bo ginekolog povedal. Pri nas je bil prvič in drugič fant in ko sem bila v tretje noseča, ja, itak, da sem si želela rozike ;) Ampak dejansko sem se drugače počutila, druge stvari so mi pasale (pri fantih sladko, pri punčki pa noben kis ni bil dovolj kisel: se spomnim, ko še nisem vedela da sem noseča, sem se vračala iz Ljubljane in na avtocesti ves čas razmišljala o polnem kozarcu šampinjonov iz hladilnika. Na žalost je bil kozarec prazen, samo še dva sta plavala noter, če bi bila trgovina še odprta, bi jih šla kupit, ker je bila potreba tako močna), zabuhla sem bila v obraz,..... tiščalo me je dol od dneva, ko sem izvedela za nosečnost (kaj psiha naredi ;)) Ginekologinja mi je šele zadnji teden nosečnosti potrdila, da lahko kupim roza dekco ;) Sem pa zanosila prvi možen dan v ciklusu (kar šest dni pred ovulacijo, toliko časa je naša borka čakala na trenutek), tako da ja, to bo kar držalo (no, pri meni že...), ker fanta sta ratala v času ovulacije user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.9.2013 10:52:09   
Metuljčica 2013

brez obsojanj punce!

nočem te obsojati, a če boš razmislila tako: Sem vesela, da sva oba zdrava in, da sploh lahko imava zdrave otročke, boš mogoče videla, da spol kljub temu ni tako zelo pomemben.
Sem si pa tudi jaz v prvo bolj želela pupo, priznam, ampak sem vedno rekla, da tudi, če bo fant ga bom imela najraje! Sedaj v drugo pa sem vedno govorila: Če bom še kdaj imela enega, bi raje še eno pupo. A ko sem zanosila, sem rekla, da mi je popolnoma vseeno, le da bo dete zdravo in, da bo šla nosečnost lepo skozi do PDP-ja, brez težav. Sedaj sicer res kaže vse na to, da bo še ena pupika - na nobenem UZ do zdaj še niso vidli lulčka, tako, da verjetno je res punčka. Ampak sploh nima nobene veze. Važno, da so otroci zdravi, pa da jih lahko imamo. Srce se mi para za ljudi v moji bližini,ki se trudijo že leta in zaenkrat brez uspeha user posted image . Upam, da se ti želja kljub vsemu izpolni, a tudi, če bo še tretji fantek ne smeš bit razočarana, ampak samo vesela novega bitjeca. Vso srečo user posted image

ticker mi zamuja za dva dni :D ampak se mi ga ne da nastavljat na novo :P

(odgovor članu nirak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.9.2013 11:07:43   
Tippi
Luni vse to je naključje kar opisuješ. namreč dejstvo je, da nobena oblika trebuha, niti potreba po hrani ali kakšne tretje čenče, ne napovedujejo spola. edina stvar, ki zares dela je invazivna oziroma genetska preiskava ploda. niti UZ ni stoprocenten. Tako da, nasvet v smislu, opazuj se, je iz trte izvit. pa brez zamere user posted image

jaz se do pike točno strinjam z Metuljčico! verjamem, da je želja velika, pa vendar, prepričana sem, da ne glede na to, kaj dejansko greješ, boš čez čas vesela. zato je tudi prav, da čim prej izveš, da se tako tudi čim prej navadiš na novega člana oz. članico. ti pa vseeno želim, da se ti izpolni želja po luliki user posted image user posted image

(odgovor članu Metuljčica 2013)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.9.2013 11:14:54   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
..namreč dejstvo je, da nobena oblika trebuha, niti potreba po hrani ali kakšne tretje čenče, ne napovedujejo spola. edina stvar, ki zares dela je invazivna oziroma genetska preiskava ploda. niti UZ ni stoprocenten. Tako da, nasvet v smislu, opazuj se, je iz trte izvit. pa brez zamere user posted image

podpis user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.9.2013 12:05:25   
Luni
Tippi user posted image , važno samo, da je znanstveno dokazano... Pozabljaš na ženski šesti čut user posted image , govorila sem pa samo o sebi, ne o čenčah, ma, brez veze, res, ...... No glej: pri meni se je izkazalo za prav, jaz zase, samo sebe, predvidem, da poznam, ja, zelo dobro, upam, da mi pride še kdaj prav user posted image , nisem govorila ne o čenčah, ne "pravilih", vsako žensko telo je individum in kar je zame tako, je za drugo lahko ravno obratno, pa tudi govorile smo o tretji nosečnosti, ne o prvi... Škoda zate, da se zaneseš samo na genetske preiskave, ......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.9.2013 12:19:05   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: Luni
Pozabljaš na ženski šesti čut user posted image

Ampak res. Nama so do 34. tedna govorili, da bo punčka. Različni UZji, različni zdravniki. Čeprav mi je bilo popolnoma vseeno za spol, jim nekako nisem verjela in sem imela občutek, da bo fant. No, v 34. tednu nama je en priznan G potrdil mojo domnevo, ki se je izkazala za resnično ob rojstvu user posted image

lp

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.9.2013 13:11:03   
tara.81
nirak mogoče sem pod vplivom hormonov in današnjega prihoda gospe user posted image ...sam me kar razjezijo taki posti. Po 2 letih neuspehov, da berem, da bo kdo razočaran, ker ne bo otrok spola, ki si ga želi, mi kar dvigne pritisk. Bodi vesela, da vam je uspelo brez težav, da bo otrok zdrav, da je vajin. To se mi zdi čisto preseravanje!!! user posted image user posted image Namesto, da bi bili ljudje srečni, ker poteka vse brez težav, si delajo probleme, kjer jih ni. Mi je žal, sam res ne razumem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.9.2013 13:22:47   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: Luni
Pozabljaš na ženski šesti čut user posted image

Ampak res. Nama so do 34. tedna govorili, da bo punčka. Različni UZji, različni zdravniki. Čeprav mi je bilo popolnoma vseeno za spol, jim nekako nisem verjela in sem imela občutek, da bo fant. No, v 34. tednu nama je en priznan G potrdil mojo domnevo, ki se je izkazala za resnično ob rojstvu user posted image

čisto pravilno, nič ni narobe bit skeptik ob UZ-jih, če ti filing to govori.. če bi pa tako razmišljala ob amniocentezi, bi pa bila v coo-coo sferi user posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.9.2013 21:04:09   
nirak
sama sem vedno govorila da bom imela tri fante-to je moh 6 čut od nekdaj! nikoli se nisva za tretjega pogovarjala zaradi spola! mogoče je to sam zdej,ker se je dejanskio zgodilo!to pač da sem noseča;) je pa definitivno okolica ta ki navija za deklico.v 98% primerih rečejo ja v tretje bo pa ja ratalo ipd. tiste katere imate žal težave z zanositvijo...kaj naj vam rečem...ne tega brat! sem ta srečnica ki si želi še enga zdravega otroka in mogoče malo bolj navijam za roza barvo to je vse!!! da bi imela komu kitke plest in šminke posojat:D s tem ne želim nobenega užalit!!!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.9.2013 22:00:42   
Anonimen
Čisto razumem te tvoje občutke, sem tudi sama imela podobne, čeprav ravno obratne user posted image
Tudi pri nas imamo dva fanta, sedaj sem tretjič noseča in dva zdravnika sta napovedala punčko. Čez dva meseca bomo videli če sta imela prav user posted image
Ampak jaz sem si zelo želela še enega fantka. In tudi bila prepričana, da bo. Ko mi je zdravnica na morfologiji povedala, da bo punčka sem bila dva dni čisto preč user posted image Kar nisem verjela. Tudi starejša dva navijata za fantka in res upam, da ne bosta razočarana, ker bo punčka. Ne želim jima namreč povedati, saj je to najina skrivnost do poroda.
No, vedno sem si želela tri pobalinčke. Bojim se, da bosta starejša dva punčko zapostavljala, da pač ne bodo tak tim, ker se ona najbrž ne bo igrala s traktorji, avti in vsem tem. Bojim se, da mi bo kdaj rekla, zakaj pa ona nima sestrice ampak samo dva brata. Vidiš, meni pa gredo take stvari po glavi. Sama imam brata in sestro in s sestro sva res zaveznici in prijateljici. Žal mi je, da moja hčerkica ne bo občutila te sestrske ljubezni. Četrtega otroka namreč ne bomo imeli, pa tudi če bi ga imeli bi lahko bil pa spet fant.
Ko gledam svoja dva sinova, ki se tako lepo razumeta bi imela kar še enega takega. Sorodstvo seveda navija za punčko, najbrž tudi za to, ker je od 12 otrok po obeh straneh samo ena punčka.

Ampak veš kaj ti povem na koncu. Ko sem izvedela, da bo punčka, sem bila razočarana, priznam. Ampak ko sem vse skupaj prespala, sem ugotovila, da to punčko komaj čakam, da bo tudi za mene to nekaj novega. No žal mi je le tega, da moja punčka nikoli ne bo imela sestrice, tako kot imata bratca drug drugega. Sem pa res prav vesela, da bo tudi pri nas malo roza barve, saj sem te modre že sita user posted image

(odgovor članu nirak)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.9.2013 22:05:48   
mateyka
je že v redu nirak, saj ene razumemo user posted image

(odgovor članu nirak)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.9.2013 22:55:04   
anckabancka
Tudi meni so v tretje rekli: no, zdaj pa mora biti punčka. Četrtič je ginekolog rekel, da bo punčka in sem rodila fantka. Petič so mi pa rekli: samo da bo otrok zdrav user posted image

In zdaj imamo 5 navitih, lumpastih, živahnih fantov user posted image Pa sem veliko razmišljala, zakaj mi ni usojena ena punčka in prišla do sklepa, da sem očitno super mama za vzgojo fantov. Sigurno jih je 5 istega spola z enim namenom. So pa res nerazdružljivi od tavelikega osemletnika, do malega enoletnika...

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.9.2013 13:33:38   
SU
Tudi jaz ne obsojam... se mi zdijo popolnoma normalni občutki... Poskusi se pa sama tko nekako prepričat... da je res najbolj pomembno, da je vse OK, da sta z bibo zdrava/zdravi, da lepo donosiš, lepo rodiš... in se otroček lepo razvija! Če bo fantek, vama še vedno ostane, da toliko časa delata na user posted image , da bo punčka!! user posted image
...sem imela eno sošolko, pri kateri so starši delali na dojenčku toliko časa, da so dobili njo... Tako, da ima 4 starejše brate!! In posledica: ona je bla tko fantovska kot noben fant v razredu!user posted image
V glavnem...tudi mene so pri obeh nosečnostih spraševali: kaj pa ti misliš? kaj boste meli? kaj se ti zdi? ......user posted image jaz pa nobenga posebnega občutka...! user posted image ...in potem sem imela slabo vest...češ: kakšna nosečka pa sem, da ne vem kakšnega spola bo moj nerojeni otrok?!?! ...v drugo sem se potem umirila in ugotovila, da to ni to...in bo že ginekolog povedal kaj bomo meli!
Vem, da ti izkušnje nič kaj ne pomagajo, pa vendar... poskusi se umiriti in resnično misliti na to, da je pomembno, da sta z otročkom zdrava ALI zdravI! pa boš potem vsaj uživala v radostih nosečnosti... če ne te bo pestilo dokler ne izveš... drži se.

(odgovor članu nirak)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.9.2013 9:10:24   
M&A
Anonimna, jaz imam dva fanta, tretja pa je punca - in so krasna ekipa! Stari so od 8 do 3 leta. Dobro se štekajo, lepo se igrajo skupaj, mala je čisto nora na starejša brata. Mogoče je malo bolj fantovska kot druge punčke, oblači se raje v hlače kot v oblekice, tudi igrače za punčke je ne zanimajo preveč.
Midva sva srečna, da se nama je tako izšlo user posted image

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.10.2013 19:56:03   
Taddy78

brez obsojanj punce!

Pri znancih so pri 6-em fantu nehali dalat punčke user posted image

(odgovor članu nirak)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.10.2013 10:48:35   
Anonimen
Joj te čisto razumem o čem razmišljaš.Midva imava tudi dva fanta in seveda razmisljamo da bi se sli se v tretje in zelimo si punčke.Ampak zelim si samo da bi bil otrok zdrav,ker koliko slabi stvari zdaj slisim mi je res čisto vseno kaj bo samo naj bo zdravo in normalno,tudi ti probaj razmislajti v tej smeri.Srečno

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
12.10.2013 18:53:23   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

brez obsojanj punce!

Pri znancih so pri 6-em fantu nehali dalat punčke user posted image

tole me spominja na enga k je enkrat reku, sej fanta ni težko narest sam lahko, da se otrok do takrat že nabere - meu je 4 deklice in tazadnji je bil fant... user posted image user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.11.2013 7:05:54   
Anonimen
Tudi jaz si želim v tretje punčko. Prebrala sem nemilo gradiv na to temo.

Kot prvo naj poudarim to, da že nekaj let kolebam imeti tretjega ali ne - odločila sem se, da se bomo tega lotili takrat, ko bom razčistila pri sebi, da ok, lahko si želim punčko, vendar bom prav tako vesela, če bom imela privilegij vzgajati še enega fanta, zdravega otroka. In sedaj sem na tej točki, ko ugotavljam, da si želim predvsem otroka. Nič pa ne škodi, če poskusiš malo naravo prepričat, da naj bo tokrat punčka
user posted image

PREHRANA

Povezava med prehrano in spolom je že dolgo znana. Gre za to, da s prehrano spremeniš tvoj ph, ki ima dvojni učinek - kislejši ph nožnice je bolj naklonjen X spermijem in pobije Y spermije, hkrati pa spremeni "ionski naboj" jajčeca tako, da nižji ph npr. privlači X spermije. Prehrana naj bo bogata s kalcijem in magnezijem - veliko mleka in mlečnih izdelkov in čim manj soli in kalija. Dieta za punčke je kar težka - nič krompirja, rdečega mesa, citrusov, kave..ipd. Malo si poguglaj kaj spada med hrano, ki te zakisli. Baje pomaga tudi, če ženska uživa manj kalorično hrano - finta je v tem, da naj bi se ustvarile okoliščine "pomanjkanja". V kriznih časih so se preverjeno rojevale pretežno punčke - baje smo vzdržljivejše in lažje prenašamo krize user posted image

TIMING

Slavna zgodba o ovulaciji ipd. Mi bomo poskušali z odnosom 4-5 dni pred O. Pomemben je tudi položaj - moški naj bi ejakuliral čim bliže vhodu v nožnicu - tu je okolje bolj kislo in sovražno in X spermiji imajo več šans..

Potem pa so tu še lune, bioritmi, koledarji - ni da ni. Sama se pač odločiš, kaj verjameš. Jaz sem se odločila za zgornjo kombinacijo. Za moja dva fanta smo delali ravno vse kontra - prehrana z veliko mesa, krompirja, odnos na O...skratka po tej logiki pri nas teorija drži.

Kot pa sem rekla - nič ni narobe poskušat, glavno, da je prvi in edini pomemben cilj zdrav user posted image , z lulčkom ali brez user posted image

(odgovor članu Izabelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.