|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GSM-i Kdaj?
5.7.2009 19:11:14   
blaža
Mene pa zanima kdaj ste svojim otrokom prvič kupili mobilni tlelefon?

Nekaj vem, da se je že pisalo, ma ne vem, če prav s tem namenom.

Naš je star šest let in ni vprašal zanj, ... dokler ga ni dobila deklica, ki je hodila z njim v vrtec, ob koncu tega šolskega leta.

Zdej se je malo potolažil, ker smo mu dali enega ta pravega, ki ne dela več dobro in smo napolnili baterijo, samo, da sveti lučka in se z njim lahko igra.

Nama z možem se zdi še prezgodaj in misliva, da toliko star otrok ne potrebuje še mobitela.

Kako je pa pri vas? Kdaj ste kupili otroku mobitel?

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GSM-i Kdaj?
5.7.2009 19:27:04   
Erdbeere
konec vrtca?? Zakaj pa otrok takrat potrebuje mobitel?

Naša je končala prvi razred pa ga nima še nihče v njihovem razredu, pa tudi po mojem mnenju ni potrebe, da bi ga imeli, vsaj še 2 oz. 3 leta 100% ne. saj še niti številk ne pozna oz. črk le zakaj naj ima potem mobitel user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.7.2009 19:31:49   
blaža
Ja meni se tudi zdi brezveze, ker v šoli ga ne bo smela imet, pri tej starosti hodim še vedno z njim ven na sprehode, sam je lahko le za krajši čas pred hišo, v šolo in iz šole bo šel v spremstvu mene ali moža in mi se zdi res glupo, da bi imel mobitel in ga tudi še nekaj let ne bo, po moje tam nekje, do tretjega razreda, ko bo šel npr. sam domov, ali pa sam malo ven.

No sej ta deklica pozna že črke in številke, sej jih tudi moj sin, sta edina v razredu, ki znata brati, ma to nima nobene veze s tem, ker se mi zdi res prezgodaj. no normalno, da zdej naš bi tudi imel, ma ne bo nič iz tega.

No me je samo zanimalo, kako je to pri drugih, in kdaj ste kupili otroku mobitel in iz kakšnega razloga.

< Sporočilo je popravil blaža -- 5.7.2009 19:32:52 >

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.7.2009 20:31:39   
ALWAYS LARA
dokler ne bosta začeli hodii sami okol ne bosta meli mobitela. še potem ne vem kdaj ga bosta dobili??!! user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.7.2009 20:34:39   
gita10
Pri nas jih ima že kar nekaj od vrtca naprej in mi na veliko teži vendar mi na kraj pameti ne pade da mu ga kupim.Sem ga pa naučila klicat iz hišnega , ker bo v drugem razredu prihajal pred mano iz šole, da se mi vedno javi, ko je doma.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.7.2009 20:40:34   
matkica
Pri nas smo res ta večji hčerki kupili mobitel ko je hodila v drugi razred.Zato ker sva bila oba z možem v službi da je lahko poklicala,da se mi je javila,ko je prišla iz šole.Hišnega telefona pa takrat še nismo imeli.Drugače se mi pa zdi,da otroci sploh ne rabijo mobitela.To je moje mnenje.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.7.2009 20:44:59   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Pri nas jih ima že kar nekaj od vrtca naprej in mi na veliko teži vendar mi na kraj pameti ne pade da mu ga kupim.Sem ga pa naučila klicat iz hišnega , ker bo v drugem razredu prihajal pred mano iz šole, da se mi vedno javi, ko je doma.

user posted image , sem mislila, da je to bolj redko, pa vidim, da ne.

Da si ga pa naučila, da pokliče na navadnem telefonu, da se javi, ko pride domov, je pa pametno.

Pri nas ne bo tega problema, ker končava z možem že pred trejo delat in bo v podaljšanem. Tako, da smo ob 15ih skupaj vsi že doma.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.7.2009 23:47:23   
Olivija
mi smo naši starejši že povedal, da bo moral počakat vsaj do 10. rd. Stara je pa 6 let.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.7.2009 7:03:40   
Anonimen
moj je star 8 let. zdaj gre v tretji razred. pa sem ga vprasala ce bi imel telefon, in je odgovoril dane.
pa tudi brezveze se mi zdi, kot je ze ena napisala pred mano. sam okoli ne hodi. z mozem ga pripeljeva in odpeljeva v solo in iz nje. okoli ne bluzi:)
tako, da mislim, da bo se kaki 2-3 leta brez. pa tudi, ce bi mu ga kupila, stavim glavo, da ga v dveh dneh izgubi!

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
6.7.2009 7:04:58   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

moj je star 8 let. zdaj gre v tretji razred. pa sem ga vprasala ce bi imel telefon, in je odgovoril dane.
pa tudi brezveze se mi zdi, kot je ze ena napisala pred mano. sam okoli ne hodi. z mozem ga pripeljeva in odpeljeva v solo in iz nje. okoli ne bluzi:)
tako, da mislim, da bo se kaki 2-3 leta brez. pa tudi, ce bi mu ga kupila, stavim glavo, da ga v dveh dneh izgubi!

ja sej, naš tudi vse naokoli valja in ne ve kje ima.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.7.2009 9:14:24   
Netopirčy81
Men tut ni jasn, kaj bo otroku GSM???Bedarija v glavnem. Ko bojo starejše, pa ne rečem...

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.7.2009 10:06:21   
špelin@
Naša bejba je dobila GSM v 4. razredu pri starosti 9,5 let - lani jeseni. Kupili smo ji ga izključno zato, da sva lažje usklajevali njene obveznosti po šoli - me je lepo po pouku poklicala in sva se sproti dogovarjali. Ker imamo družinsko vez, z možem plačujeva 5 EUR za vse medsebojne pogovore in sms-e med nami tremi. Kar kliče svoje prijateljice in ostale, krije sama - ima mobi paket.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.7.2009 14:53:08   
Anonimen
ja, meni se zdi tam okoli 10ega 11 ega leta kar primerno, sploh , ce imajo otroci kake izvensolske dejavnoati in so kdaj sami doma ali kdaj kam sami grejo. pa seveda odvisno od otroka do otroka, kako je pripravljen pazit na stvari.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
7.7.2009 6:16:13   
caillou
Mi smo punčki kupili pri šestih letih in pol. Zakaj? Zato ker je bila reva dolgo v bolnici in smo se v večernem času in ponoči lahko pogovarjali. Telefon je odslužil in to dobro. Ni nam žal, da smo ji ga kupili, pa čeprav ga v končni fazi sedaj sploh še ne potrebuje.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.7.2009 8:40:57   
KIKI****
Nimam pojma, kdaj jima ga bom kupilauser posted image .

Ko bo prišlo tako daleč, da ga bosta potrebovala.

Jaz sem si ga sama kupila pri 16 letih, ata mi ga ni hotel, pa še dandanes raje pove, da bi blo boljše da ga ne bi mela ker"preveč" klicarim, user posted image user posted image user posted image . Kaj čem, to mamm verjetno v prirojeno napakouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.7.2009 18:19:48   
uwaga
Naša je dobila gsm za 10. rojstni dan, v 4. razredu.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.7.2009 12:25:03   
XNINČEKX
Živjo,

mi smo tamalemu kupili telefonček, ko je zaključil v vrtec in sicer s tem namenom, da ko je šel že sam ven, da je imel telefon s seboj, da sem lahko čekirala kje je, ga poklicala naj pride oz. če kaj ne bi bilo ok, da javi.

Moram pa reči, da telefon redko uporablja. Vsake toliko čassa pošlje kakšen sms bratrancu oz. ga pokliče za minuto, da mu pove kar je "nujnega"user posted image . Ponavadi pa jaz porabim tiste zaenje eure oz. cente pred pretekom

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.7.2009 9:25:30   
jagoda77
od mojga starejša je dobila mobi pri 7ih letih, zato ker je enkrat ena njena dejavnost odpadla in je mogla čakat eno uro in je dobila mobi... oki. sej kul, samo tamala zapravi več kot 20€ na mesec user posted image in to je bivša celo navedla med vzroke za povečanje preživnine user posted image .

Jaz sem mnenja, da če že ima otrok mobi, potem se ga tudi nauči ravnati z njim, torej... na začetku meseca mu naložiš gor 5 EUR in če jih v 2 dneh porabi, bo brez, drugače pa da ti kot staršu pozvoni, tako nič ne porabi ali pa kakšen SMS pošlje in mislem, da več kot 5 eur ne more zapravit.

(odgovor članu XNINČEKX)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.7.2009 11:50:07   
princeska29
moj sin ga je dobil za 7 rojstni dan uporablja ga zelo poredkoma ker pozabi na njega(tudi napolnit ga pozabiuser posted image )tak da po mojem brezveze da ga sploh ima!odločil se je da bo v letošnjem šolskem letu obiskoval glasbeno in plesno šolo pa bo po mojem prišel kar prav mobi da bomo lahko usklajevali  obveznosti med sabo do tedaj pa mislim da bo kar lepo počival doma na polici poln ali prazenuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.8.2009 9:31:44   
mala zirafa
Se strinjam z miško.Nič pred puberteto.Pa glede na to da imamo šolo samo čez cesto mislim da ga bo rabila še kasneje.

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.8.2009 0:32:37   
polma
Glej-eni vedno prinašajo nepotrebne novosti v razred, navadi se. Pri nas imajo GSMje od prvega razreda.
Ker ima dolgo pot do doma, je naša dobila GSM v 4m razredu, da je ni bilo strah na poti domov. Prej ga ni potrebovala, ker sem jaz hodila po njo v šolo. pa tudi v 4. r. ga je dobila bol zato, da sem jaz mirna. žal je tako, da si ne bi oprostila, če bi pa prav zaradi tega ker ne bi mela gSM karkoli bilo narobe.

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.