|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tretji otrok
6.10.2013 10:56:39   
bibi30
Lep pozdrav punce
Malo vam pisem da me, ne vem, mogoče malo spodbudite.Želimo si tretjega otročka,seveda tudi zato ker imamo dva fanta in bi zdaj radi punčko če bi ratal ampak seveda najbolj vazno je da bi bilo zdravo.Tudi če bo fant imam pa veliko cunj za fanteuser posted image .V glavnem me pa skrbi vse po vrsti,finance,zdravje otroka,toliko slabih novic slisim da me je prov strah in razmislajm da ze imam dva zdrava otroka in ali se mogoče igram pa se rodi bolan otrok in tako vsem uničim zivljenje.Ne vem a je vam to grdo razmislanje?Ma sej ne vem mal sem zmedena.Skrbi me vseee.Tudi finanačno ali bo to zneslo,trije so kar močen zalogaj,sploh ko bo sola tolazi me mogoče to da takrat ne bo več kredita.Kaj če enkrat ukinejo otroske,saj ne da se zanasam na njih ampak če so trije kar prav pride a ne?Kompliciram a ne?Okolica bo tudi čist v soku po moje,v teh tezkih časih bodo mel pa se tretjega,to itak vem da lahko pričakujem.Ah joj,saj ne vem.Ful si zelim ampak me pa skrbi.
hvala ker ste me brale
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tretji otrok
6.10.2013 14:07:18   
Anonimen
Bom rajši po anonimno odgovarjala. user posted image

Pri meni je zelo podobno občutje in podobna vprašanja in strahovi, samo da se gre za 4. otročka. Sva bila že čisto odločena, da zagovoto ne, še posebno, ker sem v zadnji nosečnosti imela nemalo težav, pa me je G fejst spodbudila, tudi temeljito me je pregledala in je rekla, da je vse ok in da naj kar imava še enega. Zdaj bova pa prepustila, kakor nama je namenjeno, če rata super, če pa ne bo ratalo, mi pa tudi ni panike. Ko je enkrat želja dovolj močna, gre ta želja preko strahov, vsaj tako jaz pri sebi doživljam. Riziko, da gre kaj narobe, je pa tako vedno.

(odgovor članu bibi30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2013 20:40:21   
Anonimen
Joj jaz sem v istem šmornu, s tem da je pri nas v igri user posted image 4 otrok..isto se sprašujem...kako bo, če znižajo plače, ukineje otroške(čeprav jih nimam ravno velik), kako bo če se standar spremeni...zaenkrat nam gre dobro, ampak se mi zdi da so tako čudni časi, da si kar ne upam v to..eni strašijo, da se bodo ne vem koliko plače znižale(če pride ta trojka), da bodo vse ukinjali...in tudi moja zadnja nosečnost je bila polna težav, po rojstvu takoj operacija(tako pri meni, kot pri otroku), ampak vem da je bilo to zgolj naključje..ja res se je težjko odločit :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.10.2013 8:07:25   
ribica.

Če si ga srčno želiš, ga imej! otrok ostane, poblemi minejo :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2013 9:32:11   
Anonimen
Tudi pri meni je podobno razmišljanje, vendar gre pri nas tudi za 4. otroka. Otročka si srčno želim, samo me je strah zaradi zdravja, financ in odziva okolice, ki zna biti včasih zelo kruta. Pa še starost me skrbi, stara sem namreč 38 let user posted image

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2013 9:55:51   
Anonimen
Pri meni je podobno, sicer gre za 2. otroka, ampak kaj pa če bosta dvojčka..... skratka, ob teh hudih časih, ko človek res ne ve kaj naj pričakuje, me je strah!!!!! Želja je velika, strah pa tudi. Tehtnica pa je odvisno od hormonov, enkrat na eni, drugič na drugi strani.... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2013 10:41:33   
Anonimen
Tud jaz si zelim 3. Razlika je v tem, da imava dvojcke, ki so prisli po dooolgih letih zdravljenja in umetnih postopkov. In ce bi lahko zanosila naravno, ne bi niti razmisljala, bi prepustila naravi da naredi svoje. Ker pa se ne da, razmisljam al bi sla spet v te postopke za 3. strucko al pa naj se zadovoljim, ker sem imela to sreco da sem uspela tam kjer mnogim ne uspe...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.11.2013 7:17:03   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: bibi30

Lep pozdrav punce
Malo vam pisem da me, ne vem, mogoče malo spodbudite.Želimo si tretjega otročka,seveda tudi zato ker imamo dva fanta in bi zdaj radi punčko če bi ratal ampak seveda najbolj vazno je da bi bilo zdravo.Tudi če bo fant imam pa veliko cunj za fanteuser posted image .V glavnem me pa skrbi vse po vrsti,finance,zdravje otroka,toliko slabih novic slisim da me je prov strah in razmislajm da ze imam dva zdrava otroka in ali se mogoče igram pa se rodi bolan otrok in tako vsem uničim zivljenje.Ne vem a je vam to grdo razmislanje?Ma sej ne vem mal sem zmedena.Skrbi me vseee.Tudi finanačno ali bo to zneslo,trije so kar močen zalogaj,sploh ko bo sola tolazi me mogoče to da takrat ne bo več kredita.Kaj če enkrat ukinejo otroske,saj ne da se zanasam na njih ampak če so trije kar prav pride a ne?Kompliciram a ne?Okolica bo tudi čist v soku po moje,v teh tezkih časih bodo mel pa se tretjega,to itak vem da lahko pričakujem.Ah joj,saj ne vem.Ful si zelim ampak me pa skrbi.
hvala ker ste me brale

A sem jaz to pisala? user posted image Poglej iste, čisto iste dileme imam tudi jaz. In to že nekaj let. Zdaj sem pa prišla do točke, ko se je potrebno odločiti, saj nisem več rosno mlada. Želim si zelo močno. Mož tudi. Kredit sva sicer odplačala letos in trenutno nam finančno gre, damo tudi kaj na stran. Vendar pa me potem skrbi spet vrtec, otroci rastejo, bodo študirali,..Da niti ne govorim, v kak svet bi rodila še enega otroka.

Vendar pa - vem, da če ga ne bom imela, bom to obžalovanje nosila v sebi do konca življenja. Življenje se ne da splanirat - pridejo bolezni, nesreče, zgubijo se službe...in kaj naj? Iz izkušenj, vse se vedno uredi, vse se vedno zvozi. To mora biti ena zakonitost življenja user posted image . Ja, prav je, da smo odgovorni, da razmišljamo o prihodnosti. Ampak je tudi prav, da živimo svoje sanje in svoje življenje.

Gledam tako - zaenkrat nam finančno gre. Poskrbela sva za določena zavarovanja v primeru najhujšega. Obadva po starših lahko računava na nekaj dediščine, tako da bi lahko otrokom čez toliko let pomagalo priti do svojega stanovanja. Ostalo pa lahko le upam in prosim, da bomo vsi zdravi. Če bo to, se bomo vedno znašli.

Tako da, sem se odločila, da ne bom več sanjala življenja, ampak živela svoje sanje user posted image

(odgovor članu bibi30)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.11.2013 8:52:09   
patrino
Lepo napisano "kopija Bibi30"user posted image .
Jaz bi samo rekla, da so trenutno časi res precej nenaklonjeni iz vseh možnih vidikov. Vendar bi se zagotovo še enkrat isto odločila- imamo tri. Zagotovo nam ni z rožicami postlano, saj se trudiva oba , da jim zagotoviva tisto kar je potrebno. Poudarjam v večini primerov tisto kar je potrebno in ne vedno tisto kar si želijo. Žal je tako. Vsega jim pač nikoli ne moreš dati oz. je po svoje zagotovo bolje tako. K sreči so vsi zelo realni in skromni in je ponavadi tisto, kar je potrebno tudi tisto kar si želijo. Seveda so tudi izjeme,če si jih seveda lahko privoščimo, ki pa so bolj izjema kot pravilo.
Gre se zato, da v teh časih res ni vedno najlažje, pa ne zato, ker imamo tri otroke, pač pa zato, ker je sedaj vse okrog nas takšna situacija. To krepko občutijo tudi tisti z enim ali dvem otrokom. Nekateri še bolj. Malo za šalo , malo zares- v bistvu te en dodaten otrok ne stane veliko več (ali celo manj) kot vzdrževanje dragega avta na mesec.In daje vsaj po mojem mnenju veliko večje zadovoljstvouser posted image .
Resno- osebno , kljub finančni zaostritvi , ki nam ni preveč naklonjena, vem, da bova oba storila vse, da mali ne bi prehudo občutili trenutne situacije. Mene v bistvu bolj mori to, da v vsakdanjem času, ko zagrabimo vsako priložnost za dvig družinskega proračuna, otroci ne opazijo toliko pomanjkanje financ, kot to, da imaš zanje zaradi zaposlenosti žedalje manj časa in energije.
Pa še to- osebno mi ni bilo nikoli težko zategniti pas in se marsičemu odreči, če si nekako vedel, da bo čez toliko in toliko časa, ko bo dosežen nek tvoj cilj, situacija boljša, lažja.
Dandanes pa živimo v nekakšni agoniji, ki ji ne vemo rok trajanja. To mene najbolj muči. Koliko časa bo šlo še tako navzdol, koliko časa bomo vsak mesec še bolj zategovali pas- ali bo situacija vsaj kaj bolj perspektivna, ko bodo naši mečkini zrasli...
Verjamem , da je v takšen svet težko roditi otroka- res da so bili včasih tudi težki časi, pa so se otroci rojevali, vendar so imeli nekako ljudje neko luč na koncu predora, sedaj je pa še ni videti..
Kljub vsemu pa- ponavljam- jaz bi se še enkrat odločila za tretjega otroka- mogoče malo zaletavo, vendar bi se.

< Sporočilo je popravil patrino -- 9.11.2013 8:54:34 >

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.11.2013 8:56:55   
no_name1
imam 3 male otroke in ni lepšega! vedno bi se odločila za najmanj tri. res, da je včasih težko, ampak dobiš pa povrnjeno neizmerno količino ljubezni. glede zdravja: seveda gre bolezen iz enega na drugega in tretjega, pa je nato že taprvi spet bolan in včasih imaš občutek, da gre za začarani krog, ki se nikoli ne konča. ampak saj mine! gre pač za običajne bolezni, ki jih otrok mora preboleti, pa naj gre samo za enega, dva, tri ali pet.

glede financ lahko govorim iz mojih izkušenj. oba imama službi za nedoločen čas, kar pa seveda v današnjih časih dejansko skoraj nič ne pomeni. ne živimo na veliki nogi, ne gremo 3x na leto na morje, o kakšnem večjem nakupu morava skrbno premisliti in ga natančno načrtovati. toda lačen ni nihče, smo na toplem, tu pa tam dobijo vsi 3je kakšno stvar, ki jo jaz osebno smatram za "luksuz" (čeprov, luksuz je relativna stvar in jo vsak tolmači po svoje), 1x na leto gremo na morje, stroški, ki nastanejo zaradi vrtca in šole, so redno pokriti. po drugi strani pa pomislim, kako so včasih živeli z mnogo, mnogo manj in mnogo večjimi družinami. pol stvari, ki jih imamo mi na razpolago, takrat ni bilo. ljudje so bili bolj iznajdljivi, ker jim drugega niti ni preostalo.

takole bom rekla: tveganje vedno obstaja, da te trofi kaj slabega. toda, kdor ne tvega, nikoli ne dobi. življenje je mnogo prekratko, da nebi poskusili uresničiti svojih sanj in želja. dokler sami nismo v eni extremni situaciji, nikoli ne bomo vedeli, kako odreagirati. in ponavadi nas preseneti dejstvo, da se dejansko lahko dobro znajdemo v njej, kajti človek ima dobro razvit nagon po preživetju. no risk, no fun, no happiness :)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.11.2013 19:01:54   
bibi30
Joj punce tole ste tako lepo napisaleuser posted image .No mi smo se kar odločili da gremo se v tretje.Moz pravi če sfolgamo dva bomo pa se tretjega.Mal me skrbi ampak menda ze bo.Naj bo otrok zdrav drugo bo pa ze.

(odgovor članu no_name1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.11.2013 19:08:44   
patrino
Super Bibi user posted image

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu bibi30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.11.2013 19:11:39   
Anonimen
Bi se priključila tej debati....

Mene muči enaka želja, le da imam jaz veliko več argumentov proti, pa me vseeno daje... Srce mi pravi eno, pamet drugo.

Stara sem 39 let, imam dva fanta, stara 9 in 7 let. Oba sta ZELO zahtevna, mlajši, ker ima avtizem, starejši pa se čuti zapostavljenega zaradi mlajšega brata in seka po svoje :( Ja in jaz si poleg tega vsega želim še eno nosečnost, dojenje, cartanje.... deliti to veselje z možem, sinovoma.

Mož bi bil za še enega takoj, vendar "lahko trezno" razmišlja. Zdaj smo ravno malo na zeleno vejo prišli, imamo se lepo....

Meni pa se dobesedno blede, ko ponorijo hormončki, sanjam tako intenzivno o še enem otročku, božam trebušček, čutim brce, celo rodim in skoraj že vidim dete, pol se pa zbudim... in vsake take sanje, me še bolj dušijo, delajo praznino v duši...

Je bila katera v podobni situaciji in se ni odločila za še enega, kako umiriti tako močno željo, ali s časom mine in pozabiš, ali ostane praznina za vedno :(

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2013 19:56:16   
BiserVal
Pozdravljena,

sem čisto na istem kot ti, ista starost, dva otroka istih let in tudi mene daje že eno leto in skoraj vsak dan mislim na to a je smiselno ali ni smiselno.

Si milslim tudi, da so srečne tiste, ki so se zadovoljile z enim ali dvema in se sprašujem zakaj se ti pojavi taka želja?
Ali mogoče zaradi let. Bližamo se 4O- tim in bi rade še malo podaljšale mladost, občutile materinstvo mogoče na drugačen način?.

Bojazni, ki jih jaz imam so vezane na moje zdravje in utrujenost - ali je moje telo sposobno narediti zdravega otroka.

Kaj pa tvoj mož pravi*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2013 19:11:37   
Anonimen
vedno sva vedela, da želiva imeti vsaj tri otroke, trenutno ima dva. Sva rekla, da še malo počakava, da ne bom samo na porodniškah (sta en za drugim), AMPAK mene je zdej zagrablo, ko je s tretjim noseča moja prijateljica. Tipična slovenska favšija, s tem, da njej neizmerno privoščim, ampak v meni pa kriči, ona bon imela tretjega jaz pa še ne... in hočem tretjega, zdej, takoj!

no sva naredila kompromis, on je mislu, da bova počakala do poletja, js sm hotla takoj, pa bova enkrat februarja mogoče začela, če ne bom js žnarla in žnarla in ga prepričala, da poskusiva kar takoj, itak sva drugega "delala" skoraj eno leto.

brrrrr, ko mi je dans povedala, da je noseča sm kr vzplamenela navznotr, me medejo hormoni al kaj user posted image

(odgovor članu BiserVal)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.11.2013 19:21:39   
Anonimen
Ste me kar potolažile, ker sama preživljam isto. Želja po tretjem je zelo velika, s partnerjem pa nisva soglasna za enkrat. Vsakič ko slišim, da je kakšna prijateljica noseča, me dvakrat zadane. Najprej veselje zanjo, potem pa tisto, zakaj pa še ne jaz, kaj pa, če res ne bo nikoli več ... Včasih je težko biti ženska, kadar čutiš, da moraš okrniti svojo ženstvenost.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
4.12.2013 15:00:14   
SU
Jaz mislim, če si tako močno želiš in potem tega ne izpelješ, da vedno ostane praznina... po mojem ti je vedno žal, da nisi imel še enega, če si taaakooo želiš...
Tudi midva sva se odločila še za enega... oz. "delamo na tem" ... in ravno čakam ali bo + ali ne... pa sva ful tehtala-imamo dva škrata-6 in 8... ja, ven iz vsega nebogljenega, neprespanega...... ampak ali ni ravno to tisti čar... Da dobiš malo štručko, ki je nepopisan list, ki je tako nebogljena, ki te resnično rabi, ki... ki .... ki.... In ja. Sva se odločila, da bo še 3., če rata... In veselim se že, pa čeprav še nisem noseča. Pa tudi leta grejo proti 37. ... ampak počutim se še vedno sposobna donosit, rodit in poskrbet zanj/o tako da... Mislim, če sta uspela uštimat dva korenjaka, s tem, da je mlajši avtist... bosta pa še enega user posted image Premisli... če se ti zdi, da bi ratalo, potem bo sigurno ratalo, bosta sigurno speljala! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.12.2013 18:50:55   
Anonimen
Enako se dogaja meni, ko srečam nosečko, sem vesela zanjo, obenem pa žalostna, ker jaz nisem...

Me je starejši sin prejšnji teden čist šokiral. Sva se pogovarjala o dojenčkih, so imeli ravno debato v šoli in na vprašanje, če bi mi tudi imeli še enega dojenčka, odgovoril, da pa pol sploh ne bom imela nič časa zanj... Uf, jaz imam občutek, da sem dosti z njim, da sem mu vedno na razpolago, veliko govoriva o težavah mlajšega brata... noro, da otrok kaj takega reče. Ja, mi je dalo misliti....

Mož tudi v tej situaciji, ki jo imamo (dva zelo zahtevna fanta), ni kaj preveč navdušen nad tretjim otrokom...

Torej sem sama bolj kot ne, sama z željo po tretjem otroku. Takrat, ko so dobri dnevi, si pravim, da bi pa komot lahko še enega otročka imeli, ko pa je težko, kako bi pa še tretjega zrihtala....

Je vredno tišati in hrepeneti po nečem, po drugi strani pa lahko izgubim to kar že imam.

(odgovor članu SU)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.