BarbaraO
|
Zaposlena sem za nedoločen čas, pri privatniku. V pogodbi imam za osnovo navedeno Splošno kolektivno pogodbo za gospodarstvo, neto plače pa cca. 180.000,00 SIT. Na porodniško grem z 9. 8. 06, direktor pa mi vedno bolj daje vedeti, da me firma ne potrebuje, ker jih preveč stanem, dela pa ni dovolj. Seveda mi sam noče dati odpovedi, med vrsticami pa mi daje vedeti, da to pričakuje od mene (seveda, naslednje leto, po preteku porodniške, ampak, vedel bi rad pa že sedaj, da mi ne bi po 'nepotrebnem' dajali novega dopusta in regresa). Ker mož nima rednih prihodkov (ni zaposlen) oz. zadnje leto k hiši ni prinesel praktično nič, je moja plača tista, ki nas še nekako rešuje. Seveda sem v dilemi, kaj narediti. Koliko odpravnine bi mi po zakonu moral dati direktor, če me on odslovi? Kaj naj po vaše naredim? Šefica (direktorjeva žena) mi zadnje tedne (zopet) totalno gleda pod prste, kaj delam, če sploh kaj, potem pa vsak drug dan poslušam očitke, da gledam v luft. Dejstvo pa je, trenutno to počnejo vsi, ker pač ni dela. Ampak, na udaru sem pa samo jaz. Prav mučno mi je vsako jutro priti sem, ker ne vem, kaj naj delam. Hud problem, kajne? Ampak, nekako moram še prevedriti do porodniške, potem me pa drugo leto čaka iskanje nove službe. Svetujte! In hvala, seveda!
|