|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odpravnina
21.6.2006 14:31:14   
BarbaraO
Zaposlena sem za nedoločen čas, pri privatniku. V pogodbi imam za osnovo navedeno Splošno kolektivno pogodbo za gospodarstvo, neto plače pa cca. 180.000,00 SIT. Na porodniško grem z 9. 8. 06, direktor pa mi vedno bolj daje vedeti, da me firma ne potrebuje, ker jih preveč stanem, dela pa ni dovolj. Seveda mi sam noče dati odpovedi, med vrsticami pa mi daje vedeti, da to pričakuje od mene (seveda, naslednje leto, po preteku porodniške, ampak, vedel bi rad pa že sedaj, da mi ne bi po 'nepotrebnem' dajali novega dopusta in regresa). Ker mož nima rednih prihodkov (ni zaposlen) oz. zadnje leto k hiši ni prinesel praktično nič, je moja plača tista, ki nas še nekako rešuje. Seveda sem v dilemi, kaj narediti. Koliko odpravnine bi mi po zakonu moral dati direktor, če me on odslovi? Kaj naj po vaše naredim? Šefica (direktorjeva žena) mi zadnje tedne (zopet) totalno gleda pod prste, kaj delam, če sploh kaj, potem pa vsak drug dan poslušam očitke, da gledam v luft. Dejstvo pa je, trenutno to počnejo vsi, ker pač ni dela. Ampak, na udaru sem pa samo jaz. Prav mučno mi je vsako jutro priti sem, ker ne vem, kaj naj delam. Hud problem, kajne? Ampak, nekako moram še prevedriti do porodniške, potem me pa drugo leto čaka iskanje nove službe. Svetujte! In hvala, seveda!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odpravnina
21.6.2006 14:45:22   
Anonimen
Iz zakona o delovnih razmerjih:
41. člen
Delodajalec mora delavcu zagotavljati delo, za katero sta se stranki dogovorili v pogodbi o zaposlitvi.

Zdaj, če dela ni, ti lahko da delodajalec redno odpoved pogodbe o zaposlitvi in sicer gre tu za odpoved iz poslovnih razlogov. V tem primeru, ti pripada odpravnina po

109. člen-u
(1) Delodajalec, ki odpove pogodbo o zaposlitvi iz poslovnih razlo9gov ali iz razloga nespospbnosti, je dolžan delavcu izplačati odpravnino. Osnova za izračun odpravnine je povprečna mesečna plača, ki jo je prejel delavec ali ki bi jo prejel delavec, če bi delal, v zadnjih treh mesecih pred opovedjo.
(2) Delavcu pripada odpravnina v višini:
- 1/5 osnove iz prejšnjega odstavka za vsako leto dela pri delodajalcu, če je zaposlen pri delodajalcu več kot eno leto do pet let
1/4 osnove iz prejšnjega odstavka za vsako leto dela pri delodajalcu, če je zaposlen pri delodajalcu od pet do 15 let
- 1/3 osnove iz prejšnjega odstavka za vsako leto pri delodajalcu, če je zaposlen pri delodajalcu več kot 15 let.

Nikar pa ne dajaj sama sporazumne odpovedi, ker potem na zvodu za zaposlovanje ne prejemaš nadomestila za brezposelnost.  Vem, da je mučno, da ti gledajo pod prste, kaj (ne)delaš, ampak to ni tvoj probem, je njihov, zato naj oni ali zagotovijo delo ali ti napišejo odpoved in izplačajo odpravnino.

(odgovor članu BarbaraO)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.6.2006 21:54:14   
sazi
glede odpravnine si že dobila odgovor, jaz bi pa dodala še glede dopusta in regres:
tudi če daš odpoved naslednje leto po preteku porodniške, se pravi 8.8.2007 ti za leto 2007 pripada celoten dopust in celoten regres, saj boš zaposlena več kot 6 mesecev
sicer pa svetujem, da ne daš odpovedi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.6.2006 11:09:00   
Tasika
Takoj pojdi na bolniško, tako ti ne bodo mogli gledati pod prste.
Odpovedi ne daj sporazumno, naj te dajo oni stran, da se lahko prijaviš na zavod in dobiš odpravnino.
Za l. 2007 ti pripada vse. Povej jim, da je možnost da po poteku porodniške koristiš skrajšani del. čas (če ti to odgovarja) in da bo v tem primeru pol stroškov.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.6.2006 12:37:16   
BarbaraO
Vsem hvala za vzpodbudne podatke. Bom še malo stisnila zobe (vmes grem, hvala bogu, še na dopust za 14 dni) in svojo energijo raje usmerila v družinico. Res, hvala! Včeraj sem imela precej težek dan. Ko se razjokaš in naspiš, pa lahko zopet vse na novo premisliš in se skuliraš.

Prijeten preostanek dneva!

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?