|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Grozljiv način vzgoje
8.12.2006 9:05:39   
oka
Tak način vzgoje sem našla na enem od forumov. Ne morem si predstavljati, da nekateri starši dejansko tako vzgajajo svoje otroke:  KLIKNI SEM

LP

< Sporočilo je popravil UnderEja -- 10.12.2006 16:43:37 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GROZA KAKA VZGOJA!
8.12.2006 9:14:29   
Felicity
Ne vem ozadja cele zgodbe. Ali očeta sploh nikoli ne vidita?
Meni se zdi malo mimo...

40 udarcev po nagi riti???  To bi jaz prijavila!
Pa jest tudi ne smejo po 19:30?

Ma ubogi punci, meni se prav smilita.

Pa na blogu jo še hvalijo, da kako je super.user posted image

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2006 9:17:27   
lan
Ufff madona, pestro ni kaj. Meni tudi ni všeč. Kakšne stvari, redke, ji dam prav, ampak večino je pa res malo prehudo.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.12.2006 9:24:52   
Anonimen
Me sploh ne preseneča!

Itak ogromno staršem misli da so otroci njihova lastnina.

Sam da se pa hvališ na forumu s tem je pa mal bolno za mojo logiko.user posted image

(odgovor članu lan)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.12.2006 9:26:42   
mala
" Jaz vaju s svojo močjo lahko ubijem, lahko delam nepredstavljive grozote z vama,"

Ni mi jasn kako lahko kdo to reče svojemu otrokuuser posted image s to žensko res ni vse v redu, pa s kuhalnico po riti-mislm brez besed no, taka vzgoja se meni zdi odvratnauser posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.12.2006 9:36:05   
soncece24
S tepežem se jaz definitivno ne strinjam... pa s tistimi razlagami kak je ona fizično močnejša od njih... uf, drugače pa s postavljanjem pravil in z vnaprej določenimi kaznimi, to je pa učinkovito. Vsaka napaka prinese posledice, normalno. Samo to ne bi smeli biti udarci, definitivno ne, kazen pa ja. Sploh za krajo.

Potem v komentarjih je ta gospa napisala, kak so njo tepli, ko je bila otrok, glede na to se jaz čudim, da ona svoji hčerki tudi tepe, ko sama ve, kak je to, če se nekdo fizično znaša nad tabo... tega pa res ne razumem.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu lan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.12.2006 9:45:53   
Anonimen
Včasih ima malo krute, očitno ji popustijo živci sem in tja. Ampak načeloma, če se vse tri s tem strinjajo, potem se imajo v redu. To pa je pomembno pri enostarševski družini. Da vsak ve, kje je njegov prostor v družini in se s tem strinja. Če bodo tako furale dalje, jim ne bo hudega v življenju.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2006 9:47:52   
oka
Jaz sem tudi, za postavljanje določenih pravil in mej, ampak ne na tak način. Tako kot otroci potrebujejo neke meje, jih potrebujejo tudi starši. Nekaj je ena vzgojna po riti, drugo je 20-40 udarcev. Noben razlog ni dovolj dober za tako kaznovanje.
Pa tudi s tem, da otroci pomagajo doma ni nič narobe. Vendar pranje, likanje, kuhanje... Glede na to da dekleti na sliki izgledata stari nekje od 15 pa do dvanajst let, in da je gospa napisala, da to delata že pet let, sta s temi opravili pričeli, ko je bila ena stara deset, druga pa sedem let. Ne vem, no, to se meni ne zdi normalno. In najlepše od vsega pa je, da je gospa po poklicu socialna delavka.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 8
8.12.2006 9:51:59   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: oka

In najlepše od vsega pa je, da je gospa po poklicu socialna delavka.

lp

Mogoče je pa ravno zato tak stroga, ne vem. Mogoče pa v svojem poklicu vidi, kam zabredejo otroci, ki ne poznajo mej (droge, kriminal...) poznam par primerov, kjer so otroci z zelo permisivno vzgojo daleč zabredli, mogoče pa se ona tega panično boji. Čeprav 40 udarcev s kuhlo... po mojem tudi ni razloga na svetu, ki bi opravičil tak tepež.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2006 10:04:20   
Felicity
Ampak načeloma, če se vse tri s tem strinjajo, potem se imajo v redu. To pa je pomembno pri enostarševski družini. Da vsak ve, kje je njegov prostor v družini in se s tem strinja. Če bodo tako furale dalje, jim ne bo hudega v življenju.
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Mislim, da punci niti nimata besede pri tem. Če se ne, že pride soc. delavka in vihti kuhalnico nad njima.

Se strinjam, da preveč permisivna vzgoja nikamor ne pelje. Ampak tole, kar dela z njima še z daleč ni normalno.
Zanima me, kako bi bilo če bi imela dva fanta.

Pa še to, ne vem koliko sta punci stari, ampak ko pride puberteta se še tako pridni ovčki lahko prevelita v kaj drugega. In ko bosta "zaštekali" kako jih mama izkorišča, dvomim, da bosta še tako pohlevni in ubogljivi.

Na našem koncu je bil primer, ko sta se mati in nona fanta, tako nad njim izživljala. Fant na videz miren, ubogljiv, priden, marljiv... In en dan, je fantu počil film in z nožem zabodel nono in mamo.
Žalostno, a resnično.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.12.2006 10:14:04   
Slončica
OK po riti jih nabijatuser posted image
Kaka vzgojna že mogoče, sploh za ukraden denar, sam tud ta dolg se da drugač poravnat, naprimer z delom v domu za starejše občane al pa kak dan javnih del, da mularija vidi kok denarja je to.

Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2006 10:29:49   
honey
Vem za primer, ko hčerki svojo mamo tožita zaradi nasilja v družini, pa je bila mama poročena in je mož bil tiho in gledal, kako jih (sicer pastorki) pretepa. Se zna zgoditi njej isto, ko bosta hčerki malo odrasli. Ko bi vsaj prišli k pameti in to naredili. Ubogi punci!

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.12.2006 14:42:33   
lojzika
Pa to da jo pri dvanajstih letih po nagi riti. ojoj

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.12.2006 15:59:02   
darja72
Obregnile ste se samo ob udarce, ma dejte no, ženska je postavila pravila in se jih pač drži. In vsaka čast ji, da se uspe tako odkrito pogovarjati z njima. Ne vem no, a bi ve rade cel life za otroci pucala, jih rihtale, finančno oskrbovale...a bi rade, da gredo v življenje pripravljeni in sposobni sami preživet. In ko bodo do 40. v mama hotelu pri vas, vam pa spet ne bo prav. lp

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.12.2006 20:52:17   
mončka
Res žalostno  sploh ne morem verjet  da  še kje obstajajo taki ljudje ki  na tak način  vzgajajo otroke.
Tudi sama sem imela  res ampak res  težko otroštvo (oče  pijanec in izreden nasilnež)pa tega ne  prenašam na svoja dva sončka,ampak se trudim da  ne bi doživljala  takšnih  stvari kot sem jih sama.Punci se mi  resnično smilita user posted image user posted image
Potem pa pomislim koliko ljudi  si srčno želi otroke pa jih   ne morejo imeti  ....eni pa tako delajo z njimi

RES ŽALOSTNOuser posted image user posted image user posted image

Samo ljubezen lahko združi starše in otroke tako, da jih izpolni in jih naredi popolne

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.12.2006 22:20:32   
eya
Ja, postavit jim meje in kazni, ko prestopijo te meje, ampak svoje otroke pretepat (40 udarcev s kuhalnico po nagi riti-to je pretepanje)user posted image  To je zame nesprejemljivo!!!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mončka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.12.2006 8:23:35   
Primoza
Zanimiv link, vendar pa je takšnale vzgoja še zdaleč od tiste, ki bi se ji reklo avtoritativna:

večerja je do 19.30. To velja za njiju. In potem poslušam: “Mami, a lahko en jabuk. Sej vem, da je prepozno, ampak sem pozabla jest večerjo.” S tistim prosečim pogledom bi še kamen premaknila. Včasih dovolim, včasih ne.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.12.2006 11:13:00   
Anonimen
Ok, zenska je imela tezko otrostvo, je ostala sama s hcerkama, samo to se ni opravicilo, da lahko tepe otroke. In njej se zdi to genialna vzgoja, ker je pac enostarsevska druzina in je za vse sama. Komentarjev vseh nisem brala, ker se mi obraca zelodec.

Damn, pa ce mas se tako nizek prag tolerance, ne mores z otroci take pocet user posted image  Smilijo se mi, res .. pa njuni otroci tudi .. user posted image  

"ja, prepričana sem, da so enostarševske družine v sloveniji tabu tema. pojdi v knjižnico, brskaj med revijami, časopisi, pa mi pridi povedat, koliko članokov (moji ne veljajo) na to temo si v zadnjih 10 letih našla. NOBENEGA!!!!
ni vprašanje ali mi spuščamo koga noter, saj druge ne spuščate noter nas. Vsi ostali ste/so normalni, naše družine pa ne vem po kateri definiciji nenormalne. Prav, če tega predznaka ne moremo odstranit, pa se pomenimo, zakaj smo tako nenormalne družine." (ne razumem, zakaj naj bi bile enostarsevske druzine manjvredne ..)

"Glejta, ena roka boža, druga tepe. Jaz vaju nočem tepst, nikakor in pod nobenim pogojem. Ker vem, da to boli telesno in v srčku, ker se mi ne moreta upret, saj sta premajhni. Jaz vaju s svojo močjo lahko ubijem, lahko delam nepredstavljive grozote z vama, ampak, Bog mi je priča, niti v snu ne smem pomislit na to. Res pa je, da to straši počnejo.
Nočem vaju tepst s pasom (soseda je svoja sinova redno pretepala tako), nočem vaju dat klečat na koruzo (spet druga soseda je tudi pretepala hčere s koprivami in jih dala klečat na koruzo). Jaz si iz želim, da se me dobro razumemo, da rade hodimo domov in da se doma dobro počutimo.”

"Če ena tepe drugo - 20 udarcev po riti - to kazen smo izvršili 2x
Kraja denarja - 40 udarcev po nagi riti - to kazen smo izvršili enkrat pred dvema letoma
Prihajanje domov po temi - 10 udarcev po riti - to kazen smo dorekle enkrat, ko sta pozabili in prišli domov v mraku, izvršila se ni nikoli"

....

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
9.12.2006 11:18:54   
KIKI****
Ker vem, da je bilo nan jeni strani veliko komentarjev pobrisanih sem še sama dodala svoje mnenje. Jaz bi tukaj rekla le;
NAJ NEKDO POKLIČE V POLJE da se ženska malo pozdravi, ker to je na spodnji meji zdravega razuma.

no coment.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.12.2006 17:13:48   
Anonimen
Meni pa na linku napiše, da stran ne obstaja.user posted image Je izgleda že nekdo pobrisal vse skupaj. Ampak kolikor razberem iz vaših komentarjev, se mi zdi katastrofa tole. Mene so tud mlatli na vse mogoče načine, pa ravno zato še toliko bolj nikoli ne mislim tepst svojih otrok. Pa še ena je komentirala, kam pripelje permisivna vzgoja. Se strinjam, vendar pa poznam tudi obraten primer, ko je vzgoja nekaj podobnega temu, kar tukaj komentiramo, samo ne tako huda, ravno tako v enostarševski družini, ker je mož/očka umrl, pripeljala mojo nekdanjo prijateljico tako daleč, da je še danes, že leta in leta, narkomanka, krade, se prodaja, životari... Vedno je treba izbrati neko pametno sredino, nobena skrajnost nikoli ne prinese nič dobrega.

(odgovor članu KIKI****)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
9.12.2006 20:51:31   
Anonimen
Saj piše da stran ne obstaja, potem pa greš na forum in potem na enostarševsko družino in padeš v to temo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Groza kaka vzgoja!
9.12.2006 21:18:36   
Anonimen
Ne vem, če sem brala isto besedilo, ampak 40-ih udarcev nisem nikjer zasledila.

Čeprav ne zagovarjam tepeža mislim, da je v njeni vzgoji več pozitivnega kot negativnega.

Pri izbiri kazni me čudi samo to, da je največja kazen doletela denar oz. njegovo krajo.

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
10.12.2006 18:17:13   
Anonimen
Jaz imam prvoten njen post na blogu skopiran, komentarjev pa ne.

Bolano .. totalno.

LP, Ribica

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
10.12.2006 18:43:38   
Njuškalo
Jaz imam tudi njen prvotni post skopiran.Vidim,da je v novi verziji malo spremenila določene stvari.Recimo, 40 udarcev nikjer ne omenja.
S tem ,ko je vse skupaj pobrisala, je samo potrdila ,da imamo prav tisti,ki-milo rečeno-ne odobravamo njenega načina vzgoje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.