ronja
|
Kaj naj še probam? Za začetek jih zredči s svojim mlekom, bo poznala okus. Ne vem, kako je, če začneš najprej s stekleničkami, jaz sem vedno začela z domačo hrano, stekleničke so bile pa za zraven - za na pot in tako. Nobena ni bila nekaj strašno nad njimi navdušena, ampak Ronja jih je nekaj pojedla brez pritožbe - ampak samo tiste sadne Frutke, ostalega nisem niti silila, ker je že meni smrdelo (sem parkrat dobila ene do hippa, madona, to smrdi hujš ko pasje konzerve! ) Sicer pa ti ponudiš, ni pa treba, da poje. jaz sem se tega vedno držala: nič jima ni treba jest, samo drugega pa tudi ni. In sta obe zelo neizbirčni. Se splača, itak majo svoje fore: Ronja je oboževala melono, je je pojedla po četrt litra zmiksane, un bizgec mali! Potem pa naenkrat ne več. Ok, potem pa ne. nisem vsak dan z njo težila, sem pa tja sem pa poizkusila in potem ona enkrat na lepem spet obožuje melono - od takrat naprej jo ima še vedno ful rada (pa je že 3 leta stara, enkrat vmes se ji je pač zamerila in je kak mesec ni marala - se zgodi, nič hudega). Zakaj si pa začela sploh s kupljenimi kašicami če praviš, da bi jih raje sama pripravljala? Jaz bi ji ponujala doma narejene, pa tudi če jih zavrača, ti pač ponujaj, saj pri 5,5 meseca se še nikamor ne mudi, veliko dojenčkov takrat še ni pripravljeno na gosto hrano in jo zavračajo. Podpis tudi pod tole - jaz sem obakrat začela pozno - pri 6,5 mesecih, pa se mi zdi, da je bilo ravno prav - da sta si res že želeli gosto hrano in se nista potem takoj naveličali.
|