|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Domače kašice
14.7.2010 21:32:05   
Anonimen
Hčerkica je stara 5,5 mesece in že nekaj časa uvajamo gosto hrano. Do sedaj je korenjčka (z krompirjem) in jabolko..ampak samo iz stekleničke. Domače narejene kašice spolh ne mara in jih ven pljune. Sem že probala na več načinov (z več vode in manj, bolj zmiksan, manj zmiksan..) nič ji ni všeč. Kaj naj še probam? Jaz ji ne bi rada dala stekleničke, ker res nikoli ne veš kaj je noter in kaj bo naslednjič narobe v proizvodnji. Pri Babylove so najdli steklo v kašicah, Frutek so tudi neke kašice vzeli iz prodaje.. mislim.. user posted image  Kakšen nasvet za pripravo GH? Ali morem samo vztrajati in stekleničke čisto ukiniti?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Domače kašice
14.7.2010 21:38:28   
Katy78
Probaj ji na začetku v doma narejene kašice vmešat malo mleka, ki ga sicer pije (tvoje mleko ali pa AM), da ji bo okus bolj domač. Drugače pa vztrajaj, bodi domiselna, kombiniraj različne vrste zelenjave, ni vrag, da ji bo nekaj že všeč.

Zakaj si pa začela sploh s kupljenimi kašicami če praviš, da bi jih raje sama pripravljala? Jaz bi ji ponujala doma narejene, pa tudi če jih zavrača, ti pač ponujaj, saj pri 5,5 meseca se še nikamor ne mudi, veliko dojenčkov takrat še ni pripravljeno na gosto hrano in jo zavračajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.7.2010 21:41:49   
Belen
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Zakaj si pa začela sploh s kupljenimi kašicami če praviš, da bi jih raje sama pripravljala? Jaz bi ji ponujala doma narejene, pa tudi če jih zavrača, ti pač ponujaj, saj pri 5,5 meseca se še nikamor ne mudi, veliko dojenčkov takrat še ni pripravljeno na gosto hrano in jo zavračajo.

se strinjam user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.7.2010 22:56:57   
Najaa
Jaz sem tako pri prvi kot pri drugi začela z domačo hrano, pa je prva jedla od zaćetka lepo, druga pa ni šans. Naredila sem ji npr. brokoli s krompirjem, pa malo kisle smetane in je bilo tako dobro, da bi še jaz jedla, ona pa ne. Pol ji pa dam od hippa brokoli, cvetača in smetana, ki je smrdelo že na daleč, je pa jedla na veliko! user posted image  user posted image Različni so, nimaš kaj.

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.7.2010 23:34:57   
ronja
Kaj naj še probam?

Za začetek jih zredči s svojim mlekom, bo poznala okus. Ne vem, kako je, če začneš najprej s stekleničkami, jaz sem vedno začela z domačo hrano, stekleničke so bile pa za zraven - za na pot in tako. Nobena ni bila nekaj strašno nad njimi navdušena, ampak Ronja jih je nekaj pojedla brez pritožbe - ampak samo tiste sadne Frutke, ostalega nisem niti silila, ker je že meni smrdelo (sem parkrat dobila ene do hippa, madona, to smrdi hujš ko pasje konzerve!user posted image )

Sicer pa ti ponudiš, ni pa treba, da poje. jaz sem se tega vedno držala: nič jima ni treba jest, samo drugega pa tudi ni. In sta obe zelo neizbirčni. Se splača, itak majo svoje fore: Ronja je oboževala melono, je je pojedla po četrt litra zmiksane, un bizgec mali! Potem pa naenkrat ne več. Ok, potem pa ne. nisem vsak dan z njo težila, sem pa tja sem pa poizkusila in potem ona enkrat na lepem spet obožuje melono - od takrat naprej jo ima še vedno ful rada (pa je že 3 leta stara, enkrat vmes se ji je pač zamerila in je kak mesec ni marala - se zgodi, nič hudega).

Podpis tudi pod tole - jaz sem obakrat začela pozno - pri 6,5 mesecih, pa se mi zdi, da je bilo ravno prav - da sta si res že želeli gosto hrano in se nista potem takoj naveličali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.7.2010 11:12:25   
mate0ja
Preden sem sama začela uvajati GH sem imela dolg pogovor s patronažno, ki mi je povedala vse trike, ki jih pozna iz dolgoletne prakse.

Prvi je ta, da poskušaš redčit z mlekom. Ampak moraš pazit kaj redčiš. Sadje in zelenjava intenzivnejšega okusa bo prevladala nad okusom mleka ...
Drugi je ta, da kljub temu, da odsvetujejo sol vsako jed rahlo soliš. Par zrnc, ravno toliko, da spremeni okus. Sploh če si najprej ponudila kupljene kašice se je mogoče navadila bolj močnega okusa.
Tretji je ta, da hrano mešaš. Predvsem tisto za katero je preverjeno, da je nealergena. Npr korenje z jabolkom ali krompirjem ...
In še zadnji: če je otrok "mlekar" potem bo zavračal vse ostalo kar ni mleko in bo pozno sprejel GH. V tem primeru se uvajanje GH za določen čas preneha in se rajši preide na višjo številko mleka (če je otrok lačen).

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.7.2010 14:43:22   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Za začetek jih zredči s svojim mlekom, bo poznala okus. Ne vem, kako je, če začneš najprej s stekleničkami, jaz sem vedno začela z domačo hrano, stekleničke so bile pa za zraven - za na pot in tako. Nobena ni bila nekaj strašno nad njimi navdušena, ampak Ronja jih je nekaj pojedla brez pritožbe - ampak samo tiste sadne Frutke, ostalega nisem niti silila, ker je že meni smrdelo (sem parkrat dobila ene do hippa, madona, to smrdi hujš ko pasje konzerve!user posted image )

Ampak res, meni so ti kozarčki tako nagravžni, moj je pojedel samo dva - ko smo šli lani poleti na morje in ko smo šli iz morja sem mu po poti dala korenček+krompir od Hippa. Nik je sicer z veseljem pojedel, meni je bilo pa nagravžnega okusa. Ko doma narediš kašico iz korenčka in krompirja ima ful dober okus, tista je bila pa bljak. Poleg tega sem ga okoli ust komaj zbrisala, tista oranžna barva sploh ni šla dol. Meni je prišlo par pikic na bele hlače - ne vem kolikokrat sem z Vanishom drgnila, da je šlo dol. In barva - tako nenaravno živo oranžna. Le kako je to mogoče ko je pa vse brez konzervansov in umetnih arom ter barvil. user posted image

Saj ne rečem, če otrok pač res noče doma narejenih kašic, mu jo pač kupiš in si vesel, če jo poje. Če pa ima rad doma narejene, je pa to stokrat boljše kot pa tiste kupljene kašice. Jaz sem mu jih potem tudi za na pot sama delala, nisem kupovala kozarčkov, samo iznajdljiv moraš malo biti, pa gre.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.7.2010 20:44:41   
Anonimen
Hvala za odgovore!! user posted image  No sej sem začela z domačimi kašicami in jih ni hotla jesti, potem sem probala z Hippom, in evo..užitek!! Jaz polg kupljenimi tudi ponujam domače.. Izgleda da ne mara teksture mojih kašic.. čeprav jih zmiksam, nikoli ne postanjo tako lepo kot te iz trgovine.

mate0ja: Hvala za nasvet, bom drugič res probala malo soli dodati.. Tudi z mlekom sem že redčila in ni bila preveč navdušena. Glih zaradi tega smo začeli zgodaj z uvajanjem GH, ker mleka ni več marala. Sicer ga še pije, ampak veliko manj kot na začetku.

Katy78: Da so kupljene kašice nagravženga vonja, se strinjam.. Sadje so še nekak v redu, sam te zelenjavne res ne grejo user posted image  Sej zaradi tega bi se rada potrudila user posted image

No pa še nekaj.. Kakšno zelenjavo kupujete? Bio ali navadno?

< Sporočilo je popravil nikica85 -- 15.7.2010 20:45:24 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.7.2010 21:00:13   
Bety11
Moja izkušnja: Skuhala sem koruzni zdrob (polento) na vodi in to temeljito skuhala pa zeelo na redko....Dodala sem med kuhanjem čisto malo soli.....Ko se ta zmes ohladi, jo s paličnim mešalnikom zmiksaš in uporabljaš za osnovo domačih kašic.....redčiš in prilagajaš po otrokovih zmožnostih.

Primeri: zgornja osnova + skuta, kisla smetana, jogurt
            z.os.                  + tuna, kisla smetana
            z.os.                  + melona,banana, ananas
            z.os.                  + kuhana zelenjava (grah in čebula;korenje in bučke;por in korenje...)

Za uvajanje novega živila pa sem uporabila zvijačo....kašica, ki jo ima rad in žlička nekaj novega vmes; drug dan dve žlički in tako naprej.....

Če sem se odpravljala nekam na pot, sem v stekleničko od fruteka dala zmes: z.os. + skuta,smetana, zaprla in ko sem čez par uric odprla in ponudila, hrana ni bila spremenjena. Ta zmes prenese transport in spermembno temperatur brez konzervansov. Seveda, to kašico ponujaj samo nekaj ur po pripravi in ne kakšen drug dan, to se razume user posted image

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.