cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vprašanje za razmislit

clock-img

14.10.2005, 11:51

clock-img

taška30

pencil-img

2758

No, tole se že dolgo časa spravljam vprašat. Ker si ne znam razložiti.

Adaptirano mleko se spreminja glede na otrokovo starost - začetno, po 4. mesecih, po 8. mesecih (no, približno, ne vem, ker dojim, vem pa da so 1, 2, 3...). Mamino mleko pa je enako ves čas. Ali pač ni?
Samo kako telo ve, koliko je otroček star?
In kako je to npr. pri tistih ki dojijo 2 otroka - novorojenčka in recimo leto in pol starega (ravno sem v enem forumu prebrala da ena mamica to počne). Oba pijeta isto mleko.

Zanimivo, ne? Kaj menite?

Lp, Taška

clock-img

14.10.2005, 12:43

clock-img

Anonimen

Hmm, jaz sem tud slišala, da se materino mleko spreminja glede na starost dojenca. Kako ve?  To pač tko je. Ne vem user posted image
Če dojiš pa dva, pa se po mojem tvorba mleka ravna po tamalemu...porod pa to...ampak kaj je pa pol s tavečjim user posted image
Blond sem user posted image

clock-img

14.10.2005, 18:11

clock-img

Sofi

pencil-img

528

Ja, tvorba mleka se ravna po ta malem, da le-ta dobi kar potrebuje, najprej kolostrum, nato mlado mleko, po tretjem tednu pa zrelo mleko, katero se pa spreminja glede na starost tega tamalega.
Saj starejši otrok pri letu in pol še pije materino mleko, vendar ni to njegova edina hrana, je le dodatek h gosti hrani in predvsem cartanje z mamico. S tem otrokom ni nič narobe, če pije mleko, ki je namenjeno mlajšemu, bi pa bil problem, če bi bila situacija obrnjena.
Moje mnenje pač.

LP

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem