cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

umivanje zob 13-mesečniku

clock-img

23.11.2006, 21:05

clock-img

zita

pencil-img

296

MOje dete ima 13 mesecev in 8 zobkov. Ampak že dva meseca se trudim umivati zobke, pa nikakor ne gre. Prime zobno ščetko in jo grize, se afna, potem pa joka ko hočem malo poščetkat zobke.

Ali obstja kakšna zobna pasta za tako majhe otroke?

Kakšne izkušnje imate s umivanjem zobkov pa vi?

clock-img

23.11.2006, 21:07

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

ja,obstaja.V lekarni kupiš pasto,je narejena prav za otroke od 3 meseca naprej.
mi si umivamo zobke že odkar so pokukali ven oz. odkar je orvi pokukal ven,na začetku so mi prali,sedaj pa že sam in se mu zelo lepo vidi ,ker ko si jih umiva  mu govorimo vav,super,bravo ipd stvari,tako da dobi še večjo voljo,ko ga tako spodbujamo

clock-img

23.11.2006, 22:37

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

Midve sva si zobke začele umivati preko igre. Sedaj pa jih najprej poskusim umiti jaz (mi ne uspe vedno user posted image ), nato pa si še sama umije zobke. Uporabljamo zobno pasto za otroke Welleda (imajo jo v DM).

Ravno včeraj sva imeli drugi redni pregled pri zobozdravnici, ki je zobke pogledala in ni imela pripomb user posted image  Sem jo spraševala o umivanju in je rekla, da je potrebno kar vztrajati, nič se hecati; da je treba umivanje vzeti zares brez popuščanja (je bila slišati kar stroga).

Lp, katrin 

Be the Peace and Harmony you desire...

clock-img

24.11.2006, 07:08

clock-img

Anonimen

zobke umivamo odkar mu je prvi pokukal ven (4 mesce), najprej z gazico, zdaj pa z eno tako gumijasto ščetko (izgleda kot naprstnik z majhnimi gumijastimi ščetinami), ki si jo dam na prst in z navadno zobno ščetko. Ta gumijasta zadevščina je ful dobra ker je bolj nežna in imaš večji občutek ko šariš po ustkih....

clock-img

24.11.2006, 07:10

clock-img

srki

pencil-img

9222

Na začetku so bili problemi, ni nič zaleglo, pa sem mu jih umila, kolikor sem pač lahko. Sedaj pa je pride in si pusti umivat. Mogoče je palila pravljica o zobni miški.

clock-img

24.11.2006, 08:51

clock-img

mika

pencil-img

6485

pri nas je na začetku bilo umivanje zob prava muka. pol se je pa kar naenkrat navadila. zraven pojemo žiga žaga poje žaga rompompom kladivo. potem jo vsai hvalimo kakšne lepe zobke ima in se ji zdi fajn.

clock-img

24.11.2006, 10:41

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Na začetku tudi naš ni pustil, da bi mu umivala zobke, pa sem si jih enkrat pred njim z električno zobno ščetko umivala sama in se mu je zdelo zabavno. Tako da smo mu kupili svoj nastavek, sedaj pa veselo nastavlja, da mu jih fajn skrtačim. Potem si jih pa še sam.user posted image Je včasih kar kriza, ko mu ščetko vzamem. user posted image  

clock-img

24.11.2006, 12:07

clock-img

honey

pencil-img

2567

Jaz mu pa najprej pustim, da si jih sam "umije", potem pa ga dam na kolena, da se gleda v ogledalo in mu zraven govorim, da bova spravila škratke iz ustk, da mu ne bojo zobkov pojedli. Moram rečt, da kar pali.

clock-img

24.11.2006, 13:02

clock-img

KBM

pencil-img

4744

Tudi mi smo stari 13 mesecev in si že zobke umivamo odkar smo dobili prvega(pri 5 mesecih)
Je pa res ,da sprva sem ji čistila  z gazo  ovito okoli mojega kazalca in je pustila,sedaj ko imamo pa že 11 zobkov pa jih čistimo s krtačko in pasto(ki jo lahko pogoltne)!!
In sicer tako,da ona drži mojo ščetko v svoji rokah in meni čistiuser posted image jaz pa njej in ji je full zanimivo!!
Zaenkrat nimamo nobenih problemov!!user posted image

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

clock-img

24.11.2006, 13:40

clock-img

žanai

pencil-img

176

Pri nas je najprej pustila, da ji umivam zobe, če sem ji med tem dovoljila, da je brskala po omarici v kopalnici in se ni nič upirala. Tako sem ugotovila, da jo ščetkanje ne boli. Pa se je kmalu brskanja naveličala in tako tudi pranja zobkov. Sem probala vse variante, a ni šlo.

Mapak, kar se mora, se mora. Tudi previjat se ponavadi ne mara in tuli ter brca zraven, ampak s posrano ritjo ne more okrog hodit, prav tako ne z umazanimi zobmi, ki bi drugače hitro postali zraven še kariozni.
Vsakič ji razlagam, da je treba zobke umit, da bodo ostali lepi, in če mi ni pustila, sem jo nakako zagrabila, usta pa je imela itak odprta, ker se je drla. Po nekja dneh se je drla že manj, tako da ji vmes lahko pojem že kako pesmico (od Sapramiške- Moji beli zobki) in me zraven posluša.
Zdaj že ve, kaj jo čaka, včasih še sitnari, ampak ve, da ne bo dosegla nič.

Peremo pa zobke zjutraj in zvečer in ker smo na antibiotikih, jih operem še vsakič, ko ga dobi (sirup je sladek in antibiotik se rad veže na zobe in dela obloge, ki povzročajo karies).

Kar se mora, se mora! Zlepa ali zgrda. Pa itak se slej ko prej navadijo, le vztrajati moraš in ne smeš nikoli popustiti niti za malo, pa bo!

Pozdravček!

clock-img

29.12.2006, 21:49

clock-img

MajaPRO

pencil-img

398

Tudi mi vztrajamo večer  za večerom, pa se dere kot user posted image zraven...user posted image ...groza! Nimam občutka, da se bo kdaj navadil....

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

clock-img

29.12.2006, 22:12

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: mika

pri nas je na začetku bilo umivanje zob prava muka. pol se je pa kar naenkrat navadila. zraven pojemo žiga žaga poje žaga rompompom kladivo. potem jo vsai hvalimo kakšne lepe zobke ima in se ji zdi fajn.

Pri nas je isto, predvsem to z "Žiga žaga poje žaga..."user posted image  Kot vidim, je skoraj pri vseh pač problem, problem predvsem v navajanju, da je žiga-žaga pač del umivanja. Nam se je na začetku kdaj zgodilo, da se sva oba ležala na tleh kopalnice, tako se je branil. Pa je šlo in sedaj že nekaj mesecev ni več problemov 

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

30.12.2006, 19:51

clock-img

tažana

pencil-img

1601

tudi pri nas si umivamo zobke okar so pokukali ven. na začetku ni bilo težav potem pa so se začele. je tulila zraven ko user posted image .
ravno tako je bilo s striženjem nohtkov.
pa sem jo pač malo bolj trdo držala da ni mogla opletat ampak zadevo sva speljali do konca user posted image .
potem pa sem enkrat ko sva strigli nohtke samo nastavila roko in ji rekla naj mi da roko da bova postrigli nohtke, pa mi je dala roko in sem jih postrigla brez problema.
prav tako sem poizkusila z zobmi. pri zobeh vztrajam da najprej jest očistim in potem ona.
tako sedaj nama to deluje upam da bo trajalouser posted image

clock-img

04.01.2007, 08:01

clock-img

honey

pencil-img

2567

Poskusi mu nalimat kakšne čudne nalepke nad umivalnik oz. kjer si umivata zobke. Tašča ima po kopalnici nalimane neke pajace oz. jajčka z nogicami, rokicami, očki, v glavnem kot kakšni pajacki so. No in te pajacki so pri nas zdaj škratki, ki jejo zobke. Zadnje čase že sam priteče zvečer k meni oz. možu, dela AA in tlači prste v usta, kar pomeni, da moramo it umivat zobke. Ko pa pride v kopalnico, kaže na tiste pajace in de pa-pa ali pa "dijo".

clock-img

04.01.2007, 09:17

clock-img

Anonimen

Kar se mora se mora. Ni debate.

clock-img

04.01.2007, 09:25

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

nekaj časa ni bilo problemov, seveda s pesmico "žiga žaga". nedavno pa jo je nekaj pičilo in ni več odprla ust, je zagrizla v ščetko in ende. pa sem ji umila zobke "na silo", je tulila zraven, ampak zobki so bili umiti. zdaj smo uvedli nov ritual z novo ščetko, lončkom za splakovanje in zobno pasto. zdaj je spet veselje pri umivanju:) in pljuvanju:)

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

06.01.2007, 09:41

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Jaz sem mojemu lahko umila s ščetko samo sprednje zobke. Ko je dobil štirice sem kupila zobno pasto First teeth. Dobi se skupaj s silikonskim naprstnikom na katerega daš malo paste in se super spuca zobe. Paste ni potrebno spirati. Kupiš v lekarni.

Okus ima po jabolku in banani. S svojo ščetko pa še malo zraven drgne.

clock-img

11.01.2007, 13:27

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Brez debate umivamo zobe vsak večer.
Se trudim zlepa, s pesmicami, še ona meni zobe umiva....včasih pa je treba tudi ob joku (kar je kul, ker ima samo takrat res fino odprta usta user posted image ).
Sicer pa zdaj že sama (18m) zagleda ščetko v kopalnici, vsakič ko pridemo not in vpije, "cetko bi" in "zobike mivala". In ji stisnem malo Nenedenta, da cuza in celo nekoliko drgne, pa smo vsi zadovoljni.

clock-img

11.01.2007, 17:25

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

11.01.2007, 19:52

clock-img

soncek&luna

pencil-img

1589

jaz mojemu zobke umivam od samega zacetka, ko so pokukali ven... najprej sem mu sam za zabavo mal podrgnila... zdaj lahko ze konkretno umivam zobke... vsak vecer, brez pardona... tudi, ce ne pusti, mu dam scetko v roke, da se sam mal igra, pocakam, da se pomiri in sem poskusim.... je vdan v usodo, da mora on na koncu popustit (zaenkrat user posted image )

Mami, pika moja!

clock-img

11.01.2007, 20:10

clock-img

Sonrisa

pencil-img

604

Naša ima pri 9. mesecih šele 3 zobke, ampak jih vsak večer redno čistiva s krtačko. Najprej je ni marala, zdaj pa kar usta odpira, ko jo zagleda. Jo pa kar brez zobne kreme, pa se (zaenkratuser posted image ) ne pritožuje.

clock-img

19.01.2007, 13:47

clock-img

Morgaine

pencil-img

103

Moja punčka je tudi stara 13 mesecev in ima osem zobkov.
Sem vesela, ker z umivanjem zobkov nimava problemov, se pa mora obvezno zraven gledati v ogledalo! Ko ji rečem da greva zobke umit, se že smeji.
Zaenkrat ne uporabljava zobne paste, vem pa da za tako majhne tudi obstaja.

clock-img

19.01.2007, 14:45

clock-img

lenika

pencil-img

6143

No sedaj, ko to berem sem pa kar vesela, da moj user posted image  pri dobrih 8. meseceih še nima zobkov. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem