IZVIRNO SPOROČILO: Raho
Sem proti učenju tujih jezikov v prezgodnjem otroštvu. Naj se otok igra, to je njegova primarna zaposlitev. Ko bo večji, se bo učil. In seveda, če bo izkazal interes
pa saj v tem je finta zgodnjega učenja tujega jezika - da se igrajo in z igro osvajajo določeno besedišče. oglašam se kot učiteljica nemščine in sem vodila tudi tečaje v vrtcih. tu otroci ne sedijo, pišejo in se piflajo...ampak IGRAJO, pojejo, plešejo, barvajo -- vse to kar že itak počnejo v vrtcu. finta je v tem, da je pri tečaju pač nekaj drugače - tuj jezik namreč. gre za stik s tujim jezikom, nekateri dosti odnesejo od tega, nekateri pa tudi ne. vendar so prišli v stik in jim je potem v šoli mogoč malo lažje. marsikdo od mojih učencev se potem pri rednem pouku spomni in reče "Aha, to smo pa že v vrtcu delali!!" In ima tudi malo večje veselje do veselja, ker mu ni vse čisto tuje.
pa saj se ne učijo nekih groznih lekcij...ampak neke osnove - barve, števila,.... mislim....
razumem mamice, ki rečejo "najprej se naj naučijo materinščine in ostalih osn.veščin, naj se igrajo...", ampak kot učiteljica pa zagovarjam stališče, da nič ni narobe, čeotrok pride v stik s tujim jezikom (ki je dandanes vedno bolj pomemben) že v vrtcu. kr sem priča neznosnim težavam pri učenju otrok, ki šele v 4. ali 7.r. pridejo v stik z določenim jezikom.
saj...tisoč mamic, tisoč mnenj....jaz svojega mnenja ne zagovarjam samo zato, kr sem v tem poslu, ampak prdvsem zato, kr sem v svojem poslu priča POZITIVNIM UČINKOM zgodnjega "učenja" tujega jezika.